KOFFIE, DE MAZZEL.....
Omschrijving:
voor 4 kleine kopjes of 2 mokken!
Men neme:
1 liter zelf gemaakte zeer sterke koffie
2 flinke bellen met cognac
5 gram donkere/zwarte hash
4 eetlepels stevige slagroom (gezoet)
1 reepje verkade chocolade
Bereiding:
Als eerste maal je de hash tot poeder, het is dus zaak om een
harde soort te nemen en niet de plakkerige zwarte hash. Doe nu alle
ingrediënten in een grote thermoskan, met uitzondering van 2 eetlepels
slagroom en het reepje chocolade, want die hebben we nodig voor de garnering!
De inhoud van de thermoskan goed mengen! Nu kan je de chocolade in blokjes
breken, bij 4 kleine kopjes leg je 1 blokje op de bodem van elk kopje, bij
2 mokken neem je er 2 of 4 per mok! (dit is een kwestie van smaak).
Nu kun je de hete gemengde koffie in de kopjes gieten en als afsluiter een
flinke lepel slagroom er bovenop.
Geniet maar..... wees wel voorzichtig dit is niet zomaar een kopje koffie!!!!!
Grtz
Omschrijving:
voor 4 kleine kopjes of 2 mokken!
Men neme:
1 liter zelf gemaakte zeer sterke koffie
2 flinke bellen met cognac
5 gram donkere/zwarte hash
4 eetlepels stevige slagroom (gezoet)
1 reepje verkade chocolade
Bereiding:
Als eerste maal je de hash tot poeder, het is dus zaak om een
harde soort te nemen en niet de plakkerige zwarte hash. Doe nu alle
ingrediënten in een grote thermoskan, met uitzondering van 2 eetlepels
slagroom en het reepje chocolade, want die hebben we nodig voor de garnering!
De inhoud van de thermoskan goed mengen! Nu kan je de chocolade in blokjes
breken, bij 4 kleine kopjes leg je 1 blokje op de bodem van elk kopje, bij
2 mokken neem je er 2 of 4 per mok! (dit is een kwestie van smaak).
Nu kun je de hete gemengde koffie in de kopjes gieten en als afsluiter een
flinke lepel slagroom er bovenop.
Geniet maar..... wees wel voorzichtig dit is niet zomaar een kopje koffie!!!!!
Grtz
Comment