Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Drugsbeleid nederland op de schop

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

 • stafford
  replied
  Re: Drugsbeleid nederland op de schop

  1woord beste kamerleden, val kapot met jullie bedrog, waar zijn de positieve kanten van mariuhana, jullie gaan te ver, omdat jullie menen de wet te zijn en te kennen.
  bij deze leer eens zelf de wet,voordat jullie over duizenden levens 1 beslissing kunne maken, einde gedoogbeleid? waar is de positieve kant gebleven. ik weet het, die is er,maar daar zijn jullie te laag voor, omdat jullie geen appeltje kunne meepikken.bij deze ik hoop dat er hier van dit soort mensen op de site komen, en kijk eens, zien jullie deze mensen iets kwaadschiks doen ? nee,,juist, het probleem is echter jullie portomonee, dat die niet word gevuld. waarom zoon ramp? waarom worden jullie niet wakker, en beseffen jullie dat onze hobby onze dames niet kwaadschikt zijn dat wij geen grote jongens zijn,dat wij 1hobby hebben,en graag weten dat we geen gif willen roken en alles, waarom pakken jullie niet de echte grote criminelen aan? vanplaats ons 5hobby groeiertjes.waarom kijken jullie niet verder dan je neus lang is, en gaan jullie je niet eens afvragen,dat 3kwart van de daadwerkelijke criminelen, van buitenlandse afkomst is. die jullie vrij plijten, voor tonne aan oplichten, kleine kinderen verkrachten en alles.,,zie eens in dat wij geen onrust stokers zijn, maar hobby mensen,zoals de 1 van voetbal houdt, houden wij van onze hobby, en zie eens in dat we niemand kwaad doen.maar ja de portomonee daar gaat het toch om in jullie ogen.

  Leave a comment:


 • Xtreme
  replied
  Re: Drugsbeleid nederland op de schop

  In voorkomende gevallen zal de bestuursrechter inderdaad geen uitspraak kunnen doen.Een nationale wet kan en mag niet worden getoetst aan de Grondwet.Als de lex generalis (algemene wetgeving) strijdt met de lex specialis (specifieke wetgeving) dan dient het Europese Hof hierover een pre-justitionele beslissing te geven.

  Leave a comment:


 • moreweed
  replied
  Re: Drugsbeleid nederland op de schop

  Wel interessant dat volgens dat lid de voorzieningenrechter zichzelf onbevoegd kan verklaren. Met als gevolg een nieuwe procedure, of voortzetting van een procedure bij een hogere en hopelijk wel bevoegde macht.
  Op een gegeven moment zie je door de bomen het bos toch niet meer? Het oorspronkelijke doel raak je zo gemakkelijk kwijt, en elke stap brengt risico's mee op het gebied van te volgen procedures. Voor een leek niet te begrijpen, alleen door specialisten uit te leggen, en -helaas- in de praktijk alleen uitvoerbaar voor mensen die ofwel de wegen kennen danwel voldoende kunnen spenderen om anderen de weg te vragen.
  Ik ga mee met je nachtwakersstaat, maar ťťn blik naar buiten de laatste weken geeft genoeg inzicht om te kunnen concluderen dat er nog heel veel gedaan moet worden eer zoiets kan van slagen zou hebben. Gemeenten laten "micro-wijkbeheer" aan de burgers, burgers verwachten dat openbare ruimte wordt bijgehouden door de gemeente. Ik werd voor gek verklaard omdat ik 'n paadje sneeuwvrij hield rond het flat waar ik woon. Medebewoners vonden het maar raar dat je dat zonder betaald te worden oppakt. Maar ja, ik heb geen zin om elke keer pal voor mn huis onderuit te gaan, of nog wekenlang alleen met hoge laarzen de deur uit te kunnen stappen.

  Leave a comment:


 • Xtreme
  replied
  Re: Drugsbeleid nederland op de schop

  Toch kan regulering in bepaalde gevallen de burger te stade komen. In geval de directe uitvoering van een wetsartikel de spoedeisende belangen van een burger schaadt kan de rechter een afweging maken. Vooralsnog baseer ik me met dit standpunt op art. 8:84, tweede lid, van de Awb, waarin omschreven welke dicta de uitspraak van de president van het Hof kan bevatten.

  Leave a comment:


 • moreweed
  replied
  Re: Drugsbeleid nederland op de schop

  regulering leidt alleen maar tot meer regeluring idd Xtreme, de overheid zal zichzelf niet ondergraven. Wat er nu gebeurd is in elk geval een feestje waar we we allemaal voor uitgenodigd zijn, en wat steeds meer trekjes krijgt van totale bewusteloosheid op het gebied van maatschappelijk belang.

  Leave a comment:


 • Xtreme
  replied
  Re: Drugsbeleid nederland op de schop

  Dit initiatief wetsvoorstel weerspiegelt slechts de onmacht van de wetgevende macht.De overheid raakt onder vigeur van de huidige wetgeving de regie en het gezag kwijt. Dus dan moet de wetgeving worden aangescherpt. Echter, voor het jaar 1975 was het bezit en voorhanden hebben van softdrugs zo ongeveer een halsmisdaad: toch liet niemand zich weerhouden. Nadien is het beleid versoepeld en was Nederland een enclave. Internationale druk inspireert de wetgever om met nieuwe rigide wetgeving te komen, terwijl het zonneklaar is dat strenger straffen geen enkele invloed heeft op het gebruik. Strenger straffen leidt per definitie niet tot een ander gedragspatroon. In diverse staten van de U.S. wordt nog steeds de doodstraf tot uitvoering gebracht.Toch heeft dit niet geleid tot een vermindering van het aantal halsmisdrijven. Hoe denkt de overheid nu de georganiseerde wietteelt effectief te kunnen bestrijden? Tot mijn persoonlijke kennissenkring behoren een aantal beroepskwekers: zij verstrekken aan uitgewezen asielzoekers een geldbedrag, die daarmee een woon-werkruimte huren, met vooruitbetaling van een jaar huur. Er wordt een jaar gekweekt en bij tussentijdse ontdekking is de hurende asielzoeker allang weer terug in zijn land van herkomst. Kortom, beroepskwekers kunnen intellectueel vernuft betalen om geldstromen te dirigeren en vermogensbestanddelen af te schermen, zodat ze comfortabel kunnen leven. Overigens gun ik ze dat van harte, omdat ik niet vermag in te zien dat heel veel geld verdienen een onrechtmatige zaak is.Zelf ben ik voorstander van een "nachtwakersstaat": de overheid geeft algemene richtlijnen om de samenleving te ordenen en de burgers dienen hun verantwoordelijkheid te nemen om binnen de daartoe gegeven vrijheid hun leven zelf in te richten. Je hoeft geen psychologie gestudeerd te hebben om te onderkennen dat te veel en te vaak en te streng straffen niet leidt tot het gedrag wat wordt beoogd.
  Last edited by Xtreme; 4 February 2010, 11:09.

  Leave a comment:


 • StonedRocks
  replied
  Re: Drugsbeleid nederland op de schop

  Iedere wereldburger zou voor zich zelf moeten kunnen uitmaken of die blowt, of die z'n wiet uit een shop haalt, of die ze zelf kweekt? Ze zouden het eerlijk gezegd moeten aanmoedigen, misschien dat ze zo de criminele geldstromen zouden kunnen aanpakken, zonder ons vredige stoners er last mee te bezorgen. Teef!
  Jaja hoor, ik mag dan een belg zijn, maar hoe meer er tegenwerking is in Nederland, hoe minder kans er bestaat dat een legalisering van cannabis in BelgiŽ er ooit komt.
  Peace!

  Leave a comment:


 • BREWER
  replied
  Re: Drugsbeleid nederland op de schop

  CDA-Kamerlid Cisca Joldersma is 'n droog angstige trut! Aaaasjeblief si...

  IK BLIJF ROKEN LIEVERD!!!! KMK!!!

  Leave a comment:


 • moreweed
  replied
  Re: Drugsbeleid nederland op de schop

  'n waarheid als een koe Weedseed. Korte termijn denken is troef helaas, en het enige wat blowers hoeven te doen om het erger te maken is stil blijven zitten...

  Leave a comment:


 • WeedSeed
  replied
  Re: Drugsbeleid nederland op de schop

  Er is altijd wel een idioot die alleen de gevaren ziet en blind wil handelen.

  Leave a comment:


 • moreweed
  heeft een topic gestart Drugsbeleid nederland op de schop

  Drugsbeleid nederland op de schop

  De Telegraaf, woensdag 3 feb 2010
  "Het gedoogbeleid is gewoon failliet, alles wat helpt op weg naar nul coffeeshops zullen we oppakken", aldus CDA-Kamerlid Cisca Joldersma. Zij wil dat de straffen voor de productie van softdrugs en harddrugs gelijkgetrokken worden en komt met een initiatiefwet om de voorbereidingshandelingen voor de teelt van softdrugs en dus ook zogeheten growshops snel te verbieden.
  De grootste regeringspartij vindt een bondgenoot in de VVD, die ook voor een harde aanpak kiest. De liberalen willen dat de straf voor de in- en uitvoer van softdrugs wordt verhoogd van vier jaar naar twaalf jaar. Ook het CDA kan zich daarin vinden.
  Coalitiepartner PvdA is fel tegen eenzijdige strafverhogingen. "Je weet dat het verkocht wordt. Als je niet zorgt dat het op een normale manier aangeleverd wordt, is het echt naÔef om met dat soort maatregelen te komen", stelt PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester.

  -edit- Nu.nl 3feb 2010
  ChristenUnie-Kamerlid JoŽl Voordewind pleitte woensdag nog voor een verbod op het blowen in de buitenlucht.


  Volgens voorzichtige schattingen zijn er 1 miljoen blowers in nederland. Maurice de hond peilt zoiets van 60% oke met huidig softdrugsbeleid.
  Last edited by moreweed; 3 February 2010, 22:46. Reden: update-je

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X