Mededeling

Collapse
No announcement yet.

DWC: Gebruik van luchtsteen?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  DWC: Gebruik van luchtsteen?

  Korting op 420shop
  Goedemiddag,

  Ik was nieuwsgierig over het nut van de luchtsteen in DWC systemen.

  Ik begrijp dat, omdat de wortelen ondergedompeld zijn, de wortelen geen zuurstof uit de atmosfeer kunnen opnemen maar is het nut van de luchtsteen
  om zuurstof toe te voegen aan het water of om te zorgen dat de luchtbellen de wortelen bereiken, dat de plant zo zuurstof opneemt.

  Zou je in het geval van het laatste, niet net zo goed een luchtsteen in het reservoir kunnen plaatsen in plaats van elke DWC-emmer?

  "There is no wealth like knowledge, no poverty like ignorance."

  #2
  Proberen, dan weet je het.

  Comment


   #3
   Ik heb niet zo een setup De volgende kweek (2e ooit) wordt voor mij ook weer op aarde. Wil eerst dat een beetje op de rit hebben voordat ik hydro ga proberen. neemt niet weg dat ik het rete-boeiend vind.
   "There is no wealth like knowledge, no poverty like ignorance."

   Comment


    #4
    Als hydro je nu al aanspreekt zou ik zeggen: begin er mee en wacht niet langer. Voordat ik de overstap maakte heb ik eerst een jaar op aarde gekweekt, wat me flink wat stress en torenhoge stroomrekeningen opleverde door afgebroken kweekjes. Toen ik eenmaal de overstap maakte naar steenwol mislukte er geen een kweek meer. Zelfs als een ronde slecht ging haalde ik nog altijd wel 0,5 gram de watt en dan kan het wel uit.

    Aangezien je op hydro alles meet kan er weinig fout gaan, mits je je fatsoenlijk inleest.

    Comment


     #5
     Alles heeft zn voor- en nadelen.
     Ik heb juist geen stress en vind het op aarde relaxed kweken omdat ik nagenoeg niets hoef te meten en het maakt 0 geluid.

     Daarom heb ik ook geen antwoord op de vraag; ik kweek op aarde.
     Wat ik begrepen had moet die bruissteen onder de wortels als ze in het water hangen maar er zijn ongetwijfeld kwekers die het anders doen.
     Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

     ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

     Comment


      #6
      Inderdaad, het heeft allebei zijn charmes, de complexiteit van een DWC systeem spreekt me erg aan; wat me minder aanspreekt zijn de risico's op lekkages en de kosten van de setup. Voor een DIY systeem met 9 potten zit je al snel tegen de 200,- aan exclusief de waterchiller die ik in mijn situatie waarschijnlijk nodig ga hebben.
      "There is no wealth like knowledge, no poverty like ignorance."

      Comment

      Footer Left Ad

      Collapse
      Bezig...
      X