Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wiet of drank wat is schadelijker ?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Wiet of drank wat is schadelijker ?

  Korting op 420shop
  https://www.hln.be/wetenschap-planee...oord~a777e328/

  #2
  Drank

  Heb nog nergens op geklikt

  Comment


  • BackYardPlant
   BackYardPlant commented
   Editing a comment
   " Alcohol is een cruciale factor bij 3,3 miljoen overlijdens per jaar. Of ook: om de tien seconden sterft ergens ter wereld iemand door toedoen van de fles. " "Volgens een studie die werd gepubliceerd in het vakblad Scientific Reports is wiet 114 keer minder dodelijk dan drank. " "De auteurs onderzochten de effecten van alcohol, heroïne, cocaïne, tabak, xtc, speed en cannabis. Wiet bleek de minst gevaarlijke recreatieve drug, alcohol de gevaarlijkste."

   Daar schrik ik van, wist dat alcohol erg was, maar zo erg...
   Damn...


   Wel een mooie afsluiter in dat artikel zeg "En nog dit: het kopje koffie dat je wakker hield terwijl je op je zoon wachtte, is net zo verslavend als de wiet die je misschien in zijn zakken vindt." Ik vind het alleen wel belangrijk dat dan weer duidelijk word gemaakt dat onder de 18 cannabis wél weer gevaarlijk is, wat hier niet gebeurd

  #3
  Drank is veeel gevaarlijker.. heb wel eens een discusie gehad met iemand die ik ken van gemeente omdat ze 3 coffieshops hebben gesloten voor veiligheid en beter leefbaarheid in de wijk??
  ik vertelde hem dat je voor 6 euro een kratje bier kan halen en je jezelf in coma kan drinken dat lukt je echt niet voor 6 euro wiet het enigste wat kan gebeuren bij een overdosis is dat je in slaap valt. en je op iedere hoek van de straat een kratje kan kopen.
  er zijn ook mensen die psygoses krijgen bij het roken maar is dit van de wiet of pestiside die er mischien is overheen gespoten? of kan die persoon er gewoon niet tegen.

  ik zelf drink nauwelijks alcohol en weet dat ik van wiskey een kwade dronk krijg.. en na een lang dag werken vind ik het heerlijk om savonds na het eten lekker een blowtje te roken met een bakkie coffie.

  ik rook nu minder maar vroeger zwaar verslaafd geweest aan de wiet begon al om 6.00 voor het werk en je staat er versteld van hoeveel blowers er zijn alleen al in de bouw die roken tijdens werk. dit is niet goed te praten maar functioneren nog wel dit kan je met alcohol niet meer is mijn ervaring.

  Comment


   #4
   Drank!!!!!
   Als ze vandaag de dag pas de alcohol hadden uitgevonden dan had het zeker op de hard drug lijst gestaan.
   Lang leve de marijuana
   https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...h-lumii-hps600

   Comment


   • aiightt
    aiightt commented
    Editing a comment
    Daar blowen we er eentje op !

   #5
   Dit geldt alleen voor verslaafden of vanaf een bepaald volume. Je gaat niet dood van 1 pint of 1 duvel of 1 glas wijn, je wordt er niet eens dronken van. 1 joint is sowieso al schadelijk, hoe je het ook draait of keert. Dat het minder gevaarlijk is om een overdosis te krijgen weten we ook al lang. Maar of dat nu van wiet is of van alcohol, echt goed bezig ben je dan ni he. En als je het puur wetenschappelijk gaat bekijken dan zitten heel wsl lsd en mushrooms daar nog ver onder qua gevolgen voor je gezondheid. Of je moest van je wiet zo'n niet te zuipen thee drinken. Maar maak jezelf niks wijs, alles wat min of meer fun is is slecht voor uw lijf. Je weegt de nadelen af tegen de voordelen en dat zijn dan keuzes die je zelf moet maken.

   Een snee in uw been is beter dan 1 in uw nek, maar daarom wil ik er nog geen in mijn been allé.

   Comment


    #6
    Ja, ik kan daar ook niet zoveel mee.
    De onderzoeken en opsporingsmethoden van alcohol bestaan al wat langer en er wordt ook nog niet zo lang (als alcohol) specifiek onderzocht op Cannabis na een fataal ongeluk.
    Met dit soort verhalen wordt Cannabis vaak verheerlijkt, terwijl het net zo'n groot risico met zich meebrengt als je er bijvoorbeeld mee het verkeer in gaat.
    Blijf je met je pintje en je jointje op de bank zitten is er niks aan de hand.
    Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

    ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

    Comment


     #7
     Weer n lekkere kudthippie poll wel.
     Wiet is niet schadelijk maar het ROKEN ervan wel en alcoholgebruik of ROKEN ontloopt elkaar niet zoveel qua doden met dat verschil dat ik niet veel mensen ken die de hele dag klaplam zijn maar wel massa's mensen ken die hele dag ROKEN.

     Blijft een kansloze discussie want als zelfbenoemd vredesduifblowertje ben je uiteindelijk gewoon een nicotinejunk en daar is niks moois aan. (Ben geen haar beter btw )

     Stop met roken en ga dampen, eten of spuit t mij part direct in je aorta, dan pas heb je recht van spreken maar zolang je rookt moet je over alcoholgebruik maar lekker je muil houden zolang je portiek niet elke avond volgekotst wordt dan. Dan mag je ff 5min klagen tijdens t opruimen..

     Verslaafd zijn is kansloos, desalniettemin, join the club.
     Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen.
     Hallo vuur, mijn naam is olie.

     Comment


      #8
      Idd Kamerlid, als ze het vergelijken bekijken ze altijd joints roken terwijl je het op verschillende manieren kan nuttigen zonder verbranding.

      En nu zou ik eens een vergelijking willen zien tussen alcohol en cannabis qua medicinale eigenschappen, maar daar beginnen ze niet aan.
      ‘A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on’

      Comment


       #9
       Ik denk dat je verbaasd zult zijn over de medicinale qualiteiten, en toepasbaarheid van alcohol. Vergeet niet dat vrijwel elke chirurg, elke doktor, elk ziekenhuis het in huis heeft, en vrijwel elke EHBO-kit een flesje ontsmettingsalcohol bevat. Alcoholen kunnen bepaalde gifstoffen neutraliseren, ze voorkomen voedselvergiftiging, het stopt sommige spiertremoren, het kan clusterhoofdpijn verlichten, het remt groei van sommige kankercellen, het lost belangrijke voedingsstoffen op, het is een basismiddel in medicijnsynthese, het doodt schimmels, gistextract is bewezen goed voor de huid, het helpt met zweten en het reinigen van porien, de alcoholdamp lost stoffen op die onze longen verstoppen (vandaar dat stevige rokers nog harder uit hun bek stinken na wat drank), en de meeste organen presteren beter bij lage alcoholinname. Niet te vergeten: dankzij alcohol zijn we de middeleeuwen en navolgende revoluties doorgekomen, bier was immers 'schoner' dan het drinkwater, dankzij alcohol. Als ik in mijn chemische boekjes graaf, zie ik alleen dat kaliumpermanganaat eenzelfde effect kan hebben, maar dat veroorzaakt nogal wat kanker als het verkeerd gebruikt wordt.
       Veel van grootmoeders medicijnen, en vrijwel alle 'herbal medicine' vindt zijn basis in het gebruik van alcohol.

       Ik ben geen fan van alcohol, maar ik ga de vergelijking graag met je aan. Ik kan je verzekeren: alcohol wint, in alle gevallen. Vooral omdat het effect voor vrijwel elk mens hetzelfde is, en omdat we al sinds het ontstaan van fruit aan bomen (da's miljoenen jaren geleden) ook evolutionair gezien non stop aan alcohol zijn blootgesteld; elke generatie is er aan blootgesteld, nog voordat we als homo erectus rechtop gingen lopen.
       Let ook op: er is een duidelijk verschil tussen 'alcohol' als verzamelnaam, en ethanol (drinkalcohol). Onze cellen zijn nogal afhankelijk van beide stoffen; ook in mensencellen worden ethanol en alcoholen gevormd in de syntheseroute van enkele vitaal belangrijke stoffen. Cannabidiol is ook een alcohol.. Tetrahydrocannabidiol ook.

       Mijn advies: kies je discussies voorzichtig, veel vrouwen en kapotte auto's kunnen er over mee praten: van alcohol valt niet te winnen
       Op zowel wereldschaal, als medisch, heeft wiet geen fuck betekend; slechts een handvol aandoeningen zijn er gebaat bij. Alcohol daarentegen, speelt al een onnavolgbare rol sinds the dawn of mankind, op wereldschaal, en medisch, en chemisch, en biologisch, en cultureel, en economisch, als brandstof, en.. en..

       Als ik, biochemicus, zou moeten kiezen om een van de twee de wereld uit te verbannen, dan kies ik voor wiet. Het feit dat je mais, wortels, uien, spruitjes, tomaten, paprika's, en eender welke van een plant afkomstig materiaal op je bord kan leggen, is te danken aan een laborant die zijn werkplek en materialen met alcohol heeft kunnen reinigen. Niet alleen dat.. Elk stukje DNA wat onderzocht wordt, of het nu voor een ziekte is of iets anders, wordt gewassen met ethanol. Veel vaccinproductieroutes zijn er ook van afhankelijk. Dat kan ik van wiet niet zeggen.
       Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
       Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

       Comment


        #10
        Indianen en eskimo's konden volgens mij alleen nog wel een stuk minder goed tegen alcohol dan olifanten toch??

        Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen.
        Hallo vuur, mijn naam is olie.

        Comment


         #11
         Hun lichamen maken inderdaad minder afbraakenzymen aan dan die van Europeanen. Echter, de indianen kenden wel degelijk fermentatie en alcoholconsumptie. Het waren echter de Europeanen die kwamen met gedistilleerde drank; het vuurwater. In een normaal gistproces, doodt gist zichzelf door meer dan 5-20% alcohol te produceren, en tevens de zuurgraad te verlagen naar een voor hen dodelijk niveau. Indianen waren niet meer gewend dan een stevige port. Toen kwamen de Europeanen, met dranken die (naar vermoeden) soms wel 80% alcohol bevatten. Da's andere koek! Tel dat op bij een verminderde afbraak, en iemand kan best eens tien keer meer dronken worden van eenzelfde glas whiskey.

         In het geval van de eskimo's; zij hebben altijd toegang gehad tot zoet water zonder ziektes, en nooit toegang gehad tot fruit wat van nature gist en derhalve alcohol bevat. Daarnaast is het te koud om dingen te laten gisten. In die populaties zijn er twee dingen aan de hand: er is nooit een natuurlijke selectie geweest (sinds ze er zitten tenminste) op alcohol-resistentie, dus er bestaat een deel wat geen alcohol kan afbreken. Een ander ding is dat de eskimo's in de laatste 10.000 jaar niet bloot zijn gesteld aan roesmiddelen en de daarbij horende zelfcontrole. Wat je hier ziet, gebeurt ook daar: door toename van handel, het ontstaan van makkelijke baantjes en het niet hoeven bikkelen om te overleven, zorgt er voor dat mensen veel vrije tijd hebben. In een barre omgeving als dat, is er weinig te doen. De wetenschap is er unaniem over: mensen die zich vervelen, raken sneller verslaafd aan roesmiddelen. Alcohol is naast legaal, ook nog goedkoop. Dat neemt niet weg dat andere middelen ook in grote getale aangevoerd worden.
         Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
         Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

         Comment


          #12
          LR2 , ik vind het heel boeiend en leerzaam wat je daar allemaal schrijft.

          Je neemt het wel ruimer dan enkel de alcohol die we kennen als roesverwekkend drankje.


          Dan wil ik toch even reageren op het volgende:
          "Op zowel wereldschaal, als medisch, heeft wiet geen fuck betekend; slechts een handvol aandoeningen zijn er gebaat bij"

          Als we dan ook de niet roesverwekkende wietplant erbij nemen zijnde hennep, kan je toch niet zeggen dat op wereldschaal het geen fuck betekende, kijk bv naar de scheepvaart waarin hennep een zeer belangrijke rol speelde en wat daaruit qua handel en evolutie heeft plaatsgevonden. Je werd zelf verplicht hennep te kweken voor industriële toepassingen ivm de scheepvaart.

          Men kan op zeer korte tijd met hennep vervuilde grond saneren, het zou een zeer goed alternatief zijn voor de katoen- en papierindustrie.
          Je kan er een biologisch afbreekbaar plastiek mee maken, je kan er bv milieuvriendelijke remblokken mee maken, materiaal van maken om huizen mee te maken, duizenden toepassingen. Lees bv eens " The emperor wears no clothes" van Jack Herer om maar 1 boek op te noemen.

          Op medicinaal gebied, kan je je voorstellen dat ze begin vorige eeuw cannabis niet verboden hadden, en dat er geen taboe op gerust had en dat men in de wetenschap in alle vrijheid wereldwijd onderzoek naar had kunnen doen, hoe ver zouden we nu staan?

          En zelf enkel als roesmiddel, zet 10 zatlappen bij mekaar en 10 potheads, ik weet met wie ik liever een avond in gezelschap doorbreng.
          Alcohol veroorzaakt heel veel leed en geweld als roesmiddel, wat wiet niet doet, wiet maakt mensen creatief. Hoeveel kunst, muziek, films enz enz is daaruit al niet voortgevloeid, wat ook weer een heel positieve invloed heeft op de samenleving.

          ‘A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on’

          Comment


          • LR2
           LR2 commented
           Editing a comment
           Hennep is echter prima vervangbaar door vlas of zelfs bamboe (de zijderoute bestond al). Vervuilde grond saneren kan met vrijwel ieder gewas. Bedenk ook; in die tijd waarin de scheepvaart welig tierde, dronk men bier in plaats van water. Ook op die schepen. Dat is terug te vinden in elk geschiedenis boek.
           Qua causaliteit denk ik dat mensen geen hennep hadden kunnen gebruiken, als ze uitgedroogd en dood waren. Alcoholische drank staat aan het begin van die (r)evolutie, hennep was een goedkoop en logisch gevolg. Mensen werden ook verplicht om granen te kweken, die aan de bron lagen van zowel het brouwproces alsook zoiets simpels als brood.

           De oude romeinen en grieken staan toch wel vaker met een fles wijn afgebeeld dan met een hennepplant, zij waren ook nogal goed met scheepvaart. Evenals de vikingen. Die dronken wel allemaal alcohol. Er valt wat te zeggen over dat volk, maar ze staan wel zeg maar.. Zo ongeveer aan de bron van wat wij nu beschaving noemen. Zij gebruikten leer, wol en linnen (uit vlas) voor zeilen. Er is zelfs bewijs dat in de Indusvallei gerst gekweekt werd, en gerst hoeft slechts gemalen en wat vochtig bewaard te worden, om alcoholische drank mee te bereiden. Dan hebben we het over 9000 jaar geleden. Het oude egypte en mesopotamie net zo. Er zijn resten van hennep gevonden in sarcofagen, maar veel meer gerst en andere grassoorten, wat er op wijst dat het gebruik van die planten toch wel meer significantie had. De hoeveelheid bier- en wijnresten die gevonden zijn, overstemmen de cannabis met factor 8000. Wat daaruit voortgevloeid is, dat hoef ik je hopelijk niet uit te leggen.
           Hoeveel Chinese dynastien leunen niet op het gebruik van rijstwijn? Ook dat telt natuurlijk mee.

           Over de culturele en kunstzinnige kant, denk ik dat alcohol nog steeds voorop gaat; de meeste kunstenaars zijn eerst aan de drank geraakt, en later pas gaan blowen. Laten we ook niet vergeten dat er slechts een kleine 200 jaar cannabis verweven is met de cultuur, misschien zelfs 1500 jaar als we Parijsse hasjcafe's meetellen, maar dat wijn en bier terug gaat naar de tijd van voor de Egyptenaren. Da's met gemak 5 keer langer. Laten we ook niet vergeten dat het de granen waren die landbouw de moeite waard maakten, niet de hennep. Ook dat heeft nogal een significante rol gespeeld in de wereldgeschiedenis.
           Over de totale kunsttoevoeging en cultuurontwikkeling in de hele menselijke geschiedenis praten, ligt alcohol nog altijd voorop.

           Ja, wiet heeft een meer significante rol dan veel gewassen. Maar het valt echt totaal in het niet met alcohol.

          • Ganjax
           Ganjax commented
           Editing a comment
           @ LR2, Of hennep vervangbaar is of niet, dat men vroeger alcohol zoop, dat er andere middelen zijn om grond te saneren etc etc, dat doet toch geen afbreuk aan de kwaliteiten van hennep of cannabis.
           Dat het gebruik van alcohol terug gaat tot in de tijden van de oude Romeinen of Egyptenaren etc, en dan?
           Wiet gebruik gaat ook al duizenden jaren terug, dat alcohol een meer prominente rol speelt vroeger kan zijn door een gebrek aan kennis, zaad en goeie omstandigheden om te kweken
           Toen ik het had over de industriële toepassingen waarin hennep floreerde had ik het uiteraard over 18de,19 eeuw.
           Geen Amerikaanse boer zonder hennepvelden...
           Over dat saneren, geen andere plant die het zo makkelijk en snel doet dan hennep.
           Over dat kunstzinnige, er is veel meer kunst en creativiteit ontsproten aan cannabis en andere soorten drugs dan alcohol, nu nog trouwens, creatieve zuiplappen zijn meestal trouwens geen lang leven beschoren.
           Zoals je alcohol aan het ophemelen bent en wiet niet blijft me verbazen, we zitten hier toch op een wietforum...
           De meest domme dingen die mensen doen zijn vaak onder invloed van drank, om maar te zwijgen van de invloed op je organen en brein.
           Soit ik leef hier en nu, en als ik beide middelen als roesmiddel beschouw wel dan had ik liever meer een taboe zien rusten op alcohol, en wiet als product de maatschappelijke vrijheid zien genieten dat alcohol nu doet, en ik denk dat 99 procent van de leden op dit forum het daarover met me eens is.
           Last edited by Ganjax; 4 December 2017, 16:26.

          #13
          https://m.youtube.com/watch?v=AIDJ-sTuoO8
          In de eerste zinnen komt het verveel verhaal.
          sigpic it is just a flower

          Comment


           #14
           na het verhaal van RL2 moet ik toegeven dat ik van mening bent veranderd.. als je het medisch bekijkt is alcohol onmisbaar in de wereld en in een wereld zonder wiet zouden we makkelijk kunnen.overleven. als je er zo overnadenkt denk ik zelf dat cocaine/opium ons medisch meer helpt en gebruikt wordt dan wiet.

           al denk ik dat recreatief gebruik wiet de minste gevaren opleverd.

           Comment


            #15
            Men gaat hier volledig voorbij dat het artikel gaat over wat schadelijker is, wiet of drank.
            Dus zijnde roesmiddelen, er staat ook duidelijk drank.
            Op sociaal maatschappelijk vlak en individueel ligt dat mijlenver uit mekaar, wiet in de positieve zin en alcohol (drank) in de negatieve.
            ‘A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on’

            Comment

            Footer Left Ad

            Collapse
            Bezig...
            X