Mededeling

Collapse
No announcement yet.

De Caribbean: Zon, zee, zand en decriminalisatie van cannabis

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  De Caribbean: Zon, zee, zand en decriminalisatie van cannabis

  Korting op 420shop
  In navolging van Uruguay, Mexico en zelfs de VS, neemt nu ook het Caribisch gebied een duidelijk standpunt in over cannabis decriminalisering.
  Kaart van de Caribbean
  Terwijl Puerto Rico de weg leidt, begint de hele regio serieus te overwegen om het gebruik en het bezit van cannabis te decriminaliseren. Kleine economieën willen sterk zijn, en stapje voor stapje openen zij de weg in het voordeel van medicinale, economische, politieke en sociale cannabismogelijkheden.
  In een land dat bekend staat een hogere cannabisconsumptie te hebben in verhouding tot tabak, is senator Miguel Pereira, leider van de bewind voerende partij in Puerto Rico, naar voren getreden met een kort maar krachtig statement: “We moeten de hypocritici aan de kant zetten”. Met deze uitspraak heeft de politicus het initiatief op een scherpe manier vooruit gebracht. Pereira heeft een plan gepresenteerd waarin het bezit van 28 gram cannabis wordt gedecriminaliseerd.
  Jamaica (niet geheel onverwacht de leidende cannabisleverancier in de Caribbean) is aangehaakt in het plan om de plant te decriminaliseren en een einde te maken aan de overvloed aan taboes die bestaan omtrent cannabiszaden.
  Ook prominente persoonlijkheden mengen zich in het verhaal, zoals de vermaarde Jamaicaanse dokter Henry Lowe. Hij is één van de leidende onderzoekers naar het medicinale gebruik van cannabis, en vindt dat de overheid “serieus de voordelen van het produceren en verkopen van allerlei cannabis gerelateerde artikelen zou moeten bekijken, zoals cosmetische en farmaceutische producten”.
  Andere leiders in de omgeving hebben formeel voorgesteld dat de leider van Trinidad en Tabago, Kamla Persad-Bissessar, die momenteel ook de Caribbean Community (Caricom) leidt, een debat zou moeten starten over legalisatie, verkoop en consumptie van cannabis voor medicinale doeleinden. Ondertussen heeft de minister van Saint Vincent en de Grenadines,Ralph Gonsalves, in een officiële brief gezegd dat “het tijd is voor de Caricom-landen om dit onderwerp bespreekbaar te maken op een correcte, gecentraliseerde en niet-hysterische manier”.
  Het vraagstuk is uiteindelijk simpel. De Caribbean willen enerzijds overwegen om flexibeler te zijn met de cannabiswetgeving zodat onder meer de inkomsten via belastingen worden verhoogd, en anderzijds om de uitgaven aan politie, rechtspraak en gevangenissen die voortkomen uit de dagelijkse arrestaties voor cannabisbezit, te laten afnemen.
  Puerto Rico gaat, net als Uruguay, eerst een publieke hoorzitting houden in de Senaat die naar alle waarschijnlijkheid plaatsvindt op dinsdag 24 september 2013. Het doel is om te luisteren naar alle betrokkenen en waarschijnlijk een voorstel te doen om de huidige wetgeving te versoepelen. Die wetgeving laat het nu toe om boetes tot 5.000 dollar te geven en tot 3 jaar gevangenisstraf voor het ‘bewust’ bezitten van illegalse substanties.
  Als het voorstel verder ontwikkelt en de Senaat de nieuwe regulatie goedkeurt, is dat een groot gewin in het gevecht voor de decriminalistie van de plant.
  Zoals altijd zal Sensi Seeds blijven informeren over alle ontwikkelingen omtrent cannabis in de wereld.

  bron sensi seeds

  #2
  Re: De Caribbean: Zon, zee, zand en decriminalisatie van cannabis

  Verdomme, onze buren beginnen ook al? Want daar ligt nog steeds een stuk Nederland. Ik zeg: handelsblokkade! Want dat kan écht niet volgens Opstelten. Komt allemaal onze kant op! 8000% van alle cannabis wordt namelijk geimporteerd uit da Caribean. Als die man ballen heeft, gooit hij handelssancties op, en trekt een hek door de zee en verbiedt hij alle import vanaf de Caribische eilanden.
  Dat Nederland dit zomaar toestaat! Harder straffen, per direct! Massa surveillance! Revolutie!

  Nee effe zonder gein, ik vind dit een prima ontwikkeling. Máár Opstelten moet bij zijn woord blijven, en dus optreden als verantwoordelijk minister. Want hij heeft gezegd dat ditsoort dingen niet te verantwoorden/goedtepraten zijn op internationaal niveau. Maar als zelfs de 'buren' (van NL-grondgebied) eraan beginnen, dan is het tijd om unaniem te kiezen. En niet meer te blijven kontendraaien. Allemaal leuk en aardig, die loze woorden. Maar de dealers staan nu aan onze grenzen, dat vind ik prima, maar Opstelten is altijd daar tegen geweest. Hij zou een aardig politicus zijn, als hij nu van zich laat horen.
  Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
  Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

  Comment


   #3
   Re: De Caribbean: Zon, zee, zand en decriminalisatie van cannabis

   het leuke is dat opstelten machteloos staat,onze opstelten liegt het hele volk bij elkaar!elk land is vrij omtrent zijn regels te mogen aanpassen,de vn is allang aan de orde geweest ook in ons land,nederland is vrij om te mogen legaliseren,ongeacht internationaal nivo er was niks mis mee of tegen,of een wet dat het uitsloot.laat maar zien hoe het moet in de anderen landen,al onze reputatie en ooit de start in ons kikkerlandje hoe het wel moest en kon,is al kapot,daarbij zijn we nog van onze 1e rang afgeschoten ook.we haddem veel kunnnen betekenen wereldwijd op nivo van cannbis,maar dat is al verleden tijdhopelijk gaat dit land ook eens normaal doen,en worden opzen minst de regels wat soepeler.ik kon al leven met dat mensen niet hun huis meer kwijtraakte,en tot 10planten legaal werd, wel met een keuring van de ruimte en proffesioneel aangesloten.

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X