Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Lativa Vaporizer Review - 420shop

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Lativa Vaporizer Review - 420shop

  Korting op 420shop
  Oké, daar gaan we. Wacht.. Waar komen we vandaan? Dat lijkt me belangrijk om uit te leggen, vooral omdat vaporizen iets totaal anders is dan een joint.

  Fan van blowen sinds de afgelopen 10 jaar. Misschien wel al 11. Ik hou van cannabis, vooral om de smaak. Het effect maakt me niet zoveel uit, zolang het er maar is. Ik rook graag jointjes met tabak. Niet te sterk, maar je moet 't wel voelen. Je moet 't vooral proeven vind ik. Alle lovende verhalen over vaporizen hebben me doen besluiten om ein-de-lijk eens iets te bestellen bij 420shop. Geen kwaad woord daarover. Hoewel de naam niet leuk staat in mijn e-mail inbox (persoonlijk zou Nabil Media daar minder opvallend zijn). Afijn, ook ein-de-lijk dus eens het vaporizen onder de loep genomen. Let op: ik heb ooit zelf een vaporizer gebouwd van een oude bong en een verwarmingsplaatje, dat smaakte ontzettend naar hasj en niet zo lekker eigenlijk. Veel te bitter, als rauwe gebrande koffiebonen in je smoel. Daarom was ik bang, heel bang, om een smak geld neer te tellen voor een apparaat dat ik niet kan ruilen.

  Ik heb de Aristech Lativa vaporizer eens flink getest, en dit topic is om die ervaring te delen.
  De vaporizer is op 4 momenten getest, te weten:
  - Gamesessie in mijn eentje
  - Filmavondje met twee vrienden
  - In de auto (als bijrijder)
  - In bed tijdens een filmpje

  Geteste wietsoorten:
  - P#2 groen
  - White Rihanna
  - Shopwiet (Jack herrer)
  - Shopwiet (Amnesia Haze)

  Laten we beginnen met het apparaat zelf. Ik kan veel lullen over het design, maar dit is veel makkelijker:


  Design is prima, iets aan de grote kant (15,5cm of zelfs 16). Dus dat gaat wat minder lekker in je broekzak. Alles ziet er clean uit, er zijn geen nare randjes om jezelf aan open te halen, of plekjes waar rommel goed blijft zitten. Behalve in de vape-kamer dan. Het buisje eindigt in een hoek. Op foto 2 zien we daarom ook wat rommel. Het apparaat komt met een oplader (uitrolbare kabel!) een dab-ijzertje, en een schoonmaakborstel voor dat nare hoekje.
  Er zitten ook screens bij, voor het mondstuk. Het mondstuk komt trouwens moeilijk los. Je moet het een beetje forceren. Dat is nu nog wel leuk, maar het lijkt me het meest slijtagegevoelige deel. Best onhandig als je straks een trek wilt nemen, en het mondstuk valt eraf. Dan valt direct ook je wiet eruit. Technisch is het ding dus niet super geweldig ontworpen voor langdurig gebruik.

  Temperatuur
  De lativa is instelbaar van 150-225 graden C en het apparaat is in enkele seconden op temperatuur. Het display is instelbaar in fahrenheit en celsius. Daarover is verder weinig te zeggen. Het werkt gewoon. Aan het eind van de cyclus (voordat het apparaat stopt) wordt het mondstuk wel erg heet. Zo heet, dat iemand zijn lippen verbrand heeft.
  Ik heb geen metingen verricht of de displaytemperatuur ook écht de inwendige temperatuur is.

  Geur
  Dat is een opmerkelijk dingetje. Ik breng veel tijd door in laboratoria, en ik ken de geur van veel plastics als geen ander. Zodra ik het apparaat voor de eerste paar keer aanzette, kwam er een ontzettend vervelende, onaangename geur vanaf. De geur van kortsluiting in de magnetron. De geur van nieuwe elektronica die warm wordt. Die geur ging niet weg tot de 5e keer gebruiken. Geuren, met name van plastics, betekenen dat er plastics verdampen. PP5, ofwel polypropyleen, is een plastic dat hittebestendig is. Dat geurt ook nauwelijks als het smelt. Dit lijkt wel bakkeliet of LPDE. Het is gewoon de geur die je pas hoort te ruiken als je huis afbrandt, zoiets. Dat is een akelig idee, vooral als je relatief gezond wilt vaporizen.. Zit je alsnog kankerverwekkende rommel te hijsen. Soit, die geur werd dus op den duur vervangen door iets anders, omdat het ding toch gebruikt werd.
  Daar sta je dan. Aan het eind van een avondje chillen met vrienden. Dan moet je vaporizer mee naar huis. Effe leegkloppen, dat ging erg makkelijk. Maar dan.. De geur! Die akelige stoffige geur van droogverbrande bladeren.. Die zat 3 dagen later nog in mijn jas. Inmiddels neem ik een extra gripzakje mee als mijn vaporizer mee gaat. Een joint kun je achterlaten, weggooien. Een vaporizer.. Die moet weer aan de oplader. Nou, als je de volgende dag nog moet werken met dezelfde kleding.. Doe het niet.

  Gebruik
  De vaporizer werkt makkelijk. Vijf keer klikken en hij gaat aan. Vijf keer klikken en hij gaat uit. Hij onthoud de temperatuur, dus dat is handig voor later gebruik. Omdat hij zo snel opwarmt, en je toch pas op het eind de temperatuur wilt verhogen, is dat ook een nadeel. Zodra je opnieuw gaat vapen, moet je dus snel de temperatuur verlagen. Anders ben je de smaak en actieve stoffen kwijt.
  Het apparaat schakelt vanzelf uit na een x-aantal minuten. Volgens mij 5 minuten. Ik heb het niet in de gaten gehouden. Maar het is lastig om even snel een hijsje tussendoor te nemen zoals met een joint: ding in je mond, aansteker erbij, hijsje, wegleggen. Met deze vaporizer is het: aan je mond zetten, oh fuck hij staat uit, aanzetten, klikje te weinig.. Aanzetten, wachten, hijsje nemen, uitzetten (anders verlies je weer alles) en wegleggen.
  Op de stopwatch scheelt dat toch gauw 45 seconden tot enkele minuten. Als je een film zit te kijken, of zit te gamen, is dat niet ideaal.
  Het vullen van de kamer is moeilijk. In de auto een joint draaien, dat kan op je broek. Gruis kan op je vloeitje, of op je pak tabak. Met een vaporizer is dat toch anders, je moet direct vanuit het zakje, of je grinder, naar de kamer. Dat past allemaal maar nét, en in het donker is het niet te doen. Je knoeit veel. Allemaal verlies. Op een rustig avondje gaat het wat makkelijker, maar ook dan is het nog best een werkje.
  Het schoonmaken / leegmaken is prima te doen; klik het mondstuk eraf en tik het ding op een doekje op tafel. Alle droge stof valt er gewoon uit. Maar dat is wat lastiger in een auto; het spul moet uit het raam, of in de prullenbak. Een jointje in de bosjes gaat nog wel, dat breekt af enzo. Een vaporizer laten vallen is wat minder leuk. Openbaar gebruik zit er gewoon niet in. Omdat het meenemen altijd geurt, en omdat het wegkieperen van je wiet ook een klus opzich wordt.

  Smaak
  Hier gaat het bij mij allemaal om. Die smaak dus. Nouja, zoals beschreven waren de eerste paar runs nogal plastic. Nogal.. Nou, vrijwel geheel plastic.
  Daarom de eerste paar keer gewoon eens tabak geprobeerd. Nou, dat raad ik iedereen af. Wat een smerigheid.
  Effe schoongemaakt en daarna wiet. Met een tabelletje erbij voor temperaturen, ben ik eens gaan spelen. Verhip! Rond de laagste temperatuur, dan smaakt het echt, oprecht heerlijk. Een pure cannabis smaak, zoals je wiet ruikt. Vol, afgerond en compleet. Overheerlijk. Ik geloofde m'n papillen niet, maar het was zo. Inderdaad, dat was wat ik gelezen had. Dat was waar ik op hoopte. Die smaak, goed als hij was, bestond gemiddeld voor 5 hijsjes. Daarna maakte die plaats voor iets wat nogal polm-hasj achtig smaakt, en daarna niets anders dan een brandende composthoop. Temperaturen hoger dan 150 graden, deden precies hetzelfde, maar dan sneller. Vijf hijsjes, en dan was m'n halve gram wiet er doorheen. Daar rol ik normaal 5 joints van, beste mensen. Joints die hun smaak behouden tot tenminste 25 hijsen. Wiet-technisch gebruik ik dus in 2500% meer wiet in een vaporizer ten opzichte van een joint, voor dezelfde hoeveelheid smaakbelevingen. Oef.. Dat is wel even slikken..

  High
  Niet geheel onbelangrijk. Hoe high word je van een vaporizer met 0,5 gram wiet? Één vriend zei dat de wiet insloeg als een bom. Hij werd net zo high als een normale joint. Ikzelf, en de andere vriend, wij waren niet overtuigd. Na 3 kamers leeggevaped te hebben, zaten we aan het effect van een halve tot driekwart standaard joint. Met de tabel erbij voor verdampingstemperatuur van actieve stoffen, en nog wat opzoekwerk, kwamen we erachter dat we toch echt niets verkeerd deden. De wiet was prima, maar het effect.. Dat was er nauwelijks. We roken en blowen al jaren, dus aan het ademen zal het niet liggen. Toch, voor 3-4 euro aan wiet per kamer, is het een schamel contrast met een joint. Die voel je wel inslaan als een komeet, met vapen komt het er gewoon net niet uit. Je moet ook drie keer zoveel gebruiken voor hetzelfde effect. Dat kan aan de tabak liggen die we in onze joints stoppen, maar ook daarvan denk ik dat het effect slechts marginaal bijdraagt. Van een bong met eenzelfde hoeveelheid pure wiet, voelen we namelijk ook wel de moker.

  Gevoel
  Ben je weleens in een sauna geweest met een geurtje? van die aromatherapie? Dat is vapen, maar dan zonder stoom. Je ademt geurige lucht in. En dat is een raar gevoel. In het begin zelfs ontzettend scherp op de keel. Ik heb zitten hoesten. Bij het direct instellen van een hogere temperatuur, komt er wat waterdamp vrij die toch voor een rooksensatie zorgt. Dat is erg fijn als blower; je voelt alsof je een joint rookt. Het keelgevoel, mondgevoel, de terugslag van je longen die het niet accepteren, het hele pakket. Maar dan is je wiet warm, dan is er geen water meer. Die drie hijsjes die authentiek waren, zijn voorbij. Wellicht is het beter om natte toppen te vapen. Ik weet het niet. Ik weet het gewoon niet. Maar het voelt niet zoals ik gewend ben. En ik ben autistisch wat dat betreft. Wat de boer niet kent, dat vaped 'ie niet.

  Vaporizen
  Ja, je moet er van houden. In het begin is het heerlijk. Die eerste vijf hijsjes die niet smaken naar een herfstvuur van nat hout. Die zijn goddelijk. Oprecht. Maar dan maakt het plaats voor de geur van verderf, aangebrand vlees, herfstbladeren, hooibrand, en een enkeling beschreef het niet anders dan "Poep". Precies waar ik bang voor was. Precies wat mijn zelfgemaakte bong-verwarmer ook deed; in het begin lekker, daarna akelig.
  Dat accepteer ik allemaal van harte, als het effect dan vergelijkbaar is. Maar ook dat viel ontzettend tegen. Het is gewoon zo ontzettend inefficiënt, dat ik met een oogst waar ik een jaar van kan blowen, slechts 3 maanden zou kunnen vaporizen. Of minder zelfs. Ik kweek om niet naar de coffeeshop te hoeven, maar met een vaporizer gaat dat wel het geval worden.
  Ik draai een jointje in 1,5 minuut, net zolang als ik doe over het vullen van de vaporizer. Echter, een joint spoel ik door de asbak in een enkele beweging, een vaporizer schoonmaken voelt toch als het vervangen van een stofzuigerzak; het is een klusje waar je tijd voor moet nemen. Elke keer weer.
  Het is een grappig apparaatje, een leuk hebbeding. Maar je kunt hem dus niet meenemen als je nog representatief wilt zijn (of niet wilt ruiken naar een kampvuur waarbij ook ontzettend veel geblowd werd). Keerzijde: je ruikt niet naar rook na het vapen, wel naar hasj. En als je het thuis doet, is er geen excuus om het niet te doen. Behalve dat hoge gebruik, nare smaak, en het middelmatige effect.

  Eindoordeel
  Mijn oordeel is helaas waar ik bang voor was: vaporizen is niet aan mij besteed. De hoge verwachtingen die het web scheppen, die worden gewoon niet waargemaakt.
  Los van de plasticgeur in het begin, en de muffe lucht op het eind, is de lativa een prima vaporizer voor je geld. Tenminste, dat vind ik zelf. Met een enkele design-fout in het mondstuk. Maar prijs-kwaliteit technisch, gezien de accesoires en de snelle opwarm tijd en het gemak in gebruik - je zult er vast handig in worden - vind ik het absoluut geen slecht ding. Hij gaat toch gauw 10 keer mee op één batterij, en hij is in 2 uur opgeladen via micro-usb. Vaporizen zelf, dat is me gewoon tegengevallen. En dat is iets heel persoonlijks.
  Misschien doe ik het gewoon fout. Een druppeltje gedemineraliseerd water op de wiet maakt de smaak iets langer houdbaar, maar alsnog is dat van korte duur. Maar hoe fout kun je het doen? Laagste temperatuur, gegrinde wiet erin, aanzetten, en vapen.. Toch?
  Wellicht doe ik het fout. Dan hoor ik graag van jullie wat er beter kan, want het zou zonde zijn om het apparaat niet meer te gebruiken eigenlijk.. Misschien wordt het dan langer lekker, en is het effect beter. Dan pas ik m'n hele review aan. Tot die tijd, moeten jullie het hiermee doen!
  Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
  Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

  #2
  Re: Lativa Vaporizer Review - 420shop

  Bedankt voor deze zeer uitgebreide en eerlijke review!

  Ik ben tevreden met mijn Haze V3 met een dubbele kamer. Vapen tot een licht roesje is voldoende voor mij. Beter te doseren dan wietchocolademelk. Maar zal eens doorgaan tot ik stoned ben.
  Ik heb nooit gerookt dus een joint nooit geprobeerd. Wel de Volcano van mijn zoon, maar die is niet echt stealth in de woonkamer☺️
  Stemma doet het forum, stout 2017

  Stemma doet stout (2016)
  Dark Devil en Punisher#2 in huize Stemma

  Comment


   #3
   Re: Lativa Vaporizer Review - 420shop

   Ik heb toch een andere ervaring met zowel de flowermate als de volcano, al zie ik de gelijkenissen met de flowermate. Tip van dieje vape critic op youtube is zo droog en zo fijn mogelijk vapen. Die zegt grinden en dan een kwartierke op een papier laten uitdrogen. Als je trouwens je wiet op een papiertje strooit met een plooi in dan schud je dat er toch zo in die kamer zonder problemen? Ik kan ook niet goed zien hoe groot die kruidenkamer is, maar een halve gram krijg ik in de flowermate niet in. Het best werkt wiet die nauwelijks aangeduwd is. Een halve gram moet je er toch echt in proppen en goed aanduwen? Ziet alles egaal bruin als het eruit komt? Moet je het er uit prullen of valt het uit de kamer? Dat geurprobleem heb ik met de flowermate ook niet. Ik zou zo kunnen gaan werken. Maar de smaak verdwijnt wel snel ja. Toch in de flowermate.

   En dan het al zo vaak gehypte ding dat het bijna cliché wordt. Volcano. Als je dan nog zegt dat vapen niks is dan is het ook niks. Maar het verschil is gewoon gigantisch. Je hebt de volle smaak tot op drie verschillende temperaturen.

   Comment


    #4
    Re: Lativa Vaporizer Review - 420shop

    Nou ik heb de HerbalAire Elite en als ik daar 0,2 gram wiet in doe kan ik er toch zeker een half uur aan hijsen, en dan bedoel ik niet nonstop, nee net zoals met een joint, ff niet dan weer 2 of 3 x achter elkaar.
    Bij mij gaat het niet om de smaak, maar om het effect. Maar mijn ervaring is dat het op 160 graden lager duurt voor ik stoned ben dan met 185 graden, en bij 160 graden haal ik het half uur wel en bij 185 graden red ik net 20 min.
    Ik denk zelf dat zo'n ding op een accu niet de capaciteit heeft om de temperatuur constant te houden bij een flinke hijs.

    Greetzz

    Comment


     #5
     Re: Lativa Vaporizer Review - 420shop

     https://www.aliexpress.com/item/Orig...0-838dacd4fc93

     Comment


      #6
      Re: Lativa Vaporizer Review - 420shop

      dus met andere woorden lr2 ? niet de moeite om daar je geld aan uit te geven ?

      had er 1tje gezien bij kandypens , koste wel iets meer 140 dollar als ik me niet vergis , was zwaar aant twijfelen om deze gelijk mee te bestellen met men shatter pen

      maar tot op heden nog niet gedaan , eerst wat meer info over opzoeken
      Met een jointje in je hand , kom je door het hele land ^^

      Comment


       #7
       Re: Lativa Vaporizer Review - 420shop

       Ik denk dat er een groot verschil zit tussen goedkope en daardoor 'slechtere?' conductie warmte waar deze allemaal mee werken en convectie waar er een paar mee werken (volcano, grasshopper).

       Wat je beschrijft hier had ik met de wispr2 ook. Duurt lang, niet handig. Ik kwam er niet echt high van en de smaak was ook niet zo goed. En dan nog maar over het schoonmaken te zwijgen.

       Maar eenmaal ik de grasshopper had verdween dit allemaal. Snelle start (4 sec) en je kunt hijsen. Als je het ding op full zet dan hoest je je longen uit. En als je er niet zwaar high van wordt dan scheelt er iets, want ik blow elke dag en van de GH heb ik toch al paar keer een serieuze klop gehad.

       Maar hij kost wel wat. Zoals de volcano ook iets kost. En de meeste kopen dan maar de goedkopere conductie toestellen.
       Zelfs de pax2 moet zwaar onderdoen voor mij versus de grasshopper.

       Het is niet mijn bedoeling om je review af te breken LR2, maar veel mensen worden stappen af van het vapen omdat ze niet het correcte toestel gebruiken.

       Misschien moet ik eens een demo houden ergens van de GH en volcano voor de ongelovigen
       Vapers 2de Hydro avontoor (actief)
       Vapers Hydro avontuur (voltooid)

       Comment


        #8
        Re: Lativa Vaporizer Review - 420shop

        Ik heb hetzelfde met de flowermate 5.0 Pro tegenover de volcano. Dan koop je volgens mij beter zo'n cheap ass pen met zo'n keramische spoel. Dan zit je dicht tegen verbranding aan, maar dan zit de smaak en het effect wel ok.

        Comment


         #9
         Re: Lativa Vaporizer Review - 420shop

         Ik heb er nu een aantal geprobeerd waaronder de 'top of the line' zoals de pax/mfb en telkens merk ik een duidelijk verschil met mijn grasshopper.
         De volcano gebruik ik eerlijk gezegd bijna nooit meer sinds ik dat ding heb. Vullen is een peace of cake, klik en hopa trekken. Binnen de 10 seconden ben ik weg. Daarna uitkloppen en het is clean en klaar om terug te beginnen.
         Geen gedoe behalve de korte duur van de batterij. Maar ik heb er 2 dus kan me dat ook niet veel schelen.

         En hij is stealth. Ik heb er alleen maar lof over
         Vapers 2de Hydro avontoor (actief)
         Vapers Hydro avontuur (voltooid)

         Comment


          #10
          Re: Lativa Vaporizer Review - 420shop

          En je verbrandt je lippen niet? Die temperatuurregeling kon precies ook beter. Zoals de vape critic aangeeft, een mini draai en je zit ineens 10° warmer? De damp die dat ding produceert lijkt mij dan wel van de betere kwaliteit. Ik was naar de boundless cxv aan het kijken, werkt ook met convectie. Dat gaan sowieso de betere toestellen zijn. Helaas ook aan de dure kant.

          Comment


           #11
           Re: Lativa Vaporizer Review - 420shop

           Zo zeg, wat een mooie review!
           Heel herkenbaar helaas
           2015 - Santa Maria binnen en buiten eerste keer
           2016 - Greyvol's buitenkweek
           2017 - Santa Maria van Space Cees

           Comment


            #12
            Re: Lativa Vaporizer Review - 420shop

            Beo, eerlijk gezegd wordt het wel warm. Maar ik heb er geen last van. En hij staat bij mij standaard op full Dikke wolken, bijna een joint dat je rookt
            Die boundless zijn idd ook soortgelijke toestellen, en dus ook even duur.

            Voel je vrij om die van mij even te proberen hoor
            Vapers 2de Hydro avontoor (actief)
            Vapers Hydro avontuur (voltooid)

            Comment


             #13
             Re: Lativa Vaporizer Review - 420shop

             Oorspronkelijk geplaatst door k1 View Post
             dus met andere woorden lr2 ? niet de moeite om daar je geld aan uit te geven ?

             had er 1tje gezien bij kandypens , koste wel iets meer 140 dollar als ik me niet vergis , was zwaar aant twijfelen om deze gelijk mee te bestellen met men shatter pen

             maar tot op heden nog niet gedaan , eerst wat meer info over opzoeken
             Als je geld uit gaat geven, geef het dan uit aan een volcano-type. Iets waarbij je de damp uit een zak kunt trekken. Die pen-modellen zijn verspilling van je wiet vind ik persoonlijk.
             Ik zit erover te denken om met een PC-fan en wat PVC een soort eigen volcano te gaan maken vanuit die Lativa. Het feit dat er zoveel ontsnapt aan de vrije lucht is het grootste minpunt.

             Voor de rest stel ik voor dat we het over de lativa hebben in dit speciaal daarvoor gemaakte topic. En niet teveel over andere modellen discussiëren, want daar zijn weer andere topics voor.
             't Zal mij verder worst wezen overigens, wat er hier en daar besproken wordt, maar een onoplettende lezer ziet zo door alle bomen het bos niet zo goed meer. Tenminste, ik ben het alweer kwijt hier.
             Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
             Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

             Comment

             Footer Left Ad

             Collapse
             Bezig...
             X