Mededeling

Collapse
No announcement yet.

De marihuana samenzwering: De reden waarom hennep illegaal is.

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Algemeen: De marihuana samenzwering: De reden waarom hennep illegaal is.

  Korting op 420shop
  Men zegt dat marihuana gevaarlijk is. Wiet is niet schadelijk voor het menselijk lichaam en geest. Marihuana is geen bedreiging voor de samenleving. Marihuana is wel een bedreiging voor oliemaatschappijen, alcohol, tabaksindustrie en een groot aantal chemische bedrijven. Grote maatschappijen, met genoeg dollars en invloed, hebben de waarheid van de mensen weg gehouden. De waarheid is dat wanneer marihuana gebruikt zou worden waar het allemaal geschikt voor is, dit een industriële kernbom zou creëren! De allerrijksten hebben een samenzwering gevormd om desinformatie te verspreiden over een plant die, als deze juist gebruikt wordt, hun bedrijven zou ruïneren.

  Waar komt het woord “marihuana” vandaan? Het “m-woord” is midden jaren 1930 verzonnen om het goede imago en de bijzondere geschiedenis van de hennep plant stuk te maken, zoals je hier kunt lezen. De hier opgesomde feiten zijn te verifiëren in de Encyclopedia Britannica, welke op papier gemaakt uit hennep gedrukt is 150 jaar geleden:

  1) Tot de jaren 1880 zijn alle schoolboeken gedrukt op hennep- of vlaspapier. (Jack Frazier, Henneppapier opnieuw bekeken, 1974)
  2) Van 1631 tot vroeg in 1800 was het legaal om belasting te betalen in Amerika met hennep. (LA Times, 12 augustus 1981)
  3) Het was wettelijk verboden om te weigeren hennep te telen in de 17e en 18e eeuw! Van 1763 tot 1769 stond hier een gevangenisstraf op in de staat Virginia. (G.M. Herdon, Hennep in koloniaal Virginia)
  4) George Washington, Thomas Jefferson en andere grondleggers teelde hennep. (Dagboeken van Washington en Jefferson. Jefferson smokkelde hennepzaden van China naar Frankrijk en vervolgens naar Amerika)
  5) Benjamin Franklin was eigenaar van een van de eerste papierbedrijven in Amerika en die verwerkte hennep. De oorlog in 1812 ging over hennep. Napoleon wilde de export van Moskow naar Engeland afsnijden. (Jack Herer, Emperor Wears No Clothes)
  6) 90% van alle scheepszeilen en –touwen zijn duizenden jaren van hennep gemaakt. Het Nederlandse woord “canvas” betekent cannabis. (Webster’s New World Dictionary)
  7) Tot de introductie van katoen in de jaren 1820, was 80% van alle textiel, stoffen, kleding, linnen, lakens en dergelijke gemaakt van hennep.
  8) De eerste bijbels, kaarten, de vlag van Betsy Ross (heeft de eerste vlag van de Verenigde Staten genaaid), de eerste schetsen van de Verklaring van Onafhankelijkheid en de Constitutie waren gemaakt van hennep. (Archieven van de U.S. Government)
  9) In veel staten was hennep het eerste geteelde gewas. 1850 was een topjaar voor Kentucky met een productie van 40.000 ton. Hennep was het grootste gewas tot de 20e eeuw. (Staatsarchieven)
  10) De oudste bekende verslagen van hennepteelt gaan 5000 jaar terug in China, hoewel de industrialisatie waarschijnlijk terugvoert naar het oude Egypte.
  11) De schilderijen van Rembrandt, Van Gogh, Gainsborough en andere schilderijen op canvas, zijn in principe geschilderd op henneplinnen.
  12) In 1916 voorspelde de U.S. regering dat in de jaren 1940 al het papier van hennep gemaakt zou zijn en er geen bomen meer om zouden gezaagd hoeven. Studies van de regering wijzen uit dat 1 “acre” (4046,8 m2) hennep evenveel is als 4,1 “acres” bomen. Er waren plannen gemaakt om zulke programma’s op te starten. (U.S. ministerie van Agrarische archieven)
  13) Tot 1937 werden kwaliteitsverf en –vernissen gemaakt van hennepzaadolie. In 1935 werd 58.000 ton aan hennepzaad gebruikt voor verfproducten. (Verklaring van Sherman Williams Paint Company tegenover het congres van de VS tegen de marihuana belasting uitvoering in 1937)
  14) Het eerste model Ford-T van Henry Ford was gemaakt om op hennepbrandstof te rijden en de carrosserie was van hennep geconstrueerd. Ford zelf is op zijn grote landgoed gefotografeerd tussen zijn hennepvelden. De auto, “gegroeid uit de aarde”, had panelen van hennepplastic, welke 10 keer sterker zijn dan staal. (Populair Mechanics, 1941)
  15) In 1938 werd hennep “het gewas van een miljard” genoemd. Het was het eerste gewas dat zakelijke potentie had om meer dan een miljard dollar op te brengen. (Populair Mechanics, februari 1938)
  16) Mechanical Engeneering Magazine (februari 1938) publiceerde een artikel genaamd “Het meest winstgevende en geliefde gewas dat men kan telen”. Er werd gesteld dat wanneer hennep zou worden geteeld met de kennis van de technologie van de 20e eeuw, dit het grootste gewas in de VS en de rest van de wereld zou zijn.

  De volgende informatie komt rechtstreeks uit een 14 minuten durend filmpje uit 1942 van het ministerie van agrarische zaken van de VS, waarin vaderlandslievende Amerikaanse boeren worden aangemoedigd om 350.000 acre hennep per jaar te telen voor gebruik in de oorlog:

  “…[Toen] Griekse tempels nieuw waren, werd hennep al sinds tijden gebruikt om de mens te dienen. Toen werd deze plant al duizenden jaren in China en elders in het oosten geteeld voor touwen en stoffen. Al eeuwenlang tot in 1850 waren alle schepen in de westerse zeeën uitgerust met touwen en zeilen van hennep. Voor de zeeman net als de beul was hennep onmisbaar… Nu met Filippijnse en Oost-Indische hennep in de handen van de Japanners… Moet Amerikaanse hennep aan de vraag vanuit ons leger en onze marine en onze industrieën voldoen… De snel reducerende reserves van de marine. Als die op zijn, zal Amerikaanse hennep weer in het beeld komen om schepen aan te leggen; hennep voor lijnen; hennep voor de uitrusting; hennep voor ontelbaar nautisch gebruik zowel aan boord als op de kant. Net als in vervlogen tijden toen de Oude Ironsides de zeeën zegerijk bevoeren met de sluiers en zeilen van hennep. Hennep voor de zege!”

  Onderzoeker Jack Herer heeft bewijs gevonden in de Bibliotheek van het Congres, van weerlegbare claims van andere overheidsvertegenwoordigingen dat het filmpje van 1942 niet bestaat.

  De teelt van hennep en de productie ervan schaden het milieu niet. Het USDA-Bulletin #404, concludeerd dat hennep vier keer zoveel pulp produceert met minimaal vier tot zeven keer minder vervuiling.

  Uit Populair Mechanics, februari 1938:

  “Het was een kort groeiseizoen… Het kan in elke staat geteeld worden… De lange wortels schieten in de grond en laten het in een perfecte staat achter voor het volgende gewas. De dichtheid van de bladeren, 8-12 voet boven de grond, verstikt onkruid. … Hennep, dit nieuwe gewas kan de Amerikaanse agricultuur ontzettend verhogen.” De ontwikkelingen van de agrarische machines in de jaren 1930 zouden een industriële revolutie ontketend hebben als ze bij de hennepteelt gebruikt zouden worden. Alleen al dit hulpmiddel zou miljoenen nieuwe banen gecreëerd hebben en duizenden kwaliteitsproducten. Als hennep niet illegaal gemaakt zou zijn, zou dit Amerika uit de Grote Depressie geholpen hebben.

  De samenzwering

  William Randolph Hearst (Citizen Kane) en de Hearst Paper Manufacturing Divisie van Kimberly Clark bezaten enorme productiebossen. De Hearst Company leverde de meeste papierproducten. De grootvader van Patty Hearst, een vernieler van de natuur voor zijn eigen gewin, zou miljoenen verliezen vanwege hennep.

  In 1937 patenteerde DuPont het proces om van olie en kolen plastic te maken. Het jaarrapport van DuPont riep aandeelhouders op om te investeren in hun nieuwe petrochemische divisie. Synthetisch materiaal zoals plastic, cellofaan, celloluide, methanol, nylon, kunstzijde, Dacron enz., kon nu van olie gemaakt worden. De industrialisatie van natuurlijke hennep zou 80% van DuPonts bedrijven geruïneerd hebben.

  Andrew Mellon werd Hoovers secretaris van financiële zaken en de grootste investeerder van DuPont. Hij stelde zijn aangetrouwde neef, Harry J. Ansliger aan als hoofd van het federale bureau van narcotica en gevaarlijke drugs.

  Deze financiële grootheden hielden geheime vergaderingen. Hennep werd als gevaarlijk verklaard en een dreiging voor hun miljardenondernemingen. Om hun dynasties velig te stellen, moest hennep verdwijnen. Deze mannen namen een obscuur, Mexicaans straatwoord voor hennep, “Marihuana” en drukten dit door in het bewustzijn van de Amerikanen.

  Manipulatie van de media

  Een golf van gekleurde journalistiek kwam in de media eind jaren 1920 en de jaren 1930. De kranten van Hearst plaatsten horrorverhalen over marihuana. De dreiging van marihuana werd hoofdnieuws. Lezers kregen voor ogen dat het verantwoordelijk was voor alles; van auto-ongelukken tot lage moraal.

  Films als Reefer Madness (1936), Marijuana: Assassin of Youth (1935) en Marijuana: The Devil’s Weed (1936) waren propaganda van deze industriëlen om zo een vijand te creëren. Het doel was om steun vanuit de samenleving te krijgen zodat anti-marihuana wetten aangenomen zouden worden.

  Bekijk de volgende quotes uit “The Burning Question”, ook bekend als “Reefer Madness”:

  - een gewelddadige drug

  - schokkend, geweldadig gedrag

  - ongeneeslijke krankzinnigheid

  - geestvernietigende effecten

  - onder invloed van deze drug heeft hij zijn hele gezin omgebracht met een bijl

  - nog wreder en nog dodelijker dan deze geestvernietigende drugs (heroïne, cocaïne) is de dreiging van marihuana

  De film “Reefer Madness” eindigde niet met het gebruikelijke “Einde” maar met deze woorden gebrand op het scherm: “Vertel het uw kinderen”.

  In de jaren 1930 waren mensen erg naïef, op het onwetende af. De massa stond als schapen te wachten tot ze geleid werden door de enkele machthebbers. Autoriteit werd niet betwist. Als het nieuws gedrukt was of op de radio, dan ging men er vanuit dat het de waarheid moest zijn. Zij vertelden dit hun kinderen en hun kinderen werden de ouders van de babyboomers.

  Op 14 april 1937 werd de verbiedende Marihuana Belastingwet, of de wet die hennep illegaal heeft gemaakt rechtstreeks naar het comité van het Huis van bemiddeling en doorgang gebracht. Dit comité is het enige dat een wet kan introduceren aan een Huis, zonder dat andere comités erover kunnen debatteren. De voorzitter van de senaat van de VS, van het comité van bemiddeling en doorgang was destijds Robert Doughton, een aanhanger van DuPont. Hij verzekerde dat de wet aangenomen zou worden door het Congres.

  Dokter James Woodward, arts en advocaat, getuigde te laat voor de Amerikaanse Medische Associatie. Hij vertelde het comité dat de reden dat de AMA niet eerder gereageerd heeft was omdat ze er net pas achter waren gekomen dat marihuana hennep was.

  Slechts enkelen toen, realiseerden dat de dodelijke dreiging die ze gelezen hadden op de voorpagina’s van de kranten van Hearst, in feite over hennep ging. Volgens de AMA was hennep een medicijn, die in vele geneesmiddelen zat en al honderd jaar zo verkocht werden.

  In september 1937 werd hennep illegaal. Het meest nuttige gewas bekend werd een drug en onze planeet leeft sindsdien in lijden.

  Het Congres heeft hennep verbannen omdat er gesteld werd dat dit de meest gewelddadige drug ooit was. Harry Anslinger, 31 jaar het hoofd van de Drugs Commissie ventileerde het idee dat gebruikers extreem gewelddadig werden van marihuana. In de jaren 1950 zei Anslinger, onder de communistische bedreiging vam het McCarthyisme het exacte tegenovergestelde; marihuana maakt een mens zo vredelievend dat soldaten niet willen vechten.

  Tegenwoordig is onze planeet in grote problemen. De aarde verstikt omdat grote gebieden regenwoud verdwijnen. Vervuiling, gif en chemicaliën vermoorden mensen. Deze grote problemen zouden opgelost kunnen worden als we hennep industrialiseren. Natuurlijke biomassa’s zouden in alle benodigde energie van de aarde kunnen voorzien in plaats van fossiele brandstoffen. We hebben 80% van onze olie- en gasreserves opgebruikt. We hebben een vernieuwde bron nodig. Hennep zou de oplossing kunnen zijn van stijgende gasprijzen.

  De wonderlijke plant

  Hennepvezel is van hogere kwaliteit dan houtvezel. Er zijn minder bijtende chemicaliën nodig om papier te maken van hennep dan van bomen. Henneppapier wordt niet geel en is erg duurzaam. De plant wordt snel volwassen in een seizoen, waar bomen een levenlang voor nodig hebben.

  Alle producten van plastic zouden van hennepzaadolie gemaakt moeten worden. Hennepplastic is biologisch afbreekbaar! Het breekt mettertijd af en schaadt het milieu niet. Plastic op oliebasis, die we erg goed kennen, verpest het milieu. Het breekt niet af en doet veel kwaad in de toekomst. Het proces om grote hoeveelheden natuurlijk (hennep) plastic te produceren zal de rivieren niet vervuilen zoals DuPont en andere petrochemische bedrijven gedaan hebben. Ecologie past niet in de plannen die de olie-industrie en de politieke machine gemaakt hebben. Producten van hennep zijn veilig en natuurlijk.

  Medicijnen zouden van hennep gemaakt moeten worden. We zouden terug moeten gaan naar de tijd dat de AMA onderbouwde dat cannabis genezend is. Medische marihuana wordt legaal uitgedeeld aan een handvol mensen, terwijl de rest gedwongen is om op een systeem terug te vallen dat vertrouwt op chemicaliën. Weed is alleen maar gezond voor het menselijk lichaam.

  De honger in de wereld zou opgelost kunnen worden. Een grote variëteit aan voedsel kan gemaakt worden van hennep. De zaden bevatten een van de hoogste concentraties eiwitten in de natuur. Ook bevatten ze twee belangrijke vetzuren om het lichaam te reinigen van cholesterol. Deze essentiële vetzuren zijn nergens anders in de natuur te vinden! Het eten van weedzaad is het beste dat je voor je lichaam kunt doen. Eet rauwe hennepzaden.

  Kleding zou van hennep gemaakt moeten worden. Henneptextiel is oersterk en duurzaam. Je kan kleding gemaakt van hennep aan je kleinkinderen overdragen. Tegenwoordig zijn er Amerikaanse bedrijven die kleding maken van hennep; meestal 50% hennep. Hennepfabrieken zouden overal moeten zijn. In plaats daarvan zijn de meeste zowat ondergronds. Superieure hennepproducten mogen geen reclame maken op de fascistische televisie.

  In Kentucky, eens de top van hennepproducerende staten, is het illegaal om hennepkleding te dragen! Stel je voor, dat je in de gevangenis gegooid wordt omdat je een kwaliteitsspijkerbroek draagt.

  De wereld is gek. Maar dat betekent niet dat je de krankzinnigheid hoeft te volgen. Kom samen. Verspreid het nieuws. Vertel mensen en dus ook je kinderen de waarheid. Gebruik hennepproducten. Vlak het woord “marihuana” uit. Besef dat de geschiedenis dit gecreëerd heeft. Maak het politiek incorrect om het M-woord te zeggen of te drukken. Vecht tegen de propaganda (die de agenda van de superrijken dient) en de nonsens. Hennep moet gebruikt worden in de toekomst. We hebben een schone energie nodig om onze planeet te redden. Industrialiseer hennep!

  De alcohol-, tabaks- en oliebedrijven dragen meer dan een miljoen dollar per dag bij aan “Partnership for a Drug-Free America” en soortgelijke organisaties. We hebben allemaal hun spotjes gezien. Hun motto is: “Het is gevaarlijker dan we dachten”. De leugens van de machtige corporaties, waar Hearst mee begonnen is, zijn tegenwoordig nog altijd levend.

  Het hersenspoelen gaat door. Nu zijn er spotjes met: Als je een joint koopt, onderhoud je moorden en bendeoorlogen. Het laatste antiweed spotje is: Als je een joint koopt, onderhoud je terrorisme! De nieuwe vijand (terrorisme) heeft het pad vrijgemaakt om je te hersenspoelen hoe ze willen.

  Er is maar één vijand: de vriendelijke mensen waar je je belasting aan betaalt, de oorlogvoerders en de natuurvernietigers. Met jouw geld vermoorden ze de wereld voor je neus.

  Elk jaar overlijdt een half miljoen mensen aan tabak. Elk jaar overlijdt een half miljoen mensen aan alcohol. Niemand is ooit doodgegaan aan het roken van weed!!

  In de gehele geschiedenis van de mensheid kan geen enkele dood toegeschreven worden aan cannabis. Onze samenleving heeft het illegaal gemaakt maar moedigt het gebruik van moordenaars aan: tabak en alcohol.

  Hennep zou opnieuw bekeken moeten worden en bij de drogisten verkrijgbaar moeten zijn als antistress middel. Vernauwing en verkalking van de bloedvaten is slecht maar het gebruik van hennep verwijdt de bloedvaten, wat een gezonde conditie is. We hebben geleerd dat roken slecht is. Dat is niet het geval bij passieve weed.

  THC (de actieve stof van hennep) opnemen heeft een positief effect: het verlicht astma en glaucoom. Een joint gaat de misselijkheid na een chemokuur tegen. Je kunt op hennep kauwen. Dit is een gezonde staat.

  [ een persoonlijke noot van de schrijver. Tijdens de zwangerschap van mijn vrouw had ze wat problemen met aankomen. We waren in het ziekenhuis. Een verpleegkundige nam ons apart en zei: “tussen ons gezegd, als je weed rookt… krijg je een zogenaamde vreetkick en kom je wat aan.” Ik zweer dat dit een waar gebeurd verhaal is.]

  Het stereotype voor blower is zoals een alcoholist, een warhoofd. De waarheid is dat iemands creatieve eigenschappen kunnen groeien onder de invloed ervan. Het besef van tijd neemt langzaam af en men kan gevoeliger worden. Je kunt allerlei kunst meer waarderen, je dichter bij de natuur voelen en over het algemeen meer voelen onder invloed van cannabis. Het is in wezen een absolute tegenovergestelde staat van geest en lichaam dan wanneer je dronken bent. Je kunt opmerkzamer zijn met weed.

  Hennep is een zonderlinge plant. Er is natuurkundig bewijs dat cannabis niet lijkt op welke plant op aarde dan ook. Men zou kunnen concluderen dat de plant hier gekomen is om de mensheid te dienen. Hennep is de enige plant waar de mannelijke en vrouwelijke plant zeer verschillend zijn, uiterlijk gezien!

  Niemand spreekt ooit over mannelijke of vrouwelijke planten in de flora, omdat planten hun geslacht niet tonen. Behalve cannabis. Om normaal gesproken het geslacht van een (aardse)plant te bepalen, moet men intern kijken, naar de DNA. Een mannelijke grasspriet ziet er uiterlijk precies hetzelfde uit als een vrouwelijke grasspriet. De hennep heeft een intense seksualiteit. Kwekers vernietigen de mannelijke planten voordat ze de vrouwelijke kunnen bevruchten. Jawel, beste mensen, de beste weed komt van “hitsige vrouwen”.

  De reden dat deze verwonderlijke, hoog ontwikkelde, buitenaardse plant uit de toekomst illegaal is heeft niets te doen met hoe deze ons lichamelijk beïnvloed.

  Weed is illegaal omdat de rijken rijk willen blijven!

  “En ik zal een plant laten groeien voor hen die vermaard is en er zal geen honger meer in het land zijn.” –Ezechiël 34:29.

  PS Ik denk dat het woord “drugs” zou gebruikt moeten worden als een woord voor alle chemische stoffen. Drugs heeft een slechte naam gekregen. Weet je wel dat er legale drugwinkels zijn?! (Noot van redactie: in het Engels is een “drugstore” een drogisterij, net een ander verschil dan in het Nederlands, drogist komt van hetzelfde woord. J.A.) In elke plaats zijn ze. Ongelooflijk. Elke zogenaamde drug (medicijn) zou apart bekeken moeten worden. Cannabis is een medicijn en geen drug. We zouden de waarheid moeten durven spreken, wat de wetgeving ook zegt.

  Bron : Argusoog.org
  ‘A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on’

  #2
  Re: De marihuana samenzwering: De reden waarom hennep illegaal is.

  Dit is een mooie samenvatting van een deel van het boek van Jack Herer: zie mijn post over mijn vertaling van dat boek.

  De gewone man teelde overal al wiet als hij kon, nog voor er in de Westerse wereld gerookt werd. Het roken komt Europa pas binnen als men het geleerd heeft van de Indianen (dat wil zeggen: Amerikaanse Indianen), in de loop van de 15e en 16e eeuw. Wel hebben de Arabieren al leren roken lang voor die tijd. Maar je zult dus geen teksten vinden van voor de 16e eeuw waar iemand aan het blowen is. Niet omdat er geen wiet is, maar omdat mensen nog niet hebben leren roken. We moeten dan waarschijnlijk op zoek naar bloemeters...

  Het boek van Herer spreekt eigenlijk over de moderne geschiedenis, de geschiedenis zoals die bestaat voor Amerikanen en da's maar 400 jaar. Ik vraag me af of er al geen boeken zijn over hennep in centraal Europa vanaf de middeleeuwen. Een ding staat vast, met uitzondering van de hoogste elite (1% van bevolking) droeg iedereen altijd kleren van cannabis.

  Comment


   #3
   Re: De marihuana samenzwering: De reden waarom hennep illegaal is.

   Is cannabis een probleem?. Nee, dat maakt de overheid er van. Ik ben in diverse landen geweest, waarbij men niet moeilijk doet (of deed) over de teelt en het gebruik van cannabis. Daar liepen de mensen echt niet klapwiekend onder invloed van cannabis over straat. Er was gewoon sprake van een gematigd, geïntegreerd gebruik. Dat de samenleving daar niet zo geordend is als de onze komt door het feit dat dit vaak arme landen zijn, waar de overheid corrupt is. Maar er zijn overal corrupte overheden en cannabis is zeer zeker niet de oorzaak van de corruptie.

   Comment


    #4
    Re: De marihuana samenzwering: De reden waarom hennep illegaal is.

    Hey jongens, hoe zit dat nou?
    Is kweken van industriele hennep (zonder wiet) ook illegaal?
    En waarom?
    Pz

    Comment


     #5
     Re: De marihuana samenzwering: De reden waarom hennep illegaal is.

     goeie vraag, wil ik ook wel eens weten, iemand?

     Comment


      #6
      Re: De marihuana samenzwering: De reden waarom hennep illegaal is.

      Blijkbaar niemand met een antwoord?

      Comment


       #7
       Re: De marihuana samenzwering: De reden waarom hennep illegaal is.

       Zo hier een antwoord : "Hennep en marijuana zijn twee verschillende varianten van dezelfde plant. Ze zien er ook ongeveer hetzelfde uit. Het verschil ligt in de chemische samenstelling van de plant. Marijuana krijgt zijn psychoactieve eigenschappen door een hoge (natuurlijke) concentratie THC (delta-9 tetrahydrocannabinol) terwijl hennep slechts een zeer laag percentage THC van 0,3% of minder bevat.

       Hennepzaden worden streng gecontroleerd vóór het inzaaien zodat de twee varianten niet met elkaar kunnen verward worden. Landbouwers die hennep willen inzaaien moeten gebruik maken van gecertificeerd zaad en een aanvraag daarvoor indienen bij het ministerie van Landbouw."

       In België mag dat dus.
       ‘A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on’

       Comment


        #8
        Re: De marihuana samenzwering: De reden waarom hennep illegaal is.

        Oorspronkelijk geplaatst door Ganjax View Post
        Zo hier een antwoord : "Hennep en marijuana zijn twee verschillende varianten van dezelfde plant. Ze zien er ook ongeveer hetzelfde uit. Het verschil ligt in de chemische samenstelling van de plant. Marijuana krijgt zijn psychoactieve eigenschappen door een hoge (natuurlijke) concentratie THC (delta-9 tetrahydrocannabinol) terwijl hennep slechts een zeer laag percentage THC van 0,3% of minder bevat.
        De planten heten beiden cannabis sativa -- en zijn dus dezelfde plant. Industriële hennep is genetisch gemanipuleerd net om te THC ontwikkeling te onderdrukken. In Europa mag je wel hennep kweken, maar in Amerika is dat nog lang een strijd geweest. citaat hierboven is misleidend omdat het suggereert dat er twee subsoorten zijn rokershennep en andere, en dat is niet het geval. De industriële staat het verste van de wilde plant en is 'artificieel', gemaakt door de mens om niet rookbaar te zijn.

        Verder zijn er ook twee soorten industriële hennep: voor vezelsproductie (kleding, stoffen) of voor zaadproductie (vogels, vissen, mensen).

        Trouwens hennepzaad is superlekker om te eten, maar best niet doen met je dure autoflower feminized stash. Gewoon hennepzaad kopen in de viswinkel of vogelzaadwinkel of wat heb je. Deze kostte 1,5EUR:
        014.jpg

        cannabis: latijnse officiële benaming
        hennep: Nederlandse woord afgeleid van cannabis
        kemp: idem
        wiet: < Eng 'weed' onkruid, een bijna voor cannabis
        marihuana: is een Spaans woord, door de Amerikanen oorspronkelijk gebruikt om te beschrijven wat Mexicaanse inwijkelingen rookten.
        Last edited by albes; 24 September 2010, 09:18.

        Comment


         #9
         Re: De marihuana samenzwering: De reden waarom hennep illegaal is.

         Oorspronkelijk geplaatst door albes View Post
         citaat hierboven is misleidend omdat het suggereert dat er twee subsoorten zijn rokershennep en andere, en dat is niet het geval. De industriële staat het verste van de wilde plant en is 'artificieel', gemaakt door de mens om niet rookbaar te zijn.
         ben ik het niet mee eens: "Hennep
         Vezels. De vezels van de bast zijn bijzonder sterk en lang en laten zich makkelijk van de plant losmaken zolang ze niet volledig zijn opgedroogd.
         Zaad. Het hennepzaad is eetbaar, voedzaam en gezond voor mens en dier. Het wordt onbewerkt gebruikt als vogelzaad onder de naam kempzaad. Kempzaad werkt op zangvogels zoals haver op een paard. Van Boeddha wordt beweerd dat hij in zijn ascetische periode één kempzaadje per dag at. Vissers gebruiken het zaad als aas. Uit het zaad kan ook een spijsolie worden geperst, die in vroeger eeuwen in Europa veel werd gebruikt, maar thans in onbruik is geraakt."

         denk niet dat er eeuwen geleden al sprake was van genetische manipulatie...
         ‘A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on’

         Comment


          #10
          Re: De marihuana samenzwering: De reden waarom hennep illegaal is.

          Ik begrijp niet goed waarmee je niet akkoord bent.

          Inderdaad, vroeger was er geen genetische manipulatie. Dus alle planten die vroeger gekweekt werden, bevatten mogelijk THC.
          Maar als je nu ergens hennepzaad koopt in vogelzaad, visvoer, enz... is dat altijd door de EU goedgekeurde hennep die na genetische manipulatie vrijwel THC-vrij is.

          De vraag wat voor cannabis hier vroeger groeide is een goeie en een moeilijke. Die bekende tekening in het boek van Dodoens is volgens mij alles behalve een Ruderalis (thc vrij?). Ook het kempzaad dat ik heb gezaaid gaat superhoog, dus ook niet thc-vrij omdat ruderalis, is echt hoofdzakelijk sativa.

          Comment


           #11
           Re: De marihuana samenzwering: De reden waarom hennep illegaal is.

           Wel dat niet alleen nu maar ook vroeger hennep bestond die zo goed als thc vrij was, en gebruikt werd voor industriële toepassingen.
           ‘A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on’

           Comment


            #12
            Re: De marihuana samenzwering: De reden waarom hennep illegaal is.

            Waar komt dat zaad in vogelvoer enzo vandaan??!
            En ik blijf er bij dat thc-loze hennep ook strafbaar is,net als in de us
            maar het slaat alleen nergens op

            Comment


             #13
             Re: De marihuana samenzwering: De reden waarom hennep illegaal is.

             Moet de precieze cijfers opzoeken, maar de voornaamste producenten van hennep in EU zijn ten eerste Frankrijk (geloof zo'n 400 miljoen ton per jaar) en dan Hongarije en een paar andere ex oostbloklanden. Er dat is maar een fractie van de wereldproductie...

             Zoals al gezegd, als je door de EU goedgekeurd zaad gebruikt is er geen probleem. Volgens mij is hennepteelt in EU nog maar zo'n 15 jaar terug aan de gang, toch in centraal Europa.

             Alle cannabisplanten bevatten delta-8 en delta-9 tetrahydrocannabinol (THC) en een variabele samenstelling van een zestigtal cannabinoïden. (Wikipedia.nl)
             Soorten die gebruikt worden voor industriële hennepteelt zijn ook geoptimaliseerd voor hun doel: veel zaad of veel vezels. En al die hennep is uiteindelijk recent, jaren 1990, geimporteerd uit zuiderse landen waar nog wel wilde hennep groeide.
             http://www.cannatrade.com/pdfdocumen...pcultivars.pdf

             In het boek van Jack Herer gaat hij eind jaren '80 naar de minister van landbouw met z'n idee, en die vindt het geweldig, maar zegt: "kom eerst maar met thc-loze hennep". Hier dat fragment: (eigen, nog niet nagekeken vertaling)

             1.1.1.Waarom gebruiken we hennep niet om het broeikaseffect om te keren en de wereld te redden?
             Dit was de vraag die Jack Herer en Maria Farrow in het voorjaar van 1989 stelden aan Steve Rawlings, de hoogste in rang van het US Department of Agriculture en verantwoordelijk voor het omkeren van het broeikaseffect, van het USDA onderzoekscentrum in Beltsville, Maryland.
             Eerste stelden we ons voor als journalisten die schreven voor ecologisch geïnspireerde politieke partijen. Dan stelden we hem de vraag: “Als we de keuze hadden, wat zou dan de ideale manier zijn om het broeikaseffect tegen te houden of om te keren?”
             Hij zei, “Door te stoppen met bomen te kappen en fossiele brandstoffen te verbranden.”
             “Wel, waarom doen we dat dan niet?”
             “Er is geen leefbaar vervangmiddel voor houtpapier of fossiele brandstoffen.”
             “Waarom gebruiken we geen jaarlijkse plant voor het maken van papier en biomassa voor brandstof?”
             “Wel, dat zou ideaal zijn,” ging hij akkoord, “maar spijtig genoeg is er niets dat je kunt gebruiken dat genoeg materiaal zou produceren.”
             “Wat zou u dan zeggen als er een plant was die als vervanging voor alle houtpulp, alle fossiele brandstoffen zou kunnen dienen, de meeste van de nodige vezels natuurlijk zou produceren (van dynamiet tot plastic), in alle vijftig staten van de VS kan groeien en waarvan één hectare 4,1 hectare bomen kan vervangen, waarvoor je maar 6% van de oppervlakte van het land nodig hebt om het als energievoorziening te gebruiken, die alle 75 triljoen miljard BTUs kan produceren waarop de VS leven? Zou dat de wereld kunnen redden?”
             “Dat zou ideaal, maar helaas bestaat zo'n plant niet.”
             “Wij denken dat hij wel bestaat.”
             “Ja? Welke dan?”
             “Hennep.”
             “Hennep!” Hij dacht even na. “Daar zou ik nooit aan gedacht hebben. Weet je, ik denk dat je gelijk hebt. Hennep zou de plant kunnen zijn die het zou kunnen doen. Wauw! Wat een geweldig idee!”
             We werden opgewonden en we somden deze informatie over hennep op en legden de mogelijkheden uit die hennep biedt voor papier, vezels, brandstof, voedsel, verf, enzoverder. We spraken over hoe dit kon worden toegepast op het ecosysteem van de wereld opnieuw in evenwicht te krijgen en hoe het de zuurstofbalans in de atmosfeer kon herstellen zonder dat hierdoor de levenstandaard die de mensen gewend zijn, zou worden aan getast.
             Eigenlijk was Rawlings akkoord dat onze informatie waarschijnlijk correct was en dat het heel goed kon werken.
             Hij zei, “Het is een prachtig idee en ik denk dat het kan werken. Maar natuurlijk kun je het niet gebruiken.”
             “U maakt een grapje!” riepen wij, “waarom niet?”
             “Wel, mijnheer Herer, wist u dat hennep ook marihuana is?”

             “Ja, natuurlijk weet ik dat, ik ben de laatste 17 jaar ongeveer 40 uur per week over hennep aan het schrijven.”
             “Dan weet u dat marihuana illegaal is, niet? U kunt het niet gebruiken.”
             “Zelfs niet om de wereld te redden?”
             “Neen, het is illegaal,” informeerde hij me ernstig. “U kunt niet iets gebruiken dat illegaal is.”
             “Zelfs niet om de wereld te redden?” vroegen we nogmaals, verbaasd.
             “Neen, zelfs niet om de wereld te redden. Het is illegaal. U kunt het niet gebruiken. Punt uit.”
             “U moet me niet verkeerd begrijpen. Het is een geweldig idee,” ging hij door, “maar ze zullen het nooit toelaten.”
             “Waarom vertelt u de minister van landbouw niet dat een gek uit California u documentatie gegeven heeft waaruit blijkt dat hennep mogelijk de wereld kan redden, dat uw eerste reactie is dat het ernaar uitziet dat hij gelijk heeft en dat het idee serieuze studie verdient? Wat zou hij dan zeggen?”
             “Wel, ik denk dat ik hier dan niet meer lang zou zitten als ik dat deed. Ik ben toch nog een regeringsambtenaar.”
             “Waarom zoekt u de informatie niet zelf op in de USDA bibliotheek of op de computer? Daar haalden wij immers het meeste vandaan.”
             “Ik kan die informatie niet ontlenen”
             “En waarom niet? Het lukte toch voor ons.”
             “U bent een burger, mijnheer Herer, u mag eender wat ontlenen, maar ik ben een ambtenaar van het ministerie van landbouw. Iemand gaat willen weten waarom ik al die informatie nodig heb. En dan lig ik buiten.”
             Uiteindelijk gingen we akkoord om hem alle informatie die we in de USDA bibliotheek vonden, toe te sturen, als hij het gewoon maar eens wou bekijken.
             Hij zei dat hij dat zou doen, maar toen we hem een maand later terugbelden, zei hij dat hij de doos nog niet geopend had omdat hij niet verantwoordelijk wou zijn voor de informatie, nu de Bush administratie hem zou vervangen door hun eigen mannetje. Toen we vroegen om hij de informatie wou doorspelen aan zijn opvolger, antwoordde hij, “Absoluut niet.” Uiteindelijk zei hij: “als u echt de wereld wil redden met hennep, zullen jullie [hennepactivisten] een manier moeten vinden om het te telen zonder drugs [sic] in de toppen en dan kun je het gebruiken.”
             Dit soort van angstige (en angstaanjagende) onverantwoordelijkheid is waar we tegenover komen te staan in onze regering.

             Comment

             Footer Left Ad

             Collapse
             Bezig...
             X