Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Dat kan toch niet goed gaan...

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    #16
    Re: Dat kan toch niet goed gaan...

    Oorspronkelijk geplaatst door Escargot View Post
    Iedere keer als ik iets onzinnigs zeg, krijg ik er een update voor terug....
    Shit, je hebt mijn brein gehacked! Mijn tinfoilhat werkt niet!

    Trouwens, even iets belangrijks:

    RECTIFICATIE

    Ik realiseer me dat ik iets heb gezegd over loodspray zonder een smiley toe te voegen. Serieus praten over wiet verzwaren is verboden op dit forum, dus laat me jullie verzekeren dat ik er niet over pieker om mijn eigen wiet met lood te bespuiten.

    Mijn excuses voor eventuele ontstane verwarring.

    Comment


      #17
      Re: Dat kan toch niet goed gaan...

      Leuk verslag Blani, ziet er mooi uit allemaal ! -en wat een planten wordt de liefhebber heel blij van!

      Die redundante filtering vind ik interessant ( ideaal zou natuurlijk een RAID5 + hotswap zijn maar dan blijft er zo weinig ruimte voor de plantjes..)

      Qua folie : het is misschien wat kort door de bocht om een kutoogst volledig te wijten aan zw/w spul. Niet dat ik er helemaal los op ga ofzo, wel heb ik stapels kweekjes super zien lukken in hokjes bedekt met zw/w folie. Maar ik ga het zelf ook niet gebruiken mocht het weer tot binnenkweken komen. Ik ken namelijk mensen die mensen kennen die weleens onder de zonnebank gaan. En ook wel een keer uitgekeken zijn op die mensenbraadplaat. Vooral die ouwe hemels vind ik grappig, want die hebben een hardstikke mooie reflectieplaat achter de buizen zitten die ik er dan met wild enthousiasme uitsloop en wegzet voor latere avonturen. Zo heb ik er afgelopen zomer mee staan koken (schotelantenne mee bekleed, pan erboven en dan lekker in het zonnetje een beetje pasta koken).
      Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

      Comment


        #18
        Re: Dat kan toch niet goed gaan...

        Die reflectieplaten zijn ook nog gebogen, toch? Ik zie een prachtige cylindrische kweektent voor me, want in de hoekjes wordt het toch nooit wat.

        Die dubbele ventilatie, da's vooral historie. Ik ben ooit overgestapt van 400 op 600 watt, en heb dus een nieuwe VSA, bulb en afzuiging gekocht. Toen ik een reserve-koolstoffilter in huis haalde had ik opeens een complete dubbele set - en dacht: Wat zou er gebeuren als ik ze er botweg allebei boven hang?"
        Het bevalt me nu wel. De ene draait volle kracht mee met de lamp. De andere schakelt tussen vol en laag, op temperatuur. Zo hou ik de dagtemperatuur netjes constant, en de nachtdoorstroom laag.

        Dit bericht is samengevoegd wegens dubbelposting.

        ... tijd om eens even een jointje te gaan roken bij mijn dames. Ik moet daar wel een jointje roken, want ik ben bang dat mijn e-cig mijn koolstoffilter verstopt. Ik weet het niet, maar ik kan het me voorstellen.

        Als ik naar de plantjes kijk, dan gaat de HPS uit. Ik begrijp niet waarom mensen onder HPS proberen hun plantjes te bekijken en te fotograferen. Zo'n lamp kan gewoon uit, hoor. Spaarlampje erbij, stoel erbij, voetjes op het watervat, jointje aan... even het gras zien groeien. Een van de beste momenten van de dag.

        De plantjes vinden het ook niet erg. In de natuur zal er ook wel eens een wolk voor de zon zijn. Het kost wel wiet natuurlijk: Per uur genereerd mijn kast zowat een gram wiet, dus kijken kost een gram per uur. Niet zo duur als de bioscoop, maar toch.

        Comment


          #19
          Re: Dat kan toch niet goed gaan...

          voorgebogen idd. En vervormbaar (is een langdurig en voorzichtig klusje geweest om die precies in de schotel te krijgen. Maar stukken beter dan met kleine vlakke spiegeltjes werken. Oorspronkelijk bedoeld als duiven-afweerkanon. Zeg maar "in de lucht braden", dat idee. Niet helemaal gelukt
          Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

          Comment


            #20
            Re: Dat kan toch niet goed gaan...

            Oorspronkelijk geplaatst door Wietefras View Post
            Ik zat zelf te denken aan een vertikale groei, maar ik kon met niet voorstellen dat een enkele lamp zovel oppervlak kan beschijnen. Volgens deze tabel kan dat dus gewoon wel. Al zullen de toppen dan ook wel minder dik worden door de verminderde lichtval per plant.
            Die verminderde lichtval, dat klopt. Zou je de toppen verder uit elkaar hebben, dan zou je met hetzelfde licht meer produceren.
            Maar de lichtval vermindert niet zo erg veel. Da's grappig van de kleur van HPS: Het wordt niet erg goed opgenomen door bladgroen - maar juist daardoor komt een groot deel dieper in de plant, en krijg je dus een hoger veld van toppen.

            Dat hogere veld van toppen, da's ook iets om over na te denken. Als ik een scrog had gemaakt van hele kleine toppen, van zeg 10 centimeter hoog, dan had ik effectief mijn hele oogst moeten afbloeien in 10x100x100 centimeter, oftewel 100 liter. Door wat minder, grotere toppen te kweken maak ik mijn toppendek 30 centimeter hoog, oftewel 300 liter. Daar moet meer wiet in passen.
            Ik had het eigenlijk liever nog wat hoger gehad, en nog wat kleine topjes onderop. Met zo'n bak licht moet je bijna in 2 lagen kunnen kweken. Dat dat niet gelukt is is de schuld van de plant: Te snel in bloei, te weinig doorgroei. Misschien toch te zwaar mishandeld?

            Correctie: Toppendek is vijftig centimeter hoog. Toch maar even nagemeten.
            Last edited by Blani; 11 December 2013, 23:58.

            Comment


              #21
              Re: Dat kan toch niet goed gaan...

              Ik bedoelde met minder dikke toppen eigenlijk meer dat je toch meer dunne tot zelfs fluffy toppen zult krijgen als je het licht over een te groot oppervlak verdeeld. Je hebt dan misschien wel meer oogst, maar het ziet er wel minder mooi uit. Misschien ook wel minder potent?

              Qua lichtdiepte vond ik deze wel informatief (vanaf jouw links gevonden):
              cwdiflamps.gif

              Je ziet duidelijk hoe de lichtdiepte toeneemt met het vermogen.

              Lopen verslag: McPurple S1 Fem van Forum Genetics op DWC met GHE FloraNova onder 400W Cree COBs

              Comment


                #22
                Re: Dat kan toch niet goed gaan...

                Ik vond mijn kast wat vochtig, twee weken geleden. Ik had al een luchtontvochtiger staan:

                kannie001.jpg
                Die stond keurig vlak naast de kweekkast, in de hoop dat de magische droogtestraling in de kast zou doordringen. (Of dat misschien de inlaatlucht wat droger zou worden.) Dat werkte nogal matig, maar in de kast heb ik absoluut geen ruimte voor het bakbeest. Naast de kast zou ideaal zijn - als het ding 20 centimeter dik was in plaats van 23, en als het ding naar boven had afgeblazen.

                Maar zo had het toch geen zin, dus met goede moed de zaag erin!


                kannie002.jpgkannie003.jpgkannie004.jpgkannie005.jpg
                Zonder kast was er al 2 centimeter af. De derde viel er makkelijk af te zagen. Maar dan zat de uitlaat nog op de verkeerde plek. Eerst maar eens alles gesloopt:

                kannie006.jpg
                Nogal een griezelige klus, want er zitten allemaal pijpjes in met drijfgas-onder-druk. Je zit op een gegeven moment met allemaal loshangend spul dat maar net heel blijft. En daar moet je dan een nieuwe kast omheen gaan bedenken...

                Maar een paar kachelpijpen een wat ductape later zat het allemaal keurig ingebouwd:
                kannie007.jpg
                De aanzuiging zit tegen een gat in de kast, zodat er weerstandsloos wordt aangezogen. De ventilator zit nu bovenop, en blaast omhoog de slang in. De slang blaast de kast weer in. Die slang bleek wel erg slecht voor de luchtstroom, dus ik heb in de kast een booster-fan bijgezet:
                kannie017.jpg

                ... en zo daalde mijn LV overdag van 55 naar 45, en 's nachts van 80 naar 50. Per dag zuigt het ding dik 3 liter water uit de lucht. (En voegt dat weer toe aan mijn voedingsvat.)

                Dat was weer een vreselijk leuk avondje priegelen.

                Overigens hoort zo'n computerfannetje op 12 volt te draaien, maar volgens diverse robot-wars-fora kan je best tot 24 gaan. De wat conservatievere knutselfora houden het op 18. Dat heb ik ook gedaan, maar dat was nog te weinig - tot ik alle kieren fatsoenlijk had afgedicht. Daarna was 12 volt ruim voldoende. Gelukkig, want ik slaap toch niet helemaal lekker bij overstuurde apparaten.
                Last edited by Blani; 12 December 2013, 19:01.

                Comment


                  #23
                  Re: Dat kan toch niet goed gaan...

                  ik ga even een blokje om, ik bedoel....ik moet toch iets origineels als reactie verzinnen..

                  Het standaard "zo doe ik het nou ook" klinkt een beetje ongeloofwaardig denk ik
                  Wat je leert moet je ook weer doorgeven...
                  Dan is het zaad, pas echt in goede aarde gevallen!

                  Comment


                    #24
                    Re: Dat kan toch niet goed gaan...

                    Dan had je mijn vader moeten zien, joh. Die kon uit 2 mechanische kleinbeeldcamera's 1 stereocamera maken, met gekoppelde sluiters, diafragma's en scherpte-instelling. Daarbij vergeleken ben ik maar een kleuter met mijn blikken trommeltjes...

                    Comment


                      #25
                      Re: Dat kan toch niet goed gaan...

                      Ha, ha, geniaal.

                      Lopen verslag: McPurple S1 Fem van Forum Genetics op DWC met GHE FloraNova onder 400W Cree COBs

                      Comment


                        #26
                        Re: Dat kan toch niet goed gaan...

                        Mooi man, heb er tot nu toe van genoten en al heel wt opgestoken! Ik volge nog ff!
                        Probeer gelukkig te zijn met wat je hebt, ook al is dat niet veel!

                        Comment


                          #27
                          Re: Dat kan toch niet goed gaan...

                          @Nik: Durf je de jouwe al wat meer water te geven?

                          Even wat budporn, voor de liefhebbers:
                          dec122013_009.jpgdec122013_001.jpgdec122013_002.jpgdec122013_003.jpgdec122013_004.jpgdec122013_005.jpgdec122013_007.jpgdec122013_008.jpg
                          Attached Files

                          Comment


                            #28
                            Re: Dat kan toch niet goed gaan...

                            Ben dat aan het opbouwen ja dan zou in jou geval 4 grote aquafarms de shit zijn !
                            Probeer eens de coco's van atami die heeft een lage ec ...
                            Probeer gelukkig te zijn met wat je hebt, ook al is dat niet veel!

                            Comment


                              #29
                              Wat je leert moet je ook weer doorgeven...
                              Dan is het zaad, pas echt in goede aarde gevallen!

                              Comment


                                #30
                                Re: Dat kan toch niet goed gaan...

                                Met die EC heb ik ondertussen leren omgaan, Nik. De truc is: Als ik nieuwe cocos gebruik, dan gooi 80 liter cocos in potten en 90 liter water in mijn tank. Dat laat ik een uurtje rondpompen. Daarna heb ik overal een keurige EC van 1.8.
                                Van de 90 liter in mijn tank is dan nog 50 over; de rest zit in de cocos.

                                @Escargot: Graag gedaan.

                                Oh: Over oogsttijd...
                                Op JointjeDraaien wordt heel laat geoogst. Op WF en internationaal begint de mening op te schuiven: Amber trichomen in een binnenkweek is te laat. Dan zijn CBD en THC al ruim aan het degraderen tot CBN, en daar wordt 't helemaal niet beter van.

                                Aan het verhaal dat wiet "stoneder" wordt met de tijd wordt ook wereldwijd getwijfeld.

                                De kweker van bediol (bedrocan, 6%THC/6%CBD) schijnt zelfs al na 6 weken bloei te oogsten.

                                In Amerikaanse documentaires zie ik altijd mensen die heel jonge toppen zitten te knippen. Trichomen kan je niet zien, maar de pistels zijn altijd nog helderwit, als in bloeiweek 6, hooguit.

                                Dus ik aarzel. Ik zal wel zien hoe lang ik de oogstkoorts kan weerstaan. Bij eerdere oogsten had ik de LV nog niet onder controle. Die begonnen vrij vroeg te rotten, dus die oogste ik wat eerder. Mijn LV is nu perfect, dus we zullen zien hoe het gaat.
                                Last edited by Blani; 12 December 2013, 23:08.

                                Comment

                                Bezig...
                                X