Mededeling

Collapse
No announcement yet.

'Decriminaliseer marihuana'

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Algemeen: 'Decriminaliseer marihuana'

  Korting op 420shop
  NEW YORK - Het uit de criminaliteit halen van marihuana kan drugsgerelateerd geweld en sociale problemen helpen beteugelen. Dat stellen oud-wereldleiders van de Internationale commissie voor drugsbeleid in een rapport, dat donderdag in New York wordt gepresenteerd. Volgens hen is de oorlog tegen drugs nagenoeg mislukt en het de hoogste tijd voor fundamentele hervormingen van het drugsbeleid in en buiten de Verenigde Staten.


  De bepalingen over marihuana moeten worden versoepeld en de commissie roept regeringen op om ,,te stoppen met de criminalisering, marginalisering en stigmatisering van mensen die drugs gebruiken maar niemand kwaad doen''. Volgens de groep hebben initiatieven om drugs te decriminaliseren en gedogen zoals in Nederland, AustraliŽ en Portugal aangetoond dat dit niet leidt tot substantieel meer drugsgebruik. Regeringen zouden meer moeten experimenteren met het legaliseren van drugs, vooral cannabis, om de macht van de georganiseerde misdaad te ondermijnen en de gezondheid en veiligheid van burgers te bevorderen.

  In de commissie zitten onder meer de voormalige presidenten van BraziliŽ, Fernando Cardoso, Cťsar Gavira (Colombia), Ernesto Zedillo (Mexico) en oud VN-chef Kofi Annan.

  De groep stelt ook voor om drugsverslaving als gezondheidsproblematiek te beschouwen en de vraag naar drugs te verminderen door educatieve initiatieven en legalisatie van cannabis.

  In zestien staten is het gebruik van medische wiet onder voorwaarden niet meer strafbaar. Ook zijn er steeds meer growshops, die alles verkopen om marihuana voor medisch gebruik te verbouwen, behalve de plantjes zelf. De eerste megastore van 2000 vierkante meter opende woensdag in Phoenix, Arizona. In de winkel is een dokter aanwezig die tegen betaling vergunningen verstrekt aan patiŽnten om hun eigen medicijnen te mogen kweken.

  #2
  Re: 'Decriminaliseer marihuana'

  Nou, ik spreek voor de halve planeet als ik zeg dat 'k hoop dat er wat van komt.
  Excuse me while I light my spliff, good God I need to take a lift...

  Comment


   #3
   Re: 'Decriminaliseer marihuana'

   Het klopt wel wat er in het stuk staat. Nu is het te hopen dat er eindelijk eens mensen gaan luisteren! Ik heb het helaam gehad met de mensen die alleen nee zeggen en ja nog niet eens de kans geven.
   De nee werkt kennelijk niet, Hoog tijd om de Ja eens een keertje te proberen. Ik durf er bijna geld op in te zetten, dat dat veel meer vruchten afwerpt!.

   Zow, mijn frustraties zijn er voor vandaag weer even uit

   Comment


    #4
    Re: 'Decriminaliseer marihuana'

    Iets wat veel mensen niet weten is dat we dus helemaal niet zo uniek meer zijn in BelgiŽ en Nederland. Volgende landen hebben marijuana reeds gedecriminaliseerd: ArgentiniŽ, Australia, BelgiŽ, Canada (medisch gebruik), Chili, Colombia, Duitsland, India, MacedoniŽ, Mexico, Nederland, Peru, Portugal, Rusland, Uruguay en Venezuela. Het wordt dus hoog tijd dat ze allemaal hun kop uit het zand halen en de knoop doorhakken zodat ik een shop kan opendoen

    Greetz
    Burn weed, not your soul!

    Comment


     #5
     Re: 'Decriminaliseer marihuana'

     Volledig mee eens. Een shop zal het voor mij niet zijn, een vrijetijds plantage met hoge kwaliteit voor de betere coffeeshops zal mijn bijdrage zijn eens dat legaal is. Verschillende soortjes, verschillende sterktes, heel ecologisch en met liefde verzorgd .
     Dissi's Outdoor 2012: Olijfgroen en Pimpelpaars: Zaad & Rookkweek

     The plant of today, makes the planet of tomorrow.

     Comment

     Footer Left Ad

     Collapse
     Bezig...
     X