Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Ganja Time in South Africa

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Ganja Time in South Africa

  Korting op 420shop
  Ganja Time in South Africa

  Ik ben nu reeds 12 jaar aan het kweken in Zuid-Afrika. Ik begon met het kweken omdat ik verzot ben op ganja te roken en natuurlijk wou ik mijn eigen toppen kweken, op die manier kon ik zelf beslissen hoe mijn toppen gedroogd en gerijpt zouden worden en de soort zelf kiezen. Door de vele verschillende locale kweeksituaties in Zuid-Afrika kunnen er grote verschillen zijn in kwaliteit van de rookwaar van d-grade slecht gekweekte wiet dat er verschrikkelijk uitziet en smaakt met 4000 zaden in of je kan A-grade sensi oogsten vinden die verrukkelijk is. Ik zag deze sensi oogsten en ik wist dat ik hetzelfde moest doen om de kwaliteit te behalen die ik wilde. Ik hou van de hele plant van genetica tot veredelen, het roken en photografie,… Het staat me allemaal aan.

  Tegenwoordig heb ik tot bijna 50 verschillende soorten cannabis gekweekt die voor velen onbekend zullen zijn. Ook ben ik bezig met nog 50-60 soorten dit jaar om te zien of ze voldoen aan de hype. Vele soorten worden immers kwaliteiten toegeschreven die ze maar half bezitten. Daarom test ik ze allemaal uit en zie wat nu werkelijk waar ervan is. Ik had beslist dat het genoeg was voor me om de hype te geloven en zaden te kopen op basis hiervan. Dit vooral met de c99. Zeker niet de heilige graal onder de cannabissoorten zoals geadverteerd werd. Goed soortje maar niet de graal. Een van mijn grote favorieten zonder probleem een echte winner is de Highland van Goudhouse seeds in Spanje. Het is een prachtige combinatie van Jack herer, Kgb en White Widow. Een ander favoriet soortje is de weinig bekende transkei Rooibaart die werkelijk één van de meest intense high heeft die je ooit zal tegenkomen. Ik moest mezelf neerleggen om te voorkomen dat ik neerviel van mijn stoel op de vloer. En natuurlijk heb je mijn Troublegum die bestaat uit een Nl#6 vader en mijn favoriete landsoort sativa Transkie/Dp en Ibl die ik Pink(bubblegum) noemde. De zaden daaruit voortkomende waren Troublegum, een geweldigde combinatie van een laag opbrengende pure sativa met een uitstekend opbrengende vroegbloeiende nederlandse klassieker. De resultaten tonen aan dat ze verbazende gelijkenissen tonen met de Bubblegum moeder, behalve de langere bloeitijd die weggevallen is dan. Een hemelse combinatie.

  De zaden van de African Mytic zijn door mijzelf met de hand verzameld geweest van een kweek die ik groeide in de Rural Transkei regio. De zaden werden in vroege winter ontkiemd en begonnen zeer vroeg met de bloei maar gingen er niet volledig in en vormden een kroon van 14 takken waarvan op de hoofdstam enkele bloemen in beginstadium maar geen werkelijke toppen. Ik besloot om de kroon terug te knippen zodat de plant weer de groei in kon. De plant kon zo van zwakke bloei naar groei terugkeren.

  Tijdens de groei en bloei volgde ik een vast regime van éénmaal per week of om de twee weken te wateren met een aanbevolen dosis die op de fles stond met een voeding met veel stikstof en een gebalanceerde 20-20-20 traag afgevende organische compost. Een product die ik enkel gebruik voor de groei om stikstof toe te dienen is Nitrosol en dit is een organische N meststof. Het werkt wonderwel. De belangrijke factor met meststoffen is om vele malen te voeden met lage doseringen dan enkele keren met hoge doseringen. Hoge dosissen kunnen je planten doen verbranden ook als is het organische voeding en voor shock zorgen. Daarnaast zorg ik voor een aarde-mix bestaand uit drie delen kippenmest, paardenmest en een mengeling van koeienmest,shapen,geiten,… En natuurlijk niet te vergeten perliet en beendermeel.

  Tijdens de kweek had ik enkele schimmelproblemen door een langdurige regenval die de grootste dame het moeilijk maakte. Ook doordat de sativatoppen van nature luchtig zijn kan het door botrytis of meeldauw besmet raken. Regelmatig stond ik op in de morgen en wanneer ik thuiskwam om te lunchen om overtollig water uit de toppen te schudden. Geen enkele ander probleem behalve de enorme grootte van de plant die de hele voortuin domineerde. Ouders en politie officiers stonden naast de plant zonder zelf te beseffen dat het een cannabisplant was totdat ik hen erop wees.

  De bloeiperiode van deze dame was lang, zeer lang. Doordat de plant zo dicht bij het huis stond was de fotoperiode van de plant verlengd door de huislichten en daardoor werd de hele bloeiperiode tot 1 –2 maanden verlengd. De toppen begonnen zeer langzaam te ontwikkelen maar wanneer ze eenmaal goed ver in de bloei kwamen waren ze reusachtig geworden. Ik moest takken opbinden omdat de toppen nu eenmaal te zwaar geworden waren en takken van 3m lang lagen op de grond van het zware gewicht. Ik had zelfs twee handen nodig om de takken op te tillen. Als bloeimeststof voegde ik wat kalium aan de grond toe af en toe voor sterke bloei behalve dat liet ik de natuur haar werk doen en dat deed ze goed.

  Cannabis begint te bloeien in Zuid-Afrika begin maart. Sommige soorten kun je gaan oogsten in Juli en andere tot wel maar in Januari. Ik vind dat exotische soorten op verschillende tijdstippen beginnen met de bloei door de verschillende lichtperiodes in Zuid-Afrika. Dus je kan makkelijk een White Widow binnen laten groeien en vanaf je die buiten plant dan start ze met de bloei. Dit gebeurde zelf tijdens 14 uur zonlicht, niet een normale tijdregeling voor planten om de bloei in te gaan.Niettemin betekent dit dat ik tot wel twee buiten oogsten kan doen in één seizoen. We hebben 2 tot drie seizoenen. De zomer is de beste natuurlijk maar de winteroogsten zijn de zeker de moeite ook en als je geluk hebt kun je gaan voor een late winter vroege lente oogst. Ook kan je tweemaal in de zomer oogsten zoals ik al gezegd heb. Het Afrikaanse klimaat is één van de beste ter wereld die voor 16-17 huren zonlicht zorgt in de zomer met periodes van regen en sterke wind om de planten te verharden. Ook is de balans tussen luchtvochtigheid en droog klimaat prima in orde. Ons regenwater is van ongelooflijk goeie kwaliteit en geef de planten afgewisseld water met regenwater en tapwater. Beide hebben een uitstekende ph.

  Er zijn enorme veel buitenkwekers in Afrika, niet te geloven! Zuid-Afrika heeft de hoogste kweekcijfers ter wereld en is nog steeds één van de grootste leveranciers van wereldwijde cannabis. 70% van de Swazi die gekweekt is in Zuid-Afrika wordt getransporteerd naar Holland,Amerika,… De meeste ganja wordt gekweekt door vele locale boeren in landelijke gebieden en zien ganja als een extra verdienste. De landelijke kwekers lopen op tot in de honderdduizenden. De Transkei en Swaziland wordt vooral gebruikt als ganja kweekgebieden. Je kan werkelijk tot elk huisje aanlopen en vragen om umphete of ganja en ze zullen je naar hun plantage brengen of de weg aanwijzen tot de juist plek waar je moet zijn. Ook de getale van binnenkwekers stijgen met de dag omdat kwekers beter manieren zoeken om kwaliteit ganja te kweken. Sommigen doen het voor commerciele binnenkweken te kunnen beginnen terwijl andere gewoon prima ganja willen kunnen roken. Anderen zijn te bang om buiten te kweken dat ze het binnen heel wat veiliger vinden om te doen. Nog anderen hebben binnen -en buitentuinen omdat ze er gewoonweg niet genoeg van krijgen!

  De African Mystic werd geoogst in 3-4 stages gedurende een hele maand. Ik oogste eerst de zwaarste grote toppen omdat deze grote problemen veroorzaakten voor de plant en ook veel licht blokkeerden voor onderliggende toppen. De tweede lading werd twee weken later geoogst. De onderste helft van de plant werd geoogst in twee keer waarvan de laatste overblijvende toppen nogmaals twee weken tijd hadden om te kunnen rijpen en extra gewicht opbrengen. De laatste overblijvende toppen werden die nog aan de plant zaten werden aan vrienden gegeven omdat ik genoeg had van het vele werk van het knippen. Het was een zeer lange periode van vele uren knipwerk en blad plukken. Dit is het enige nadeel van deze soorten, het vele blad vergeleken tussen de bloemen. Zelfs het finale product heeft blad die onmogelijk verwijderd kan worden tussenin. Maar het is zeer geen slechte ganja,zeker niet, een geweldige ganja met een zachte citrussmaak en een goeie high voor overdag te roken.

  Gedurende de hele oogst heb ik maar twee uur hulp gekregen van vrienden tijdens de 4 weken durende oogst. Mijn vrienden hebben me dit jaar teleurgesteld maar zo erg vind ik dat niet aangezien mijn passie ganja is en ik niet erg vindt er veelvuldig mee bezig te zijn. Ik had wel graag wat hulp gekregen met de reusachtige African Mystic omdat deze enorme boomachtige dame me bergen toppen bezorgde die mijn hele keuken en kamers bevolkte voor een langdurige periode. Al onze kleren waren bedekt met blad en af en toe kwam er een rups tevoorschijn in mijn vrouw haar handzak. Maar ik kan je garanderen dat de vrienden er terug stonden wanneer het tijd was om de ganja te roken. Maar het is allemaal goed.

  De moeilijkheid van het knippen was de enorme omvang van de taken. Elke tak had vele vertakkingen op zich groter dan vele planten die je ziet bij binnekweken. Ik moest dus werken in stappen en zoveel mogelijk de grote stammen kwijtraken. Eenmaal ik de takken in een lengte gekregen had die makkelijk te knippen waren hing ik die op in een droogkamer die donker was en verluchting had in de vloer die zorgde voor luchtdoorstroming. De planten bleven hangen tot ze droog genoeg waren en de takken in tweeën braken. Daarna begon ik met de ganja in te pakken in zakken wat veel te veel werk was voor zo’n grote hoeveelheid. De volgende keer neem ik gewoon een grote bruine zak wat me heel wat werk zal besparen. Eenmaal droog maar niet poederdroog werden de toppen opgeborgen in glazen potten om te rijpen. Ik open de potten nooit behalve als ik vocht erin zie en laat ze voor een maand staan tot soms wel 6 maanden.

  Deze schoonheid, de African Mystic bracht me 2.5kg droge toppen op waarvan 1 kg weggeven werd aan vrienden die niet bij de opbrengst geteld was dus dat komt neer op ongeveer 3.5 kg van één plant!! Deze boom van een plant is mijn grootste opbrenger ooit. De totale opbrengst van het hele jaar was de beste ooit en ik had 6kg droge toppen van 12 planten. Juist genoeg voor mijzelf,mijn vrouw en beste vrienden.

  De Zuid-Afrikaanse kweker zelf aan het woord: Derrayld

  Hoeveel planten kun je kweken zonder problemen in Afrika en hoe is de wet in jouw regio?

  Geen enkel. Het wordt nog steeds gezien als illegaal, de politie valt echt niemand lastig. Omdat de ganja kweek een bijverdienste is voor locale boeren wordt het moeilijk voor de politie om ook blanke kwekers aan te pakken. Dat zou een dubbele standaard zijn die ze dan zouden hanteren en daar heeft de regering geen baat bij.De wet in mijn regio,het is nog steeds illegaal maar wordt momenteel besproken door de regering om de status ervan te veranderen. Eindelijk begint het land zich het belang van hemp en cannabis te realiseren en niet alleen realiseren ze dat het een verspilling van geld is om iets te controleren dat niet kan gecontroleerd worden wanneer ze dat geld veel beter aan echte misdaad zoals verkrachting en moord of Hiv kunnen spenderen.

  Wat is je eigen mening erover?

  Ik denk dat onze wetten verouderd zijn en een verspilling van tijd. Ik ben een dreadlocked Rasta en heb altijd geloofd in het roken van ganja voor mijn overtuiging en religie. Ik ben geen religieus persoon maar geloof in een ander mans vrijheid van keuze en religie. Als die keuze de vrijheid is om cannabis te roken als een heilig kruid dan is dat maar zo.

  Je planten reflecteren je eigen liefde en als je ze geeft wat ze nodig hebben dan geven ze je de liefde terug in veelvoud. Wees niet bang om je planten te vertellen dat je van hen houdt en dat ze er sexy uitzien vandaag. Ik doe het de hele tijd. Wees ook niet bang om hard te zijn voor je dames, een beetje sm kan geen kwaad. Ik ben van mening dat vastbinden, breken van de stam en het buigen van de stam positieve effecten heeft op de plant die monsterplanten kunnen veroorzaken met grote opbrengsten.

  Ik denk dat moet gezegd worden wees niet bang om te kweken, je kijkt nooit meer achterom na die eerste plant. Om het in de woorden te zeggen van onze geweldige profeet Bob Marley:

  Get up, stand up, stand up for your right

  Fight on Ganja Soldiers

  Grtz

  #2
  Re: Ganja Time in South Africa

  Zozo Bobo, ik wist niet dat jij in Zuid-Afrika actief bent geweest ?

  Greetz

  Comment


   #3
   Re: Ganja Time in South Africa

   Was ik daar maar, neen is een verhaal van bart uit growshop alien.

   Grtz

   Comment


    #4
    Re: Ganja Time in South Africa

    Moet een leuke ervaring geweest zijn. Zo growen heel het jaar door :o

    Comment


     #5
     Re: Ganja Time in South Africa

     Ja, dat ze het hele jaar door growen is wel

     Comment

     Footer Left Ad

     Collapse
     Bezig...
     X