Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Medium luchtig houden

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

 • Manti
  commented on 's reply
  Ik denk dat je aarde zo staat omdat je de pot regelmatig oppakt. Als je de pot met 2 handen vast neemt gaat hij meer 0 staan ipv O. Of het kwaad kan, denk ik niet buiten dat je aarde sneller verdampt omdat er meer aan de lucht is blootgesteld, zo komt er misschien ook meer zuurstof in uw aarde wat dan weer goed is.
  na een tijdje zal het aarde weer op zen plaats vallen maar om dat te vermijden kan je miss de pot beneden vastpakken, daar is hij normaal steviger door de bodem.

  In een ander geval kan uw aarde ook zo gaan staan door uitdroging, dan “versteent” het en neemt het niet meer zo vlot water op. Dan zie je ook duidelijk dat t droog en hard is dit is dus niet van toepassing maar wel iets voor int achterhoofd te houden.

 • QnQ
  commented on 's reply
  Een keer een regenbui is niet erg, maar laat ze niet elke dag doornat regenen.

 • kroket
  replied
  Voor mij dan voorlopig ook even de laatste
  Als je gewoon lief bent, je pot optilt, er rustig mee loopt en ook weer rustig neerzet zal het de groei alleen maar bevorderen.

  Leave a comment:


 • SpaceDoorDieHaze
  replied
  Nu nog 1 vraag en weet ik denk ik wel voor een tijdje wat ik moet doen: ik verplaats de pot redelijk vaak om hem zo goed mogelijk in de licht, kan dit de groei in de weg zitten?

  Leave a comment:


 • kroket
  replied
  Da's een forum, anderen zijn net zo behulpzaam hoor, dus de vraag hoeft niet aan mij gericht te zijn. Ben wat dat betreft ook nog maar een beginneling Hopelijk steek je er wat van op en help je in een later stadium anderen op dezelfde manier

  Wat ik van de grond zie ziet deze er inderdaad aardig nat uit, dat icm weer opdrogen zal dan ook de oorzaak zijn van het inklinken.
  In de eerste fase hoef je echt nauwelijks water te geven. Na het zaaien kan je zo maar 1 of zelfs 2 weken zonder.

  Volgens mij doet ze het verder gewoon goed. Als je wat meer groei boven de lobblaadjes hebt kan je de aarde tot de lobblaadjes verhogen.

  Leave a comment:


 • SpaceDoorDieHaze
  replied
  kroket wil sowieso al zeggen bedankt voor je hulp en betrokkenheid, niet verwacht op zon forum.

  De grond ziet er nu zo uit, heb hem aardig nat gehouden (was zelfs bang dat ik te veel water gaf)

  En ik heb ze 9 juni geplant, hoe doen ze het? Ik wil dus het liefst zo groot mogelijke planten... (maarja, volgensmij willen we dat allemaal)
  Last edited by SpaceDoorDieHaze; 17th June 2019, 17:55.

  Leave a comment:


 • kroket
  replied
  Niks mis met regen, de bladeren zullen het je wel vertellen als ze te nat staan.
  Wat je omschrijft klinkt als aarde die inklinkt doordat het uitdroogt. Na een regenbui niet het meest logische antwoord, daarom worden foto's bij vragen ook altijd gewaardeerd

  Leave a comment:


 • SpaceDoorDieHaze
  replied
  kroket QnQ

  Even vraagje tussendoor, ik heb mijn wietplanten vannacht buiten laten staan en het heeft dus geregend, hoe erg is te veel regen/water voor de plant? Ik merk ook dat de aarde niet meer tegen de rand van de pot aan zit en een soort van een grote cilinder heeft gevormd die aan de zijkant geen ondersteuning nodig heeft (hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel. Is dit gebruikelijk?

  Leave a comment:


 • kroket
  replied
  Geen idee of de dierenwinkel ze nu ook verkoopt, is seizoensgebonden. Anders moet je zelf op zoek in de tuin (wat best makkelijk gaat).

  Of ze iets het zich meenemen, geen idee. Ik vind het het risico waard dus doe het zelf wel. Als het een andere plaag oplevert zien we dat dan wel weet.

  Aantal is geen maatstaf voor. Gooi er gewoon een stuk of 5-10 in dan zit je vast goed. Ze vermenigvuldigen zich ook nog.

  Wat bedoel je met hogerop komen? In de FAQ staan de meeste dingen van het forum wel uitgelegd: https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...f-a-q-helpdesk
  En lees deze ook even: https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...en-nl-beginner

  Leave a comment:


 • SpaceDoorDieHaze
  replied
  heb idd al eerder over regenwormen gelezen.
  zijn die het waard om even langs de dierenwinkel te gaan? en brengen die niks slechts met hun mee?

  aan hoeveel zou ik moeten denken bij potten van 20liter?

  ook benieuwd: hoe kan je zeg maar hoger op hier op t forum komen, zit er nu zon 4 dagen en het bevalt me allemaal wel. waar wat overal staat is me nog een beetje onduidelijk maar ik leer steeds meer

  Leave a comment:


 • kroket
  replied
  Achteraf je aarde nog bewerken gaat 'm niet worden zonder de plant er uit te halen. En naar verluidt houden autoflowers daar niet van.

  Ik neem aan dat je de aarde eerst goed los hebt geschud in de zak, de potten hebt gevuld maar op geen enkele manier de aarde hebt aangedrukt? Dan zit je wel goed.

  Enige wat ik me verder kan bedenken zijn regenwormen. Die maken de aarde graag wat luchtiger voor je.

  Leave a comment:


 • SpaceDoorDieHaze
  replied
  zat dr al een tijd over te denken, had gelezen dat mensen het ook gewoon op universele potgrond deden, dusja proberen kan geen kwaad. hoor ook dat perliet of cocos niet perse nodig is, maar de groei wel kan bevorderen, vandaar mijn vraag of je iets met normale potgrond kan doen wat de groei bevordert. enige wat ik van te voren hadden kunnen doen is perliet of cocos toevoegen, maar das te laat (en miss ook wel te duur). zou nu n handje perliet of opgooien/door mixen nog helpen?

  Leave a comment:


 • Ketelhuis
  replied
  Misch beter ff kunnen wachten met zaaien , een goede voorbereiding is t halve werk
  Valt genoeg hier te lezen op t forum en dan kom je er al gauw achter dat je dingen anders had gedaan, had je eerst gelezen.

  Zelf gebruik ik cocos en perliet , super luchtig en daar houden autos van

  Leave a comment:


 • SpaceDoorDieHaze
  replied
  hee kroket, dankje voor je reactie. ik kan dus niks doen kwa iets toevoegen aan de grond om die luchtiger te maken? wat dan hopelijk weer zorgt voor snellere wortelgroei en grotere planten.

  dacht misschien aan gaatjes prikken maar ik wil geen wortels raken.

  Leave a comment:


 • kroket
  replied
  Universele potgrond wil prima inderdaad, omdat het voorbemest is hoef jij je daar eerst geen zorgen om te maken. Gebruik nu die van de Lidl en het gaat als een tierelier. Let er wel op dat het geen langwerkende potgrond is die bijvoorbeeld 6 maanden meegaat. Helaas is dat bij (mij bij) de Lidl nu het geval, voorheen was het tot 6 weken.

  Plantjes geven vanzelf aan wanneer ze honger krijgen, dan kleuren hun blaadjes wat lichter.

  Leave a comment:

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X