Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Trekt uw plant naar een tweede rechtszaak

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Belgie: Trekt uw plant naar een tweede rechtszaak

  Korting op 420shop
  Beste mensen,

  Volgende week op 24 januari dient de zaak in hoger beroep tegen Trekt Uw Plant, vanwege de poging om een eerste legale cannabisplantage te vestigen, gebaseerd op het principe een plant per volwassen lid. Trekt Uw Plant heeft op 12 december 2006 geheel volgens de ministeriŽle richtlijn van januari 2005 en met toestemminbg van de lokale politie dienst openbare orde deze plantage gepresenteerd, waarna deze in beslag is genomen en vernietigd. In mei 2007 werden 5 leden van de vzw veroordeeld voor het bezit van cannabis, waarbij 3 leden strafopschorting kregen en 2 een boete van 15 euro. Zowel de leden van TUP als het OM zijn tegen deze uiitspraak in hoger beroep gegaan, en deze zaak dient op 24 januari om 9 uur voor het Hof van Beroep aan de Waalse kaai in Antwerpen.

  Als voorbereiding op een korte persactie zullen wij (en wie tijd en zin heeft) op maandag 21 januari bij elkaar komen op het kantoor van TUP aan de Lange Lozanastraat 14.

  Wij gaan er van uit dat ons model de enige manier is om overlast en criminaliteit ivm cannabisteelt te vermijden. Elke veroordeling van TUP staat gelijk aan een legitimering van de zwarte markt.

  Op 23 januari komen we in het gekraakte Klooster aan de Ploegstraat in Antwerpen samen met enkele activisten uit Brussel onder andere om een openbare bijeenkomst in Brussel voor te bereiden in februari waar het concept van Trekt Uw Plant in het Frans zal worden gepresenteerd.

  Bij de uitspraak in hoger beroep (waarschijnlijk eind februari 2008) zullen we een iets grotere persactie in de verf trachten te zetten.

  Er is op dit moment nog zo'n 400 euro te weinig in kas om de gerechtskosten te betalen. Ieder lidmaatschap is welkom, we verlagen de prijs tot 25 euro per jaar om meer mensen over de brug te krijgen. We zijn in contact met growshops om een aparte status te verkrijgen voor TUPleden bij de aankoop van groeimateriaal. We gaan ndit initiatief grondig voorbereiden en zullen daar pas na de hogerberoepszaak mee naar buiten komen.

  Alle bestaande en nieuwe leden zijn welkom om hun lidmaatschap (25 euro) te betalen op

  *001-3470861-83
  tav encod vzw - borgerhout
  vermelding: trekt uw plant

  PS Stijn Goossens heeft afscheid genomen als voorzitter, wegens drukke werkzaamheden. We hebben dus een nieuw lid van de Raad van Bestuur nodig - geÔnteresseerden gelieve zich te melden bij joep@encod.org


  * Groeten,

  Joep/Philippe
  Voor meer info: http://www.trektuwplant.be
  Last edited by Jointjedraaien; 20 May 2010, 01:50.

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X