Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Huis kwijt bij kweken wiet vandaag bericht bij redio brabant

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Huis kwijt bij kweken wiet vandaag bericht bij redio brabant

  Korting op 420shop
  Woningeigenaren met wietkwekerij in huis verliezen makkelijker woning en hypotheek

  Laatst gewijzigd: vrijdag 4 april 2014 - 14:59 | Auteur: Mathijs Pennings
  Huiseigenaren met wietkwekerijen harder aangepakt
  BREDA - De jacht op wiettelende huurders loopt al jaren, maar vanaf nu geldt die harde aanpak ook meer voor huiseigenaren die wiet in hun huis kweken of daarvoor beschikbaar stellen. In Zeeland en Midden- en West-Brabant hebben justitie en de politie nieuwe middelen gekregen die er uiteindelijk voor kunnen zorgen dat frauderende of wietkwekende huiseigenaren makkelijker hun woning en hypotheek kwijtraken.
  Dat staat in een convenant dat de twee partijen samen met hypotheekverstrekkers hebben afgesproken. Volgens de politie is dit nodig, omdat de wietcriminaliteit steeds meer verplaatst van huur- naar koopwoningen.
  Uit wanhoop
  "Wij treffen steeds vaker hennepkwekerijen aan in kooppanden. Waarschijnlijk komt dit door de strenge controle op wietteelt in huurpanden, maar ook omdat eigenaren hun moeilijk verkoopbare woningen uit wanhoop beschikbaar stellen voor het plaatsen van kwekerijen", zo legt politiechef van de regio Zeeland en West-Brabant Hans Vissers uit.

  In de provincie Brabant zijn naar schatting tussen de 5500 en 6800 kwekerijen actief, goed voor een omzet van 1 miljard euro. Vorig jaar ontmantelde de politie er ruim 600. In bijna de helft van de gevallen zat zo'n kwekerij in een koopwoning.

  Hypotheekfraude aangepakt
  Huiseigenaren die hun koopwoning onderverhuren voor wietteelt, plegen hypotheekfraude. Zodra dit gebeurt, zal de politie de betreffende hypotheekverstrekker hierover informeren. Die zal de huiseigenaar tenminste verantwoordelijk stellen voor de schade.

  #2
  Re: Huis kwijt bij kweken wiet vandaag bericht bij redio brabant

  Yeu...stond ook in de krant zie ik.

  Bkb7MZYIYAAx4X5.jpg

  Mjah..zolang je geen schade maakt...en je hypotheek gewoon betaald enzo..
  Is er weinig reden tot paniek. Dan melden ze maar een eind weg.
  Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

  ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2014-15-16-17-18-19 ~ 2019 ~

  Comment


   #3
   Re: Huis kwijt bij kweken wiet vandaag bericht bij redio brabant

   Zit wel wat in dat als mensen een huis kopen met illegale wietopbrengsten dat ze dan papieren moeten vervalsen om die hypotheek te verkrijgen. Dan heb je wel een probleem inderdaad. Zo lang je de boel niet belazerd en het huis niet in waarde laat dalen door te breken voor de kweekruimte, dan kunnen ze je toch gewoon niks maken.

   Voor hobbykwekers zal het probleem dan eerder zijn dat ze je werkgever gaan bellen om te checken of je daar wel echt werkt.

   Collega van me werd een paar jaar terug ook gepakt omdat er een kwekerij in zijn verhuurde (onverkoopbare) koopwoning zat. Hele zooi was opengebroken en enorme waterschade (zo kwamen ze erachter). Was iets te goedgelovig geweest en had cash geld aangenomen. Dan moet er eigenlijk al een belletje gaan rinkelen en dan niet het belletje "Mooi, dat ga ik dan niet aan de belastingdienst opgeven ook", maar "Nee dat doen we maar niet". Heeft toch mooi een tijd in de gevangenis gezeten voordat ze geloofden dat hij er niets mee te maken had en hij had duizenden euro's schade. Was wel een hele hoop kweekzooi blijven liggen

   Lopen verslag: McPurple S1 Fem van Forum Genetics op DWC met GHE FloraNova onder 400W Cree COBs

   Comment


    #4
    Re: Huis kwijt bij kweken wiet vandaag bericht bij redio brabant

    Weer zo'n gevalletje: we pakken de gevolgen, maar niet de bron van het probleem aan, en zo hard mogelijk als het effe kan.

    Iedereen die 't huisje van zijn overleden oma (tijdelijk) wilt gaan verhuren omdat ze het niet verkocht krijgen, moet nu opeens tien keer zoveel werk verrichten. Goed bezig, die woningmarkt op gang helpen! Wachttijd stijgt nog eens een maandje of drie, omdat iedereen gecheckt moet worden. Want stel je voor dat het wietkwekers zijn! Ben je mooi dat huis kwijt, mag je dokken, en ben je een crimineel, met een beetje pech zelfs de cel in. Omdat je mensen een huis gunt, en omdat je vertrouwen hebt in betere tijden. Zelf hebben we pas zo'n selectie moeten maken voor het huis van een overleden familielid. 4 jaar op de markt, zonder kopers, dan maar verhuren. Maar godverdomme dat backgroundchecken is erg veel moeite voor iets wat vroeger gewoon op vertrouwen kon. De kans dat er een wietkweker in je pand beland, is toch al vrij klein, maar nu moet je het als verhuurder dus 100% zeker weten voordat je de sleutels afgeeft. Want anders..

    Nu dus nog een 'probleem' erbij, omdat we niet over een ander probleem willen praten. Goed bezig Opstelten! Best knap om als minister buiten je eigen vakgebied de mensen+economische voorspoed óók nog te schaden.
    Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
    Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

    Comment

    Footer Left Ad

    Collapse
    Bezig...
    X