Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Succesvolle Groene Woensdag in Colorado

Collapse
X
Collapse
 •  

 • Korting op 420shop

  Succesvolle Groene Woensdag in Colorado

  Op 1 januari 2014, werd de eerste legale cannabis in Colorado verkocht. In de staat Colorado loopt een proef met volledige legalisering van cannabis.

  cannabis-colorado.jpg
  In Colorado mogen licentiehouders sinds 1 januari 2014 cannabis verkopen voor recreatief gebruik. Minstens 24 coffeeshops in acht steden openden hun deuren afgelopen woensdag. Voorstanders van de legalisering van cannabis hopen dat de legalisering van cannabis een goed alternatief zal zijn voor de dure “War on Drugs”, maar tegenstanders vrezen dat de legalisatie ervoor zal zorgen dat jongeren meer drugs gaan gebruiken, ook al wordt de cannabis alleen maar verkocht aan klanten ouder dan 21. Klanten mogen per keer en per persoon ongeveer 28 gram cannabis te kopen. Ook met drugstoerisme werd rekening gehouden. Wanneer je jezelf niet kunt identificeren als een inwoner van Colorado, kun je slechts een kwart van deze hoeveelheid kopen.  De proef in Colorado had een enorm goede start. Bij elke coffeeshop stonden lange lijnen klanten die reikhalzend uitkeken naar de mogelijkheid om als een van de eersten legale cannabis te kopen. Ongeveer 136 verkopers ontvingen vorige week hun licenties om cannabis te verkopen, maar slechts zo’n 30 winkels waren open voor verkoop op 1 januari. Gezien het kleine aantal actieve winkels en de ontzettende gewilde cannabis was men bang dat de cannabis uitverkocht zou raken, maar dit is niet het geval. Sommige klanten werden tijdelijk weggestuurd en kregen een wachtnummer mee naar huis en enkele winkels moesten tijdelijk sluiten terwijl de voorraden werden aangevuld, maar de Groene Woensdag was een enorm succes. De cannabis wordt dagelijks aangeleverd en het enige dat er verder kan gebeuren is dat de winkels de hoeveelheid cannabis die ze per transactie kunnen verkopen, moeten beperken.


  Als de legalisering van cannabis in Colorado een succes zal blijken te zijn, zullen andere staten hopelijk snel volgen. Dit zou natuurlijk erg goed nieuws zijn voor (medische) cannabisgebruikers en -verkopers en voor alle pro-cannabisorganisaties wereldwijd.

  • suzy
   #6
   suzy commented
   Editing a comment
   ze mogen t volgens mij alleen roken in prive sfeer dus ook niet in e coffeeshop daar , als ik me niet vergis tenminste

  • Munny
   #7
   Munny commented
   Editing a comment
   Vraag me af waarom het daar wel kan en hier niet...

  • Old Dagga
   #8
   Old Dagga commented
   Editing a comment
   Re: Article: Succesvolle Groene Woensdag in Colorado

   Ruim twee jaar geleden had ik een paar Amerikaanse dames op bezoek,
   net een paar maanden na de legalisering!
   in enkele maande tijd was de prijs van de wiet van 400$ per ounce,
   gedaald naar onder de 100$ per ounce!

   Plus de overlast in de steden was tot een minimum gedaald!
   Een van de dames mocht trouwens op recept een aantal grammen
   gebruiken, en de andere rookte geen tabak meer maar een paar
   maal per dag samen met de andere een shaggie met pure wiet!
  Posting comments is disabled.

Latest Articles

Collapse

 • 7 vragen over potgrond
  door Stemma
  Het buitenseizoen is begonnen en je gaat op zoek naar potgrond waar je je zaadjes met een gerust hart in kan zaaien. In de tuincentra vind je wel meer dan 10 soorten verschillende soorten grond, welke moet je nu kopen? Of kan je die oude gebruikte potgrond nog gebruiken? Hier staan wat vragen en antwoorden die je kunnen helpen je keuze te vergemakkelijken.
  Vraag 1: Wat is het verschil tussen potgrond en tuinaarde?
  Potgrond is bedoeld om planten zo goed mogelijk te laten groeien, meestal in een pot, binnen of buiten. Er zitten extra voedingsstoffen in. Potgrond heeft een luchtige, open structuur en houdt water goed vast. Tuinaarde gebruik je bijvoorbeeld om de tuin op te hogen, of als verrijking van slechte tuingrond, zoals klei. Planten groeien daarin niet zo goed als in potgrond. Tuinaarde is goedkoper dan potgrond. Verwarrend is dat potgrond in het Engels 'potting compost' of 'compost' heet. Bij ons wordt compost gebruikt om de bodem te verbeteren. ...
  11 May 2016, 02:22
 • 20 Procent korting op wietzaden!
  door Jointjedraaien
  Heb je nog geen wietzaden voor het aankomende buitenkweek seizoen? Dan is dit je kans!  Profiteer nu van een korting van maar liefst 20% op alle zaden van de volgende merken:

  - Green House Seeds
  - Pyramid Seeds
  - Strain Hunters

  * Deze aanbieding is geldig van 23 maart 2016 tot en met 7 april 2016.
  De korting wordt alleen toegepast bij een minimaal order bedrag van €40,- Gebruik de volgende kortingscode: SPRING2016 ...
  24 March 2016, 11:59
 • Win Een Top Grow Box
  door Jointjedraaien
  Product flash: Green Sensation van Plagron
  Bloeistimulator voor de hoogste opbrengst en de beste smaak.
  Boost your buds, met de organische fosfor en kalium van Green Sensation. Green Sensation bevat vier verschillende producten in één fles. Als je deze booster gebruikt, heb je geen andere additieven meer nodig zoals een bloeistimulator, PK 13-14 of enzymen. Je kunt het gebruik van basisvoeding terugbrengen tot maar liefst 50%. Test het zelf en ervaar de voordelen van Green Sen...
  4 January 2016, 10:42
 • Buitenkweek Handleiding 2015
  door LR2 en Stemma
  Buitenkweek van Cannabis

  De een doet niet anders, de ander doet het anders. Er zijn duizenden verschillende manieren om buiten te kweken. In pot, volle grond, balkon, tuin, kas, guerrilla etc. De een gaat met autoflowers aan de gang, de ander gaat verduisteren om de natuur een handje te helpen en weer een ander oogst in oktober of november.
  Maar allemaal hebben ze enkele overeenkomsten; de kweker zet zijn planten buiten neer.


  Na 15 mei (ijsheiligen) komt er vrijwel geen nachtvorst meer voor en is dus de aangewezen tijd om buiten met kweken aan de gang te gaan.
  Sommige durfallen beginnen al ruimschoots voor die tijd, helaas vaak met tegenvallend succes.


  Hoe je het ook aan wilt pakken, er zijn een paar essentiële dingen nodig voor een geslaagde buitenkweek. Het klinkt overbodig, maar we beginnen met de basis: zaad.


  ...
  23 April 2015, 04:22
 • Concept 3 Buitenkweek samen met LR2
  door Stemma


  Buitenkweek van Cannabis


  De een doet niet anders, de ander doet het anders. Er zijn duizenden, misschien wel tienduizenden verschillende manieren om buiten te kweken. In pot, volle grond, balkon, tuin, kas, guerrilla etc. De een gaat met autoflowers aan de gang, de ander gaat verduisteren om de natuur een handje te helpen en weer een ander oogst in oktober of november. Maar allemaal hebben ze enkele overeenkomsten; de kweker zet zijn planten buiten neer. ...
  14 April 2015, 15:52
 • Toprot / grijze schimmel
  door Stemma
  Grijze schimmel ( botrytis cinerea) beter bekend als toprot is een verwoestende aandoening van de cannabisplant. Op het moment dat het zichtbaar wordt moet je direct handelen om nog een deel van je plant te kunnen redden. Botrytis is een stille “moordenaar”, een mooie dikke top kan van binnen al helemaal rot zijn, zonder dat je dit opmerkt.

  Wat is het en hoe raakt mijn plant ermee besmet?
  Botrytis is een schimmel welke, onzichtbaar voor het blote oog, wordt meegedragen door de lucht. In principe kan je er van uitgaan dat veel cannabisplanten, ook in een binnenkweek, met botrytis sporen besmet zullen worden. De schimmel kan de plant binnendringen door een klein wondje aan de plant, bijvoorbeeld van een verwijderd bladsteeltje, een week geworden stam door te vochtig staan of een door insecten aangevreten bladrand. Eenmaal in je plant genesteld wacht de schimmel op de juiste omstandigheden waarin hij zich kan ontkiemen. ...
  25 February 2015, 11:44
Bezig...
X