Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wat nu weer?

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Wat nu weer?

  Korting op 420shop
  De meeldauw is nog niet weg of ik heb alweer een paar andere problemen.
  Dus ff weer een paar vraagjes


  De boven en onderkant van het blad vertonen roestachtige plekken.

  Foto 1
  Wat is het en wat kan ik eraan doen?

  De bladeren lijken aangevreten.

  Foto 2  Wat is het en wat kan ik eraan doen?

  De uiteinden van de nieuwe spruiten zien een beetje erg lichtgroen geelig vind ik persoonlijk.

  Foto 3
  Wat is het en wat kan ik eraan doen?


  Alvast bedankt greetz xav

  #2
  Re: Wat nu weer?

  die laatste 2 zien uit als een groeistoornis, mozaic virus weer wellicht.

  maar dat topjes licht groen zijn, komt omdat ze snachts wat zijn gegroeid en hebben nog weinig chlorofiel aangemaakt, daar hebben ze zon voor nodig. kan ook komen door langdurig bewolkt weer.

  die gaten lijken op slakken, of rupsen of een kever. elk beest wat je tegenkomt verwijderen (behalve lieveheersbeestjes)

  en dat eerste lijkt op roest, daar kun je tegen spuiten.

  Comment


   #3
   Re: Wat nu weer?

   dat is ook de mozaik virus dus er zit ook bladluis op die het overgeplaatst heeft naar je plant ik heb mischien hier wel wat voor je... maar volgens mij moeilijk te vinden

   les dit stukje maar ff mischien helpt het

   Bladluizen brengen virussen over. Dit kan tot kwaliteitsproblemen, opbrengstverliezen en zelfs tot afkeuring van een partij leiden. Het is dus noodzakelijk een virusaantasting te voorkomen. Alleen een luisaantasting tegengaan is hiervoor niet voldoende. Dit komt omdat het Tulpenmoza´ekvirus op een non-persistente wijze wordt overgebracht. Dit wil zeggen dat een luis die het gewas binnenvliegt en een plant aanprikt, het virus al

   Tulpen moza´k virus
   direct overbrengt. Een luisbestrijding waarbij de luis in het gewas wordt bestreden, is dus zeker niet voldoende. U moet zorgen dat luis niet in uw gewas komt. Dit kan door wekelijks gebruik te maken van Karate Zeon, een middel dat bij uitstek geschikt is om virusoverdracht tegen te gaan.
   De werking van Karate Zeon is tweeledig. Karate Zeon heeft een afstotende werking op luis. Een bespoten gewas wordt onaantrekkelijk voor de luis, waardoor deze uw gewas vermijdt en er dus ook geen virusoverdracht plaatsvindt. Daarnaast heeft Karate een luisdodende werking. Als er toch al luis in het gewas zit, wordt deze door de goede contactwerking van Karate Zeon bestreden. En voor de luisbestrijding, waarbij luis verscholen zit in het gewas, dus niet door de spuitvloeistof kan worden geraakt, is er Pirimor. Dit middel heeft een dampwerking en komt daardoor zelfs op onbereikbare plaatsen in het gewas.

   Comment


    #4
    Re: Wat nu weer?

    Gisteren ff een kenner erbij gehaald.Die verzekerde me dat het alleen om roest ging. gewoon geen water geven voor een tijdje en niet te veel voeding.Een hele opluchting dus...

    Comment


     #5
     Re: Wat nu weer?

     laat binnekort maar ff een fototje zien dan kunnen wij het mischien ook nog ff bekijken

     Comment


      #6
      Re: Wat nu weer?

      Ik zou toch direct gaan spuiten, want het is geen plant die jaren lang in de tuin staat. Je hebt dus minder tijd. De plant raakt teveel misvormd en beschadigd, om dit zeiszoen nog normaal uit te zien. Laat staan dat je normale bloemen krijgt. een andere plant zal er lang over doen om weer er boven op te komen maar dan zal ie wel meer weerstand hebben volgend jaar. Probleem is, deze plant word eerder geoogst. Dus een snellere oplossing lijkt me dan spuiten. Als je plant verergerd mischien wel de enige oplossing. succes dude!

      Comment

      Footer Left Ad

      Collapse
      Bezig...
      X