Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Diamond Haze

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Diamond Haze

  Korting op 420shop
  Hallo allemaal,

  Ik zou graag meer te weten willen komen over Diamond Haze.

  Dit omdat er op google geen strain info te vinden is. Weet iemand uit welke soort(en) deze is voortgekomen?

  Ik heb deze wiet pas gerookt, na bijna een jaar lichtere soorten gerookt te hebben. Ik vind hem qua smaak iets hebben van lemon skunk en nevilles haze. De smaak is minty - citrus -haze achtig.

  Wat het exacte thc percentage is weet ik ook niet. Maar ik gok dat het in de buurt komt van Amnesia Haze. 20-22%

  Ik ben dit heftige (vermoedelijk Sativa) effect niet meer gewend. Het wekt meer angst op dan andere soorten wiet die ik gewend ben. Dus zeker geen wietje voor mensen met angststoornissen. En ik wordt er ook onrustig/opgejaagd van i.p.v. calm en relaxed.

  Daarom zou ik toch graag wat meer te weten willen komen over deze soort. Mensen met informatie hierover: Be my guest!

  Jixx

  #2
  Re: Diamond Haze

  https://www.cannapot.com/mcp/cannabi..._Diamond_Haze/
  Handen in de lucht en groeten aan je tante...

  Comment


   #3
   Re: Diamond Haze

   Bedankt voor je reactie!

   Comment


    #4
    Re: Diamond Haze

    Shopweed wordt vaak redelijk vroeg geoogst dus weinig cbn ten opzichte van de thc. dat geeft dan ook een meer high als stoned effect.

    Comment


     #5
     Re: Diamond Haze

     In een coffeeshop plakken ze er heel vaak ook maar gewoon een naampje op.
     Vroeger heette bijvoorbeeld alles White widow.
     Het kan best een Amnesia (SSH) pheno geweest zijn, of Lemon haze, die je gehad hebt, dus dat kun je het best bij de shop vragen misschien.
     Als je zo'n vraag stelt weet je binnen 5 seconden of ze maar wat verzonnen hebben. (begint z'n antwoord met een langgerekt "eeeuuhh"....)

     Minty kan ook chlorofyl zijn wat je proeft, of voeding. (PK13/14)
     ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

     Comment


      #6
      Re: Diamond Haze

      Veel van de soorten die ik bij mijn favoriete coffeeshop haal staan gewoon op internet bij strain info of leafly. Vaak soorten van DNA Genetics. Als het goed is wordt alles ook nog eens gecontroleerd, omdat het een staatshop is? Hierdoor zijn de prijzen wel iets hoger, dan bij de gemiddelde coffeeshop. Tangie staat nu bovenaan met 13 euro per gram. De rest is een eurotje goedkoper. ak-47 kost 9 euro de gram , en is daarmee de goedkoopste. Ik heb zelf gekweekt ,en ik vind chlorfyl naar bladgroen smaken. Ik heb ook pk13/14 gebruikt, maar ik heb in mijn soorten nooit geen minty smaak gehad. Ik dacht juist dat een minty smaak een teken is van een goede curing? Die langgerekte "eeeeeuh" kan dat ook niet gewoon komen omdat de verkoper net een Amnesia joint gerookt heeft?
      Last edited by jixx; 17 July 2015, 09:13.

      Comment


       #7
       Re: Diamond Haze

       en ik vind chlorofyl naar bladgroen
       Das redelijk logisch daar chlorofyl bladgroen is het zijn synoniemen. Raakt chlorofyl , ook wel bladgroenkorrels genaamd opgesloten in het blad omdat men te snel droogt dan geeft dat idd een munt/mint achtige smaak. Chlorofyl heeft een dag of 10 nodig om netjes af te breken en hiervoor moet de plant nog niet geheel uitgedroogd zijn anders raakt het opgesloten. Alles wat dus sneller gedroogd is dan 2 weken vertoont vaak deze muntsmaakt die dan de echte smaak van de strain overheerst.

       Comment


        #8
        Re: Diamond Haze

        Dus eigenlijk is een minty smaak juist het teken van een slechte curing FlintStoned? Maar Neville's haze bijvoorbeeld he.. bij die soort is het wel normaal dat er een minty (onder) toon aanwezig is? Ik bedoel niet echt een overheersend pepermuntsmaak, maar een duidelijke aanwezige munt smaak, anders dan bij alle andere soorten die ik gerookt heb sowieso. In sommige Amnesia haze soorten proef ik het wel eens, maar dan nog meer op de achtergrond, dan bij Neville's haze. Enkelt in die 2 soorten, en in Diamond haze zelf heb ik het idee dat die mint smaken meer aanwezig zijn. Bij geen haze, of andere soorten haze strains proef ik niet snel een mintachtige smaak. Wat ik me nu afvraag is hoort dit bij sommige stains, of is dit dus gewoon een teken dat het dus te snel gedroogd is?
        Last edited by jixx; 19 July 2015, 09:39.

        Comment


         #9
         Re: Diamond Haze

         Op leafly staat dat de smaken/geuren richting tea, diesel en pungent zouden moeten zijn. Anyway, dit is niet hoe ik mij Neville's haze kan herinneren. Tenzij ze pepermunt tea bedoelen :p Ik denk dan dat ik toch te maken heb gehad met een te snel gedroogd soortje.

         Comment


          #10
          Re: Diamond Haze

          Er zijn zeker strains die van hun eigen een munt/mint smaakje hebben. De smaak is verbonden met stoffen als flavono´den, fenolen en terpenen. Planten maken die stoffen aan als verdediging tegen insectenvraat en schimmelaanvallen (secundaere metabolieten). Het zijn dan ook gifstoffen. Maar zoals bij veel medicinale stoffen, geldt ook hier: in kleine hoeveelheden is het gezond.
          Men denkt dat cannabis meer dan 120 terpenen bevat, hoewel vele hiervan in heel kleine hoeveelheden voorkomen en waarschijnlijk een zo goed als verwaarloosbaar effect hebben.
          De belangrijkste terpenen en terpeno´den die in cannabis zijn gevonden zijn limoneen, myrceen, pineen, linalool, eucalyptol, γ-terpineen, β-caryofylleen, caryofylleenoxide, nerolidol en fytol.

          Als planten een temperatuurstijging voelen, starten ze de synthese en productie van terpenen. Terpenen verdampen bij hoge temperaturen en produceren microluchtstromen die de plant afkoelen en de transpiratie verminderen om zo de plant tegen uitdroging te beschermen. Daarom is duidelijk merkbaar dat cannabisplanten een sterkere geur hebben tijdens de eerste ochtenduren dan tijdens het warmste deel van de dag; wanneer een groot aantal terpenen verdampen. Daarom wordt het oogsten van de rijpe cannabisplanten aanbevolen tijdens de eerste ochtenduren


          Borneol Kruidig, menthol, kamfer. Kaneel, galanga en alsem bevatten veel Borneol.
          Soorten met veel Borneol: The church, Diamond Girl, Green-o-matic

          Eucalyptol Pittig, mint, kamfer. Rozemarijn, salie, alsem, basilicum, tea tree, kamfer, laurier bevatten ook veel eucalyptol.
          Soorten met veel Eucalyptol: Kings Kush, ChemDawg, Bubba Kush

          Limoneen
          , en dan met name de D-isomeer, is de belangrijkste monoterpeen die citrusfruit zijn geur geeft. Pure D-limoneen heeft een sterke sinaasappelgeur. Ook gevonden in: Citrusvruchten, rozemarijn, pepermunt. Soorten met veel Eucalyptol: OG Kush, Damn Sour, Diamond Girl, Super Lemon Haze, Jack the Ripper, Lemon Skunk

          Myrceen, de terpeen die het meest voorkomt in cannabis en bij sommige soorten meer dan 60% van de etherische olie uitmaakt. Zoet, fruitig, groene groenten, tropisch, aards
          Ook gevonden in: Mango, hop, citroengras, tijm, guave, Indische laurierboom, verbena en mercia
          Soorten met veel myrceen: White Rhino, Sweet Mango Auto, K. Train, El Ni˝o, Skunk #1, White Widow
          Myrceen veroorzaakt de ‘verse-hopgeur’. De geur van myrceen zelf wordt omschreven als harsachtig, kruidig en een beetje metaalachtig.

          Pineen is ook een monoterpeen, die van nature als twee isomeren voorkomt. De isomeren van pineen worden α-pineen and β-pineen genoemd. Pineen geeft een dennengeur.
          Ook gevonden in: Dennennaalden, rozemarijn, basilicum, peterselie, dille
          Soorten met veel Pineen: Trainwreck, Cheese, ChemDawg, Super Critical, Jack Herer, Bubba Kush, Super Silver Haze. Behalve in cannabis zitten α- en β-pineen ook in pijnbomen en andere naaldbomen en in Salvia (salie), Artemisia (alsem) en Eucalyptus. A-pineen is de meest algemene natuurlijk voorkomende terpeen en zit ook in olijf, rozemarijn, sassafras en bergamot. B-pineen zit ook in hop en komijn.

          Linalool is een monoterpeen. Zoet, bloemrijk, citrus, als snoep
          Lavendel, mint, rozenhout, citrusvruchten, berken en zelfs een aantal schimmels bevatten veel Linalool.
          Soorten met veel linalool: Amnesia Haze, Grape Ape, G-13, Lavender, Deep Purple, LA Confidential
          Linalool is een chiraal molecuul. Dit betekent dat de stof twee enantiomeren heeft, oftewel twee isomeren die elkaars spiegelbeeld zijn en niet op elkaar gelegd kunnen worden. De ‘linker-enantiomeer’ wordt S-linalool genoemd, zit in koriander, palmarosagras en zoete sinaasappel en heeft een zoete, bloemige geur. De ‘rechter-enantiomeer’ wordt R-linalool genoemd, zit in lavendel, basilicum en laurier en heeft een houtige, bittere geur.

          Γ-terpineen is een monoterpeen die in verschillende soorten citrusfruit en kruiden als oregano en marjolein voorkomt

          B-caryofylleen is een sesquiterpeen die in kruidnagel, rozemarijn en hop voorkomt.Caryofylleenoxide is de stof in cannabis die drugshonden kunnen ruiken. Een van de verbindingen die bijdraagt aan de pittigheid van zwarte peper. Ook gevonden in: Zwarte peper, hop, lavendel, rozemarijn, kruidnagel, oregano
          Soorten met veel Caryophylleen: Arjans Haze #2, Super Silver Haze, Nevilles Haze

          Nerolidol zit in neroli, gember en jasmijn en is een sesquiterpeno´de met een frisse, houtige geur.

          Careen Zoet, ceder, prikkelend. Ook gevonden in: Ceder, den, rozemarijn
          Soorten met veel Careen: El Ni˝o, Lemon Skunk, King’s Kush

          Terpineol Zoet, bloemrijk, citrus, sering
          Ook gevonden in: Appelbloesem, sinaasappel
          Soorten met veel Terpineol: Money Maker, White Rhino, Superbud.


          Het gehalte terpenen en terpeno´den verschilt natuurlijk per soort en per verwant individu, en zelfs twee klonen van hetzelfde individu verschillen als ze in verschillende omgevingsomstandigheden groeien Omdat het secundaire metabolieten zijn. Stoffen die de plant aanmaakt als reactie op zijn omgeving. De productie van terpenen kun je verhogen door je plant lichtjes en op een regelmatige basis te stressen. Terpenen en terpeno´den zijn vluchtig, ze verbranden bij veel lagere temperaturen THC. Dit is ook de reden dat veel concentraten – hoewel erg smaakvol – eigenlijk veel minder terpenen en terpeno´den bevatten dan gewone wiet. Het verklaart ook waarom verschillende soorten concentraten (olie, BHO, wax etc.) verschillende effecten en een verschillende geur kunnen hebben, zelfs al werden ze van dezelfde wiet gemaakt. Extractiemethoden waarbij geen verhitting komt kijken zullen daardoor waarschijnlijk meer geur en smaakstoffen bevatten.

          http://sensiseeds.com/nl/blog/medici...n-terpenoiden/

          Last edited by FlintStoned; 20 July 2015, 12:24.

          Comment


           #11
           Re: Diamond Haze

           Zeer nuttige informatie FlintStoned! Respect!

           Comment

           Footer Left Ad

           Collapse
           Bezig...
           X