Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Terrarium microkweek experiment

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  LED: Terrarium microkweek experiment

  Korting op 420shop
  Hi all,

  Nieuw hier. Al veel gelezen hier, en bij deze mijn post debuut met een kweekverslag.

  Tijdens de lockdownweken had een vriend van me het geweldige idee om te beginnen met de cannabis kweek hobby (zijn draadje staat hier).
  Voor mij was het al een hele tijd geleden dat ik dit nog gedaan had, vooral wegens een gebrek aan tuin. Nu ben ik de laatste jaren net wegens dat gebrek aan tuin begonnen met het houden van tropische planten in huis en in terraria. Na het zien van die Cannabisplantjes zijn mijn vinger toch beginnen te jeuken, en heb ik mijn opties voor binnenkweek afgewogen. Ik had namelijk nog een klein terrarium staan dat ik gebruikte om vooral gedeelde orchideeŽn en bromelia pups op te kweken.
  90 cm breed, 40 cm diep en 50 cm hoog.
  IMG_1648 - kopie.jpg
  En met momenten redelijk vochtig.
  IMG_1650 - kopie.jpg


  Na wat googlen bleek mijn idee om Cannabis te houden in een terrarium redelijk unaniem als een slecht idee bestempeld te worden door kwekers op allerlei fora. Te vochtig, te klein, te glazig...
  Eerlijk gezegd deed dat me nog meer zin krijgen om het toch eens te proberen. Aangezien de voormalige bewoners van het terrarium verplant zijn naar een groter onderkomen stond deze bak toch vrij.
  Daarom heb ik de bak gestript van de ingeplakte PUR achterwand.

  IMG_3514.jpg

  Daarna deze beplakt met witte raamfolie.Het is minder netjes uitgekomen dan ik had gehoopt toen ik eraan begon, maar weerkaatsen doet het zeker.
  IMG_3515.jpg

  Ondertussen wat zaden zitten kopen op de eerste en de beste website. Via een of andere filter/configurator uitgekomen op Kannabia Big Bull zaden. Bij bestelling mocht ik nog een extra zaadje van het huismerk kiezen, en dat werd volledig at random een purple kush auto. 1 big bull en de purple kush laten kiemen in keukenpapier. Na een dag in de aarde gestoken.
  Resultaat: purple kush kwam al heel snel boven de grond. Iets te snel zelfs, want de belichting stond nog niet aan en heeft in de 12 uur tijd dat ik er niet naar heb omgekeken een serieuze stretch gemaakt.

  Purple kush op 3/06:
  IMG_3484.jpg

  Big bull liet op zich wachten en is blijven steken in cotyledon fase. Deze heb ik ondertussen geŽuthanaseerd. Ook 'r zusje dat met een uitwisseling bij kameraad is terecht gekomen is ondertussen gestorven, hoewel in een verder stadium.

  Ik heb daarom de twee laatste zaden proberen te kiemen en deze zijn wel goed gelukt.  Dit is de toestand van de plantjes vandaag 15/06. De achterste is de purple kush die al helemaal klaar is om verpot te worden en om aan de LST te beginnen. Deze is na de initiŽle stretch al een stuk compacter beginnen groeien.
  IMG_3559.jpg

  Ik heb nog wat werk aan de bak. Momenteel heb ik de bak zo luchtdicht mogelijk gemaakt behalve het ventilatierooster bovenaan en onderaan.Met wat PC case fans die op de bovenste roosters liggen zorg ik dat er een mooie luchtdoorstroom van onder naar boven is. Dat werkt voorlopig goed, maar wanneer de geur begint te ontwikkelen zal ik de lucht moeten filteren. Het is vooral een kwestie van de vrede in huis te bewaren.
  De commercieel verkrijgbare filters en de ductpompen die ik hiervoor heb onderzocht leken me wat te luid en te groot voor mijn doeleinden. Ik heb daarom wat plannen gemaakt voor een DIY afzuigcontraptie met koolstoffilter. Hopelijk heb ik in de loop van deze week alle onderdelen die ik nodig heb om deze af te maken.
  IMG_3558.jpg

  Specs:
  • Main lamp is 34W jungle dawn aan 18/6 ritme. Kleine potjes staan voorlopig verhoogd en de plantjes doen het daar goed.
  • Bodem: generische potgrond + sphagnum mos + vermiculiet (bij herpotting)
  • Elke andere watering krijgen ze general purpose meststof met 6-3-6 NPK. Dit ratio ga ik aanhouden gedurende de hele levensduur.


  Ik ben benieuwd naar het resultaat van dit experiment. Keuze van de strains was jammer genoeg niet enorm doordacht, maar ik vind wel een oplossing. Misschien maak ik een vensterbank bonsai van een van de big bulls. Wat het resultaat ook wordt, ik vind het enorm boeiend.
  Ondertussen ligt er ook een Northern Lights auto te kiemen.

  Bedankt om te lezen in ieder geval en tot de volgende update!

  Grtn
  Attached Files
  Last edited by Padloos; 15th June 2020, 23:30.

  #2
  Ziet er verlbelovend uit! Benieuwd naar het vervolg.

  Comment


   #3
   rechts onderin wat is dat voor rare plant met al die takken. eigenwijze mensen zijn het leukste ben benieuwd wat je allemaal gaat doen

   groet

   Comment


   • Padloos
    Padloos commented
    Editing a comment
    Rhipsalis pilocarpa. Ik krijg van mijn familie regelmatig kamerplanten die wat extra zorg nodig hebben om ze er weer bovenop te helpen. Deze had duidelijk te weinig licht gehad. Staat ondertussen alweer in de volle zon op de vensterbank.

   #4
   Ik denk dat dit een heel leuk verslagje gaat worden. Succes ermee!
   De Bloemen Van Bri

   Comment


   • Padloos
    Padloos commented
    Editing a comment
    Bedankt! Alvast een leuk project tot nu toe.

   #5
   Leuk! Ben benieuwd, weinig hoogte zal een uitdaging worden. Heb zelf momenteel een plantje staan bloeien onder 36 watt led. Succes!

   Comment


   • Padloos
    Padloos commented
    Editing a comment
    Met LST zal ik de hoogte wel goed kunnen managen denk ik, maar qua potmaat is het erg limiterend. Dat zal volgens mij ook wel de limiterende factor zijn van de groei.

   #6
   Foto 18/06: Purple Kush herpotting gedaan en direct begonnen met LST. Hoofdstam 90į gebogen.

   Foto 22/06: Goed dat ik dit verslag maak en dus af en toe een foto maak. Zo zie ik dat groei goed bleef doorgaan na herpotten en LST. Als ze voorbij de rand is laat ik haar rond de potrand heen groeien.

   Comment


    #7
    4/7 update.
    Lst heeft z'n werk gedaan. Er zijn nu meerdere hoofdtoppen.

    Bloei is ook gestart.

    Comment


     #8
     6/7: heb een CO2 reactor geknutseld. Geen idee of het enig nut heeft, maar het zal zeker geen kwaad doen.
     Attached Files

     Comment


      #9
      Heb nu ook de DIY afzuigkap in gebruik. Het is nodig ook, want het begint al goed te ruiken in de bak.
      De kap is gemaakt met een houten cadeaudoos voor bierflesjes en wat pvc buizen. Deze ligt op het verluchtingsrooster bovenin het terrarium.
      Het idee is om de roosters onder de raampjes continu als intake te gebruiken.
      Om negatieve druk te creŽren in de bak heb ik gekozen voor 2 noctua pc fans. Eerst had ik een buisventilator voor badkamerverluchting, maar dat was echt veel te luid voor deze setup.

      De fans werden in een doosje gebouwd met als filter in het midden een reservoir voor actieve koolstof waar alle lucht door moet.

      Dit lijkt momenteel heel goed te gaan. Ik heb denk ik nog wat kleine lekken langs de raampjes die op termijn voor geurhinder kunnen zorgen, maar voorlopig lijkt het te werken as designed.


      Attached Files

      Comment


       #10
       17/7 teruggekomen uit vakantie. Paar gele blaadjes.
       Attached Files

       Comment


        #11
        28/7: zo gaat ie goed. Buds zijn goed aangedikt en zijn mooi paars uitgekomen.
        Attached Files

        Comment


        • rookpuur
         rookpuur commented
         Editing a comment
         Hey, dat ziet er leuk uit daar. Welke microscoop gebruik jij?

       Footer Left Ad

       Collapse
       Bezig...
       X