Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Smaakloze / geurloze wietboter recept

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Smaakloze / geurloze wietboter recept

    Korting op 420shop
    Hello!

    Ik heb reeds 1 keer wietboter kunnen maken wat geslaagd was qua effect. MAAR MAN WAT GORTIG!

    Uiteindelijk de boter in plaats van te verwerken in eten, in kleine porties ingevroren om dan net voor gebruik in kleinere stukje te doene naar binnen te spelen met joghurt, wietboter nog steeds gevroren bij het innemen.. Dat was ok maar mocht toch niet te lang duren.

    Nu mijn vraag, is er een manier smaak/geurloze boter te maken. Bij voorkeur zonder effect te verliezen?

    Mijn manier was wiet in de crusher, dan samen met boter in de au bain marie voor 2,5 uur rond de 80įC.
    - Tweede maal WSS Skunk op balkonnetje - FIM & LST & zondervoeding
    - Eerste maal WSS Skunk - met (waarschijnlijk) voeding fail & LST

    #2
    Je zal de geur en smaak altijd blijven behouden denk ik.
    Zowizo de boter,
    met bakken koken wat dan ook word de geur/smaakt redelijk geminderd maar mijn spacecake ruikt en smaakt gewoon naar wiet hoor.

    De wietboter maken doe je goed het water moet zo staan dat het heel licht borreld af en toe het moet niet doorkoken dan word het water nog te warm
    Haze kweek #1
    Haze kweek #2
    Indica/sativa

    Comment


      #3
      Ik heb ergens nog iets gelezen van water bij de boter en wiet te voegen in plaats van enkel boter en wiet. Het water zou dan een deel van het chlorofyl opnemen.. is dit iets waar iemand ervaring mee heeft?

      Een ander random idee van mij was om de THC eerst los te weken in pure alcohol. Dan de alcohol laten verdampen. Daarna weet ik het zo goed niet, boter erbij kappen veronderstel ik en au bain Marie dercarboniseren..
      Is dit iets die zou kunnen werken?
      - Tweede maal WSS Skunk op balkonnetje - FIM & LST & zondervoeding
      - Eerste maal WSS Skunk - met (waarschijnlijk) voeding fail & LST

      Comment


        #4
        Dat water is alleen om het kookpunt laag te houden.
        Het kan dan nooit hoger dan 100 graden worden.

        Terpenen zorgen voor de smaak en de geur.
        Als je terpenen googelt kun je daar heel veel over vinden, teveel om hier even uit te leggen dat die juist ook belangrijk zijn.
        Last edited by QnQ; 2 weken geleden.
        Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

        ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2014-15-16-17-18-19 ~ 2019 ~

        Comment


          #5
          Dus lang verhaal kort, goeie wietboter moet gortig smaken?

          Dan zal het terug een rondje op dezelfde manier zijn
          - Tweede maal WSS Skunk op balkonnetje - FIM & LST & zondervoeding
          - Eerste maal WSS Skunk - met (waarschijnlijk) voeding fail & LST

          Comment


            #6
            Ik heb werkelijk nog nooit iemand pure boter, laat staan wietboter naar binnen weten spelen, ghehe...

            De bedoeling is uiteraard dat je het hierna verwerkt in een gerecht. Welk gerecht sta je vrij in, zo lang er maar boter (of olie) in moet.
            Cake is niet zo m'n ding, maar ik hou wel van wafels of chocolade koekjes (en deze blijven ook iets langer vers).

            Je kunt wietboter maken au bain marie, of je kunt een kom vullen met water en daar je boter en wiet bij doen. Zoals Q zei zorgt het water er dan voor dat het niet te hard gaat koken.
            Nadat je alle wiet er hebt uitgezeefd zet je de hele kom in de koelkast tot de boter terug hard is en boven komt drijven. Dan kun je deze er zo afhalen.

            Ikzelf doe, als ik uiteindelijk koekjes ga maken, de boter ook altijd 50/50.
            Dus 50 gram wietboter en 50 gram gewone boter samen smelten, en daar de rest van je ingrediŽnten bij.

            Smakelijk!
            Stap voor stap geraken we er wel.

            Comment


            • Weske
              Weske commented
              Editing a comment
              Ik gebruik gewoon de volledige hoeveelheid wietboter hahaha hop hop

            • JackyS
              JackyS commented
              Editing a comment
              Naja, het wordt vervroren naar binnen gespeeld met yoghurt om de smaak ervan niet te hebben.
              In het begin zijn er gerechten mee gemaakt. Maar de smaak ervan is afschuwelijk vandaar ook de vraag..
              We hebben er o.a. risotto mee gemaakt en brownies, maar de smaak kwam overal zo sterk door..

            #7
            Als je het bevroren naar binnen werkt gaat het je om het effect en niet zo zeer om de mogelijkheid ermee te kunnen koken neem ik aan?
            Is het dan geen idee om wietolie te maken, in capsules te doen en dat gewoon te slikken?
            Bouwverslag klein budget

            Comment

            Footer Left Ad

            Collapse
            Bezig...
            X