Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Eerste binnenkweek met een hangende zaailing

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Eerste binnenkweek met een hangende zaailing

  Korting op 420shop
  Goedemiddag!

  Even een intro: vorig jaar ben ik begonnen met me eerste buitenkweek. Hierbij heb ik alles met biobizz aarde/voeding gedaan en ondanks een aantal bladproblemen was de kweek goed verlopen en een mooie oogst!
  Hieruit maar besloten om door naar binnen te gaan! Na veel kweek verslagen te hebben gelezen besloten om de lamp en tent aan te schaffen van Marshydro. Vond dit wel een mooie set qua prijs/kwaliteit om mee te beginnen binnen. Tent 70x70cm en de TS1000 Marshydro 150W lamp.

  Ik ben voor twee verschillende soorten gegaan: White choco en Lemon Ice van Amsterdam genetics.
  Zaadjes ontkiemt in een koffiefilter en na 2 dagen in de stekpotjes gezet. hierbij gebruik ik stekaarde die ik een aantal dagen goed heb doorgespoeld met water.

  Lamp heb ik op 45cm hoogte gezet en gedimd tot 25%. Na een aantal dagen zag je goed dat ze erg gingen strekken dus is de lamp in tussentijd verlaagd naar 30cm. (nog een beetje uitzoeken wat je juiste hoogte etc is). Temperatuur in de tent is tussen de 20-25,5 graden en een luchtvochtigheid van +/- 40%

  De zaailingen zijn nu 13 dagen oud en groeien naar mijn mening erg langzaam. Misschien dat de lamp nog lager moet hangen of de intensiteit moet worden verhoogd.

  Sinds 4 dagen is 1 v/d 2 zaailing blaadjes erg gaan hangen. Eerst dacht ik dat het door teveel water is maar heb al 5 dagen geen water gegeven en zie juist dat het met de dag erger wordt en dat de onderkant ook donkerder wordt. (Voor het water geven gebruikte ik een waterspray waarbij ik een aantal druppels aan de buitenkant gaf.) Zie foto's

  Heeft hier iemand ervaring mee?
  Attached Files

  #2
  Te droog en te weinig licht......
  Vijf dagen geen water en te weinig licht
  krijg je dit.......

  Succes!

  Comment


   #3
   Bedankt!

   ik dacht juist omdat de aarde goed vochtig is dat dat het niet kon zijn haha. Dan maar de lamp nog meer verlage

   Comment


    #4
    cialis-tadalafil-20mg-tablets-x-4-p12761-13862_zoom.jpg kan je tussendoor nog beetje bijkomen zonder nieuwe.
    Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen.
    Hallo vuur, mijn naam is olie.

    Comment


    • Highrider
     Highrider commented
     Editing a comment
     Is dat voor de ervaren kweker? Mooie soortjes. I call it destiny!! Komt goed!

    #5
    Hoi Dirasta

    Hoe gaat het met je plantjes? want als je grond vochtig is zoals je aangaf...kan het ook zijn dat je plantjes het juist wat te warm vinden....Wat voor lamp gebruik je eigenlijk?

    Comment


     #6
     Deze redenatie moet in de boeken..
     Als mijn grond te nat is kan het ook zijn dat er toevallig in LibiŽ een eekhoorn in die eindeloze zandbak verdwaald en daarmee overhit wordt door het gebrek aan dennenappels en eikels..

     Wat voor lamp gebruik jij eigenlijk, Lampje?


     Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen.
     Hallo vuur, mijn naam is olie.

     Comment


      #7
      Oorspronkelijk geplaatst door Dlrasta View Post
      Bedankt!

      ik dacht juist omdat de aarde goed vochtig is dat dat het niet kon zijn haha. Dan maar de lamp nog meer verlage
      Is het ook niet. Hoeveel liter zijn die potjes? 2,3? Tis moeilijk te zien, zijn zo van die palm potten. Als je de grond goed hebt ingewaterd kunnen ze de eerste twee weken mogelijk zonder, tot de wortels onderaan te zien zijn. Is dat al het geval? Zou moeten.

      Geen kat die het wil aannemen, maar 40% LV vind ik te laag voor zaailingen. Ik zou ze toch is sproeien. Die bladeren krullen, da's een teken dat ze daar last van hebben.

      Heb je de grond bv aangedrukt toen je begon? Ingewaterd in de potten, of ingewaterd in een kuip en dan pas in de potten gedaan? Da's ook een groot verschil. Als de grond ni luchtig genoeg is gaan de wortels trager en dat zie je boven de grond ook snel.

      Comment


      • Ipie
       Ipie commented
       Editing a comment
       Luchtvochtigheid is het laatste waar ik me druk
       over maak. kan vandaag 30% zijn en vier dagen
       later 80%.......

      #8
      Ik gebruik de ts1000 van mars hydro 150W. Ik heb de lamp op 20cm hoogte gehangen en extra water gegeven. Ziet er naar uit dat het plantje het steeds slechter gaat doen. Zie foto.

      beowulf de potjes zijn in lengte dubbele van een normale stekpot. Had gelezen dat hierdoor de wortel langer kon worden etc. Ik heb de aarde ingewaterd in het stekpotje. Ik heb de aarde niet meer geroerd om het luchtiger te maken na het inwateren. Wel zijn de wortels onderaan de pot te zien!
      Attached Files

      Comment


      • granddaddyHaze
       granddaddyHaze commented
       Editing a comment
       Pak een droge handdoek en vouw hem twee keer dubbel en leg deze onder de pot....droog je grond, ze vind het te nat!

       Het klassiek klauwende blad hebben ze pas op een wat latere leeftijd, dus is mijn advies, droog je grond en geef haar de tijd om het overschot aan vocht in haar systeem te verwerken en geef dan weer opbouwend water
       Last edited by granddaddyHaze; 24 February 2021, 15:59.

      #9
      Ja, dan moet je niet veel verder gaan zoeken. Die aarde klinkt in en wordt zwaar, daar geraken de wortels moeilijker door. Krijgen ze natte voeten. Extra water was dan ni meteen slim Dus ja, geen water meer en dag of 3 afwachten. Zolang de potten even zwaar aanvoelen als nu hoef je geen water te geven. Volgende keer de grond in een kuip, water bij als die droog aanvoelt, half uurtje laten staan en goed mengen en opschudden. De meningen verschillen, als je de grond in je hand knijpt dan zie ik het liefst zo max 1,2 druppeltjes eruit komen. Grond in de potten, zaadje der in, afdekken met folie en dan kunnen ze in die 2 liters sowieso wel een weekje zonder water afhankelijk van de omstandigheden. Als de bovenlaag uitdroogt, vernevelen.

      Comment


       #10
       Ik weet dat het AF-jes zijn, maar ik zou ze gewoon verpotten naar een wat grotere/bredere pot. En dan opnieuw en goed beginnen met water geven. Kunnen ze normaal best hebben en zelfs als ze even stress hebben zijn ze waarschijnlijk nog beter af dan verdergaan met waar je nu bent.
       AF-jes 80x80 met Mars TS1000: Northern Light, Brooklyn Sunrise, LSD-25 en Critical Jack

       Comment


        #11
        Heb je je potgrond aangestampt? ik denk dat uw wortels niet voldoende zuurstof krijgen en moeite hebben om door te groeien. je kan met een stokje wat gaatjes prikken in je grond om ze zo van zuurstof te voorzien, of inderdaad verpotten. je potgrond niet aanstampen!
        Apollo 10 LED binnenkweek#1

        Comment


         #12
         beowulf ik heb vanmiddag na aanleiding van de reacties de potjes 30 min in een bakje water gezet. Dit was dan achteraf misschien niet slim. Maar vooral meer omdat ze geen water meer hebben gehad sinds vrijdag.
         heb de lamp op 15cm hoogte hangen met 25% gedimd. Vanwege de reactie dat de planten dus toxh te weinig licht krijgen.

         Pier het zijn geen AF. Maar denk wel als dit nog lang aanduurt het misschien wijs is overnieuw te beginnen haha

         Comment


          #13
          ItsNotaBlueDay nee heb de aarde niet aangestampt maar is wel goed ingeklonken naar het bewateren.

          Comment


          • ItsNotaBlueDay
           ItsNotaBlueDay commented
           Editing a comment
           Ok, ingeklonken is normaal :p dan wrs te weinig zuurstof

          #14
          Met die potjes is niks mis, daar kunde alles in afbloeien zelfs. Maar wegen voor het 1e wateren is je ijkpunt. Dan kun je daarna voelen of ze water nodig hebben.

          Heb je nog zo een potje met dezelfde aarde?

          Comment


           #15
           Jaa dat is zeker goed. Heb het altijd de pot opgetild en op gevoel gewogen zegmaar haha. Ik heb nog 1 potje over met ongeveer de helft gevuld met de zelfde aarde jaa!

           Ergens twijfel ik nog dat het beste is de lamp gewoon 100% aan te zetten en terug de verhogen naar +/- 60cm. Volgens de boekjes haha

           Comment

           Footer Left Ad

           Collapse
           Bezig...
           X