Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Blowen achter het stuur, rijbewijs kwijt

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    #61
    Re: Blowen achter het stuur, rijbewijs kwijt

    Oorspronkelijk geplaatst door Hash Head View Post
    @ Xtreme: Juist omdat de rechter de wet moet naleven zijn de huidige tests voor marihuana-gebruik ontoelaatbaar in de rechtszaal.

    Een test moet in eerste instantie betrouwbaar zijn voordat deze als wettig bewijsmiddel kan dienen. Als de betrouwbaarheid niet vast te stellen valt (of zelfs de onbetrouwbaarheid zonder enige twijfel vast te stellen valt) dan komt dit "bewijs" te vervallen en als dit het enige "bewijs" was (en de dader dus niet op heterdaad is betrapt met een brandende joint in zijn smoel) dan komt de hele zaak te vervallen. Waarom denk je anders dat bijvoorbeeld bekeuringen voor snelheidsovertredingen komen te vervallen als de apparatuur niet binnen de wettelijke termijn is geijkt? Dat komt dan omdat de test niet betrouwbaar geacht kan worden en dus geen wettelijk bewijsmiddel is. En waarom zijn leugendetectortests geen wettig bewijsmiddel? Precies, omdat ze onbetrouwbaar zijn. Precies ditzelfde gaat in 100% van de gevallen van de huidige marihuana-test op. Omdat het niet kan vaststellen of de marihuana 2 minuten of 2 dagen geleden is genuttigd kan iedere ook maar enigszins competente advocaat het als ontoelaatbaar laten beoordelen. Nogmaals: wordt je op heterdaad betrapt dan valt er niet onderuit te komen (of als je met corrupte mannen in blauw te maken hebt die liegen dat ze je op heterdaad betrapten). Maar als ze alleen zo'n test hebben, dan hebben ze geen poot om op te staan. Niet totdat deze tests nauwkeuriger worden.

    @moreweed: Laten we het hopen. Natuurlijk heb je met zo'n centraal geleid systeem weer het probleem van hackers (een goede hacker kan dan iedereen die hij wil omleggen door dit centrale systeem te saboteren), maar het kan eigenlijk haast niet slechter zijn dan hoe het er nu in het verkeer aan toe gaat. En veel mensen zullen protesteren omdat ze autorijden blijkbaar zo leuk vinden (iets dat ik persoonlijk nooit heb gesnapt).
    Niet jij of ik, maar de wetgever bepaalt de betrouwbaarheid van meetapparatuur en stelt daartoe criteria. Reeds nu is al bekend dat de detectie heel ver gaat: zelfs een langdurig verblijf in een coffeeshop, zonder zelf gerookt te hebben geeft al een positieve uitslag. Dus na de speekseltest volgt een bloedonderzoek (net als de vroegere werkwijze bij alcoholcontroles: eerst blazen, daarna een bloedmonster afstaan). De vooronderstelling dat de meetapparatuur onbetrouwbaar is (of zal zijn) is naar mijn oordeel ongegrond, dan wel onvoldoende met redenen omkleed: als ze bij wielrenners tot in nanogrammen (10 tot de macht min 9 dus) verboden stoffen kunnen opsporen, waarom zou dat bij cannabis ineens niet kunnen?
    Verder is je heterdaadje: "betrapt worden met een joint in je mond" wel heel ongelukkig gekozen. Is de joint pas aangestoken, is de joint half opgerookt, heeft de passagier de joint half opgerookt en neemt de bestuurder zijn eerste trekje, heeft de bestuurder de rook ingeademd of gelijk uitgeblazen? (vooraanstaande Amerikaanse politici kwamen daarmee weg). Een joint in de mond evenals een blikje bier in de hand zijn dus geen objectieve normen, maar slechts waarnemingen waaraan het vermoeden kan worden ontleend, dat er mogelijk een strafbaar feit is begaan: een objectieve norm is niet meer of minder dan een bepaalde hoeveelheid cannabis of alcohol in je bloed en omdat te bepalen dient eerst toetsing plaats te vinden. Controleren (alcohol- of cannabiscontrole) houdt nog altijd het toetsen van een resultaat (de aangetroffen hoeveelheid) aan een objectieve norm (de toegestane hoeveelheid) in.
    En bekeuringen na snelheidsovertredingen: een onderdeel van het protocol is periodieke ijking: niet (tijdig) geijkt houdt in dat het protocol niet is nageleefd. De cannabis detector zal echt wel periodiek geijkt gaan worden. En bij ijking kunnen ook bepaalde bandbreedtes worden gesteld met een eventuele correctiemarge. Vergelijk het maar met de snelheidsovertreding: je krijgt altijd een meetcorrectie. Dus de meting na ijking is ook hier niet absoluut, maar relatief met een wettelijke bandbreedte.
    De door jouw aangehaalde leugendetector onderschrijft mijn eerste volzin: de overheid bepaalt de betrouwbaarheid en de daaraan te ontlenen bewijskracht van meetapparatuur. In sommige Amerikaanse Staten wordt de leugendetector niet gebruikt, omdat de federale overheid die onbetrouwbaar vindt. In andere staten wordt de uitkomst wel als (absoluut) bewijs aanvaard. Er zijn tenslotte nog staten waarbij de uitkomst van de leugendetector als ondersteunend bewijs wordt aanvaard. Samengevat: federale overheden kunnen van oordeel zijn dat de leugendetector volkomen onbetrouwbaar is, volkomen betrouwbaar is, of partieel betrouwbaar is. En de federale rechter mag deze rechtsregel niet toetsen op de redelijkheid of aan rechtsregels in een andere staat: hij moet rechtspreken overeenkomstig de federale regels en wat hij er zelf van vindt is volstrekt irrelevant.
    Onze standpunten staan dus diametraal tegenover elkaar: de toekomstige wetgeving zal uitwijzen wie het juiste standpunt heeft ingenomen m.b.t. de rechtsgevolgen. Terzijde: de rechtsethiek laat ik buiten beschouwing (dat doet de wetgever zelf ook of kleurt die zelf in). Vaak vergelijk ik wetgeving met het antwoord op de volgende vraag: waarom werd de Eiffeltoren gebouwd? Politiek antwoord: omdat hij 317 meter hoog is. Het feit klopt, maar is geen antwoord op de vraag.
    Ik begrijp overigens je standpunt wel, maar de argumenten die je standpunt moeten dragen vind ik ontoereikend en goeddeels irrelevant. Het is meer een cri de coeur, dan een met valide argumenten onderbouwd betoog.
    Last edited by Xtreme; 28 September 2011, 19:24.

    Comment


      #62
      Re: Blowen achter het stuur, rijbewijs kwijt

      Ze kunnen idd zeggen tot op 10 tot de 9e macht (blijkbaar) hoeveel thc er in je bloed zit, maar ik kan me voorstellen dat het THC nivo bij pakweg mij of monty zelfs na 2 dagen NIET blowen nog steeds hoger ligt dan bij iemand die voor de eerste keer in zen leven 2 trekjes nam en totaal wierie achter het stuur zit....
      En de wetgever bepaald idd welk controlemiddel het meest betrouwbaar is, maar hoe kunnen ze dit doen zonder zich eerst zelf te specialiseren in de materie van detectie van bepaalde stoffen, of een ONPARTIJDIGE deskundige aangesteld te hebben?
      Het is eigelijk heel simpel, we hebben allemaal gelijk, vorm al onze meningen samen en je komt wel tot iets... maarja laat de politiek zowel in belgie als in NL nu niet bepaald zo snugger zijn als de doorsnee bevolking...
      lijkt wel van zodra je een chauffeur van de regering krijgt je alle gevoel voor realiteit en rasionaliteit verliest...

      Comment


        #63
        Re: Blowen achter het stuur, rijbewijs kwijt

        onpartijdige deskundigen zijn er wel te vinden, alleen...

        wetenschappers houden graag slagen om de arm, pas als een waarneming vaak herhaald is wordt er langzamerhand gedacht! -dus nog niet direkt gesproken- over verbanden etc. Politici en media vormen dat voorzichtige taalgebruik vaak om in boute beweringen die kant nog wal slaan, omdat daar een bepaald effect mee te bereiken valt. Daarnaast is onze perceptie van hetgeen zoal gepresenteerd wordt ook niet helemaal zuiver > wij zien en horen datgene wat ons raakt, wat we willen zien. En een groot deel van de bevolking heeft inmiddels het strotje zo vol zitten van alle info dat alles maar direkt via de onderbuik gaat. Onafhankelijk en zo objectief mogelijk nadenken ? my ass!
        Vergeet trouwens ook niet dat het overgrote deel van de berichten over politiek den haag gaan over plannen, niet over daadwerkelijke besluiten. Er moet nog een hoop gebeuren op zowel technisch als juridisch gebied om blowen achter het stuur helemaal dichtgetimmerd te krijgen (al zal dat wel weer met gezwinde spoed en zonder al teveel kopzorgen geregeld gaan worden).
        Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

        Comment


          #64
          Re: Blowen achter het stuur, rijbewijs kwijt

          Mijn (inmiddels overleden) grootvader zei altijd na de politieke beschouwingen op Prinsjesdag: "veel beloven en weinig geven, doet een zot in vreugde leven".

          Comment


            #65
            Re: Blowen achter het stuur, rijbewijs kwijt

            en inderdaad : na een paar dagen stevig babbelen gaat iedereen naar bed met het idee dat er heel wat gepresteerd is.
            Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

            Comment


              #66
              Re: Blowen achter het stuur, rijbewijs kwijt

              Alleen spijtig dat ze in belgie al mensen veroordelen op basis van een half assed test zoals die in NL voorgesteld wordt
              en heel weinig blowers zullen de financiele middelen hebben om zich fatsoendelijk te kunnen verdedigen (denk aan getuigenissen van geleerden en advocaat etc)
              Mijn rijbewijs kan ik trouwens wel een tijdje missen, maar de boete en het verlies van men werk zie ik niet zo zitten...

              Comment


                #67
                Re: Blowen achter het stuur, rijbewijs kwijt

                Klees net stukje belgische wet...
                men mag pas een bevestigende bloedproef afnemen indien in de urine 1 of meerdere stoffen de wettelijke maximum vastgelegde waarde overschrijden...
                Maar in de wet staat dat je niet onder invloed mag zijn van... en enkel bij alcohol specifieren een aantal promille dat het maximum moet zijn...
                Maar om een bevestigende bloedproef te MOGEN doen moet je over een ONBESTAANDE grens zitten..
                zijn daarom niet alle bloedproeven rechtsongeldig afgenomen?

                Comment


                  #68
                  Re: Blowen achter het stuur, rijbewijs kwijt

                  Mijn mening is dat een dagelijkse blower (zoals ik) goed kan autorijden als die geblowd heeft. heb zelf 2x een aanrijding veroorzaakt, gelukkig niets ergs, maar dat was wel in nuchtere toestand! als mensen nuchter zijn durven ze automatisch meer als dat ze hebben geblowd in het verkeer. als ik stoned achter het stuur zit rijd k netjes de maximum snelheid en ben ik niet zo opgefokt

                  Comment


                    #69
                    Re: Blowen achter het stuur, rijbewijs kwijt

                    Meer durven... Het omgekeerde is al talloze keren bewezen. Alsof ge drugs nodig hebt om te beseffen dat ge niet gelijk ne zot moet rijden. Dan scheelt er iets ze. En om dat dan te veralgemenen... Wat ge daar dus mee wilt zeggen is dat het verkeer vlotter zou verlopen moest iedereen blowen achter het stuur.

                    Comment


                      #70
                      Re: Blowen achter het stuur, rijbewijs kwijt

                      Niet blowen of drinken in de auto.
                      Dan moet je gaan fietsen alhoewel dat ook niet helemaal 'veilig' is, ben een keer stoned de sloot in gefietst.
                      Mijn joints verzekeren tegen brandschade.

                      Comment


                        #71
                        Re: Blowen achter het stuur, rijbewijs kwijt

                        @beowulf, het is zelfs bewezen dat als er in een file 4 auto's gelijk roekeloze gekken overal gaan tussenwringen de file 20%sneller opgelost is...

                        btw ik haat het al als het in de supermarkt ni snel genoeg gaat tussen de rayons of als er winkelwagentjes in het gangpad staan.. die durven dan wel is eindje verderop eindigen net zoals twijfelende bomma's die na een vriendelijke pardon en een dwingende ALLOOOOOOOOO nog blijven staan... Kan er mij ook niveel van aantrekken dat dit asociaal ofzo is..

                        Comment


                          #72
                          Re: Blowen achter het stuur, rijbewijs kwijt

                          Het is ook bewezen dat bovenstaand bericht zever van de bovenste plank is.

                          Met zo'n berichten haalt ge uw eigen geloofwaardigheid ook serieus onderuit ze. En dan doel ek op uw afkeer voor flikken die betogende activisten-bomma's lastig vallen. Terwijl ge zelf nen onbeschofterik blijkt te zijn die in de supermarkt effe wat bomma's gaat liggen duwen.

                          Comment


                            #73
                            Re: Blowen achter het stuur, rijbewijs kwijt

                            lees eerst heel het bericht nog ff door en doe het eerste deel van de zin ook erbij voor je je mening uit
                            die bomma's zegge nog gene pardon en lope gwn zo door...

                            En da van die file zever? google it

                            Comment


                              #74
                              Re: Blowen achter het stuur, rijbewijs kwijt

                              Onze slager, kruidenier en bakker bezorgen na onze bestelling via internet alle spullen netjes aan huis: dus waaraan hoef ik me te storen? Het kost een paar euro extra, maar je bent van het gezeik af. Voor specifieke zaken doe ik mijn boodschappen toch bij de Sligro of de ISPC. Overigens ben en blijf ik van mening dat autorijden alleen acceptabel is als je clean bent. Beowulf scoort met zijn mening naar mijn oordeel punten. Maar zo relevant is mijn mening ook niet.
                              Last edited by Xtreme; 6 December 2011, 09:33.

                              Comment


                                #75
                                Re: Blowen achter het stuur, rijbewijs kwijt

                                Kheb het gegoogeld. Gaat over een simulatie met voetgangers en de stelling zegt dat het files voorkomt, niet sneller oplost. Nauwelijks toepasbaar op verkeer. Meeste files ontstaan trouwens door ongelukken, al dan iet door roekeloos rijgedrag.
                                En wat is de mening van 1 persoon? Deze komt je nu mss goed uit. Kan er u daarvoor 100 geven die het tegenovergestelde beweren. Zo gaat dat met professoren.

                                Comment

                                Bezig...
                                X