Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Werken in Cannabis-sector

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Werken in Cannabis-sector

    Korting op 420shop

    #2
    Zou je toch echt beter op Amerikaanse fora's naar kunnen informeren. Lijkt Bedrocan je niks? Die zoeken nog personeel namelijk.
    Ad usum proprium!

    Comment


      #3
      Dan moet je eerst van hieruit solliciteren en werk ginder vinden, dan kan je toekomstige werkgever ervoor zorgen dat je documenten kan krijgen voor een tijdelijk visum waarbij je als niet Amerikaan ginder mag werken, permanent ginder blijven en werken heb je een green card voor nodig.
      De kans dat je in die sector van hieruit werk gaat vinden is zo goed als onbestaande, ten eerste in die staten waar het legaal is zijn werklozen genoeg en als buitenlander ginder gaan werken in de canna-industrie daar ga je federaal nooit toestemming voor krijgen, als dat je bedoeling is zal je in de states niet eens binnen raken.

      Comment


        #4
        En je wordt oa cash uitbetaald. Het is er nog steeds illegaal op federaal niveau. Dus neen, das dromen en daar zal het bij blijven.

        Comment


          #5
          Bedrocan en Sensi-seeds (en daarmee gelieerde hennepproducenten) zoeken met enige regelmaat medewerkers.

          Maar, wat je op de filmpjes uit de US ziet, is knulligheid eigenlijk. Als je in professionele plantenlaboratoria en kweekcellen geweest bent, dan zie je dat ze daar in de VS eigenlijk maar wat lijken aan te rommelen.
          In werkelijkheid is de kans nogal groot dat je lopende band werk kunt gaan doen, iets vergelijkbaars met orchideen in potten zetten, of het afvullen van potgrond.

          Met een beetje mazzel en een Master of PhD in chemie of biochemie, zou je leuk onderzoekswerk mogen doen zoals Quality control e.d. maar bijvoorbeeld patientonderzoeken zijn weer toegedeeld aan gediplomeerde onderzoekspsychologen of zelfs doktoren en psychiaters.

          Een green card voor die industrie ga je niet krijgen, simpelweg omdat je dankzij het eerlijk invullen van de vragenlijst al op 'enemy of the state' komt te staan. Trump is aan de macht, en die wilt geen bad guys meer importeren. Nu de banenmotor voor Amerikanen aangezwengeld is, heeft alleen de tech-sector enige vrijheid in personeelskeuze. De rest moet bij voorkeur uit de US komen.

          Veel mensen hebben een erg romantisch beeld van de plantenindustrie. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden dat dagen soms bestaan uit 8000+ stekken overzetten in een steriele ruimte, gewapend met pincet en scalpel, constant verstoord door een stofzuigergeluid van een flowkast. Andere dagen sta je een paar honderd meter aan trays in te zaaien van 07:00-16:00. Weer andere dagen sta je 4 uur lang stofjes af te wegen voor voedingsbodems en zo nu en dan doe je eens wat innovatiefs (2x per jaar, na goedkeuring op een 45 pagina's tellend voorstel dat je in je eigen tijd moet schrijven).
          Dat zijn vaak de dingen die je niet hoort op tv of youtube, en waar mentale uitdaging gewoon niet bestaat. Sommige mensen kunnen dat lang vol houden. Weer anderen gooien de handdoek in de ring na de 200e stek.
          Ik heb met zulke mensen gewerkt in het verleden. Die hielden het een week of 2 vol. Daarna kostte het 't bedrijf zo veel geld dat die jongens naar huis gestuurd zijn.

          Maar desalniettemin, als je de sector in komt, en je gaat daar aan de slag.. Dan is er veel groeipotentie.
          Ik zou die gok echter alleen wagen als je de papieren hebt, of minstens een vijftal jaren ervaring met bijbehorende kennis. Je moet iets kunnen bieden waardoor het voor een bedrijf de moeite waard is om iemand in huis te nemen die nieuw is in een land, nieuw is in die markt, nieuw is in de huizenmarkt en waar een flinke prijskaart aan hangt om die kennis te importeren. Als je dat niet kunt bieden, dan zijn je kansen klein.
          Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
          Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

          Comment


            #6
            Is Canada dan misschien een betere optie? Dacht dat het in Alberta volledig gelegaliseerd is.

            Comment

            Bezig...
            X