Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Jointje in het verkeer word te hard bestrafd

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    #31
    We zijn allemaal dus boefjes..

    Comment


      #32
      Het is gewoon belachelijk geregeld in Nederland. Savonds voor het slapen gaan een jointje. 18 uur later positief op de speekseltest. Gevolg, bloedonderzoek, 4 uur vast en 24 u rijontzegging waardoor ik ook nog es een verplichte vrije dag moest nemen. Het is ronduit achterlijk. Ik ben dan ook per direct gestopt omdat ik mij niet kan permitteren om zonder rijbewijs te komen te zitten. Wat ongetwijfeld wel zal gaan gebeuren, daar ik mijn uitslag nog niet binnen heb, zo ook nog niks van het cbr gehoord. Nu 2 weken geleden aangehouden.
      het zal mij een hoop geld gaan kosten en een hoop problemen op gaan leveren. En waarom? Ik verkeerde uiteraard na 18 uur al lang niet meer onder invloed maar dat schijnt niet te deren. Wat erg veel lijkt op gewoon een manier om geld binnen te harken. Schandalig is het. Uiteraard is het niet meer dan normaal dat je niet onder invloed rijd. Dit heb ik dan ook nooit gedaan. Ik voelde mij als een crimineel behandeld. Wat voor land leven we tegenwoordig in. Het is echt te gek voor woorden.

      Dus aan een ieder die dit leest en auto rijd. Bezint eer je begint.. rijdt je auto stop dan nu!

      Comment


      • Takketoelli
        Takketoelli commented
        Editing a comment
        Lekker dan....

      • Wesley pipes
        Wesley pipes commented
        Editing a comment
        Hier op basis van checklist. Bv. Rijgedrag, te passief, te aggressief of nog anders waardoor ze gelijk wanneer de macht hebben om de test te kunnen uitvoeren. Ze moeten 3 punten afvinken zoals bv je gelaatsuitdrukking is te strak , je bent te kalm , enz... belachelijk die lijst hoor.

        Praten ze nu nog van het op te trekken naar 72u niet onder invloed te zijn?

      • anoniempje123
        anoniempje123 commented
        Editing a comment
        Hi, bereid om een keer echt in actie te komen tegen dit belachelijke beleid?

      #33
      Ja zeker mooi waardeloos. Maar ik hou jullie op de hoogte van het verdere verloop.

      Comment


        #34
        Ik heb er de laatste maanden ook meer schrik voor gekregen. De pakkans is zo hoog, zelfs daags na gebruik... momenteel doe ik zoveel mogelijk verplaatsingen met de fiets, spaart me ook meteen wat benzine uit! :p

        door die hele pandemie ben ik over het algemeen ‘trager’ en lokaler gaan leven, waar ik persoonlijk geen last van heb.

        alleszins sterkte pyro. Zooi als dat kan iedereen missen als de pest

        Comment


          #35
          Vraag me af hoe zoiets in zijn werk gaat en hoe (de hoogte van) de straf tot stand komt. Lijkt me gevoelsmatig meer een kwestie of die beoordelaar, (politie)rechter of welke persoon dat ook maar mag doen een pesthekel heeft aan drugs, ja of nee.

          Comment


            #36
            Het Cbr en de verkeersregels zijn soms een beetje apart.

            toen ik bezig was met mijn rijbewijs moest ik langs een psycholoog op eigen kosten van als ik het goed heb 120 euro,vanwege mijn ADHD medicatie. Wat ik in principe gebruikt voor mijn concentratie voorgeschreven door een arts. maar de verklaring van de arts is niet genoeg je moet naar een arts die het Cbr aanwijst.
            Nu is het al best lang geleden en de ritalin gaf ook niet meer het gewenste effect. ik ben verder gaan kijken en kwam uit op zelf wiet snoepjes maken van met coco's en dan in een gummybeertjes malletje, ik maak ze heel licht. Het komt bijna meer neer op CBD maar maak het van toppen waar thc inzit.

            Waar het op neer komt ik ben een gevaar op de weg (even overdreven uitgedrukt) zonder z'n beertje of paar trekjes van mijn wiet, het moet wel Powerplant zijn.

            Gelukkig zelf nog nooit tegen een controle aangelopen wat voor een controle dan ook.

            Edit: Ik fiets ook bijna alles wat op fiets afstand is, en anders met de trein en de fiets mee.
            Last edited by djoezz; 1 April 2021, 20:20.

            Comment


              #37
              Ik gebruikte het omdat ik moeite heb met in slaap komen. Niet omdat mijn lichaam geen melatonine aanmaakt maar omdat ik niet kan stoppen met denken. Een klein jointje geeft mij dan net die rust.. die woooz zeg maar zodat ik in slaap val. Ik rookte dan ook niet veel. Maar omdat ik dagelijks rookte was het de volgende dag nog traceerbaar met de speekseltest, zo'n 18 uur later. En het was idd gewoon met een reguliere controle.
              mijn rijbewijs is ook niet direct ingevorderd. En zelfs de hulpofficier zei dat hij duidelijk kon zien dat ik niet onder invloed was. En zoals iemand schrijft; het is maar net of diegene tegenover jou staat er een hekel aan heeft of niet. De agent zei dan ook doodleuk dat ik onder invloed verkeerde, waarop ik zei dat dat niet mogelijk was na 18 uur. Maar dat was mijn mening zei hij.

              Het ergste vindt ik de onwetendheid. Ik ben nu 16 dagen verder en weet nog niets. Dagelijks check ik Mijn CBR om te zien of er iets verandert in mijn dossier maar tot heden nog niets. Ik heb nog geen bloeduitslag maar afgaande op wat ik overal lees zal deze positief gaan zijn. Ik ben direct gestopt met weed gebruiken en als verwacht ook stevige problemen met in slaap komen en dat is nou niet bepaald bevorderlijk voor de rijveiligheid als ik om 6 uur Sochtends achter het stuur stap. Maar ook daar zullen ze geen boodschap aan hebben en zal wellicht ook nog es averechts werken op hun besluit.

              Medicatie eveneens, als ik er Medicatie voor ga slikken zal ook dit averechts werken op hun besluit.

              Ik begrijp dat je uiteraard nooit onder invloed deel mag nemen aan het verkeer.. ook niet lopend of fietsend. Maar mensen zoals ik zijn door deze strenge maatregelen wel de dupe, ook al ben ik geen gevaar op de weg. Ik heb zelfs een veilige rijders autoverzekering. Deze houdt mijn rijgedrag bij als remmen, optrekken, bochten en snelheid. Ik hoop dat dit samen met het feit dat ik direct gestopt ben, het zal bijdragen in hun oordeel.

              Ik lees dat het tot 6 mnd kan duren eer de politie het doorgeeft aan het CBR. Dus het kan nog wel even duren eer ik aan de beurt ben, ervan uitgaande dat ik aan de beurt kom. Maar afgaande op alle info die er beschikbaar is, zal dit gaan gebeuren.

              Ik ga dan ook maar van het ergste uit. Zo'n 1300 euro kosten en dan maar afwachten wat het verloop en de uitkomst zal zijn. Want zekerheid heb je daarmee niet.

              Daarom lijkt het ook gewoon op een manier om geld binnen te harken over de rug van mensen zoals ik.

              Maar goed, ik wacht het geduldig af, na 4 weken kan ik bellen om de uitslag van mijn bloedonderzoek. Mits ik deze eerder binnen krijg.

              Word vervolgd.

              Comment


                #38
                Ik heb ooit moeten lekken, ik rook elke dag en had de dag ervoor gerookt.
                Ik testte toch negatief, dit was rond de middag en had de dag ervoor om 22u gerookt --> 14u dus

                Misschien heb ik dan geluk gehad? Ik zat tjdens het wachten behoorlijk te zweten in alle geval ^_^
                Die flik vroeg ook meteen: Drugs gebruikt? --> nee --> Zeker van? --> Ja!

                Zover ik zie is de test goed om wiet te vinden tot 8u na het roken, maar als je vaak rookt kan die tijd oplopen

                Comment


                  #39
                  Zojuist mijn uitslag binnen gehad. 4.9 milligram. Ik ben dus de sjaak. Er word proces verbaal opgemaakt en zal tezamen met de uitslag naar het cbr opgestuurd worden. Dag rijbewijs, dag baan. Ik voelde de grond onder mijn voeten vandaan wegvallen.
                  had ik dit eerder geweten had ik er nooit aan begonnen. Nu is het afwachten op de brief van het cbr dat ik em in mag sturen en het traject in mag. Ziekelijk gewoon. Hoe onrechtvaardig.

                  Comment


                  • Takketoelli
                    Takketoelli commented
                    Editing a comment
                    Manmanmanman....
                    Sterkte man, zou willen dat ik je kon helpen. Je baan behouden moet toch wel lukken?

                  • Stijnerbeer
                    Stijnerbeer commented
                    Editing a comment
                    Belachelijk man. Gewoon belachelijk.
                    Je kan er uiteraard niet aan doen dat je slaap-problemen hebt, een weedje 's avonds doet je goed en daardoor kan je de volgende dag er 100% tegenaan. Dat begrijp ik.
                    Die pillen die je moet pakken om in slaap te raken zijn veel harder voor je lichaam en geest dan wat weed, maar daar verdient zowel de staat als hun vrienden van big-pharma wat aan. Ga je weed lopen roken, dan sponsor je de kas niet voldoende. Ze komen het dan wel op deze manier bij je halen.
                    Iets van een vicieuze cirkel enzo...

                    Nogmaals, sterkte
                    Gelukkig zitten we allen in hetzelfde schuitje.

                  #40
                  Ik ben afhankelijk van mijn rijbewijs. Iets waar hun geen boodschap aan hebben. Zojuist contact gehad met een advocaat die er in is gespecialiseerd.. kosten minimaal 1000 euro

                  Comment


                  • Elkwazizi
                    Elkwazizi commented
                    Editing a comment
                    Da's echt zwaar klote om mee te maken. Ik zou je aanraden zeker naar nog een paar advocaten te bellen. Net als bij aannemers is dat altijd belangrijk om te doen!

                  • Nederhigh
                    Nederhigh commented
                    Editing a comment
                    Sow, dat is een beste klap dan eh. Heb het met je te doen man.

                  #41
                  Net contact gehad met 1 van de goedkopere opties qua advocaten.

                  Kosten minimaal:
                  2100 euro advocaat voor cbr en OM
                  850 bekeuring
                  1300 cbr

                  En dan nog geen zekerheid dat het lukt, ik moet rekening houden dat ik minimaal 1,5 jaar mijn rijbewijs kwijt ben.

                  En als ik em al terugkrijg word het voor een jaar, daarna 3 jaar en steeds weer een keuring a 900 euro.

                  Oftewel ik ben zwaar in de aap gelogeerd.

                  Ik kan een ieder die blowt en auto rijd dan niet anders adviseren om per direct te stoppen met 1 van de 2.

                  Ik hoop dat jullie een betere pasen hebben gehad.

                  Bedankt voor de steun en het medeleven van een ieder van jullie.

                  Comment


                  • QnQ
                    QnQ commented
                    Editing a comment
                    Als je dagelijks wiet gebruikt dan helpt die 12 uur ook niks he...dan moet je eerder aan 2 maanden denken, misschien dat de test dan goed uitpakt voor je.

                    Met zulke straffen zou ik serieus overwegen om er vandoor te gaan bij een controle.

                  • anoniempje123
                    anoniempje123 commented
                    Editing a comment
                    Hey man, zit in precies hetzelfde schuitje, dit moet veranderen.
                    De verhouding alcohol -> cannabis klopt niet!

                    Je kan beter dronken tegen een paal aan rijden dan zomaar gecontroleerd worden met THC!!!

                  • Italbri
                    Italbri commented
                    Editing a comment
                    Ik heb wel is gehoord dat ze maar 1 ding tegelijk testen dus of op alcohol of op cannabis, mocht dit echt het geval zijn zou je het beste een paar flinke slokken kunnen nemen voor je zo een controle inrijd.

                  #42
                  BushKush ik was 18 uur verder en nog positief op de speekseltest. Mijn bloedgehalte was 4.9 milligram.. 1.9 teveel dus. Het CBR schijnt 0.0 coulance te hebben. Ik ben dan ook per direct gestopt, zowel met wiet roken als ook met het drinken van dat ene biertje savonds. Simpelweg omdat dat een extra stok is om mij mee te slaan.

                  Het ergste vindt ik de onwetendheid.. wachten op iets waarvan je niet weet wanneer en hoe hard de klap zal zijn.
                  Ik heb de uitslag van het bloedonderzoek binnen gekregen met daarin de mededeling dat er proces-verbaal word opgemaakt en naar het OM en het CBR word opgestuurd.. daar moet ik het mee doen.

                  Voorlopig rijdt ik nog op en neer naar mijn werk maar iedere dag kan de laatste zijn en dat vindt ik de grootste verschrikking om door te maken, de onwetendheid.

                  Mijn advies is dan ook om te kiezen voor 1 van de 2. Je weet namelijk nooit wanneer je staande gehouden gaat worden of in de val van een reguliere controle rijd.

                  Ik kan alleen mijn ervaringen en bevindingen delen om jullie hier van bewust te maken. velen weten dit helaas blijkbaar niet.
                  Ik heb het ook gedeeld op diverse wietpaginas op Facebook bijv. En vertel een ieder waarvan ik weet dat hij wel es blowt mijn verhaal. Wat een ieder voor zich er mee doet laat ik aan diegene.

                  De wet en het CBR spreken zichzelf behoorlijk tegen, zoals je kunt vinden op het internet als je je er even in verdiept.

                  De vriendin van mijn broer is strafrecht advocate en vertelde mij gisteren dat ertegen in gaan veelal volkomen kansloos is omdat zij idd doen waar zij zin in hebben.
                  Hun nemen dan ook niet tot zelden CBR zaken aan omdat het 99% kansloos is om bezwaar aan te tekenen. Zij zou mij nog informatie toesturen alszijnde een geanonimiseerde uitslag van een onderzoek en tevens zou zij op zoek gaan of er uberhaubt zaken zijn geweest die het mbt bezwaren etc tot een positief uiteinde hebben gebracht.

                  Ik zal dit met jullie delen en jullie op de hoogte blijven houden van het verdere verloop.

                  Comment


                    #43
                    De politie mag niet zomaar, en zonder reden een speekseltest afnemen, zoals bij een alcohol test, er moet een reden zijn, b.v. raar rijgedrag, onsamenhangend praten, of zichtbaar een zakje wiet b.v. op dashboard.

                    Hier een link wat je ff kan doornemen:
                    https://www.advocaat-verkeersstrafre...-joint-hennep/

                    In deze link staan ook weer linken met gespecialiseerde advocaten, misschien heb je er wat aan, ziet er duidelijk uit met tarieven.

                    Hier een link van een recentelijk speekseltest bij iemand die positief teste, lees zelf maar:
                    https://www.politie.nl/nieuws/2021/f...ekseltest.html

                    Zowiezo wens ik je veel sterkte.

                    Comment


                    • Old dawg
                      Old dawg commented
                      Editing a comment
                      Bij deze kan ik jou alleen een hart onder de riem steken en je heel veel succes wensen

                    • Pyroman420
                      Pyroman420 commented
                      Editing a comment
                      Hartstikke bedankt @Old Dawg

                      Dat waardeer ik zeer

                    • Nederhigh
                      Nederhigh commented
                      Editing a comment
                      "De rechter sprak de verdachte vrij met de volgende overweging:
                      "Gelet op het jarenlange frequente cannabisgebruik van de verdachte, waarover geen discussie bestaat, kan niet worden vastgesteld in hoeverre de aangetroffen concentratie THC invloed heeft gehad op het rijgedrag van de verdachte. ". Ik hooop het voor je...

                    #44
                    Voor THC geldt een maximum toegestane waarde van 3,0 milligram THC per liter bloed (bij drugs rekent de politie niet met promillages maar met mg/liter bloed). Met meer dan 3,0 milligram THC per liter bloed ben je in overtreding als je aan het verkeer deelneemt.

                    zijn genoeg testen gedaan op tv met hoeveel biertjes je zo rond de limiet zit. wil wel eens zon test zien met blowen en bovenstaande

                    groet

                    Comment


                      #45
                      Ik zou het mooi vinden als dit probleem een keer in de 2e kamer besproken gaat worden.. Zal wel nooit gebeuren maartoch.
                      De politiek heeft de macht om wetgeving aan te passen. Naar mijn inziens gaat er hier toch echt iets niet lekker in de wetgeving..
                      Ik snap dat rijden onder invloed niet de bedoeling is...

                      Maar op deze manier krijgen veel mensen enorm hoge straffen terwijl ze gewoon nuchter waren.. Die testuitslag hoort niet leidend te zijn in de uitspraak.
                      Het toont immers slechts bloedwaardes aan, en we weten van cannabisgebruik gewoon dat dit geen rechtstreeks verband heeft met ook daadwerkelijk onder onvloed zijn.
                      Justitie en het cbr weten dat zelf ook wel. Kan niet de bedoeling zijn eh.. Mr Grapperhaus/ Rutte..
                      Howto foto's in je berichten plaatsen | Belangrijk: Topic Titels
                      Veel gestelde vragen over het forum | Hoe Quoten / Citeren

                      Comment

                      Bezig...
                      X