Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Aspirine(???) !

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Aspirine(???) !

  Korting op 420shop
  Goeiemiddag,

  Mijn klomp brak toen ik dit las. Misschien vertaal ik het wel verkeerd? Of meen ik nu echt te lezen dat aspirine voor meer bloemen zorgt bij de mannelijke plant? En wat is daarbij dan het verschil tussen man en vrouw? Bedoel ik mee, kan dit hetzelfde effect hebben op vrouwen?

  De tekst is gericht naartoe mannelijke (vrouwelijke dus, zie onder) wietplanten:

  In a general way this is similar to a sex change operation; the genetic information contains information for one sex, but the hormones which are introduced by pill or injection artificially induce physiological changes in the body, including devolpment of the other sex's sexual characteristiscs.
  Several correspondents have described the results of adding aspirin to their water. One grower used two aspirin in a gallon of water when the plants were in their third week of flowering. He said that the plants grew thousands of pollen sacs which contained fertile pollen.


  Graag uw mening.
  Last edited by Micronaut; 25 February 2012, 10:26.

  #2
  Re: Aspirine(???) !

  volgens mij is dit eerder een manier om een man naar vrouw te laten herma-en
  maar weet niet of er in asperine hormonen zitten hoor?
  beter ff heel de tekst geven dan hehe

  Comment


   #3
   Re: Aspirine(???) !

   Weet je Smokeykev, ik denk dat je gelijk hebt
   Beter dus niet aan vrouwelijke planten geven als je geen herma's wilt

   Comment


    #4
    Re: Aspirine(???) !

    kweni, mijn vrouw neemt het ook wel is en die heeft nog geen baard of ballen dus ...

    Comment


     #5
     Re: Aspirine(???) !

     ik denk dat het fout is, acetylsalicilzuur in sterke verduning (1 aspirine op 10 liter water) gaat enkel het afweersysteem van de plant stimuleren met meer trichomen tot gevolg.
     een sexchange zal je er niet van krijgen, het is tevens een van de hoofdingredienten van bud factor x van advanced nutrients naast onder andere chitine (bestanddeel van insecten en kreeftachtige exoskeleten, ook hier reageert de plant op door de afweer te verhogen).

     meer hierover kan je terugvinden onder Systemic Acquired Resistance.

     linkje : http://en.wikipedia.org/wiki/Systemi...red_resistance
     Last edited by cplifj; 20 March 2012, 07:21. Reden: toevoeging

     Comment


      #6
      Re: Aspirine(???) !

      het zal iig geen hoofdpijnwietje worden

      Comment


       #7
       Re: Aspirine(???) !

       nou, ik krijg er anders wel stevige koppijn van als ik gemalen aspirientjes in m'n stickjes flikker ...
       Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

       Comment


        #8
        Re: Aspirine(???) !

        moreweed waarom heb je dat geprobeerd
        Poepzak 2015 - Amnesia, AK47, Red Purps, Auto Bubble & Sweet Mango Autoflower

        Comment


         #9
         Re: Aspirine(???) !

         ghehehehehe ja vertel eens moreweed was je weed op?.

         Comment


          #10
          Re: Aspirine(???) !

          Ik heb iemand eens tandpasta als voeding zien geven.
          Zelfs als het goed voor de plant zou zijn, zou ik daar nooit een stickie van roken.

          Comment


           #11
           Re: Aspirine(???) !

           Aspirine bestaat idd voor het grootste deel uit salicylzuur. Planten maken het zelf aan zeker als ze een beetje gestrest zijn (temperatuurverschillen, droogte, ...). Het speelt o.a. een rol bij de herkenning van het tmv virus.

           Aspirine heelt ook planten

           ’s Werelds best verkochte medicijn is ook heilzaam voor planten. Aspirine maakt ze beter bestand tegen virussen, bacteriën en schimmels. Leidse onderzoekers zetten daarom bacteriegenen in tabak zodat de plant meer aspirine-stof produceert. Zeneca-Mogen heeft alvast octrooi aangevraagd op toepassing van aspirine-resistentie.

           Het verhaal gaat dat de Brit Ray White in 1979 zijn moeder probeerde uit te leggen dat hij planten trachtte te genezen van virusinfecties. Zijn moeder raadde hem aan de planten aspirine te geven, omdat zij daar zelf zoveel baat bij had. Als brave zoon besproeide hij zijn tabaksplanten met millimoloplossingen van aspirine en salicylzuur. En zowaar, de tabak werd resistent tegen virusinfecties!
           De aspirine-anekdote komt uit de mond van John Bol, hoogleraar bij het Leidse instituut voor moleculaire plantwetenschappen. De bevindingen van Ray White – overigens ook wetenschappelijk gepubliceerd – vestigden de aandacht op een geheel nieuwe rol voor aspirine.
           Marianne Verberne, een promovenda uit de groep van Bol, transformeerde tabaksplanten zo dat ze veel salicylzuur, een bestanddeel van aspirine, produceren. Dat maakte de tabak ongevoelig voor zowel een virus en een schimmel. Onderzoekspartner Zeneca-Mogen heeft octrooi aangevraagd op deze “aspirine-resistentie”. Verberne promoveert op 19 oktober aanstaande, de belangrijkste onderzoeksresultaten staan al in het juli-nummer van Nature Biotechnology.
           Wilgenbast

           Al in 1763 zag Edward Stone dat extracten uit de bast van de wilg (genusnaam Salix) zijn patiënten sneller deed genezen. De biologisch actieve stoffen uit de wilgenbast bleken salicylzuur en afgeleiden daarvan. In 1897 kon Friedrich Bayer acetylsalicylzuur in het laboratorium maken – onder de naam aspirine werd dit ’s wereld best verkochte medicijn.
           Sinds Ray White naar zijn moeder luisterde, weten we dus dat salicylzuur ook heilzaam is voor planten. Overigens produceert iedere plant van nature salicylzuur, de wilg maakt er alleen vrij veel van.
           Bol en collega’s weten al vrij aardig hoe het aspirine-bestanddeel planten beschermt tegen pathogenen. “Als je tabak infecteert met het tabaksmozaiekvirus, ontstaan er gele vlekken op het blad. De plant laat vervolgens de cellen rondom de infectiehaard afsterven en bouwt er een wand van cellulose en callose omheen – zo kan het virus zich niet verspreiden. Kortom, de plant offert een stukje blad op, om de rest van de plant te beschermen.”
           Gele vlekken

           De aangetaste plant blijkt vervolgens beter bestand tegen een breed scala aan ziektemakers: virussen, schimmels en bacteriën. Bij een volgende infectie met bijvoorbeeld tabaksmozaiekvirus blijven de gele vlekken op het blad veel kleiner. De indringer wordt direct onschadelijk gemaakt. Alsof de plant zijn immuunsysteem in werking heeft gezet.
           En dat is ook zo. Planten beschikken ook over een soort immuunsysteem. Net als bij mens en dier moet de indringer eerst herkend worden, en om vervolgens vernietigd of onschadelijk gemaakt worden. Salicylzuur speelt een rol bij de herkenning. In het geval van het tabaksmozaiekvirus: als één van de vier viruseiwitten wordt herkend, neemt de concentratie salicylzuur met een factor honderd toe. Dat activeert allerlei afweermechanismen, waaronder het afsterven van de cellen rondom het virus.
           Afweer

           Over de werking van die afweermechanismen is nog weinig bekend, behalve dat salicylzuur de aanmaak van pathogeen-gerelateerde eiwitten stimuleert. Dit is duidelijk geworden door met name het werk van Kees van Loon in de jaren zeventig in Wageningen (Van Loon is nu hoogleraar in Utrecht). In de Leidse laboratoria bleek vervolgens dat die pathogeen-eiwitten antischimmelactiviteit bezitten.
           De ‘immunologische rol’ van het aspirinestofje werd steeds duidelijker. In 1993 ontdekten Amerikaanse onderzoekers van het plantenbiotechnologiebedrijf Ciba Geigy (nu Novartis) dat met het afbreken van salicylzuur ook de resistentie tegen allerlei pathogenen verdwijnt en dat daarbij geen pathogeen-eiwitten meer ontstaan. Dat resultaat wordt nu gezien als het bewijs voor salicylzuur als afweerhormoon bij de plant.
           Dat bewijs bracht de biotechmultinational Ciba Geigy ertoe deze vorm van natuurlijke resistentie bij planten te commercialiseren. Vijf jaar geleden bracht onder de naam ‘BTH’ een salicylzuur-achtige stof op de markt.
           Besproeiing met BTH maakt een gewas één seizoen bestand tegen schimmel.
           De Leidse promovenda Verberne koos voor een andere toepassing. Je moet de plant niet besproeien, maar zelf extra salicylzuur laten maken, moet ze gedacht hebben. Ze zette twee genen uit bacteriën (Escherichia coli en Pseudomonas fluorescens) in de tabaksplant, die daar de aspirinestof aanmaken. Dat had succes: de genetische gemodificeerde tabak maakt 500 tot 1000 maal meer salicylzuur, en blijkt beter bestand tegen het tabaksmozaiekvirus en de schimmel.
           Bol is voorzichtig: ‘De resistentie geldt vooralsnog tegen één virus en één schimmel. We willen nu onderzoeken of deze tabak ook bestand is tegen andere pathogenen. Onze onderzoekspartner Zeneca Mogen heeft er al wel octrooi op aangevraagd. De commerciële toepassing is natuurlijk ook zeer interessant. Als je gewassen resistenter kunt maken, kun je pesticiden in de kast houden.’

           Bron:http://www.kennislink.nl/publicaties...lt-ook-planten

           klein weetje : Bayer bedacht de naam aspirine: a van acetyl (van Acetylsalicylzuur) en spir van de moerasspirea (de plant waaruit Bayer het salicylzuur isoleerde); -ine was toen een populair staartje voor de naam van een geneesmiddel.

           Net voor Aspirine uitgebracht werd, had Bayer een ander zeer populair geneesmiddel op de markt : Heroine

           Comment

           Footer Left Ad

           Collapse
           Bezig...
           X