Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Dagelijks roken met een waterpijp?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Dagelijks roken met een waterpijp?

  Korting op 420shop
  Hey allen,

  Ik vroeg me af of hier ook blowers zijn die hun wiet altijd met een waterpijp roken. Ik had even gezocht op het forum, maar kon zo gauw niks vinden. Wel een hoop verdampers onder jullie.

  Ik vraag het omdat ik zoals velen hier ongetwijfeld een echte blower ben; ik rook graag mijn jointjes met tabak bedoel ik. En eigenlijk zou ik daar graag vanaf willen, het tabak roken. Dat verder terzijde.

  Mijn vraag is dus of er hier zijn die hun wiet in de waterpijp roken, en dan vooral of en hoe diegenen dat ding dan tussendoor weer schoon maken. Want ik weet uit het verleden dat zo'n ding na een paar keer niet lekkerder gaat smaken. Maar, moet ik ook zeggen, dat ik nog nooit een fatsoenlijke bong of iets heb gehad. Maar alleen waterpijpjes van een centimeter of 20.

  Dan heb ik ook nog wel eens gestoeid met Kulu's Pipe Cleaner (iemand?) Maar goed....

  Wie helpt me verder? Thanks!
  Rough! Rough! Arrrr..

  #2
  echte pure bongroker hier, m'n allereerste paar keer wiet waren joints, toen een lange tijd weer niks gesmoked en toen een bongetje gekocht en nu al best wel veel bongs gehad.. (ik heb de voorkeur aan glazen bongs omdat dat het beste is, maar die zijn wel zegmaar breekbaar..)

  Schoonmaken is niet zo moeilijk, elke dag alle delen ff met warm water spoelen helpt al een groot deel, eventueel 1x per week of wanneer je het te vies vind worden goed schrobben met wattenstaafjes voor de chillum (kopje) en eventueel pure alcohol of van dat biologisch bongcleaner spul van de smart/headshop (of online). Maar als je goed zoekt kan je de goedkoopste oplossing vinden. Warm water doet wonderen, harde straal water ook. Combinatie'tje ervan 1x per week zoals voorheen beschreven is voor mij zat om m vervolgens maar 1x per 1 anderhalve maand cht schoon te hoeven maken (met die alcohol of whatever dus)

  Als je er een attachment op zet (bijvoorbeeld een honey comb of een percolator of whatever ( https://420shop.nl/percolator-pre-cooler.html ) ( https://420shop.nl/precooler-honeycomb.html ) is de kans groot dat die vooral vies word, ipv de bong zelf. Deze kan je met warm water meestal ook wel makkelijk uitspoelen, ik heb zelf het idee dat attachments m'n bong schoner houden terwijl ze makkelijker uit te spoelen zijn (gok zelf dat dat licht aan het feit dat de viezigheid in je bong helemaal onderin zit, en je daar niet met de evenharde straal op komt, als in de kleine attachment, maar ik kan er heel goed naast zitten hoor!!!!)

  Tenminste, met waterpijp bedoelde je bongs toch? en niet die shisha dingen?

  wat ik zelf doe, goedkoop standaard bongetje en goedkoop attachment dingetje (speuren naar eentje in de aanbieding bijvoorbeeld, goeie tip, voor 2 3 euro heb je een dingetje waarmee je SG14 op SG19 kan zetten, en andersom. Dat zijn de 2 maten van Chillums. Die kopjes waar je je wiet in doet die je uit de bong kan halen als los pijpje), en heb voor 20 30 euro een mooie glazen zelf bij elkaar gezochte set, 5 10 euro aan pure alcohol en ik kan een half jaartje vooruit. Let wel op dat de bong en attachment op elkaar past, je hebt mannelijke en vrouwelijke attachments.

  Comment


   #3
   Meesterlijk, dat was precies het antwoord wat ik zocht! Thanks BackYardPlant!

   Ik bedoelde inderdaad bongs en aanverwanten. Geen shisha spul. - Hoewel , misschien zijn die net zo goed te gebruiken? Iemand?

   Gaat mij er echt om dat ik eens een waterpijp wil kopen om dagelijks te gebruiken. En dus schoon wil kunnen houden. Zat al te denken een iets groter ding te kopen , puur zodat je overal makkelijker bij kan om schoon te maken. Ik ga eens kijken naar wat je bedoeld met die aansluitingen en wat er te koop is. Zag inderdaad die honeycomb pijpen voordat ik m'n vraag stelde. Maar vandaar dus ook gelijk mijn vraag Leuk in ieder geval, want had nog niet bedacht om zelf dingen, attachments, en pijpjes te combineren.

   Fijn om te lezen in ieder geval dat er ook pure bongrokers zijn. Nogmaals bedankt!
   Rough! Rough! Arrrr..

   Comment


    #4
    Met spiritus kun je de gemiddelde bong prima schoon krijgen. Goed naspoelen met water en een paar uur laten drogen, en je houdt geen residu over. Alles in spiritus is oplosbaar in water, alle rook-restanten zijn oplosbaar in spiritus.
    Alleen goed opletten dat je de spiritus dus weggooit voordat je gaat spoelen, anders verliest het zijn oplossende vermogen. En altijd naspoelen; de blauwe kleurstof kan indrogen, die kun je uitwassen met water, maar dat kost weer een paar minuten, en daarna weer een droogtijdje.
    Scheelt een boel centen ten opzichte van ander materiaal.

    Glaswerk schoonmaken kan overigens ook gewoon in de vaatwasser.
    Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
    Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

    Comment


    • BackYardPlant
     BackYardPlant commented
     Editing a comment
     serieus?? kan dat ook gewoon?

     Jezus waarom heeft niemand me dit eerder verteld


     Kan het echt geen kwaad stel dat er toch iets achter blijft?

     Kan je het er zeker weten met spoelen volledig uit krijgen?


     1L Spiritus kost maar 20% van die 1L 96% alcohol/ weet ik het hoe weinig bongcleaner

    #5
    Spiritus is azijnzuur (5% ofzo) ethanol (80%), methanol (8-10%) en water met kleurstof. Of andersom qua etha/methanol. Maar dat geeft weinig.
    Wel opletten dat je schoonmaakspiritus pakt, dat blauwe spul voor ramen uit de supermarkt. En absoluut NOOIT brandspiritus of 'biologische spiritus'.

    Waarom niemand dat vertelt? Omdat er bar weinig mensen verstand hebben van chemie, en nog minder mensen die ook logisch nadenken. En omdat elke verkoper van schoonmaakgerei je het duurste middeltje aan probeert te smeren. "Wij van WC-eend, adviseren WC-eend." En is dat gek? Ze verdienen er goed op!
    De meeste mensen schrikken als ze methanol lezen, omdat ze denken dat je er direct blind van wordt. Da's alleen bij inname en inademing. Vandaar dat je het goed uit moet spoelen. Na 3 keer spoelen met water, zou het milliliter restantje/film (wat overigens ook verdampt vanwege de lage verdampingstemperatuur van methanol) dusdanig verdund zijn, dat je nog maar op 1:1000000e van de originele concentratie zit.
    Effe narekenen: 1 mL op 100mL spoelwater is 1:100. 1:100 verdunning, waarvan 1mL achterblijft, wordt opgelost in nog eens 100mL, maakt 1:10000, herhaal die stap; 1:1000000.
    10% van die 1 miljoenste gram (gewicht van 1mL water = 1 gram) is dus minder dan een nanogram restant. Als je goed spoelt tenminste.
    Goed spoelen, en even uit laten wasemen; de verdampte alcohol en methanol zullen langer in de bong blijven dan de vloeistoffen. Maar een keer flink blazen lost dat wel op.
    Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
    Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

    Comment


    • BackYardPlant
     BackYardPlant commented
     Editing a comment
     Ja logisch ook..

     maar wow, das wel een stuk goedkoper!

     dankjewel voor die extra opmerking over welk soort spiritus!

     Ik zal het binnenkort eens uitproberen, bedankt

    #6
    Alhoewel mijn naam vaperke is rook ik als ik het voor onstpanning doe ook uit een bong. Heb er meerdere (beetje verzamelaar)

    Om het schoon te maken isoprop alcohol met zout, paar minuten schudden en klaar. Niets moeilijks aan. Koop aub geen speciale dingen. Ik koop 6 flessen van 1 liter en ben er jaren goed mee.
    Ik koop ze hier https://www.deoplosmiddelspecialist....opylalcohol-1l


    De meeste van mijn bongs komen van dhgate (replica's) en de screens koop ik in bulk hier in de 420 shop.

    Zelfs als ik vape gaat het door mijn bong.
    Vapers 2de Hydro avontoor (actief)
    Vapers Hydro avontuur (voltooid)

    Comment


     #7
     En dit is momenteel achterhaald.

     PBW (powderd brew wash) is het wondermiddel bij uitstek. Het is cheap en werkt stukken beter dan iso en zout.

     Warm water in je bong, 3 eetlepels erbij, 10 minuten laten staan. Even shaken en als nieuw
     Vapers 2de Hydro avontoor (actief)
     Vapers Hydro avontuur (voltooid)

     Comment


      #8
      Is dit het poeder wat ze meestal in de smartshops verkopen? Of kan je het ook in de supermarkt ofzo halen?

      Comment


      • QnQ
       QnQ commented
       Editing a comment
       Bij brouwmarkt.nl bijvoorbeeld

      #9
      Ok dankje

      Comment


       #10
       Klein beetje spiritus, beetje grof zout, ff beetje ronddraaien totdat alles weggeschuurd is, leeggooien, lekker flink doorspoelen.

       Comment

       Footer Left Ad

       Collapse
       Bezig...
       X