Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Ooit werd het Nederlandse drugsbeleid wereldwijd geprezen

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Ooit werd het Nederlandse drugsbeleid wereldwijd geprezen

    Korting op 420shop
    Nederlands drugsbeleid: terug naar de vrijheid!

    Ooit werd het Nederlandse drugsbeleid wereldwijd geprezen door iedereen met kennis van zaken. Door tolerant optreden bleken zowel misdaad als verslaving af te nemen. Ultraconservatieve allesverbieders beschreven dit land als een soort modern Sodom of Gomorra. Dat is echter een groot compliment: wanneer dergelijk repressieve types tegen je zijn, doe je vast en zeker iets goed. Helaas doet Nederland het steeds minder goed.

    In de Verenigde Staten van Amerika, waar tien, twintig jaar geleden juist de meest verhitte kritiek op ons gedoogbeleid vandaan kwam, hebben nu twee staten juist besloten om cannabis te legaliseren. Niet enkel om het te gedogen, maar om het legaal te maken. De resultaten spreken voor zich: binnen een maand na de legalisering daalde bijna alle vormen van misdaad in beide staten drastisch. Nu, maanden later, blijkt dat geen incident: de misdaadcijfers blijken consequent lager uit te vallen. Inmiddels tonen ook de cijfers omtrent verslaving aan dat puur het legaliseren van cannabis positieve effecten heeft op de bereidheid van drugsverslaafden om hulp te zoeken. Minder stigmatisering blijkt een krachtig middel.

    Nederland heeft echter te kampen met het tegenovergestelde. Waar in de VS eindelijk het verstand op dit punt heeft gewonnen van de onderbuik, lijkt men in Nederland juist het verstand verloren te zijn. Het drugsbeleid in de polder wordt steeds repressiever. Mensen als Fred Teeven (VVD, zogenaamd liberaal) werken er hard aan om het gedoogbeleid de nek om te draaien, en alle drugs te verbieden. Niets geleerd van de geschiedenis, blijkbaar. De gevolgen laten zich raden: drugsgerelateerde misdaad en verslaving nemen allebei toe in ons land.

    Een optimist zou zich afvragen hoe het kan dat politici zo blind zijn voor de negatieve gevolgen van hun repressieve beleid. Het is tenslotte niet alsof er niet genoeg voorbeelden zijn die aantonen hoe ver zij ernaast zitten. Dit beleid is slecht voor de burger. De verklaring is dat het de politiek simpelweg aan de rug kan roesten of het beleid schadelijk is; een “War on Drugs” verschaft de staat bijna grenzeloze macht over de burger, en een aansprekend excuus om die macht te pas en te onpas te gebruiken. Wanneer iets slecht is voor de burger, maar goed voor de overheidsmacht, dan is de burger steevast de pineut. De politiek houdt zich bewust blind.

    Dergelijk gedrag kunnen wij ons niet veroorloven, en wij dienen het ook niet te accepteren. Nederland verdient vrijheid. Colorado en Washington tonen aan dat een vrijheidslievende aanpak werkt. Dichterbij huis heeft Portugal meer dan een decennium geleden besloten om alle drugs—dus ook harddrugs—te decriminaliseren. Het is geen volledige legalisering, maar het beleid gaat uit van zorg in plaats van vervolging. En het werkt: ook in Portugal gaat het op dit vlak steeds beter. Misdaad en verslaving zijn sterk afgenomen. En dat blijkt al jaren overal zo te zijn: landen met een repressief drugsbeleid hebben standaard meer misdaad en meer verslaafden. Voor landen met een tolerante aanpak telt precies het tegenovergestelde.

    Vrijheid lost problemen op. Vrijheid werkt, geeft ruimte voor creativiteit en wederzijds begrip. Het zet mensen aan om elkaar niet te veroordelen maar om elkaar te helpen. Nederland leek, op het gebied van drugs, die les geleerd te hebben. Ooit. Maar we zijn het blijkbaar vergeten. En dat komt ons nog duur te staan; de negatieve gevolgen worden nu al merkbaar. Zoiets willen we ons land toch niet aandoen?

    De Libertarische Partij pleit voor een terugkeer naar vrijheid en tolerantie. Wij geloven dat ieder volwassen mens ook als volwaardig behandeld moet worden. Dat betekent dat je, net zoals je een biertje mag drinken, je ook een jointje moet mogen opsteken. Dus niet alleen gedogen: we moeten het voorbeeld van Colorado en Washington volgen, en cannabis volledig legaliseren. En harddrugs? De LP meent dat die ook legaal horen te zijn. Dat is uiteindelijk een principekwestie: ieder mens heeft het recht om over zichzelf te beschikken, en het is niet aan Vadertje Staat om voor ons te bepalen wat goed en slecht voor ons is. Wij zijn geen kleuters.

    Anderzijds weten wij ook dat veel mensen bang zijn dat ogenblikkelijke legalisering van alle harddrugs negatieve gevolgen zou kunnen hebben. Net zo goed realiseren wij ons dat iedere stap in de goede richting een positieve ontwikkeling is. Allereerst pleiten wij dus voor het decriminaliseren van alle harddrugs, net als in Portugal. We weten dat dit goed werkt, en het zal aantonen dat mensen tot grote verantwoordelijkheid in staat zijn wanneer de betutteling eindelijk ophoudt. Op termijn, en liefst spoedig, kunnen wij dan overgaan tot volledige legalisering.

    Op die manier brengen we ons drugsbeleid terug naar de vrijheid, en worden we weer een gidsland op het gebied van een tolerante en verstandige aanpak.

    Bron: http://www.libertarischepartij.nl/ne...r-de-vrijheid/
    Veel gestelde vragen over het forum

    JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
    420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

    #2
    Re: Ooit werd het Nederlandse drugsbeleid wereldwijd geprezen

    [emoji106] [emoji120] [emoji1] [emoji120] [emoji3] [emoji120] [emoji1] [emoji120] [emoji2] [emoji120] [emoji106]
    Volledig mee eens.

    Comment


      #3
      Re: Ooit werd het Nederlandse drugsbeleid wereldwijd geprezen

      Deze past er wel mooi bij denk ik.
      Documanteire van de vpro. Over hoe ons beleid aan alle voorbij gestreefd word in veel andere landen.
      En dat er ook landen zijn waar het slechter is.
      Lets not criticize but legalize

      Comment


        #4
        Re: Ooit werd het Nederlandse drugsbeleid wereldwijd geprezen

        die goeie ouwe tijd toch haha

        Comment


          #5
          Re: Ooit werd het Nederlandse drugsbeleid wereldwijd geprezen

          Oorspronkelijk geplaatst door mpv70 View Post
          die goeie ouwe tijd toch haha
          Vind de oude tijd ook niet goed hoor. De nieuwe (de goede versie dan) die hopelijk nog komt, die wel.

          Comment


            #6
            Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
            Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

            Comment


              #7
              Re: Ooit werd het Nederlandse drugsbeleid wereldwijd geprezen

              Zo moeilijk is dat toch niet LR2? in Colorado was alles op een dag geregeld. Tis zeer simpel. Wiet is een drug maar tegelijkertijd ook een natuurlijk product. Als het gaat over productie en verkoop in massa is het zeer simpel kijk maar naar Amerika (voor ne keer dat die mannen het goed voorbeeld geven ) als ge als bedrijf wiet wilt telen en/of verkopen moet jij een vergunning krijgen van de staat.. die vergunning krijg jij pas als jij aan bepaalde strikte voorwaarden voldoet zodat kwaliteit kan gegarandeerd worden. Men kan eventueel het aantal planten beperken., thc gehalte of what ever, dat zijn details. Stoffen die al dan niet schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid ect.. zo een beetje zoals ze doen met boeren die tomaten of mais kweken...zo moeilijk is dat toch niet? Hoe doen bier brouwers dat? Alcohol is toch ook een drug?Das toch ook gereguleerd? Wat is daar nu in godsmaam zo ingewikkeld aan???? We hebben al winkels die drugs verkopen e ...hoe doen ze in bars en discotheken anders? En cannabisboer is en blijft een boer. Ge wordt gewoon toevallig stoned van zijn groenten. Mss dat cannabis boeren eventueel strenger gecontroleerd worden omdat het over drugs gaat, maar daarom moet jij toch niet een hele nieuwe systeem uitvinden?? De regels bestaan al ! Er zijn regels voor mensen die groenten kweken zoals boeren en er zijn regels voor mensen die drugs verkopen zoals bars en slijterijen...de regelgeving bestaat al lang!!!!! We hebben geen praktische voorstel nodig. Het enige wat we nodig hebben is de legalisatie!!!!! Al de "problemen" zijn maatschappelijke omdat wiet niet sociaal wordt aanvaard. . Niet omdat het moeilijk is om het te reguleren.

              Comment


                #8
                Re: Ooit werd het Nederlandse drugsbeleid wereldwijd geprezen

                Ik heb zelf ooit een bedrijfsplan geschreven voor een staatskwekerij. Maar daarbij liep ik tegen veel gerommel aan qua regelgeving (valt wiet onder medicijnen, of onder tabak, of toch onder zoiets als drank, of als homeopathisch? En dan welk type middel, zwaar, gematigd of mild?). Daarnaast heb je verschillen in potentie, per plant. 1% THC meer, en je hebt een heel ander effect als je een pure joint rookt. Hoe ga je daarmee om? Alcohol bevat nagenoeg een precies percentage, en een procentpunt verschil maakt weinig uit op een fles, qua effect op het lichaam.
                Als asperines opeens 200mg meer werkzame bestanddelen bevatten, dan is dat gevaarlijk.. Met wiet zou je dan bijvoorbeeld iederhele systeem, komen we echt niet verder. En dat heeft niets met sociale aanvaardbaarheid te maken, maar met het feit dat dit Nederland is.

                Als het zo makkelijk is, dan zie ik graag een uitgedokterde procedure met protocollen zoals in de tuin- en landbouw. Maar zo'n plan is er niet.
                Ik wil niemand persoonlijk aanvallen, maar ik word er een beetje moe van om steeds hetzelfde te lezen, terwijl we dondersgoed weten dat we onze politici ALLES met de paplepel in moeten gieten, anders gebeurt er niets. Wanneer zijn wij nu eens de verstandigste in die relatie? Na 20 jaar mogen we toch zelf wel eens denken; misschien hebben wij geen goed idee aangedragen?

                Bijvoorbeeld: Burgemeester doet boos in Maastricht, verbied wat shops. Wat doet VOC? Een feestje houden in A'dam om mensen 'bewust te maken' van het probleem. Wat doet VOC niet? Een plan schrijven waarin teelt e.d. gereguleerd kan worden.
                De cannabis community klinkt - in mijn oren - af en toe als een huilend kind in de snoepwinkel. Als dat kind een krantenwijkje had genomen, dan was er geen gehuil nodig.
                Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
                Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

                Comment


                  #9
                  Re: Ooit werd het Nederlandse drugsbeleid wereldwijd geprezen

                  Ach die regels maken het zo ingewikkeld. Gewoon als groente behandelen. Als gebruiker moet je zelf opletten wat je ermee doet. Als je er medicijnen mee gaat maken ja dan komen er regels bij kijken. Maar als plant kweken, een plant is een plant hoor. Gewoon als tomaten behandelen.

                  Comment


                    #10
                    Re: Ooit werd het Nederlandse drugsbeleid wereldwijd geprezen

                    Net zoals tomaten duurt het misschien 100 tot +/-1500 jaar voordat we het voor het eerst mogen proeven.
                    Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
                    Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

                    Comment


                      #11
                      Re: Ooit werd het Nederlandse drugsbeleid wereldwijd geprezen

                      http://mobiel.nu.nl/algemeen/3872768...ereldwijd.html

                      En dit nu dan.... Wiet/paddos oke maar al die andere dingen.

                      Comment


                        #12
                        Re: Ooit werd het Nederlandse drugsbeleid wereldwijd geprezen

                        "Middelen die te gevaarlijk zijn, moeten echter verboden blijven."
                        Baas in eigen brein.

                        Comment


                          #13
                          Re: Ooit werd het Nederlandse drugsbeleid wereldwijd geprezen

                          Oorspronkelijk geplaatst door Eerstekeer View Post
                          "Middelen die te gevaarlijk zijn, moeten echter verboden blijven."

                          Jaja maar ze hebben het heus niet alleen over paddo's en wiet. Denk ook wel XTC enzo.

                          Comment


                            #14
                            Mja..Alles wat je na inname maar hebt te ondergaan zonder te kunnen doseren op gevoel zoals bij wiet en wijn wel kan moet naar mijn mening voorzichtig mee omgegaan worden. Ook paddo's.. Er zijn nou eenmaal teveel domme en/of onervaren mensen die naast veel od's door hun gepruts ook verantwoordelijk zijn voor de negatieve berichtgeving in de media. En waardoor uiteindelijk de massa een negatief beeld krijgt van iets waarmee de recreatieve gebruikers goed en beheerst om kunnen gaan. Die Mongolen verzieken het voor iedereen dus ja.. Strenge eisen maar verbieden heeft nooit zin.
                            Baas in eigen brein.

                            Comment


                              #15
                              Re: Ooit werd het Nederlandse drugsbeleid wereldwijd geprezen

                              Allen, ik ben wiet-kweker noch -gebruiker, maar heb me even geregistreerd om n.a.v. de bovenstaande discussie u op een (Amerikaans) bericht te wijzen dat helder illustreert waarom het een goed idee is de cannabis-teelt geheel vrij te geven (de-illegaliseren) en een zeer slecht idee om die teelt door de overheid te laten reguleren.

                              De federale overheid classificeert cannabis, marihuana, als een 'Schedule 1 Drug'. Dat zijn drugs die geen medicinale werking zouden hebben maar wel een hoog risico op misbruik . Alleen gelooft die overheid dat zelf niet, want al in 1999 heeft het Amerikaanse Ministerie voor Gezondheid (U.S. Department of Health and Human Services) patent aangevraagd voor de toepassing van cannabis voor medicinale doeleinden, alsmede een patent voor specifiek de toepassing van cannabis olie (CBD-olie).

                              Big Farma verzet zich tegen alternatieve geneeswijzen, omdat in de natuur groeiende kruiden niet te patenteren zijn: men kan er dus geen geld aan kan verdienen De overheid houdt nu dus twee met belastinggeld betaalde patenten om de toepassing van zulke kruiden te monopoliseren, en medicinaal gebruik van deze kruiden door niet-vergunninghouders te criminaliseren. Het laat zich raden wie straks de vergunninghouders zullen zijn: Big Farma. Corporatisme, het samenspannen van staat en bedrijfsleven om de burger te benadelen.

                              Nu de voordelen van CBD-olie in bredere kring bekend raken zal het waarschijnlijk niet heel lang meer duren voordat deze als 'beschermd geneesmiddel' op de markt komt, omgeven door een woud van regelgeving dat het voor kleinere spelers onmogelijk zal maken eraan te voldoen, en zo de 'grote jongens' het virtuele monopolie verstrekt waarmee ze de beschikbaarheid, en daarme de prijs, van CBD-olie kunnen beheersen. De burger die zijn eigen olie destilleert en zelf-medicatie doet wordt door met belastinggeld betaalde politie in met belastinggeld betaalde gevangenisssen opgesloten, en blijft bijgevolg ook nog eens van die medicatie verstoken. Alleen maar omdat hij niemand kwaad doet, maar een (specifiek tegen hem gericht maar wel met zijn belastinggeld betaald) regeltje overtreedt.

                              Lees het hele artikel (en bekijk de video) hier: http://benswann.com/truth-in-media-f...s-as-medicine/

                              Voor wie nu denkt: 'Ach ja, maar dat is Amerika.': kijk eens goed naar de parallelen daar en hier, en de absurde jacht die ook hier op wietkwekerijen bestaat. Natuurlijk zijn die kwekerijen vaak (brand-)gevaarlijk en wordt geregeld stroom buiten de meter om afgetapt, maar dat is in vrijwel alle gevallen omdat het stiekem moet; het is immers verboden. Zodra men gewoon openlijk kan kweken vervalt de noodzaak tot stiekem gedoe en daarmee improvisatie; de kosten van het kweken worden gewoon in de product-prijs doorberekend, zoals nu 'gewone' kwekers en tuincentra ook doen. Stroom aftappen om daarmee het verbruik te verdoezelen hoeft dan ook niet meer.

                              De voornaamste reden dat overheden de wietteelt niet willen vrijgeven heeft te maken met eigenbelang van die overheid (en haar vriendjes):
                              1) Controle houden op de medicinale toepassing
                              2) Hennep is een grondstof voor veel producten die nu met aardolie gemaakt worden
                              3) Het verschaft de overheid bijna onbeperkte macht en smoesjes voor 'no-knock-raids': "Er bestond verdenking dat er wiet gekweekt werd".

                              In Amerika gaan alweer stemmen op om de decriminalisering niet te laten opvolgen met volledige legalisering. Een politieman in Colorado schreef op zijn blog dat leglisering niet werkt omdat mensen zelf zullen blijven telen om de accijnzen die met overheidsregulering gepaard gaan te ontduiken, en dat er smokkel zal blijven, net als met tabak. Tja, als je als overheid een product 4x zo duur maakt als het eigenlijk is door accijnzen en BTW te heffen moet je niet verbaasd zijn als mensen zich aan die beroving willen onttrekken. Een pakje sigaretten kost in werkelijkheid minder dan € 1,50; de rest is de grijpgrage hand van de overheid.

                              Een krant in Washington haalt onderzoeken aan waaruit blijkt dat '60% van de jongeren die wiet gebruiken een achterstand hebben op school'. Dan denk ik; 'Huh?' Zo'n onderzoeks-statistiek kan helemaal niet bestaan, want (tot voor kort) was wiet verboden, en dus waren er helemaal geen 'jongeren die wiet gebruiken'. Toch? Oh, wacht... Verbieden helpt niet, zoveel mag duidelijk zijn. Het werkt zelfs averechts, zo blijkt ook uit het artikel.

                              Ik hoop dat iedereen die graag de regulerende hand van de overheid ziet in het de-illegalisatie proces (ooit was het gewoon vrij, maar door de overheid illegaal gemaakt, net als de Drooglegging met alcohol deed, en die Drooglegging transformeerde een land van bierdrinkers in een land van sterke-drank-drinkers, zoals ook hard-drugs aan terrein konden winnen door het verbod op (soft-)drugs) daar nog eens goed over wil nadenken. Uiteindelijk is het de verantwoordelijkheid van de gebruiker om te bepalen wat, en hoeveel daarvan, hij tot zich neemt. En in een vrije samenleving zijn de gevolgen van die keuze ook aan hem, en aan niemand anders.

                              Dat geldt ook voor 'Middelen die te gevaarlijk zijn'. Giftige paddestoelen zijn ook niet verboden en staan gewoon in het bos. Verreweg de meeste mensen zijn echter zo verstandig daarvan af te blijven. Met drugs is dat niet anders.
                              Last edited by DutchConcerns; 26 September 2014, 15:19.

                              Comment

                              Bezig...
                              X