Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wietpas en Straatbendes, neemt de criminaliteit toe?

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Wietpas en Straatbendes, neemt de criminaliteit toe?

  Korting op 420shop
  Belgen kunnen sinds 1 mei geen wiet meer kopen in Nederland Elias, die voor VICE Belgie schrijft, probeerde het toch, en werd belaagd door straatverkopers toen hij ze provoceerde.


  Op 2 mei 2012 was mijn voorraadje gedroogde Cannabis Sativa geslonken tot een laagje bruin stof dat aan de binnenkant van het plastic zip-lock zakje plakte. De eerste mei had de Nederlandse overheid echter een verbod geplaatst op de verkoop van cannabis aan buitenlanders in coffeeshops in de grensstreek. Nu treft het geluk mij dat ik in de grensstreek woon en regelmatig even de grens oversteek om mijn stash aan te vullen. Ondanks de wet nam ik even polshoogte bij mijn vaste coffeeshop.

  Het eerste wat in het oog sprong bij aankomst waren de hordes allochtone dealers die zich voor mijn auto wierpen terwijl ik mij probeerde te parkeren. Ze raadden me aan zeker niet de coffeeshop te betreden omdat het toch allemaal maar tijdverspilling zou zijn. Volgens een redelijk ziekelijk uitziend figuur met veel te klein klakske en bijhorend frakske kon ik best mijn boodschappen bij hem doen. Ik besloot toch even mijn geluk te wagen.

  De altijd al betrekkelijk louche THC-Café was half dicht gebarricadeerd met rolluiken, dus besloot ik maar naar de shop erlangs te gaan: Exodus! Alhoewel Exodus er gezelliger uitziet, ga ik altijd bij THC-Café omdat ze er genereuzer zijn met de porties. De platvloerse biker-types en de hitsige Marokkanen nam ik er altijd met gemak bij. Het voordeel van opgroeien tussen allochtonen is dat het haantjesgedrag je heel wat minder doet.

  Aan de bar stond een gezette dame met een zwarte soepjurk, zwart geverfd haar en gewoonweg afschuwelijke make up. Zij moet de zaakvoerder zijn, dacht ik bij mezelf. Haar autoritaire uitstraling loog er niet om, dit was de persoon die ik moest aanspreken. Ze stond naast een tafeltje waarachter een oudeheer een stevige joint aan het vervaardigen was. Verder lag er een zwarte classeur en een paar pamfletten op tafel. Ik benaderde haar met de vraag of ik een aankoop zou mogen verrichten. Ze vroeg me naar mijn uittreksel. Gedurende een seconde waande ik me bij de dokter en greep ik instinctief naar mijn achterzak. Ik verklaarde dat ik geen uittreksel had omdat ik niet wist wat het was. Ze legde me uit dat op de gemeentelijke dienst uittreksels van je woonadres worden uitgedeeld totdat de kwestie met de clubpassen is afgehandeld. Op die manier controleren ze dat enkel Nederlanders de coffeeshops betreden.

  "Ik denk niet dat ik zo’n uittreksel zal krijgen op de gemeente van jouw pittoreske gemeente. Wat zijn mijn opties?" Ze raadde me aan om naar de politie te gaan en een klacht in te dienen tegen haar eigen coffeeshop. Dit vond ik nogal vreemde raad. Ik had nu niet echt de behoefte om een bezoekje te brengen aan de flikken om uit te leggen dat ik net van de coffeeshop kwam. Ze vertelde me dat ze wachtte totdat haar zaak gesloten zou worden voor discriminatie. Hoe meer coffeeshops er sluiten, hoe meer straatverkopers uit hun nest komen ’s morgens. En hoe wakkerder de straatverkopers, hoe florerender de criminaliteitscijfers.

  Mevrouw de cannabisverkoopster deed me onwillekeurig aan mijn moeder denken, al was het maar omwille van haar omvang. Ze gaf me veel goede raad waarvan steeds minder en minder de reis van trommelvlies tot centrum van Wernicke overleefde. De oudeheer naast haar aan tafel had inmiddels zijn witte vuvuzela in brand gestoken en blies geanimeerd rookcirkeltjes richting mijn gezicht terwijl de zaakvoerster aan een moordend tempo informatie bleef spuien. Wat me nog het belangrijkste leek, was dat de komende twee weken een versneld beroep zal worden uitgevochten. De coffeeshops in Maastricht hebben bijna allemaal hun deuren gesloten en de straatverkoop tiert welig. Omdat een dergelijke situatie niet langer dan enkele dagen houdbaar is, wordt het beroep naar voren op de agenda geschoven. De uitspraak van dit beroep zal uitmaken of er van discriminatie kan gesproken worden in overeenkomst met artikel 14 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (met name het artikel aangaande discriminatie in elke vorm) en het vrij verkeer van goederen tussen de Schengen-landen.


  Nederland is sinds de decriminalisatie van cannabis één van de veiligste landen in Europa en het mag je misschien verbazen maar het land heeft één van de laagste percentages van cannabisconsumptie van Europa. Slechts 5,6% van de Hollandse volwassenen heeft in het voorbije jaar hogere regionen bezocht, tegenover een Europees gemiddelde van 6.7%. Ik zal jou en mezelf de criminaliteitscijfers besparen. De uitbaters van de coffeeshops zijn echter zeer vertrouwd met deze cijfers en ze zullen ook wel een donkerbruin vermoeden hebben dat de cijfers fors zullen stijgen als ze hun zaak opdoeken.

  De dame bleef me overstelpen met pamfletten, petities en mondelinge informatie. Liefst wilde ik op dat moment toch de auto in kunnen stappen met een grammetje gras in plaats van een stapeltje paperassen. Dus vroeg ik haar nogmaals "Wat zijn mijn opties op dit moment? Is er nu echt geen andere oplossing dan van de eerste de beste Marokkaan op straat een zakje te kopen met god weet wat erin?" De dame had duidelijk met me te doen en verdween even achter de bar terwijl ze me instrueerde om mijn geld te nemen. Ik greep zo snel als ik kon mijn briefje van €10 en de transactie was in een fractie van een seconde gebeurd. Ze vroeg me waar ik geparkeerd stond. Ik wees in de richting van de 30 hangjongeren op de parking aan de overkant van de straat. "Wil je nou niet zo wijzen! Jij springt linea recta je auto in en je praat niet met die jongens! Ik roep mijn man en wij blijven hier staan tot jij weggereden bent. En als er iemand jou vraagt vanwaar je dat tientje hebt dan zeg je dat je het van één van die kutmarokkaantjes hebt of ik verlies mijn vergunning nog over jouw knappe smoel!" De gelijkenissen met mijn moeder waren nu onmiskenbaar. Ik stamelde iets in de trant van "aangemane kennismaking" en marcheerde kordaat de straat over.

  Op de parking werd er niet gereageerd op mijn terugkomst. De klik van mijn autoslot bracht daar abrupt verandering in. "Hey vriend, heb je gekregen? Hey vriend, VRIEND!!" Dezelfde twijfel als aan de deur van de coffeeshop overkwam me opnieuw. Mijn gezond verstand zei dat ik gewoon moest instappen en wegrijden nu dat ik nog niet het slachtoffer was van bendegeweld, maar op een of andere manier werd dat stemmetje weggedrongen door humor, dorst naar adrenaline of simpelweg immoraliteit. "Hey vriend!" riep ik naar dezelfde schriele hoedendrager die zich maniakaal voor mijn auto wierp. "Tientje koowpe?!" De grimmige blikken van de meer gereserveerde en gezettere leden van het gezelschap gaven me klare signalen dat ik me maar beter uit de voeten maakte. Ik herkende enkele gezichten van in mijn vaste coffeeshop. Terwijl ik in mijn auto stapte wierp ik nog een laatste blik naar mijn kruidentante die fervent met beide armen stond te zwaaien dat ik me moest wegscheren. Ik wenkte beleefd vaarwel naar haar en naar de gozer op de motorkap.

  Ik wil hier nu niet de anarchistische toer opgaan, maar de ironie van de hele situatie blijft me keer op keer verbazen. Nederland wordt beschouwd als een van de veiligste plaatsen in Europa. Tegelijkertijd klaagt de overheid van een golf van buitenlandse criminaliteit ten gevolge van de coffeeshops. Als oplossing kiezen ze ervoor om die maatregels stop te zetten die ervoor hebben gezorgd dat de criminaliteit en bende-activiteiten zo sterk gedaald zijn. De wereld op zijn kop. Op de achtergrond stemt Lauryn Hill soulvol met me in. "This is craaazyyy - this is craaazyyy!"

  door Elias Khan

  bron: http://www.vice.com/nl/read/en-dag-n...t-straatbendes

  bron: http://sneppers.com/snep/1714/Een-da...t-straatbendes

  #2
  Re: Wietpas en Straatbendes, neemt de criminaliteit toe?

  Pure cultuurverrijking vind ik t!

  Comment


   #3
   Re: Wietpas en Straatbendes, neemt de criminaliteit toe?

   ik blijf het lollig vinden van de overheid, wietpas invoeren met gevolg dat de straat criminaliteit omhoog schiet maar we hebben geen overlast meer hoor jongens de wietpas werkt perfect zoals we wilde.

   Comment


    #4
    Re: Wietpas en Straatbendes, neemt de criminaliteit toe?

    Dat is wel makkelijk lullen van die belg
    Hij is in mijn ogen de gene die hier voor problemen zorgt , z'n stash aan vullen met ilegaal de grens over gesmokkelde waar
    Als al die toeristen die voor weed of hash hier komen nou lekker thuis blijfen en het probleem in eigen land oplossen hebben wij geen marokaanse dealertjes meer nodig en kan de wietpas weer de kast in
    Dit verhaal komt een beetje over als "ik was laatst aan het inbreken en wordt ik lastig gevallen door een andere inbreker "


    Ajo
    Ventje
    Last edited by Ventje; 29 June 2012, 09:25.
    Living in Second live for real

    Ticket is geboekt maar ik mag niet meer vliegen

    Comment


     #5
     Re: Wietpas en Straatbendes, neemt de criminaliteit toe?

     't Is ook een verhaaltje van twee maanden geleden.
     De rechtszaken zijn geweest, en het leven gaat z'n gangetje weer.

     Inderdaad voorziet Mo in de behoefte.
     Als die behoefte er niet is, gaat Mo weer gewoon meisjes ronselen bij de huishoudschool.

     btw..
     geslonken tot een laagje bruin stof dat aan de binnenkant van het plastic zip-lock zakje plakte
     Dat is juist erg goed te roken, puur thc.
     ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

     Comment


      #6
      Re: Wietpas en Straatbendes, neemt de criminaliteit toe?

      Oorspronkelijk geplaatst door Ventje View Post
      Dat is wel makkelijk lullen van die belg
      Hij is in mijn ogen de gene die hier voor problemen zorgt , z'n stash aan vullen met ilegaal de grens over gesmokkelde waar
      Als al die toeristen die voor weed of hash hier komen nou lekker thuis blijfen en het probleem in eigen land oplossen hebben wij geen marokaanse dealertjes meer nodig en kan de wietpas weer de kast in
      Dit verhaal komt een beetje over als "ik was laatst aan het inbreken en wordt ik lastig gevallen door een andere inbreker "


      Ajo
      Ventje
      Die Marokkaanse dealertjes verkopen voor de meerderheid aan Nederlanders die een pas weigeren, en niet aan Belgen, wees daar maar zeker van als je naar het aantal inschrijvingen per shop kijkt.
      ‘A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on’

      Comment


       #7
       Re: Wietpas en Straatbendes, neemt de criminaliteit toe?

       die straatdealertjes verkopen aan iedereen
       ze maken geen onderscheid tussen wel/niet nederlander dus waar haal jij die feiteloze info vandaan Ganjax...
       jij hebt er geen flauw benul van waarschijnlijk (ik kan me vergissen maar dat gebeurd niet snel) hoe het leven op de straat is...
       en dan heb ik het niet over de dagen dat je laat op straat hangt met wat vriendjes!!!!
       HOE MOET IK ONTKIEMEN
       JA IK KEN DE REGELS NU ONDERHAND WEL

       Comment


        #8
        Re: Wietpas en Straatbendes, neemt de criminaliteit toe?

        jij hebt er geen flauw benul van waarschijnlijk (ik kan me vergissen maar dat gebeurd niet snel) hoe het leven op de straat is...
        en dan heb ik het niet over de dagen dat je laat op straat hangt met wat vriendjes!!!!
        Van vooroordelen gesproken, LOL dat geen flauw benul hebben past mooi bij je reply.
        Wat weet jij nou helemaal van mij? Nul, nada, noppes.

        En als je het wil hebben over feiten, kijk naar de cijfers van ingeschrevenen in shops voor die pas, en kijk
        naar de cijfers van blowers in Nederland. Waar halen die nu hun spul denk je? of zijn ze ineens allemaal zelf
        gaan kweken? En denk je dat Belgen persé in Nederland moeten komen kopen op straat, dat kan hier evengoed.
        Als jij denkt dat je me kan vatten in een reply ben je goed mis, met de vriendjes op straat hangen Hoe oud denk je dat ik ben kerel...heb mss meer van de wereld en de straat gezien dan jij je kan inbeelden, voor u een vraag voor mij een weet.
        2 keer dat je reageert op een post van me, 2 keer dat je me te kakken wil zetten, meer moeite doen man, ik heb een brede rug.
        ‘A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on’

        Comment


         #9
         Re: Wietpas en Straatbendes, neemt de criminaliteit toe?

         ahhh heerlijk! Woordenwisselingen

         Ik denk trouwens dat onze straatdealers, ongeacht hun afkomst, altijd gouden zaken doen. Nu alleen extra ivm de wietpas. Bedenk ook dat er in de leeftijd van 12-17 jaar ook geblowd wordt, en die kunnen enkel en alleen op de straat kopen. Niet alleen pasweigeraars en Belgen dragen bij aan ondergrondse handel, maar ook onze bloedeigen jeugdige blowers in wording.
         Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
         Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

         Comment


          #10
          Re: Wietpas en Straatbendes, neemt de criminaliteit toe?

          Tja, dat krijg je met die 5-urige schooldagen, en 30-urige werkweken.
          10 uur per dag school en 60 uur per week werken, dan is het snel over, dat gehang.
          ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

          Comment


           #11
           Re: Wietpas en Straatbendes, neemt de criminaliteit toe?

           Wie hangt er?
           ‘A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on’

           Comment


            #12
            Re: Wietpas en Straatbendes, neemt de criminaliteit toe?

            Dus mensen mét een pas dragen bij aan het verminderen van de criminaliteit?

            Comment


             #13
             Re: Wietpas en Straatbendes, neemt de criminaliteit toe?

             Hier in België is er inderdaad cannabis genoeg te krijgen, toch waar ik woon. Goeie kwaliteit vind je hier ook, maar zeker niet
             bij alle dealers!! Als ik naar een coffeeshop ga (ging), dan is dat puur voor de gezelligheid, nooit uit noodzaak... Hopelijk komt
             er snel terug een ommekeer, want dit slaat nergens op.
             Kan het zijn dat we dezelfde liefde delen?

             Comment


              #14
              Re: Wietpas en Straatbendes, neemt de criminaliteit toe?

              Oorspronkelijk geplaatst door Stillborn View Post
              Dus mensen mét een pas dragen bij aan het verminderen van de criminaliteit?
              Klopt, die kunnen namelijk niets meer uitvreten, want die staan geregistreerd.
              ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

              Comment


               #15
               Re: Wietpas en Straatbendes, neemt de criminaliteit toe?

               Oorspronkelijk geplaatst door QnQ View Post
               Klopt, die kunnen namelijk niets meer uitvreten, want die staan geregistreerd.
               Haha inderdaad als ze door rood rijden komt dat voortaan omdat ze wiet roken, beter gedragen ze zich. Anders krijgen blowers nog een slechte naam hehe

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X