Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Mariuanaise -> Meerdere recepten

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Mariuanaise -> Meerdere recepten

    Korting op 420shop
    Lekker voor bij een vette hap, vis, of als dipsaus voor brood of chips. Vergeet niet te proeven, er bestaat geen schaamte om je vinger eens door die zalf te roeren en hem in je giechel te steken. Beter iets te weinig smaak, dan veel te veel.

    Zonder wiet heb je prima recepten voor een legale dipsaus.


    Knoflook mariuanaise.
    - 2 Eetlepels (vanaf nu afgekort met el) yoghurt
    - 4 el mayonaise of fritesaus als je aan de lijn wilt denken.
    - 2 tenen geperste knoflook
    - 2 el 'italiaanse kruiden' als je het vers wilt doen: oregano, bieslook, basilicum, tijm en rozemarijn, wel effe heel fijnhakken.
    - Grammetje lekkere wiet.
    - 2 theelepels poedersuiker. -> dat is de reden waarom shoarmazaak-saus vaak beter smaakt dan de jouwe. Er zit mega veel suiker doorheen.
    - Naar gelang een kneepje citroensap en peperkorrels.
    (optioneel: - ik knijp zelf 2 el Sriracha-saus of soms sambal door de saus. Omdat ik van pit hou)

    Zoals we weten in de keuken: eerst de yoghurt, dan mayo, dan de kruiden. Anders blijven die aan de bodem plakken.

    Rode Ganjawijnsaus.

    - 4 El mayo
    - 2 el yoghurt
    - 2 el uitgekookte rode wijn (uitkoken is heel belangrijk! Haalt het bittere weg) Dus koken tot het borrelt, 10 minuten wachten, koelen en daarna gebruiken.
    Warme wijn gebruiken zorgt voor stolling in de mayo! Dat wil je niet.
    - 1 el gemalen peper
    - kneepje HELA of OLIEHOORN curry. Al het andere is rommel. Echt.
    - Snufje mosterd. Of niet, mag je zelf weten. Proef eerst even.
    - Wietjes, maar hasj is lekkerder. Neem een polm of iets anders poederigs.
    (optioneel: scheutje whisky/whiskey/bourbon voor een frisser effect)
    Klaar.

    Ganja-Dille broodzalf, lekker met grillworst of salami meej kaas.
    - Wederom 3 el may
    - Als je wilt, een beetje azijn. Echt een beetje!
    - Dille, gesneden natuurlijk. Mag best veel zijn.
    - Beetje yoghurt naar hoe dik je het wilt. -> als je al azijn hebt toegevoegd, neem dan gewoon water of melk. Goed roeren, en dan mengt het prima.
    - Kerrie, klein beetje (halve theelepel?)
    - Wietjes. Of vermalen hasj.
    - Kneepje honing.
    - Nachtje laten trekken in de koelschrank, dan komt de dille-smaak goed vrij.
    Klaar.

    En nu, de kroon op mijn saustocht, gejat van Subway:
    Chipotle southwest!

    - Marzjenez. Mayo. 4 eetlepels.
    - Mosterd: 2 eetlepels.
    - Worchester saus: 2 druppels.
    - Sambal Badjak: 2 eetlepels.
    - Knoflook: 2 tenen.
    - Citroen: zoveel als nodig totdat het lekker is. -> blijf proeven
    - Gemalen Jalapenos (1 of twee stuks)
    - Beetje tomatenketchup
    - Wiet. Of vermalen hasj.
    Bij deze, zijn veel verschillende hoeveelheden mogelijk. Check wat je zelf lekker vind! Ik hou van pittig. Dat is heel erg pittig voor een normale eter.


    Ganjaracha

    Gebaseerd op sriracha.
    Neem 70 gram pepers. In de blender tot je pulp hebt. Als je wilt, mag je de pitjes er eerst uithalen. Doe ik niet.
    Neem 50ml azijn, giet dat over je peperpulp.
    Knijp 4 tenen knoflook en gooi die in je pulp.
    Effe flink roeren.
    Tomaatje door de blender. Ook in de pulp gooien.
    Daarna alles samen in de blender.
    Giet het in een potje of flesje, voeg eventueel eerst zout en suiker toe (daardoor langer houdbaar)
    En klaar ben je. Een soort sambal/sriracha homemade hardcore peperzalf.
    Oh ja, je kunt wiet toevoegen voor de kleur. Altijd leuk, een beetje groen.
    Scheutje vodka, whiskey of bourban mag ook altijd.


    Als je het goed doet, eet je ongeveer 2 eetlepels saus per bereiding (maak dus wat meer), nog vˇˇrdat het op tafel komt. Want ik doe dit nu uit mijn hoofd, en heb 4/5 sauzen al een half jaar niet meer bereid.
    Als iemand hem besluit te maken met andere hoeveelheden; laat het hieronder effe weten! Misschien vind een ander het op jouw manier lekkerder.

    Bon apetit!
    Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
    Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

    #2
    Re: Mariuanaise -> Meerdere recepten

    Ha, leuk recepten.

    Heb je de wiet vooraf nog verwarmd voor het effect of laat je het "rauw"?

    Lopen verslag: McPurple S1 Fem van Forum Genetics op DWC met GHE FloraNova onder 400W Cree COBs

    Comment


      #3
      Re: Mariuanaise -> Meerdere recepten

      Geniaal! Nog nooit aangedacht, verder als de space cake en koekjes nooit gekomen. Dit is zeker het proberen waard! Dit weekend het 1ste recept van je proberen!
      Grow bitch! Grow!

      Comment


        #4
        Re: Mariuanaise -> Meerdere recepten

        damn... dit is zeker allemaal eens het proberen waard

        Comment


          #5
          Re: Mariuanaise -> Meerdere recepten

          Be my guest en probeer het lekker uit! Warme wiet of koude wiet, dat mag men zelf weten. Dit is gewoon een lijstje met sauzen die ik regelmatig maakte, waar je zonder echt smaakverlies wat aan toe kunt voegen. Binnenkort eens kijken of we ganjawinegums kunnen maken met BHO of polmsuiker. Waarschijnlijk wel, nee, zeker wel. Maar de receptuur natuurlijk!
          Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
          Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

          Comment


            #6
            Re: Mariuanaise -> Meerdere recepten

            Heb er nu al zin in!!

            Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk

            Comment

            Footer Left Ad

            Collapse
            Bezig...
            X