Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Coffeeshops in Vlaanderen

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Belgie: Coffeeshops in Vlaanderen

  Korting op 420shop
  dag iedereen ik ben bezig met een tekstje te schrijven en aangezien bijna iedereen op dit forum verantwoord met wiet bezig is vind ik wel dat jullie hulp me verder zou kunnen helpen. Wat ik voor zover heb is:

  Coffeeshops in Vlaanderen

  Doorheen deze tekst neem ik jullie mee over alle punten die zouden veranderen moest Cannabis sativa verkocht worden in Vlaanderen. De huidige wetgevig hoeft hiervoor in Vlaanderen niet te veranderen men zou enkel een uitzondering moeten maken voor de eigenaars van de coffeshops die via de overheid de toestemming hebben om Cannabis te verkopen aan meerderjarige. Met voor de rest de zelfde of misschien versoepelde wetgeving, met het huidige systeem nu zou een meerderjarige koper dus maximaal 3gram kunnen kopen. Het openen van coffeeshops in Vlaanderen heeft voordelen en nadelen zoals bij alles daarom betuig ik uit een neutraal standpunt hoe vlaanderen eruit zal zien na het openen van coffeeshops.

  Het effect op de kwaliteit van de softdrugs zal een positief effect hebben. De gehele productie is nu in handen van mensen die gecontroleerd worden door de staat. Wat bedoelt men nu juist met de kwaliteit die zal verbeter, wel ten eerste en een van de
  belangrijkste punten in dit paragraaf is dat de Cannabis in een puurdere vorm aanwezig is er zit dus geen kruiden, glas, verf, zand of zelfs nog ergens sporen van cocaine om de gebruiker terug te laten komen naar de dealer. Verder zal is er controle op de THC en andere cannaboloiden concentraties, waardoor de gebruiker beter geinformeerd is over zijn eigen legaal gekochte wiet maar bovenal omdat wiet met een hoge THC concentratie kan zorgen voor schadelijke effecten om het lichaam zoals angst aanvallen.

  Dit soort gedoogbeleid zou tevens kunnen leiden tot meer inkomsten voor de staatskas. Als men ziet welke zorgwekkende hoeveelheden cannabis er soms gevonden word bij een kweker of een dealer dan kan men veronderstellen dat dit toch een aanzienlijk bedrag word. Concrete cijfers zijn even onbelangrijk in deze hele kwestie wat het gaat om het concept van moesten coffeeshops legaal worden in
  Vlaanderen. Dit is ook geld dat word weggehaald bij criminele organisaties en gewelddadige bendes, ondertussen weet men wel dat het meeste geld van zo'n organisaties, bendes, etc... komt van illegale drugsverkoop. Cannabis speelt hierin nog altijd de grootste rol.

  De gebruiker zal zich ook niet meer onnodig in illegal circuits bevinden voor het verkrijgen van zien geliefde plantje. Om daar op verder te bouwen zullen er dus ook minder mensen overschakelen naar hardere roesmiddelen zoals heroÔne, coke, speed, etc... Daar geld de stepping stones theorie nog altijd omdat de dealer andere middelen kan aanbieden als hij bevoorbeeld zonder cannabis zit of als een free sample. Maar niet te vergeten geld de stepping stones theorie niet bij coffeeshops softdrugs geven niet de overgang van niets naar harddrugs enkel zij die steeds op zoek gaan naar een hardere roes zorgen voor deze verkeerde denkwijze.

  Cannabis zal vaker en met meer succes gebruikt kunnen worden voor zij die het willen gebruiken op basis van een medisch attest tegen o.a. de neveneffecten van chemotherpie of MS. Verder zal de stap om ooit Cannabis te gebruiken wel verlagen omdat men dit dan meer gedoogd word dan voordien. Maar in een land waar men vanaf zijn 16 aan alcoholische dranken en vanaf zijn 18 aan tabak in elke vorm kan geraken mag dit niet zo'n drempel zijn. Tabak en alcohol zijn ook nog altijd "harddrugs" die een zeer verslavend effect hebben op het lichaam waar Cannabis dit niet heeft. Men kan er wel psychologisch van beginnen afhangen. Naast tabak en alchohl zijn er nog andere legale softdrugs bij ons om de mart zoals: Thee, koffie, cola, quat, energiedrankjes, efedrine,.. Ook deze producten die dagenlijks voorkomen in onze maatschappij zijn nog altijd uppers die een stimulerend effect hebben op het
  lichaam en zelfs geestelijk. Maar het is wel niet omdat het ene slechte gebeurd dat het andere daarom ook mag.

  Het effect van cannabis op het lichaam mag men niet onderschatten maar zeker niet overschatten wat vaak gebeurd. Cannabis zou onder geen enkele toestand mogen geconsumeerd worden door mensen met psychologische problemen. Cannabis zorgt er meestal voor dat al onze prikkels sterker worden aangevoeld. Bij een zeer stoned effect word men wel moe en soms zelf slaapwekkend waardoor cannabis dus een drukkende als stimulerende werking kan hebben op onze motoriek en beweeglijkheid. Een verlaagde bloeddruk en verhoogde hartslag komen praktisch ook altijd voor bij de consumptie van cannabis waardoor het beter niet gebruikt word door mensen met hartproblemen het verminderd ook de druk op de oogbal wat een verlichtende werking teweeg brengt bij mensen met gluacoom. andere effecten die cannabis met zich
  mee kan brengen zijn bevoorbeeld verhoogde seksualiteit bij kleine dosisen en een onderdrukking bij grotere dosisen, onderdrukking van het kortetermijngeheugen of het sneller afgeleid zijn na het consumeren. Rijden met een auto en cannabis consumeren hoort dus niet samen! Cannabis heeft geen langdurige werking op het lichaam.

  Verder heeft cannabis een slechte naam door de media die steeds inzoemen op het slechte en omdat de overheid en andere instellingen telkens slechts in contact komen met de 1%'ers, hiermee word de kleine populatie bedoelt die minder dan 1% bedraagd maar het is juist die groep die uit de bocht gevlogen is het zijn zij die te ver gegaan zijn. Beetje vergelijkbaar met wat de motorbendes voor de gehele motorcommunitie zijn. Ook de een van de belangrijkere reden waarom Cannabis in het verleden verboden werd is doordat de hennep vroeger te veel macht kreeg op de bestaande industrieen zoals de kattoenindustrie.

  De legalisatie van coffeeshops heeft dus zijn voor en nadelen maar met in het achterhoofd denkend aan de huidige situatie, dan moet men vanuit neutraal stantpunt toegeven dat de legalisatie van coffeshops een goed gebeuren zou zijn met een beter controle op het hele cannabis gebeuren. Zoals meer controles op rijden onder invloed van drugs in gelijk welke vorm en controles op de coffeshops zelf.
  De regering heeft op dit moment wel betere dingen om te onderhandelen maar ook dit verdient een plek op de onderhandelingstafels!

  Tom
  Last edited by Jointjedraaien; 6 June 2011, 17:38. Reden: Titel aangepast

  #2
  Re: Wat als... Coffeshops in Vlaanderen

  Tja, ik ben het redelijk goed met je eens.
  Let wel op interne consistentie: eerste stuk zeg je 'de wet moet niet veranderen', op het einde zeg je van wel.
  Deze plant hoort gewoon niet thuis in de wetgeving. De aarde staat rond van allerlei planten die een effect op ons bewustzijn hebben, elke indeling is louter gebaseerd op voor en nadelen die mensen zien. Tegen wiet zijn is tegenwoordig "in" in een verrechtsende, vlaamse, bevolking.
  Wel goed dat je zo'n tekst schrijft. Ik sta helemaal achter je. Ga je die publiceren onder je eigen naam?
  Dissi's Outdoor 2012: Olijfgroen en Pimpelpaars: Zaad & Rookkweek

  The plant of today, makes the planet of tomorrow.

  Comment


   #3
   Re: Wat als... Coffeshops in Vlaanderen

   Ik denk dat BelgiŽ nu wel wat anders aan het hoofd heeft.
   http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X