Mededeling

Collapse
No announcement yet.

opgepakt

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  opgepakt

  Korting op 420shop
  Hallo,
  Ik heb een kennis die is opgepakt met 25 gram weed op zak in belgie. Hij heeft alles ontkent tegen de politie en zei dat hij niet wist dat dat daar zat, terwijl ze wel al berichten in gsm hebben truggevonden. De jongen is nogmaar 14 jaar, nu de vraag is wat voor gevolgen gaat kunnen hebben?

  al vriendelijk bedankt als je me kan helpen.

  #2
  Re: opgepakt

  25 gram is best veel voor zo'n leeftijd. Hopelijk ondernemen zijn ouders actie nadat hun zoon is opgepakt.

  Welke gevolgen het zou hebben? Hij is minderjarig, behoorlijk minderjarig zelfs. Gokje; kleine boete (ouders), seponatie (geen actie ondernomen), of lichte taakstraf.. Paar uurtjes tuinieren ergens ofzo.
  [B][URL="https://420shop.nl"][COLOR=#008000][B]420Shop.NL: uw head- & seedshop!

  Comment


   #3
   Re: opgepakt

   Ja ze hebben hem vrijgelaten daar niet van, wat is seponatie en werlke acties zouden ze dan moeten ondernemen??

   Comment


    #4
    Re: opgepakt

    Aangezien hij minderjarig is bestaat de kans dat dit voor de jeugdrechtbank verschijnt. GSM-berichten moeten door de operatoren enkele jaren worden bijgehouden zodat de rechtbank die kan opvragen, dus denk niet dat ontkennen veel zin heeft (hoe verklaar je anders dat je 25 gram op zak had, dat heet 'op heterdaad betrapt' vrees ik). Denk dat het beter is indien hij voor de jeugdrechter moet verschijnen dat hij 'berouw' toont en zegt dat het de eerste keer was of zo. Denk ook dat ze die 25 gram (hoe belachelijk dat ook mag klinken) niet automatisch als 'voor eigen gebruik' gaan zien in BelgiŽ.

    Maar weet natuurlijk niet of het allemaal zo ver komt. Hebben die agenten proces verbaal opgesteld? Hebben ze gezegd of het nog gevolgen zal hebben.

    Hoe de jeugdrechter oordeeld hangt van veel factoren af. Ze gaan kijken of hij al iets op zijn kerfstok heeft en hoe zijn gezinssituatie er uitziet en zo. Kan me niet voorstellen dat ze hem voor dit ene incident zouden interneren, maar hij is natuurlijk wel heel jong.

    Hoop voor jullie dat alles vlug duidelijker wordt en wens die jongen veel sterkte (en raad hem eventueel aan om op zijn leeftijd wat kalmaan te doen met de jointjes want los van juridische kwesties is iemand van 14 toch nog in volle ontwikkeling van zijn persoonlijkheid, maar uiteindelijk is dat natuurlijk zijn zaak)

    Grtjes
    The more I see, the less I know, the more I like to let it go

    Comment


     #5
     Re: opgepakt

     ja idd het is heel dom van hem het te ontkennen want ze hebben berichtjes gelezen gehad in zijne gsm. Hij is ook is ooit opgepakt voor verboden wapenbezit hoor ik net :-s. En ja ze hebben duidelijk gezegd dat het gevolgen ging hebben..

     heel erg bedankt voor te reageren, je doet er ons veel plezier mee..

     Comment


      #6
      Re: opgepakt

      Is hij ook moeten voorkomen voor een jeugdrechtbank voor dat wapenbezit? Indien het enkel in beslag is genomen en geklasseerd is denk ik niet dat dat automatisch bovenkomt. In het andere geval wens ik jullie veel sterkte.

      Grtjes
      The more I see, the less I know, the more I like to let it go

      Comment


       #7
       Re: opgepakt

       nee dat is niet voor de jeugdrechtbank gekomen toen, zodus hopelijk niet het geval. Ik zal de afloop weten te vertellen in ieder geval.

       grtz

       Comment


        #8
        Re: opgepakt

        Nu wat wel is als ze zijn gsm dinges gaan opvragen gaan ze te weten komen dat m werklijk wel dealt. ahja en in zijn berichten sta dat m 50 gram besteld had en dat staat dus ook in het verhoor, dus dat ziet er niet goed uit denk ik?
        groetjes

        Comment


         #9
         Re: opgepakt

         Dat ziet er nooit goed uit, maar omdat hij minderjarig is zal het allemaal wel meevallen zoals ik zei. Er zal inderdaad worden gekeken of hij al vaker in aanraking is gekomen met politie e.d.
         [B][URL="https://420shop.nl"][COLOR=#008000][B]420Shop.NL: uw head- & seedshop!

         Comment


          #10
          Re: opgepakt

          Ja idd nie goed dus. weet je of die geld boete groot is?
          groetjes

          Comment


           #11
           Re: opgepakt

           Nope, ik heb nauwelijks juridische kennis. Vandaar dat ik erbij heb gezet; 'gokje'. Zo iets vermoed ik, zo gaat het meestal bij misdaden van minderjarige.
           [B][URL="https://420shop.nl"][COLOR=#008000][B]420Shop.NL: uw head- & seedshop!

           Comment


            #12
            Re: opgepakt

            ah ok bedankt dan ist wachten op meer reacties.
            bedankt
            groetjes

            Comment


             #13
             Re: opgepakt

             Vrees dat er aan dealen voor en door minderjarigen nog zwaar getild kan worden. Dat heet een MOF in BelgÔŽ. Een jongere die een als Misdrijf Omschreven Feit heeft gepleegd. En deze jongeren kunnen net als POS jongeren (Problematische OpvoedingsSituatie) geÔnterneerd worden (voor korte of langere tijd) in een instelling voor bijzondere jeugdzorg (Mol of Ruislede).

             Maar nogmaals, alles hangt af van welke jeugdrechter je te zien krijgt en wat zijn standpunt is en dus zal het hopelijk niet zo'n ver hoeven te komen (instellingen Bijzondere Jeugdzorg zitten trouwens stampvol, net als onze gevangenissen). Hopelijk een werkstraf of zo. Zal duimen.

             En daarna zou ik me maar koest houden moest ik hem zijn. Zo'n instelling BJ is een echte hel, waar je heel veel structuur en niets van vrijheid krijgt, voor elke overtreding wordt je gestraft (vijf minuten te laat = een kwartier minder vrije tijd en van die toestanden) en jongeren moeten allemaal hetzelfde kleur overall aantrekken (het kleur van hun afdeling). Ken iemand die nog in Ruislede gewerkt heeft als opvoeder en die is het er na een maand afgetrapt en is er nog altijd niet goed van in wat voor drilregime ze jongeren daar steken.

             Veel succes in elk geval, ben benieuwd hoe dit zal aflopen, grtjs
             The more I see, the less I know, the more I like to let it go

             Comment


              #14
              Re: opgepakt

              Ok zal het zeggen. En weet jij wat of dat een zware geldboete ga zijn voor die ouders? Je weet er blijkbaar veel van, ben ik blij om
              groetjes en bedankt

              Comment


               #15
               Re: opgepakt

               'T is niet zeker dat zijn ouders beboet worden (maar zij worden inderdaad wel verantwoordelijk gesteld), kan even goed zijn dat de rechter oordeelt dat hij zelf verantwoordelijkheid voor zijn daden moet opnemen en een werkstraf krijgt (bijvoorbeeld een paar maanden in een jeugdhuis gaan werken of bij de vuilnisophaaldienst of zo). Jeugdrechters proberen zich meestal nog redelijk in te leven in de jongeren en 't is de eerste keer.

               Indien er wel boetes uitgedeeld worden voor dealen ligt dat meestal rond de 5000 euro, maar ik zeg het, alles wordt geval per geval bekeken, dus zou nog niet paniekeren. Weet ook dat er justitiehuizen zijn in de meeste steden in BelgiŽ waar je vragen kan gaan stellen en gratis juridisch advies kan krijgen van een advokaat (moest dat nodig blijken).

               Blij als ik jullie een beetje vooruit heb kunnen helpen (blijft wat koffiedikkijken, ik weet het), grtjs
               The more I see, the less I know, the more I like to let it go

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X