Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Concept 3 Buitenkweek samen met LR2

Collapse
X
Collapse
 •  

 • Korting op 420shop

  Concept 3 Buitenkweek samen met LR2  Buitenkweek van Cannabis


  De een doet niet anders, de ander doet het anders. Er zijn duizenden, misschien wel tienduizenden verschillende manieren om buiten te kweken. In pot, volle grond, balkon, tuin, kas, guerrilla etc. De een gaat met autoflowers aan de gang, de ander gaat verduisteren om de natuur een handje te helpen en weer een ander oogst in oktober of november.
  Maar allemaal hebben ze enkele overeenkomsten; de kweker zet zijn planten buiten neer.
  Na 15 mei (ijsheiligen) komt er vrijwel geen nachtvorst meer voor en is de aangewezen tijd om buiten met kweken aan de gang te gaan.
  Sommige durfallen beginnen al ruimschoots voor die tijd, helaas vaak met tegenvallend succes.


  Zaad

  De zaadkeus in een buitenkweek is vele malen belangrijker dan bij een binnenkweek. Je zult rekening moeten houden met bloeitijd, geur in bloei, resistentie van de plant tegen schimmels, uiteindelijke grootte en groeiwijze van de plant vrijwel zeker toprot of meeldauw op je planten zal ontstaan. Er zijn verschillende manieren van bestrijden, voorkomen en verhelpen, maar het is makkelijker om hier van het begin af aan rekening mee te houden. (lees het artikel over toprot op JD hier)

  Stel je hebt een soort gekozen, of een hele lijst aan zaden.
  Wat volgt er dan om tot een goede keus te komen?
  Dat is een retorische vraag natuurlijk, we gaan hem hier gewoon beantwoorden:
  - Bloeitijd: dit is een indicatie(!) van het gemiddeld aantal weken dat een plant bloeit. In de buitenkweek is het gewenst om die bloeitijd zo kort mogelijk te hebben; zo zijn ze uitgebloeid voordat het herfstige weer ze om zeep probeert te helpen. Fabrikanten geven dit rooskleurig op, tel daar voor de zekerheid 2-3 weken bij op.
  De meeste planten starten in september met bloeien, ook al belooft de verkoper wat anders. Tel de bloeiweken vanaf het moment dat je pluimpjes ziet in de toppen.
  12 weken bloei wordt dan in december oogsten!
  - Resistentie (bestand tegen ziektes): dit is een nogal uiteenlopend begrip. De ene zaadboer vindt zijn planten super resistent als ze in een Afrikaanse woestijn geen toprot oplopen, de ander vind ze resistent als ze in een champignonkwekerij nog schimmelvrij weten te blijven. Het punt blijft; als je hier zekerheid over wilt hebben voor jezelf, zoek dan kweekverslagen/growlogs/growreports/grows/reviews op jointjedraaien.nl en andere fora.
  Als je die verslagen niet kunt vinden, dan zul je die zelf moeten maken. Daar zit geen schaamte in; het kan iedereen overkomen, NEE, het overkomt iedereen wel een keer dat een kweek mislukt. Je hebt misschien twee tientjes weggegooid, maar je verslaglegging voorkomt dat andere mensen diezelfde fout maken.
  - Bloeimoment: autoflowers gaan vanzelf in bloei na een week of 3 tot 4. Sommige Deense soorten, of soorten die ruderalis bevatten, zullen rond juni, juli of augustus vanzelf in bloei schieten. De meeste andere soorten doen dit rond september, of soms zelfs rond oktober pas. Ook dit is handig om mee te nemen in je bepaling.

  Autoflower of regulier? Soortkeus.
  Autoflowers hebben het voordeel dat ze vanzelf in bloei schieten nadat ze ongeveer 3 tot 4 weken gegroeid zijn vanaf het ontkiemen. Uitzonderingen daargelaten. Dat kan handig zijn als je slechts een korte ronde wilt hebben, zo kun je zonder zorgen op vakantie. Maar autoflowers laten ook de mogelijkheid bestaan om meerdere oogsten per jaar te doen. Niet van dezelfde plant, want ze zijn niet te stekken of te reveggen
  (betekenis reveggen)  Zaaien
  Zaaien, het eindeloze gedoe. Hier zijn duizenden topics over. Belangrijk om te onthouden is: ook hier doet iedereen dat anders. De een legt ze tussen vochtig keukenpapier, een ander laat zijn zaad in water drijven, weer een ander stopt ze gewoon in de vochtige aarde. Met een beetje gegoogle, of een bezoekje aan de website van je zaadverkoper, kom je een heel eind. Let op: een zaailing (uit een zaadje) is iets anders dan een stek (uit een stek). Stekken bevatten vaak ongedierte en zijn - wanneer gekocht in een winkel of handelaar - niet van andere soorten te onderscheiden. Als je jezelf dus afvraagt waarom je 'pp' stekje niet in bloei schiet, terwijl dat rond september wel te verwachten is. Dan komt dat misschien omdat je een super silver haze gekocht hebt (die pas begint te bloeien rond november). Bij zaailingen is dat een ander verhaal; je mag best geloven dat je zaadjes zijn wat er op de verpakking staat. Er zijn wat punten om rekening mee te houden, als je met zaad werkt.
  - Zwaar bemeste (growshop) grond/compost kan je zaailing om zeep helpen
  - Potgrond = zaaigrond - zand.
  - Dus zaaigrond = potgrond + zand.
  - Conclusie: in potgrond kun je prima zaaien.
  - Je zaailing moet vochtig staan, niet nat. Nee echt, niet nat. Te natte aarde zorgt voor verstikking; de wortels zullen gaan rotten en het feestje komt vroegtijdig tot een eind.
  - Te droge grond zorgt voor uitdroging van de wortel; het feestje komt vroegtijdig tot een eind.
  - In de eerste paar dagen kan je zaailing verkleuringen hebben; groen, wit, geel of zelfs paars, dat is normaal. Bij lang aanhouden van die kleur, moet je vragen gaan stellen over de omstandigheden (te nat, te droog, teveel voeding)
  - Een zaailing heeft ronde blaadjes, die blaadjes zitten tjokvol voeding. Moet je dan voeding bij gaan geven? Nee. Begin daar pas mee na een week of drie, als dat nodig is.
  - Wanneer moet je nu zaaien? Na 15 mei, zoals dat bij elke tuin werkt. Eerder mag natuurlijk ook; het is jouw tuin, jouw keus. Maar reken dan niet op veel succes; twee of drie nachten vorst en je plant is dood.
  - Het is mogelijk om in juni te zaaien, en alsnog wietbomen te kweken. Wiet groeit snel in de juiste omstandigheden. Het is soms beter om wat te laat te zijn, dan te vroeg.

  Potten of volle grond?
  Potten zijn handig; verplaatsbaar, dus je kunt verduisteren, klein, je kunt goed bijsturen qua voeding en watergift, in tijden van hevige regenval of ander noodweer kun je potten onder een afdakje zetten of op een veilige plek zetten. Maar er kleven ook nadelen aan: ze waaien om, zijn makkelijk mee te nemen door rippers, ze drogen snel op en een zwarte pot in de brandende zon wordt bijna 50 graden. Je kunt dus niet zomaar drie weken op vakantie en je planten laten staan. Er zijn wel technieken met emmers water, een katoenen wig of zelfs silliciumkorrels, maar dat mag je zelf googlen. Je kan ook vragen of een ander je planten wil
  verzorgen maar je neemt daardoor een extra risico op mindere zorg of ontdekking.

  De volle grond, geen zand maar aarde, heeft als voordelen: er hangt een goede biosfeer, watergift is goed te regelen, vaak bevat grond voldoende voeding uit zichzelf, de planten waaien niet snel om en krijgen de volle ruimte. Het nadeel is: de planten kunnen niet weggezet worden, verduisteren is een probleem, de planten worden (te) groot, je moet er een tuin voor hebben.
  Een speciekuip is een goede middenweg, zorg wel voor (geboorde) gaten onderaan de speciekuip zodat overtollig water weg kan vloeien.
  Na een boel leeswerk en testen, mag ik concluderen dat er tenminste dit aantal liters aan bodem per plant nodig is:
  Autoflowers: ten minste 9L per plant.
  Overige buitenplanten die niet vanzelf bloeien: ten minste 20 liter, maar 40 is vele malen beter.

  Grond en locatie

  Een goede grond is de basis van een succesvolle kweek. Of dat nu in pot of in volle grond is. De een zweert bij potgrond van een super discount en de ander gaat voor prijzige speciaal samengestelde grond. In volle grond gooit de een achteloos zijn zaadjes op een beschikbaar stukje in de tuin of in een bos en de ander bewerkt de open grond ruim 6 maanden van te voren zodat al het bodemleven optimaal is op het moment van zaaien. Hier vind je veel voorbeelden van op Jointjedraaien.nl maar ook hier zal je zelf een keuze in moeten maken. Zoals eerder gesteld er zijn meerdere manieren van kweken die tot een succesvolle kweek kunnen leiden. Kies degene uit waar jij je het prettigst bij voelt.
  Belangrijk is dat de grond niet te zuur of te basisch is, een Ph van rond de 6 is het prettigst voor de meeste planten zo ook voor Cannabis. Heb je sterk zuur minnende planten in je tuin zoals een Japanse esdoorn, camelia of spar en gooi je regelmatig tuinturf erbij? Dan kun je op die plaatsen beter geen Cannabis zaaien/planten. De grond is daar veel te zuur. Pak dan liever een grote pot met geschikte grond. Een plekje waar brandnetels in het zonnetje staan is een ideale plek om Cannabis te zaaien/planten. Wel eerst, met handschoenen aan, de brandnetels met wortels en al verwijderen. Niet met gif werken want dan groeit je Cannabis het ook niet meer en dat is maar goed ook want anders krijg je je eigen gestrooide gif binnen.
  Kleigrond is minder geschikt, de plant zal hier moeizaam in kunnen wortelen en de grond zal veel te nat zijn waardoor je een grote kans op wortelrot hebt. Tenzij die grond netjes opgespaaid wordt en eventueel gemulched. Gewoon lekkere rulle grond, schep het los en hark het door voordat je gaat zaaien/planten.
  Cannabis is een zon minnende plant. Kies dus een zonnige plek waar voldoende wind langs waait. Graag wat andere planten en struiken in de buurt zodat rondkruipende insecten elkaar kunnen opeten.
  Verwacht je grote wietbomen te groeien zorg er dan voor dat je palen naast je plant kan plaatsen waaraan je de plant kan vastmaken zodat ze niet omknakken bij de eerste najaarsstormen.


  Voeding
  De heilige graal voor snelle jongens is: wietvoeding. Je neemt een flesje Pokon, dat verdun je 2x en vervolgens stop je het in een andere fles. Daar plak je 'Cannabisvoeding' op, en verkoop het voor het dubbele.
  hierlicht zure grond (Ph6), Water.
  Water geven kun je het beste aan het begin van de dag doen, een paar uur na zonsopgang is de plantverdamping op gang en dan maakt de plant gebruik van water en voeding. De grond mag niet nat, wel vochtig. De cannabisplant houdt van een luchtige grond en verzuipt als de aarde te nat is, de wortels gaan dan rotten waardoor je plant dood gaat. Tussen het watergeven door de aarde dus wat droger laten worden. Een goede manier is de potten op te tillen voor en na een waterbeurt. Hierdoor krijg je een goed gevoel of je plant water nodig heeft en hoeveel. Laat je potten niet uitdrogen, je loopt het risico dat je plant sterft maar je verstoort het bodemleven zodanig dat je plant minder goed gaat functioneren. In de volle grond hoef je je plant vrijwel geen water te geven, alleen in periodes van droogte geef je wat extra water.
  Het water wat we aan de cannabis plant geven moet een Ph van 6 hebben, regenwater heeft dit van nature en is dus uitermate geschikt.

  BeestjesVerduisterenJe zult dus elke dag op precies dezelfde tijden moeten kunnen verduisteren, een paar keer een uur te laat kan al problemen veroorzaken. Minstens 12 uur onafgebroken complete duisternis op stipte tijden. Lichtdicht is lichtdicht!
  Kijk wat voor jou haalbaar is alvorens aan verduisteren beginnen.

  Locatie
   Posting comments is disabled.

  Latest Articles

  Collapse

  • 7 vragen over potgrond
   door Stemma
   Het buitenseizoen is begonnen en je gaat op zoek naar potgrond waar je je zaadjes met een gerust hart in kan zaaien. In de tuincentra vind je wel meer dan 10 soorten verschillende soorten grond, welke moet je nu kopen? Of kan je die oude gebruikte potgrond nog gebruiken? Hier staan wat vragen en antwoorden die je kunnen helpen je keuze te vergemakkelijken.
   Vraag 1: Wat is het verschil tussen potgrond en tuinaarde?
   Potgrond is bedoeld om planten zo goed mogelijk te laten groeien, meestal in een pot, binnen of buiten. Er zitten extra voedingsstoffen in. Potgrond heeft een luchtige, open structuur en houdt water goed vast. Tuinaarde gebruik je bijvoorbeeld om de tuin op te hogen, of als verrijking van slechte tuingrond, zoals klei. Planten groeien daarin niet zo goed als in potgrond. Tuinaarde is goedkoper dan potgrond. Verwarrend is dat potgrond in het Engels 'potting compost' of 'compost' heet. Bij ons wordt compost gebruikt om de bodem te verbeteren. ...
   11 May 2016, 01:22
  • 20 Procent korting op wietzaden!
   door Jointjedraaien
   Heb je nog geen wietzaden voor het aankomende buitenkweek seizoen? Dan is dit je kans!

   Profiteer nu van een ...
   24 March 2016, 10:59
  • Win Een Top Grow Box
   door Jointjedraaien
   Product flash: Green Sensation van Plagron
   Bloeistimulator voor de hoogste opbrengst en de beste smaak.
   B...
   4 January 2016, 09:42
  • Buitenkweek Handleiding 2015
   door LR2 en Stemma
   Buitenkweek van Cannabis

   De een doet niet anders, de ander doet het anders. Er zijn duizenden verschillende manieren om buiten te kweken. In pot, volle grond, balkon, tuin, kas, guerrilla etc. De een gaat met autoflowers aan de gang, de ander gaat verduisteren om de natuur een handje te helpen en weer een ander oogst in oktober of november.
   Maar allemaal hebben ze enkele overeenkomsten; de kweker zet zijn planten buiten neer.


   Na 15 mei (ijsheiligen) komt er vrijwel geen nachtvorst meer voor en is dus de aangewezen tijd om buiten met kweken aan de gang te gaan.
   Sommige durfallen beginnen al ruimschoots voor die tijd, helaas vaak met tegenvallend succes.   ...
   23 April 2015, 03:22
  • Concept 3 Buitenkweek samen met LR2
   door Stemma


   Buitenkweek van Cannabis
   De een doet niet anders, de ander doet het anders. Er zijn duizenden, misschien w...
   14 April 2015, 14:52
  • Toprot / grijze schimmel
   door Stemma
   Grijze schimmel ( botrytis cinerea) beter bekend als toprot
   Wat is het en hoe raakt mijn plant ermee besmet?
   Botrytis is een schimmel welke, onzichtbaar voor het blote oog, wordt meegedragen door de lucht. In principe kan je er van uitgaan dat veel cannabisplanten, ook in een binnenkweek, met botrytis sporen besmet zullen worden. De schimmel kan de plant binnendringen door een klein wondje aan de plant, bijvoorbeeld van een verwijderd bladsteeltje, een week geworden stam door te vochtig staan of een door insecten aangevreten bladrand. Eenmaal in je plant genesteld wacht de schimmel op de juiste omstandigheden waarin hij zich kan ontkiemen. ...
   25 February 2015, 10:44
  Bezig...
  X