Mededeling

Collapse
No announcement yet.

THC: geen verslaving

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  THC: geen verslaving

  Korting op 420shop
  Geen verslaving door hoog THC

  Volgende week promoveert Peggy van der Pol op haar wietonderzoek. Ze onderzocht drie jaar lang 600 blowers tussen de 18 en 30 jaar. Het was de bedoeling om te kijken wat nu de verslaving triggerde. Dat bleek niet de hoogte van het THC-gehalte en ook niet de frequentie van het blowen. Mensen die tendeerden naar verslaving hadden wel persoonlijke of financiŽle problemen. Ze waren bijvoorbeeld net hun baan kwijt geraakt, of hun relatie was uitgegaan. Volgens Van der Pol is het dus veel belangrijker om die sociale problematiek aan te pakken en minder te focussen op het blowen zelf. Daar denkt de overheid dus anders over. Die heeft net besloten om wiet met een hoger THC-gehalte dan 15% te gaan verbieden. Sterkere wiet komt op de harddrugs-lijst. Een aantal deskundigen op juridisch of verslavingsgebied heeft hier kritiek op geuit. Het College van Procureurs-generaal, de GGZ, het Nederlands Forensisch Instituut en de Raad van Korpschefs vinden het geen verstandig plan. Ze stellen dat de 15% norm niet goed is onderbouwd, en dat het verbod ook lastig valt te handhaven. Maar ja, verbazen doet het niet. Onze overheid grijpt nogal eens naar onlogische maatregelen als het om cannabis gaat.

  #2
  Re: THC: geen verslaving

  Bizar, als het om dit artikel gaat http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23670783
  Dan is de enige juiste conclusie, dat een bepaalde manier van 'afhankelijkheid/verslaving' meten, niet goed werkt bij cannabisgebruikers.

  Hier een meer genuanceerd artikel over hetzelfde onderzoek van de TS.
  http://www.trimbos.nl/nieuws/persber...abisverslaving

  De onderzoeker vergeet wel dat mensen een 'rol' aannemen tijdens de verslavingszorg. Als je eenmaal in een instelling zit, wordt je ieder moment van de dag geconfronteerd met je probleem; je gebruikt veel cannabis. Want godverdomme iedere muur die om je heen staat is gebouwd om jou van je probleem af te helpen. Een patient/verslaafde zal zich daar ook naar gaan gedragen. En die mensen hebben volgens het onderzoek, ook meer problemen. Ook niet zo gek, want vaak worden jongvolwassenen semi-gedwongen - door de omgeving - opgenomen. Dan wijzen er al een boel vingertjes, en zeggen mensen al dat het niet goed met je gaat. Als je dat vaak genoeg hoort, dan wordt dat vanzelf zo.
  Dus er zitten flink wat haken en ogen aan.
  Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
  Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X