Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Verzekeringssector wil niets weten van cannabisindustrie

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Verzekeringssector wil niets weten van cannabisindustrie

  Korting op 420shop
  https://nl.express.live/2018/08/27/v...nabisindustrie
  ĎA lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants oní

  #2
  hypocriete corrupte uitbuiters zijn het.
  Moest het even kwijt
  Ad usum proprium!

  Comment


   #3
   Ik vind het erg begrijpelijk eigenlijk.
   Je werpt jezelf in de schijnwerper van criminelen als cannabisbedrijf, en er is makkelijk een miljoenenverlies te claimen als boeven een enkele auto volladen. Daarnaast is er redelijk wat vuurwapengeweld, en met de Amerikaanse claim-methoden komt dat neer op uitkeringen die in de honderden miljoenen lopen bij een enkele kogelwond. Niet te vergeten de kans op overlijden daaraan en de kosten die daar aan verbonden zitten.
   De kans op brand is gigantisch, het blijft een tuinbouwbedrijf dus de kans op ongelukken voor het personeel is ook aanwezig (uitglijden, struikelen over potten, etc.).

   Ik vermoed dat dit nog wel een tiental of zelfs twintigtal jaren gaat duren voordat maatschappijen er enig brood in zien. Niet omdat ze dat zelf vinden, maar omdat het dan een normaler product is geworden in de VS waardoor ripdeals etc. minder rendabel worden.
   Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
   Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

   Comment


    #4
    ik zit meer op de conspiracy stoel, gebaseerd op onderbuik, niet op feiten...

    Dit is gewoon een vulgaire rekensom voor de grote financiele instellingen. Ze verdienen goud aan de gewone man met torenhoge premies voor zorgverzekeringen en zitten okseldiep met hun portefeuilles in pharmabedrijven die grotendeels niet of nauwelijks werkende en vaak verslavende medicamenten voor belachelijke bedragen verkopen. Ze weten dondersgoed dat als medische cannabis een drempelloos product wordt, dit een serieuze hap uit de omzet in die sector gaat nemen. Als je 't goed beschouwd daalt netto de omzet structureel met tientallen procenten in de pharma als mensen een deel van hun medicijnen gaan inruilen voor een veel goedkoper en gezonder alternatief. Kortom, hun motto is: maak deze sector zo onaantrekkelijk mogelijk voor investeerders....

    nou, geloof ervan wat je wilt, da's mijn visie op wat hier gaande is

    Comment


     #5
     Da's een interessante, want dezelfde pharmabedrijven zitten inmiddels okseldiep (voor tenminste 11 miljard per jaar) in de cannabis. En nog onverzekerd ook! Dat zijn flinke investeringsrisico's. De dure medische cannabis, die aan heel wat kwaliteits- en veiligheidseisen moet voldoen worden voor belachelijke bedragen over de toonbank gesmeten. Als je 't goed beschouwd dan zie je in het artikel dat cannabisbedrijven niet gedekt worden, de medische cannabis zelf wel.

     Ik zie het zo:
     De zelfpijpcirkel van investeerders: de verzekeraar betaalt je een winstpercentage vanuit je aandelen in die zorgverzekermaatschappij, over het medicijn dat de cannabismaatschappij verkoopt waar je ook aandelen in hebt. Als een brandweer die zijn eigen vuur stookt voor geld, om het voor grof geld ook te blussen. Dat is wat er altijd gaande was, dat is wat er nu ook gebeurt. Het precieze, en langverwachte gevolg van de legalisering van cannabis, ik schreeuw het al jaren. Big pharma = big cannabis = big pharma = grote, harteloze investeerders. Ze hebben nu de legalisatie mee, het wilde westen begint uitgevochten te raken, en de cannabisbedrijven die voet aan de grond kregen, die groeien nu uit tot reuzen. De investeerders doen hier hartelijk aan mee en het geld klotst tegen de plinten.

     Zie ook de strijd rondom de keurmerken in CBD olie bijvoorbeeld; iedereen loopt te janken om kwaliteitseisen, dit omdat zodra die er zijn, alleen big pharma bedrijven daar aan kunnen voldoen. Investeerders lobbyen daarvoor in de politiek. Die zetten zichzelf op een monopoliepositie. Tot die tijd staan ze te janken dat het zielig, gevaarlijk en gemeen is naar de gebruikers toe om geen kwaliteitseisen te stellen. De Big pharma is die berichten ontzettend aan het pushen tegenwoordig, en de kleine jongens lopen de kantjes er vanaf (en dat is te merken, getuige de onderzoeken die mondjesmaat naar buiten lopen: de kwaliteit is bar en bar slecht) om maar zoveel mogelijk winst te maken voordat er daadwerkelijk wettelijke verplichtingen komen. Zo worden kleine jongens grote jongens, en zo ontstaat big pharma op een hippie-gebied als cannabis. Als je big pharma nog los ziet van de big cannabis, dan heb je 5 jaar zitten slapen. De twee zijn een geworden, en je merkt het aan alle kanten.

     Let wel: het gaat in het artikel over bedrijfsverzekeringen, niet over medische verzekeringen.
     Het runnen van een cannabisbedrijf heeft aardig wat risico's, ondanks de regulering/legalisering is de prijs namelijk nauwelijks gezakt en de vraag enkel gestegen. Dat zorgt voor een aanbod-gat waar criminelen mooi in kunnen springen. Dat is toevallig zo met alle medicijnen in de VS. Als jij een vrachtwagen medische cannabis kunt kapen, dan kun je een leven lang op een eilandje gaan zitten. Vandaar dat verzekeraars daar niet aan mee willen doen; het risico is te groot. Investeerders echter, die kunnen hun eigen verzekeringen boeken via tussenkantoortjes of via contractuele manieren.

     Ook als je denkt dat de pharma cannabis niet overpriced kan verkopen, dan verzoek ik je eens te kijken naar bijvoorbeeld Bedrocan. Die vragen praktisch het dubbele van de coffeeshop, en ze krijgen het ook nog! Omdat er een normalisering aan het ontstaan is op cannabisgebruik, zie je ook dat bedrocan al jaren een winsttoename heeft ten opzichte van het jaar ervoor. Als CBD-olie producenten of slimme consumenten daar een deuk in hadden kunnen slaan, dan was het tegendeel gebeurd.

     Complottheorieen, ze zijn leuk, maar het complot is de jaren 1980 wel ontgroeid inmiddels. De twee die ooit tegenover elkaar stonden, zijn door de legalisatie en regulatie verwoven geraakt. Dat hadden de meeste mensen liever niet gezien, sommigen willen het nog steeds niet zien maar het is een onmiskenbaar feit. Die 11 miljard aan investeringen komt niet van Spaanse/Noord-Mexicaanse hippie-communes die een nobel doel nastreven, die komt van wallstreet bankiers die uit zijn op meer geld, omdat ze zien dat er veel te halen valt met het makkelijkst te verbouwen gewas ter wereld. Met regulering zetten ze de kleine nobele mensen buiten spel, om vervolgens zelf de bankbiljetten binnen te harken.
     Ooit maakte ik zelf de berekening: na twee jaar zit een klein bedrijf met 15 werknemers op een half miljoen euro winst, daarna met de juiste stimulans en uitbreiding wordt dat elk jaar verdubbeld. Binnen 5 jaar val je onder de 'big pharma'. Binnen 20 jaar heb je genoeg opgebouwd om een bedrijfsvliegtuig te kopen en een flink aantal lobbyisten de wereld in te sturen. Al met al is daar een eenmalige investering nodig van 250.000 euro. Da's niet veel gezien de groeipotentie. Vandaar ook dat er in korte tijd zo ontzettend veel geld in de cannabis-industrie gepompt is; het is een goudmijn.

     Bekijk de geldstromen nog eens goed, het complot is er, alleen niet zoals het vroeger was. Het is niet meer tegen elkaar, maar met elkaar en tegen de gewone man.
     Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
     Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

     Comment


      #6
      gd, mooie uitleg LR2... M'n onderbuik had het goed dat het stinkt, maar de verklaring klopte dus niet helemaal... dat heb ik wel vaker met dit soort zaken; je voelt gewoon dat er iets niet klopt maar kunt niet echt de vinger op de zere plek krijgen.
      Wel denk ik dat men onderschat hoeveel omzetderving big pharma gaat zien als medicinale cannabis een vlucht gaat nemen. Maar ik onderschat zeker ook niet dat zij een enorme invloed hebben op voor welke aandoeningen het wel en niet voorgeschreven mag worden, namelijk door (tegen-)onderzoeken wel of niet te sponsoren en flink veel lobbygeld te reserveren. Er zijn partijen die beweren dat het nog veel verder gaat; dat tal van onderzoekers het leven zuur wordt gemaakt zoniet onmogelijk en waarbij strafbare methoden niet geschuwd worden... maar dat is echt conspiracy. Die zelfpijpcirkel is m.i. geen conspiracy, maar realiteit.
      Lekker thuis je eigen groente verbouwen blijft het devies.

      ps van wie is Bedrocan eigenlijk??

      Comment

     Footer Left Ad

     Collapse
     Bezig...
     X