Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Drempelvrees

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Drempelvrees

  Korting op 420shop
  Hallo, ik heb dit weekend mijn eerste stappen genomen naar het zelf kweken. Ik heb in een niet gebruikte badkamer een growtent (1mx1mx2m) gezet en die met ventilator en koolstoffilter uitgerust. Als verlichting heb ik een 400w hps lamp gehangen, met reflector, bijhorende vsa en schakelklok. Vrij standaard allemaal, maar nu alles klaar staat heb ik wel wat koudwatervrees gekregen...

  Ik woon in een appartement en had dus de geluidsproductie laag willen houden. Op zich valt dit mee, zolang de ventilator maar voor 25% draait. Op volle toeren wordt dit al wat luider, al blijft het net binnen de perken. Ik had wel graag geweten of dit veel zou voorvallen. Gaat de temperatuur maw. geregeld de 28° overschrijden?

  Toen ik de hps lamp testte schrok ik toch wel vrij hard. Ik maak me vooral zorgen over de warmteproductie en mede daardoor over de veiligheid. Enerzijds moet die warmte ergens heen, en dat kan makkelijk langs het dakvenster naast de tent, maar ik woon in een gebied waar er geregeld helikopters patrouilleren (voornamelijk om voetbalsupporters in de gaten te houden, maar kom, politiehelikopters zijn wat ze zijn, hebben ir camera's en ik zou liever niet in de problemen komen met het gerecht...).

  Anderzijds is er het risico op brandgevaar, en ik wil mijn buren absoluut niet in gevaar brengen. Een brandblusser wordt aangeraden maar dit lijkt me een pleister op de wonde. Ik wil in de eerste plaats geen verhoogd risico en daarmee uit. Als dat betekent dat ik niet kan kweken, so be it. De thread over veiligheid heb ik reeds gelezen maar deze maakt me enkel nog meer bezorgd.

  Nu ben ik aan het twijfelen of het niet beter zou zijn om een paar kleine cfl lampen te plaatsen. Dit zou de warmte beperken en naar mijn gevoel ook het risico op brand. Ik zou ook die 'scary' vsa kunnen wegnemen. Ik besef dat de oogst een pak kleiner zal zijn maar met 20 tot 30 gram per maand ben ik eigenlijk wel tevreden. Houdt dit steek of ben ik gewoon paranoïde?

  Alvast bedankt voor de informatie!
  Last edited by Nanook; 14th November 2017, 20:22.

  #2
  Ik pak me stoel erbij om te kijken (zitten) of er nog meer mensen zo denken aangezien ik een beetje klaar bent met buiten kweek.

  Je haalt wat feiten naar boven die mij ook tegen houden,brandgevaar voor familie/buren, geluid van afzuiger, warmte.

  Dus nee je bent niet paranoïde, of je bent het wel maar dan ben ik het ook..
  Ik denk persoonlijk dat het voorzichtig is en doordacht.

  Ow en stel jezelf ook even voor in Welkom op cannabis forum in Introductie.

  Dank  ​​​​

  Comment


   #3
   probeer eens een badkamer in de fik te krijgen raampje naar buiten dichtlaten en badkamer deur op een kiertje laten of rooster onderin de deur maken.nu moet je nog een stille afzuiger aansluiten op de ontluchting in je badkamer en je ben bijna niet meer te ontdekken maak wat foto,s van het ontluchtingskanaal en meet de dia op,laat deze foto,s zien in een goede growshop en die kunnen je dan aan de juiste spullen helpen;flens slang stille afzuiger enz eigenkweek ruleerd
   verzonden vanaf mijn bos hut met tamtam

   Comment


    #4
    Ik ga er van uit dat je geen evsa hebt, maar een magnetische ballast? Als je die vervangt door een digitale zal het probleem al wel opgelost zijn. Met een deftige reflector ipv die dingen van 10 euro. Brandgevaar is er met elk elektrisch apparaat. Geen idee waarom je je zou zorgen maken over een hps. Enkel de kern van die lamp wordt heet en die maakt nergens contact mee. Als een brandblusser aangeraden is wilt dat zeggen dat het risico op brand reeel is, dan begon ik er ook niet aan. Ik gok dat elke brand in een wietkwekerij die je ziet op het nieuws veroorzaakt wordt door overbelasting.

    En anders hang je er led boven, is iets duurder maar die worden zo warm niet. Oh, en als je toekomt met 20 a 30 gram per maand dan is 250 watt voldoende. Er zijn digitale ballasten van 250 watt die je verder kan terugdimmen. Dan wordt het ineens ook een stuk minder warm. Opties genoeg. Dan heb je nog geen 600 zien branden, of een 1000

    Comment


     #5
     Brandgevaar is er met elk elektrisch apparaat PUNT

     De meeste branden ontstaan door een oplader van je tablet of smartphone, frituren, sigaretten en kortsluiting op elektrische kachels. Daar zitten in feite meer risico's aan verbonden dan een kweek installatie van een hobbykweker. Door onkunde, geen randaarde gebruiken, overtollig kabel gebruik (verlengen), lekkages in de tent, stroom diefstal en overbelasting ontstaan er brandjes bij een vaak grote kwekerij..

     Ik snap je zorgen wel, absoluut. Denk zelf dat de paranoïde gedachtes zijn ontstaan door al die propaganda over wiet kwekerijen enz. Eigen kweek ruleerd zoals joremkrank krank aangeeft. Als je het doet, doe het dan zo veilig mogelijk!

     Hoe staat het er nu voor? Laat eens wat van je horen en stel je ook eens voor. Gr
     Ad usum proprium!

     Comment


      #6
      Vermoed dat het bij het ontmoediging's beleid behoort..Mensen een schuld/paranoia gevoel geven vanwege het (binnen) kweken? lol
      Ad usum proprium!

      Comment


       #7
       Als je er geen goed gevoel bij hebt doe je het toch niet ?
       Als het net zo makkelijk ging als thee zetten zou iedereen het wel doen, en zelfs dat komt met de nodige risico's.

       Meerdere CFL's maakt het natuurlijk niet veiliger.
       Eerder onveiliger, want meer elektrische dingen.

       Over 5+ maandjes kun je alweer buiten beginnen
       Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

       ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

       Comment


        #8

        Zelf heb ik altijd geleerd: “ Bij twijfel niet doen”
        Mocht je door het lezen van de vele verslagen en de vele info hier toch die twijfel kunnen elimineren.
        Dan zeg ik gewoon doen.

        Succes
        https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...h-lumii-hps600

        Comment


         #9
         Bedankt voor alle antwoorden tot dusver. Uiteindelijk ben ik toch maar begonnen onder de hps lamp en heb ik er al wat meer vertrouwen in. De (inderdaad magnetische) ballast wordt wel vrij heet, maar die ligt nu op een keramisch bordje, dus da's geen probleem meer. Luchtafvoer, en dus vocht- en temperatuurbalans optimaal houden is geen evidentie aangezien dit via een verluchtingssleuf in een velux dakvenster moet, maar tot dusver denk ik dat het wel lukt.

         Bij een volgende kweek zou ik misschien eerder voor LED durven gaan, maar voor mijn eerste poging doe ik gewoon verder zoals ik bezig ben.

         Comment


          #10
          En die schakelklok is een davin of iets standaard van de doe het zelf, die gaat blijven vastkleven?

          Comment


           #11
           Da's een Davin, ligt plat op een meter van de vsa, beide op een gootsteen met brede rand zodat ze er niet af kunnen vallen. De kraan is uiteraard afgesloten

           Comment

           Footer Left Ad

           Collapse
           Bezig...
           X