Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hersenen aangetast door heel veel hasj en wiet

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Hersenen aangetast door heel veel hasj en wiet

  Korting op 420shop
  Hasj roken

  De hippocampus (belangrijk voor geheugen en emoties) en de amygdala (angst en agressie) zijn allebei ongeveer 10 procent kleiner dan bij niet-gebruikers. De vraag is wel of de hersenstructuren ook al kleiner waren bij de zware gebruikers voordat ze begonnen met cannabis roken.

  Australische psychiaters onderzochten vijftien mannen die langer dan tien jaar dagelijks cannabis gebruikten, in de vorm van hasj en wiet. Gemiddeld rookten de deelnemers meer dan negentien jaar. De onderzoekers scanden de hersens van de mannen, en berekenden het volume van de hippocampus en de amygdala. De publicatie verscheen gisteren in het juninummer van de Archives of General Psychiatry.

  Het roken van hasj of wiet (blowen) werkt voor de meeste mensen ontspannend en geestverruimend. Maar in hoge doses kan het ook angst, paniek en psychotische symptomen veroorzaken. Bij langdurige gebruikers is de kans op schizofrenie vergroot. Er is echter nog steeds discussie over de vraag of dat door cannabisgebruik komt, of dat mensen met een aanleg voor psychose zich met cannabis beschermen tegen onrust.

  Vergeleken met zestien niet-gebruikers van dezelfde leeftijd en opleiding was de hippocampus in beide hersenhelften gemiddeld 12 procent kleiner, de amygdala gemiddeld 7 procent. Het effect was vooral te zien in de linker hippocampus. Hoe meer de gebruikers hadden geblowd, des te kleiner die was. Het totale volume van het brein verschilde niet tussen de groepen.

  De gebruikers scoorden ook hoger bij een test die de aanleg voor psychoses meet. Ook hier was het effect sterker bij de mensen met een kleinere hippocampus. In woordjes leren voor een leervaardigheidstest waren de gebruikers slechter dan de controlegroep.

  De onderzoekers denken dat de verkleining een gevolg is van cannabisgebruik. Bij proefdieren is aangetoond dat langdurig gebruik van cannabis de zenuwcellen in de hippocampus aantast. Eerder onderzoek bij mensen liet geen effect van cannabis zien. Volgens de Australiërs zien zij nu wel een effect doordat zij gedetailleerdere scans gebruikten.

  Grtz

  #2
  Re: Hersenen aangetast door heel veel hasj en wiet

  Cannabis roken  Volgens onderzoekers van de Universiteit van Melbourne, in Australië, krimpen de hersenen van mensen die elke dag een jointje roken.

  De wetenschappers onderzochten gedurende 20 jaar 15 mannen die elke dag ten minste 5 joints rookten. De hersenen werden op gezette tijdstippen gemeten en vergeleken met die van mensen die geen cannabis rookten.

  Na 20 jaar bleek dat de hypothalamus van de cannabisgebruikers 12% kleiner was dan die van de niet-gebruikers. Daarbij was het hersendeel dat instaat voor het verwerken van emoties 7% kleiner bij de gebruikers van de softdrug.

  "Dit toont aan dat dagelijks gebruik van cannabis giftig is voor het menselijk brein,” aldus neuropsycholoog Murat Yücel

  Grtz

  Comment


   #3
   Re: Hersenen aangetast door heel veel hasj en wiet

   Verklaart misschien ook waarom vele gebruikers na een lange tijd intensief smoren last krijgen van depressieve buien...
   Ik ben een groot mysterie, verpakt in een raadsel met een strik van vraagstukken

   Comment


    #4
    Re: Hersenen aangetast door heel veel hasj en wiet

    in mijn opinie is smoren nog altijd beter dan drinken
    veel mensen onderschatten de kracht van drank maar als je teveel drinkt
    heb je pas echt hersenschade ( korsakov) en dat is veel ergere schade

    Comment


     #5
     Re: Hersenen aangetast door heel veel hasj en wiet

     Ik ben er 55 : op m'n 12de was ik verslaafd aan sex, op 13 kwamen daar sigaretten bij, aan 14-15 alcohol, bij 20 speed, in record tempo gevolgd door coke, heroïne en alles wat verkrijgbaar was. Wiet is pas gekomen nadat ik al lang een vogel voor de kat was.
     Vandaag neem ik de pillen van de dokter, rook ik sigaretten, drink ik alcohol, rook ik wiet en vind sex nog steeds prettig.

     Dat zoiets sporen nalaat kan geen twijfel over bestaan. En aan welk specifiek product moet je de opgelopen schade dan gaan toeschrijven ? Inmiddels werk ik nog steeds, betaal ik belastingen en sociale bijdragen en voel ik me echt niet minderwaardig tov een gezondheidsfreak die het leven niet eens leuk vindt.

     Statistisch bekeken, en ook zoals ik me voel zal ik door mijn "liederlijk" leven wel niet erg oud worden maar ook dat is dan welkom voor de samenleving.

     Comment


      #6
      Re: Hersenen aangetast door heel veel hasj en wiet

      ik zeg niet dat drinken slecht is , helemaal niet in tegendeel zelfs het is juist goed voor je mits
      je met mate drinkt
      en wat ik altijd zeg een tevreden roker is geen onrust stoker en
      voor de rest wilde ik nog zeggen verleid me niet in herbergen waar de jenever glaasjes klein zijn amen

      Comment


       #7
       Re: Hersenen aangetast door heel veel hasj en wiet

       Teveel van iets is nooit goed, kijk eens hoe een alcoholist er na 15 jaar uitziet?
       Iemand die 15 jaar 2 pakjes sigaretten per dag rookt?
       Of 3 liter koffie drinkt?
       Of 5 zakken suikergoed naar binnen werkt?

       Dit is enkel en wederom gristenpropaganda in hun heksenjacht tegen de wietplant, grow- en coffeeshop gaan het moeilijk krijgen met de regering der hypocrieten...

       Cannabis is voor mij een gift van God (geen gif) je moet het goed en met respect gebruiken.

       Dat geld voor alles....

       Comment


        #8
        Re: Hersenen aangetast door heel veel hasj en wiet

        precies

        Comment


         #9
         Juist, alles wat je teveel gebruikt is slecht voor je.
         Zelfs te veel vitaminen zijn niet goed voor je!
         Zo kan je alles wel verbieden.

         Comment


          #10
          De gulden middenweg, zeg ik altijd

          grtz

          Comment


           #11
           onlangs las ik in het laatste nieuws in de krant.

           dat wiet en hash roken alzheimer voorkomt.

           Greetz
           Wat jezelf doet , Doe je meestal beter!!! xD
           Why drink and drive when you can Blow And Fly!!!!!

           sigpic

           Comment


            #12
            De ene dag bewijzen ze dat het zwart is en de andere dag zweren ze bij wit. Het is altijd wel iets dat ze kunnen bewijzen. Het beste wat je kan doen is voor jezelf gaan uitzoeken of het goed is of niet, adhv een onderzoek dan wel degelijk. En dan zie je maar... Want wat kranten en zelfs tijdschriften zeggen relativeer ik heel dikwijls. Ook geloven veel mensen wat ze willen geloven. Wat Bobo hier probeert te zeggen is dat je maar eens de andere kant van de medaille moet gaan bekijken ipv te zeggen dat wiet sowieso goed is. Realistisch blijven en het boeltje neutraal bekijken dus. Maar zelfs als je dat doet geraak je er nog niet uit dus je doet maar .

            Comment


             #13
             Wat is teveel?
             Ik rook dagelijks 1 a 2 pure jointje, ik weet niet in hoeverre dat teveel is...

             Wel raar dat de Amygdala krimpt van cannabis te roken, bij psychopaten is bv. vastgestelt dat hun Amygdala stukken kleiner is dan een normaal ontwikkeld brein.

             Ik ben al heel vroeg begonnen met cannabis, dus al wat er kon aangetast worden aan mij hersenen zal ondertussen wel al aangetast zijn denk ik?
             Ik heb toch niet het gevoel dat er zoveel ontbreekt aan mijn hersenen...

             Ti's waar wat Jona zegt, de ene dag zeggen ze dat het slecht is, en een maand later beweren ze net het tegenovergestelde.

             Ik ga niet beweren dat het niets doet met de hersenen, want ik ondervind we'l wat symptomen, maar ik kan er met leven , ik hoop alleen dat het op langere termijn geen problemen zal geven.
             -"We learn more by looking for the answer to a question and not finding it, then we do from learning the answer itself."

             Comment


              #14
              als ze nou eens hun energie steken in de geneeskracht van de cannabis dan zullen we over een tijdje misschien mensen met kanker kunnen helpen of reuma of andere erge ziektes maar nee al hun tijd stoppen om te bewijzen dat het slecht is

              ik vind gewoon dat het legaal mag worden alcohol daarin tegen mag van mij verboden worden alcohol leverd veel meer problemen in de wereld
              2 joints in the morning, 2 joints in the afternoon
              http://i21.photobucket.com/albums/b2...r/bazecopy.png

              Comment


               #15
               Alcohol illegaliseren, nee echt niet. Geen frisse pint meer op een terrasje in de zomer dan hé... Geen Maes, Jupiler, Hoegaarden, etc... Meer... Gewoon allemaal legaliseren die handel

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X