Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Op welk moment ga je juridisch gezien in de fout?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Belgie: Op welk moment ga je juridisch gezien in de fout?

  Korting op 420shop
  Last edited by Appleton; 11 June 2018, 13:16.

  #2
  Je mag EEN hulpmiddel gebruiken bij het kweken van wiet. Dus het lijkt mij dat potgrond 1 is en een pot 2. Zaadje erin en je bent illegaal bezig.

  Comment


  • QnQ
   QnQ commented
   Editing a comment

  • Helemaal Top
   Helemaal Top commented
   Editing a comment
   QnQ Oh oops. Zat lekker aan de waterkant te vissen en beetje rond te struinen op het forum. Zag geen klap door de zon haha.

  #3
  Info rond Belgische wetgeving kan je o.a. hier vinden. Vanaf wanner je gekiemd zaad/zaailing een "plant" is, of wat de impact is als je meer dan 1 plant hebt is me niet duidelijk (= niet meer voor persoonlijk gebruik? De bak in?). Ik lees ook dat wat de politie er mee doet afhangt van waar je woont. En dat de zero tolerance uitgebreid is tot heel Belgie.

  Om op je vraag te proberen antwoorden: als de plant in jouw bezit is ga je sowieso een fout toch, ook als "de natuur de plant doet groeien".

  Cannabis en wetgevingIn praktijk


  In de praktijk betekent dit voor minderjarigen dat de politie steeds een proces-verbaalouders op de hoogte zal brengen. Vervolgens wordt het proces-verbaal overgemaakt aan het jeugdparket.

  Ook voor meerderjarigen is cannabis verboden, maar aan bezit voor persoonlijk gebruik wordt de laagste vervolgingsprioriteit gegeven. Tenzij het bezit samengaat met 'verzwarende omstandigheden' of wanneer 'de openbare orde' verstoord wordt.
  • Onder 'bezit voor persoonlijk gebruik' wordt verstaan: maximum 3 gram cannabis of 1 geteelde plant.
  • 'Verzwarende omstandigheden' kunnen zijn:
   • gebruik in aanwezigheid van minderjarigen of hen aanzetten tot cannabisgebruik;
   • lid zijn van een 'vereniging' die cannabis verhandelt;
   • onder invloed van cannabis anderen zware schade toebrengen.
  • De 'openbare orde verstoren' betekent:
   • bezit in een strafinrichting of instelling voor jeugdbescherming;
   • bezit in een onderwijs- of gelijkaardige instelling of in de onmiddellijke omgeving ervan. Dit zijn plaatsen waar leerlingen zich verzamelen of elkaar ontmoeten (bijvoorbeeld halte openbaar vervoer of een park in de nabijheid van een school);
   • openlijk in het bezit zijn van cannabis op een openbare plaats of een plaats die toegankelijk is voor het publiek (bijvoorbeeld een ziekenhuis).
  • Verder is het verboden om:
   • cannabis te verkopen of gratis aan te bieden (='dealen');
   • te rijden onder invloed van cannabis.
  Gevolgen

  Bij minderjarigen worden de ouders verwittigd en wordt altijd proces-verbaal opgemaakt. Het jeugdparket wordt ingeschakeld, dat afhankelijk van de omstandigheden naar de jeugdrechtbank kan verwijzen.

  Bij meerderjarigen zal bij vaststelling van bezit voor persoonlijk gebruik een vereenvoudigd proces verbaal worden opgesteld. Er is geen verdere vervolging. Maar de betrokkene krijgt wel een waarschuwing en wordt eventueel doorverwezen naar gespecialiseerde hulpverlening.
  • Wanneer er verzwarende omstandigheden zijn of bij verstoring van de openbare orde, wordt proces verbaal opgemaakt en volgt een geldboete en/of een gevangenisstraf.
  • Bij invoer, vervaardiging, vervoer en aanschaf van cannabis niet voor persoonlijk gebruik,
  Medicinale cannabis


  Door een wetswijziging in de loop van 2015 kan voor bepaalde lichamelijke klachten medicinale cannabis voorgeschreven worden door een arts. "

  Comment


   #4
   Je mag wietzaden kopen als souvenir, niet om te laten uitkomen. Dus daar ga je al in de fout. Wat maakt het uiteindelijk allemaal uit? Van zodra je iets of wat deftige oogst hebt ben je altijd sowieso strafbaar. En daar zal in ons huidig systeem nooit iets aan veranderen. Het houdt mij in ieder geval ni tegen...

   Comment


    #5
    Bedankt voor de reacties, blijf het wel nogal raar vinden maar goed, das het hele cannabisbeleid hier ook..
    Ik weet niet hoe duidelijk en bereikbaar de wetteksten in Nederland zijn mbt het kweken, maar ik veronderstel toch beter dan hier in belgenlandje

    Het houdt mij in elk geval ook niet tegen

    Comment


     #6
     Ik weet dat het onderwerp over Belgie gaat. Maar jullie zijn vast benieuwd naar hoe het in Nederland is geregeld (vanuit het strafrecht). Zie onderstaand stukje uit de richtlijnen voor rechters.

     You do not have permission to view this gallery.
     This gallery has 2 photos.

     Comment


     • Appleton
      Appleton commented
      Editing a comment

     #7
     Nieuws uit Belgie. Daar wordt dus een stuk zwaarder gestraft dan in NLD. :

     De rechtbank in Brugge heeft de 23-jarige Nederlander Aimad B. veroordeeld tot 3 jaar cel. De rechters achten de man uit Bergen op Zoom schuldig aan de verkoop van 19 kilo cannabis aan Belgische dealers. Mike P. (33) uit Oostende werd veroordeeld tot 2 jaar cel. Hij heeft de drugs van Aimad B. afgenomen.  De […]

     Comment


      #8
      Alleen al het idee dat je wilt gaan kweken

      Comment


      • Ongeldig
       Ongeldig commented
       Editing a comment
       Das mind-control he.
     Bezig...
     X