Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Buitenkweek voor beginners, een uitgebreide handleiding vind je hier!

Collapse
Dit is een Sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Buitenkweek voor beginners, een uitgebreide handleiding vind je hier!

    Korting op 420shop
    Een uitgebreide handleiding (van LR2 en mij )voor buitenkweek vind je hier

    https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...ek-handleiding




    Buitenkweek van Cannabis

    De een doet niet anders, de ander doet het anders. Er zijn duizenden verschillende manieren om buiten te kweken. In pot, volle grond, balkon, tuin, kas, guerrilla etc. De een gaat met autoflowers aan de gang, de ander gaat verduisteren om de natuur een handje te helpen en weer een ander oogst in oktober of november.
    Maar allemaal hebben ze enkele overeenkomsten; de kweker zet zijn planten buiten neer.


    Na 15 mei (ijsheiligen) komt er vrijwel geen nachtvorst meer voor en is dus de aangewezen tijd om buiten met kweken aan de gang te gaan.
    Sommige durfallen beginnen al ruimschoots voor die tijd, helaas vaak met tegenvallend succes.




    Zaad
    hier). Er zijn verschillende manieren van bestrijden, voorkomen en verhelpen, maar het is makkelijker om hier van het begin af aan rekening mee te houden.

    Stel je hebt een zaadje gekozen, of een hele lijst aan zaadjes.
    Wat volgt er dan om tot een goede keus te komen?
    Dat is een lastige vraag natuurlijk, we gaan hem hier gewoon beantwoorden:
    - Bloeitijd: dit is een indicatie(!) van het gemiddeld aantal weken dat een plant bloeit. In de buitenkweek is het gewenst om die bloeitijd zo kort mogelijk te hebben; zo zijn ze uitgebloeid voordat de herfst met regens en stormen je plant om zeep probeert te helpen. Fabrikanten geven de bloeitijd rooskleurig op, tel daar voor de zekerheid 2-3 weken bij op. De meeste planten starten in september met bloeien, ook al belooft de verkoper wat anders. Tel de bloeiweken vanaf het moment dat je pluimpjes ziet in de toppen.
    Heeft een plant 12 weken bloei dan kan je pas in december oogsten!
    - Resistentie (bestand tegen ziektes): dit is een nogal uiteenlopend begrip. De ene zaadboer vindt zijn planten super resistent als ze in een Afrikaanse woestijn geen toprot oplopen, de ander vind ze resistent als ze in een champignonkwekerij nog schimmelvrij weten te blijven. Het punt blijft; als je hier zekerheid over wilt hebben voor jezelf, zoek en lees dan kweekverslagen/growreports/grows/reviews door op jointjedraaien.nl en andere fora.
    - Bloeimoment: autoflowers gaan vanzelf in bloei na een week of 3 tot 4. Sommige Deense soorten, of soorten die ruderalis bevatten, zullen rond juni, juli of augustus vanzelf in bloei schieten. De meeste andere soorten doen dit rond september, of soms zelfs rond oktober pas. Ook dit is handig om mee te nemen in je bepaling.
    -Gefeminiseerd zaad of gewoon zaad: gefeminiseerde zaden zijn "vrouwelijk gemaakte"zaden hierbij hoef je niet in bloei de mannelijke planten weg te halen bij de vrouwelijke planten. Gewone zaden zijn over het algemeen wel wat stabieler.



    Kies ik autoflower of regulier?
    Autoflowers hebben het voordeel dat ze vanzelf in bloei schieten nadat ze ongeveer 3 tot 4 weken gegroeid zijn vanaf het ontkiemen. Uitzonderingen daargelaten. Dat kan handig zijn als je slechts een korte ronde wilt hebben, zo kun je zonder zorgen op vakantie. Maar autoflowers laten ook de mogelijkheid bestaan om meerdere oogsten per jaar te doen. Niet van dezelfde plant, want ze zijn niet te stekken of te reveggen


    Zaaien
    Zaaien, het eindeloze gedoe. Hier zijn duizenden topics over. Belangrijk om te onthouden is: ook hier doet iedereen dat anders. De een legt ze tussen vochtig keukenpapier, een ander laat zijn zaad in water drijven, weer een ander stopt ze gewoon in de vochtige aarde. Met een beetje gegoogle, of een bezoekje aan de website van je zaadverkoper, kom je een heel eind. Let op: een zaailing (uit een zaadje) is iets anders dan een stek (uit een stek). Stekken bevatten vaak ongedierte en zijn - wanneer gekocht in een winkel of handelaar - niet van andere soorten te onderscheiden. Als je jezelf dus afvraagt waarom je 'pp' stekje niet in bloei schiet, terwijl dat rond september wel te verwachten is. Dan komt dat misschien omdat je een super silver haze gekocht hebt (die pas begint te bloeien rond november). Bij zaailingen is dat een ander verhaal; je mag best geloven dat je zaadjes zijn wat er op de verpakking staat. Er zijn
    wat punten om rekening mee te houden, als je met zaad werkt.
    - Zwaar bemeste (growshop) grond/compost kan je zaailing om zeep helpen
    - Potgrond = zaaigrond - zand.
    - Dus zaaigrond = potgrond + zand.
    - Conclusie: in potgrond kun je prima zaaien (tenzij deze zwaar is voorbemest)
    - Je zaailing moet vochtig staan, niet nat. Te natte aarde zorgt voor verstikking; de wortels zullen gaan rotten en het feestje komt vroegtijdig tot een eind.
    - Te droge grond zorgt voor uitdroging van de wortel; het feestje komt vroegtijdig tot een eind.
    - In de eerste paar dagen kan je zaailing verkleuringen hebben; groen, wit, geel of zelfs paars, dat is normaal. Bij lang aanhouden van die kleur, moet je vragen gaan stellen over de omstandigheden (te nat, te droog, teveel voeding)
    - Een zaailing heeft ronde blaadjes, die blaadjes zitten tjokvol voeding. Moet je dan voeding bij gaan geven? Nee. Begin daar pas mee na een week of drie, als dat nodig is.
    - Wanneer moet je nu zaaien? Na 15 mei, zoals dat bij elke tuin werkt. Eerder mag natuurlijk ook; het is jouw tuin, jouw keus. Maar reken dan niet op veel succes; twee of drie nachten vorst en je plant is dood.
    - Het is mogelijk om in juni te zaaien, en alsnog wietbomen te kweken. Wiet groeit snel in de juiste omstandigheden. Het is soms beter om wat te laat te zijn, dan te vroeg.


    (Tip, maak zelf ook een kweekverslag en plaats veel foto's zo kunnen de ervaren buitenkwekers over je schouder meekijken en je vragen beantwoorden. Schaam je niet als de kweek niet zo loopt als je had verwacht. Daar zit totaal geen schaamte in; het overkomt iedereen wel een keer. Je hebt misschien twee tientjes weggegooid, maar je verslaglegging voorkomt dat andere mensen diezelfde fout maken.)

    Potten of volle grond?
    Potten zijn handig; verplaatsbaar, dus je kunt verduisteren, klein, je kunt goed bijsturen qua voeding en watergift, in tijden van hevige regenval of ander noodweer kun je potten onder een afdakje zetten of op een veilige plek zetten. Maar er kleven ook nadelen aan: ze waaien om, zijn makkelijk mee te nemen door rippers, ze drogen snel op en een zwarte pot in de brandende zon wordt bijna 50 graden. Je kunt dus niet zomaar drie weken op vakantie en je planten laten staan. Er zijn wel technieken met emmers water, een katoenen wig of zelfs silliciumkorrels. Je kan ook vragen of een ander je planten wil
    verzorgen maar je neemt daardoor een extra risico op mindere zorg of ontdekking door derden.
    De volle grond, geen zand maar aarde, heeft als voordelen: er hangt een goede biosfeer, watergift is goed te regelen, vaak bevat grond voldoende voeding uit zichzelf, de planten waaien niet snel om en krijgen de volle ruimte. Het nadeel is: de planten kunnen niet weggezet worden, verduisteren is een probleem, de planten worden (te) groot, je moet er een tuin voor hebben.
    Een speciekuip is een goede middenweg, zorg wel voor (evt. zelf in te boren) gaten onderaan de speciekuip zodat overtollig water weg kan vloeien.
    Na een boel leeswerk en testen, mogen we concluderen dat er tenminste dit aantal liters aan aarde / bodem per plant nodig is:
    Autoflowers: ten minste 9L per plant.
    Overige buitenplanten die niet vanzelf bloeien: ten minste 20 liter, maar 40 liter aarde is vele malen beter.


    Grond en locatie
    Een goede grond is de basis van een succesvolle kweek. Of dat nu in pot of in volle grond is. De een zweert bij potgrond van een super discount en de ander gaat voor prijzige speciaal samengestelde grond. In volle grond gooit de een achteloos zijn zaadjes op een beschikbaar stukje in de tuin of in een bos en de ander bewerkt de open grond ruim 6 maanden van te voren zodat al het bodemleven optimaal is op het moment van zaaien. Hier vind je veel voorbeelden van op Jointjedraaien.nl maar ook hier zal je zelf een keuze in moeten maken. Zoals eerder gesteld er zijn meerdere manieren van kweken die tot een succesvolle kweek kunnen leiden. Kies degene uit waar jij je het prettigst bij voelt.
    Belangrijk is dat de grond niet te zuur of te basisch is, een Ph van rond de 6 is het prettigst voor de meeste planten zo ook voor Cannabis. Heb je sterk zuur minnende planten in je tuin zoals een Japanse esdoorn, camelia of spar en gooi je regelmatig tuinturf erbij? Dan kun je op die plaatsen beter geen Cannabis zaaien/planten. De grond is daar veel te zuur. Pak dan liever een grote pot met geschikte grond. Een plekje waar brandnetels in het zonnetje staan is een ideale plek om Cannabis te zaaien/planten. Wel eerst, met handschoenen aan, de brandnetels met wortels en al verwijderen. Niet met gif werken want dan groeit je Cannabis het ook niet meer en dat is maar goed ook want anders krijg je je eigen gestrooide gif binnen.
    Kleigrond is minder geschikt, de plant zal hier moeizaam in kunnen wortelen en de grond zal veel te nat zijn waardoor je een grote kans op wortelrot hebt. Tenzij die grond netjes opgespaaid wordt en eventueel gemulched. Gewoon lekkere rulle grond, schep het los en hark het door voordat je gaat zaaien/planten.
    Cannabis is een zon minnende plant. Kies dus een zonnige plek waar voldoende wind langs waait. Graag wat andere planten en struiken in de buurt zodat rondkruipende insecten elkaar kunnen opeten.
    Verwacht je grote wietbomen te groeien zorg er dan voor dat je palen naast je plant kan plaatsen waaraan je de plant kan vastmaken zodat ze niet omknakken bij de eerste najaarsstormen.



    Voeding
    De heilige graal voor snelle jongens is: wietvoeding. Je neemt een flesje Pokon, dat verdun je 2x en vervolgens stop je het in een andere fles. Daar plak je 'Cannabisvoeding' op, en verkoop het voor het dubbele.hier


    Water.
    Water geven kun je het beste aan het begin van de dag doen, een paar uur na zonsopgang is de plantverdamping op gang en dan maakt de plant gebruik van water en voeding. De grond mag niet nat zijn, wel vochtig. De cannabisplant houdt van een luchtige grond en verzuipt als de aarde te nat is, de wortels gaan dan rotten waardoor je plant dood gaat. Tussen het watergeven door de aarde dus wat droger laten worden. Een goede manier is de potten op te tillen voor en na een waterbeurt. Hierdoor krijg je een goed gevoel of je plant water nodig heeft en hoeveel. Laat je potten niet uitdrogen, je loopt het risico dat je plant sterft maar je verstoort het bodemleven zodanig dat je plant minder goed gaat functioneren. In de volle grond hoef je je plant vrijwel geen water te geven, alleen in periodes van droogte geef je wat extra water.
    Het water wat we aan de cannabis plant geven moet een Ph van 6 hebben, regenwater heeft dit van nature en is dus uitermate geschikt.




    Beestjes
    Buiten eten beestjes elkaar over het algemeen op. Het komt dus zelden voor dat spint of trips buiten de plant zware schade aanbrengen. De varenrouwmug kan buiten een verstopte plaag zijn, ze leggen hun larven in de aarde. Deze zie je niet maar ze vreten wel je wortels op waardoor je plant dood gaat. Meer info over beestjes en hun bestrijding vind je hierhier.

    Vogels, honden, kippen, katten, konijnen, herten etc. eten graag zaadjes of jonge plantjes. Hou hier rekening mee en zorg voor een diervriendelijke oplossing. In de tuin kan een petfles zonder bodem al een uitkomst bieden of een stukje kippengaas. Ga je voor guerrilla, wees dan extra voorzichtig dat wilde en loslopende dieren zich niet verminken door jouw werkwijze bij het kweken.


    Verduisteren

    Locatie
    Waar je je plant ook zet, hou rekening met je omgeving. Niet iedereen houdt van cannabisplanten of hun geur. Zet je dus niet pal in het zicht en kies, als je dat wilt, geen sterk geurende soort. Zo hou je rippers ohier.

    Succes !


    Last edited by Stemma; 14 May 2017, 19:24. Reden: Tekst uit het artikel hier toegevoegd.
    Stemma doet het forum, stout 2017

    Stemma doet stout (2016)
    Dark Devil en Punisher#2 in huize Stemma

    #2
    Ziet dat artikel bij jou op de tablet er wel goed uit, Stemma ?
    Op de computer niet. Lettertjessoep.


    Dit is op fullscreen.

    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.
    ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

    Comment


      #3
      Ja, alleen de foto's ontbreken, zal ik anders de tekst uit het artikel gewoon maar in de eerste post plakken?

      Screenshot_20170512-102600.png
      Stemma doet het forum, stout 2017

      Stemma doet stout (2016)
      Dark Devil en Punisher#2 in huize Stemma

      Comment


        #4
        Ik denk als de foto's het weer doen, dat alles weer op z'n plek valt.
        Ik had dat al eens gemeld aan JD, maar er is nog geen scriptje voor denk ik, om al die gebroken links te fixen na de update, en handmatig gaat daar een hoop tijd in zitten.
        Je kunt de tekst hier posten, maar dan zul je ook even zoet zijn met de opmaak denk ik
        ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

        Comment


        • Stemma
          Stemma commented
          Editing a comment
          Zal er vanmiddag mee aan de gang gaan!

        • Stemma
          Stemma commented
          Editing a comment
          Gelukt, geemmer met het pasten maar Ctrl v bracht uitkomst Zal kijken of ik de bijbehorende foto's er nog bij kan plaatsen.

        #5
        blauwduimpje.jpg

        .....
        ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

        Comment


          #6
          Het is je toch goed gelukt en het is er ook de tijd voor

          Suc6 met de pics.
          Veel gestelde vragen over het forum
          JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
          420Shop.NL
          "Wat je kunt maken, kun je ook kraken."

          Comment


            #7
            Bedankt voor de uitleg. Stress je de planten niet teveel. Dooe ze dagelijks te verzetten?

            Comment


              #8
              Is er ergens een richtlijn of schema van hoeveel water je gemiddeld per plant doorheen het groei- en bloeiproces? (zowel voor binnen als buiten). Heb al wat gegrasduind ik vind dit niet onmiddellijk terug op dit forum. Ook niet in het topic water geven.

              Alvast dank aan degene(n) die mij kunnen verlichten hierover.
              I rather be illegally alive than legally death

              Comment


                #9
                Goed dat je het meeste op een rij hebt gezet, thanks. Handig om nog eens op te frissen.
                Geduld is een schone deugd.
                Kweekverslag: Eerste binnenkweek 80x80 RQS Purple Queen / Critical

                Comment

                Bezig...
                X