Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Concept 3 Buitenkweek samen met LR2

Collapse
X
Collapse
 •  

 • Korting op 420shop

  Concept 3 Buitenkweek samen met LR2  Buitenkweek van Cannabis


  De een doet niet anders, de ander doet het anders. Er zijn duizenden, misschien wel tienduizenden verschillende manieren om buiten te kweken. In pot, volle grond, balkon, tuin, kas, guerrilla etc. De een gaat met autoflowers aan de gang, de ander gaat verduisteren om de natuur een handje te helpen en weer een ander oogst in oktober of november.
  Maar allemaal hebben ze enkele overeenkomsten; de kweker zet zijn planten buiten neer.
  Na 15 mei (ijsheiligen) komt er vrijwel geen nachtvorst meer voor en is de aangewezen tijd om buiten met kweken aan de gang te gaan.
  Sommige durfallen beginnen al ruimschoots voor die tijd, helaas vaak met tegenvallend succes.

  Hoe je het ook aan wilt pakken, er zijn een paar essentiële dingen nodig voor een geslaagde buitenkweek. Het klinkt overbodig, maar we beginnen met de basis: zaad.

  Zaad

  De zaadkeus in een buitenkweek is vele malen belangrijker dan bij een binnenkweek. Je zult rekening moeten houden met bloeitijd, geur in bloei, resistentie van de plant tegen schimmels, uiteindelijke grootte en groeiwijze van de plant en of je überhaupt een leuke soort kan vinden. Nu is dat laatste iets persoonlijks; zoveel mensen, zoveel wensen. Zoals met hondenbezitters en restaurantbezoekers, zo werkt het op het forum ook; we kunnen je een advies geven over wat we zelf lekker vinden, maar je staat zelf in de keuken dit keer. Waarom kies je niet iets wat jou leuk lijkt? Waar jij een uitdaging uit haalt? Of iets waarbij iedereen successen boekt? Die keus kunnen wij niet voor je maken. Wat we wel kunnen meegeven, is dat er na september vrijwel zeker toprot of meeldauw op je planten zal ontstaan. Er zijn verschillende manieren van bestrijden, voorkomen en verhelpen, maar het is makkelijker om hier van het begin af aan rekening mee te houden. (lees het artikel over toprot op JD hier)

  Stel je hebt een soort gekozen, of een hele lijst aan zaden.
  Wat volgt er dan om tot een goede keus te komen?
  Dat is een retorische vraag natuurlijk, we gaan hem hier gewoon beantwoorden:
  - Bloeitijd: dit is een indicatie(!) van het gemiddeld aantal weken dat een plant bloeit. In de buitenkweek is het gewenst om die bloeitijd zo kort mogelijk te hebben; zo zijn ze uitgebloeid voordat het herfstige weer ze om zeep probeert te helpen. Fabrikanten geven dit rooskleurig op, tel daar voor de zekerheid 2-3 weken bij op.
  De meeste planten starten in september met bloeien, ook al belooft de verkoper wat anders. Tel de bloeiweken vanaf het moment dat je pluimpjes ziet in de toppen.
  12 weken bloei wordt dan in december oogsten!
  - Resistentie (bestand tegen ziektes): dit is een nogal uiteenlopend begrip. De ene zaadboer vindt zijn planten super resistent als ze in een Afrikaanse woestijn geen toprot oplopen, de ander vind ze resistent als ze in een champignonkwekerij nog schimmelvrij weten te blijven. Het punt blijft; als je hier zekerheid over wilt hebben voor jezelf, zoek dan kweekverslagen/growlogs/growreports/grows/reviews op jointjedraaien.nl en andere fora.
  Als je die verslagen niet kunt vinden, dan zul je die zelf moeten maken. Daar zit geen schaamte in; het kan iedereen overkomen, NEE, het overkomt iedereen wel een keer dat een kweek mislukt. Je hebt misschien twee tientjes weggegooid, maar je verslaglegging voorkomt dat andere mensen diezelfde fout maken.
  - Bloeimoment: autoflowers gaan vanzelf in bloei na een week of 3 tot 4. Sommige Deense soorten, of soorten die ruderalis bevatten, zullen rond juni, juli of augustus vanzelf in bloei schieten. De meeste andere soorten doen dit rond september, of soms zelfs rond oktober pas. Ook dit is handig om mee te nemen in je bepaling.

  Autoflower of regulier? Soortkeus.
  Autoflowers hebben het voordeel dat ze vanzelf in bloei schieten nadat ze ongeveer 3 tot 4 weken gegroeid zijn vanaf het ontkiemen. Uitzonderingen daargelaten. Dat kan handig zijn als je slechts een korte ronde wilt hebben, zo kun je zonder zorgen op vakantie. Maar autoflowers laten ook de mogelijkheid bestaan om meerdere oogsten per jaar te doen. Niet van dezelfde plant, want ze zijn niet te stekken of te reveggen
  (betekenis reveggen). Je zult dus opnieuw moeten zaaien bij iedere ronde. Eventueel zou je een overlappend schema kunnen maken, bijvoorbeeld wanneer plant A begint met bloeien, zaai je plant B. Het voordeel van autoflowers is dus dat er weinig omkijken naar is. Een van de welbekende nadelen van autoflowers is; ze zijn gemaakt in steriele omstandigheden en hebben een veel kortere geschiedenis dan reguliere planten. Dat zorgt er voor dat het kaf nog niet van het koren is gescheiden. De sterkste planten zijn vaak nog niet boven komen drijven, en meeldauw en toprot zijn een veel voorkomend probleem. Een ander nadeel is de beperkte oogst; een autoflower levert maximaal 50 gram op. De smaak is nagenoeg hetzelfde als een normale plant. En stress kan net zoveel roet in het eten strooien als bij een normale plant.
  Een reguliere bloeier (dus een non-auto) heeft het voordeel dat de meeste soorten toch al een jaar of 5-20 meegaan. Hierop is selectie uitgevoerd en de meeste soorten zijn ruim beschreven op het web. Het voordeel is ook hier; ze zullen vaak pas bloeien rond augustus-oktober waardoor je ook op vakantie kunt. Deze planten zijn te stekken, je zou dus één plant kunnen opdelen in honderden. Of dat verstandig is, dat moet je zelf weten. Je kunt helaas wel slechts één oogst per jaar doen van reguliere planten. Toprot en meeldauw zijn ook hier een veel voorkomend probleem, maar vaak zijn deze planten er beter tegen opgewassen dan autoflowers. Vaak treden de problemen pas laat in het jaar op, terwijl dat bij autoflowers iedere willekeurige maand kan zijn. Deze planten worden flink wat groter, en zullen dus ook meer opbrengen.
  Nogmaals: er is geen ideale/beste/sublieme/opper buitensoort. Alle planten doen het prima buiten, maar het afbloeien kan een probleem worden bij diepe sativa's (haze, silver haze, chocolope, etc.) omdat die een hele lange bloeitijd hebben. Wij kunnen je geen advies geven over de ideale soort. Je moet kiezen wat jou leuk lijkt, en met de hulp van het forum en haar leden, kan het tot een succes komen. Er is een hele lijst te vinden over soorten die goed werkten in voorgaande jaren, als jouw plant er niet bij staat, dan zul je het zelf moeten onderzoeken. Blijf op je luie gat zitten, en sla eens aan het googlen. Met een uurtje scrollen kun je zo een flinke lijst soorten door werken. Dan nog de smaak; die verschilt ook per persoon. Kom dus niet aan ons vragen wat jij het lekkerst zou vinden. LR2 schaamt zich nog steeds voor het feit dat hij ooit die vraag durfde te stellen. En terecht.  Zaaien
  Zaaien, het eindeloze gedoe. Hier zijn duizenden topics over. Belangrijk om te onthouden is: ook hier doet iedereen dat anders. De een legt ze tussen vochtig keukenpapier, een ander laat zijn zaad in water drijven, weer een ander stopt ze gewoon in de vochtige aarde. Met een beetje gegoogle, of een bezoekje aan de website van je zaadverkoper, kom je een heel eind. Let op: een zaailing (uit een zaadje) is iets anders dan een stek (uit een stek). Stekken bevatten vaak ongedierte en zijn - wanneer gekocht in een winkel of handelaar - niet van andere soorten te onderscheiden. Als je jezelf dus afvraagt waarom je 'pp' stekje niet in bloei schiet, terwijl dat rond september wel te verwachten is. Dan komt dat misschien omdat je een super silver haze gekocht hebt (die pas begint te bloeien rond november). Bij zaailingen is dat een ander verhaal; je mag best geloven dat je zaadjes zijn wat er op de verpakking staat. Er zijn wat punten om rekening mee te houden, als je met zaad werkt.
  - Zwaar bemeste (growshop) grond/compost kan je zaailing om zeep helpen
  - Potgrond = zaaigrond - zand.
  - Dus zaaigrond = potgrond + zand.
  - Conclusie: in potgrond kun je prima zaaien.
  - Je zaailing moet vochtig staan, niet nat. Nee echt, niet nat. Te natte aarde zorgt voor verstikking; de wortels zullen gaan rotten en het feestje komt vroegtijdig tot een eind.
  - Te droge grond zorgt voor uitdroging van de wortel; het feestje komt vroegtijdig tot een eind.
  - In de eerste paar dagen kan je zaailing verkleuringen hebben; groen, wit, geel of zelfs paars, dat is normaal. Bij lang aanhouden van die kleur, moet je vragen gaan stellen over de omstandigheden (te nat, te droog, teveel voeding)
  - Een zaailing heeft ronde blaadjes, die blaadjes zitten tjokvol voeding. Moet je dan voeding bij gaan geven? Nee. Begin daar pas mee na een week of drie, als dat nodig is.
  - Wanneer moet je nu zaaien? Na 15 mei, zoals dat bij elke tuin werkt. Eerder mag natuurlijk ook; het is jouw tuin, jouw keus. Maar reken dan niet op veel succes; twee of drie nachten vorst en je plant is dood.
  - Het is mogelijk om in juni te zaaien, en alsnog wietbomen te kweken. Wiet groeit snel in de juiste omstandigheden. Het is soms beter om wat te laat te zijn, dan te vroeg.

  Potten of volle grond?
  Potten zijn handig; verplaatsbaar, dus je kunt verduisteren, klein, je kunt goed bijsturen qua voeding en watergift, in tijden van hevige regenval of ander noodweer kun je potten onder een afdakje zetten of op een veilige plek zetten. Maar er kleven ook nadelen aan: ze waaien om, zijn makkelijk mee te nemen door rippers, ze drogen snel op en een zwarte pot in de brandende zon wordt bijna 50 graden. Je kunt dus niet zomaar drie weken op vakantie en je planten laten staan. Er zijn wel technieken met emmers water, een katoenen wig of zelfs silliciumkorrels, maar dat mag je zelf googlen. Je kan ook vragen of een ander je planten wil
  verzorgen maar je neemt daardoor een extra risico op mindere zorg of ontdekking.

  De volle grond, geen zand maar aarde, heeft als voordelen: er hangt een goede biosfeer, watergift is goed te regelen, vaak bevat grond voldoende voeding uit zichzelf, de planten waaien niet snel om en krijgen de volle ruimte. Het nadeel is: de planten kunnen niet weggezet worden, verduisteren is een probleem, de planten worden (te) groot, je moet er een tuin voor hebben.
  Een speciekuip is een goede middenweg, zorg wel voor (geboorde) gaten onderaan de speciekuip zodat overtollig water weg kan vloeien.
  Na een boel leeswerk en testen, mag ik concluderen dat er tenminste dit aantal liters aan bodem per plant nodig is:
  Autoflowers: ten minste 9L per plant.
  Overige buitenplanten die niet vanzelf bloeien: ten minste 20 liter, maar 40 is vele malen beter.

  Grond en locatie

  Een goede grond is de basis van een succesvolle kweek. Of dat nu in pot of in volle grond is. De een zweert bij potgrond van een super discount en de ander gaat voor prijzige speciaal samengestelde grond. In volle grond gooit de een achteloos zijn zaadjes op een beschikbaar stukje in de tuin of in een bos en de ander bewerkt de open grond ruim 6 maanden van te voren zodat al het bodemleven optimaal is op het moment van zaaien. Hier vind je veel voorbeelden van op Jointjedraaien.nl maar ook hier zal je zelf een keuze in moeten maken. Zoals eerder gesteld er zijn meerdere manieren van kweken die tot een succesvolle kweek kunnen leiden. Kies degene uit waar jij je het prettigst bij voelt.
  Belangrijk is dat de grond niet te zuur of te basisch is, een Ph van rond de 6 is het prettigst voor de meeste planten zo ook voor Cannabis. Heb je sterk zuur minnende planten in je tuin zoals een Japanse esdoorn, camelia of spar en gooi je regelmatig tuinturf erbij? Dan kun je op die plaatsen beter geen Cannabis zaaien/planten. De grond is daar veel te zuur. Pak dan liever een grote pot met geschikte grond. Een plekje waar brandnetels in het zonnetje staan is een ideale plek om Cannabis te zaaien/planten. Wel eerst, met handschoenen aan, de brandnetels met wortels en al verwijderen. Niet met gif werken want dan groeit je Cannabis het ook niet meer en dat is maar goed ook want anders krijg je je eigen gestrooide gif binnen.
  Kleigrond is minder geschikt, de plant zal hier moeizaam in kunnen wortelen en de grond zal veel te nat zijn waardoor je een grote kans op wortelrot hebt. Tenzij die grond netjes opgespaaid wordt en eventueel gemulched. Gewoon lekkere rulle grond, schep het los en hark het door voordat je gaat zaaien/planten.
  Cannabis is een zon minnende plant. Kies dus een zonnige plek waar voldoende wind langs waait. Graag wat andere planten en struiken in de buurt zodat rondkruipende insecten elkaar kunnen opeten.
  Verwacht je grote wietbomen te groeien zorg er dan voor dat je palen naast je plant kan plaatsen waaraan je de plant kan vastmaken zodat ze niet omknakken bij de eerste najaarsstormen.


  Voeding
  De heilige graal voor snelle jongens is: wietvoeding. Je neemt een flesje Pokon, dat verdun je 2x en vervolgens stop je het in een andere fles. Daar plak je 'Cannabisvoeding' op, en verkoop het voor het dubbele.
  Iedere, écht iedere voeding, heeft een gehalte aan NPK. Welke voeding je neemt, dat hangt van jezelf af. Echt. De ene voeding is niet beter dan de ander, maar het succesvolle gebruik
  van voeding is afhankelijk van jezelf. Je moet kunnen zien wat je planten nodig hebben (via Montys bladprobleemoplosser hier), of een bepaald schema aanhouden. Dat is zo verschillend als er manieren zijn om kaas te maken. Sommige mensen zijn erg merktrouw, dat is hun eigen keus. Als je economisch wilt denken, dan fiets je naar een tuincentrum en koop je losse componenten. Maar het komt altijd op hetzelfde neer: ·- Je doseert meer N (stikstof) dan P en K tijdens de groei (groeivoeding uit fles, ·korrelvoeding, of wat dan ook, dat is aan jou)
  - Je doseert meer P en K tijdens de bloei (welk soort en type mag je ook zelf weten)
  - Wortelstimulatoren zijn vaak weinig meer dan water met opgelost stekpoeder. Geef je geld beter uit aan wat leuks.
  - Kalk hoef je bijna nooit toe te voegen; wiet houdt van licht zure grond (Ph6), en kalk maakt meer basisch.
  - Als je een kalkgebrek opmerkt, dan komt dat vaak door de pH van de grond (Die is te hoog, er is wel degelijk voldoende kalk in de grond). Als dit niet bij te sturen valt, gebruik dan Calcium + Magnesium. Enkel Calcium zorgt voor problemen, omdat het bindt met andere voedingszouten. Zoek dus eerst de oplossing in je pH, als die in orde is, dan heb je een toevoeging nodig (soms ook CalMag genoemd).
  - De hoeveelheid voeding is afhankelijk van de staat van je plant; voeg NOOIT meer toe dan
  nodig. Je plant groeit zelfs harder bij een héél klein tekort aan voeding. Teveel zorgt altijd voor problemen; de bladeren verliezen hun kleur en verdorren aan de puntjes of de wortels besluiten er mee op te houden.

  Water.
  Water geven kun je het beste aan het begin van de dag doen, een paar uur na zonsopgang is de plantverdamping op gang en dan maakt de plant gebruik van water en voeding. De grond mag niet nat, wel vochtig. De cannabisplant houdt van een luchtige grond en verzuipt als de aarde te nat is, de wortels gaan dan rotten waardoor je plant dood gaat. Tussen het watergeven door de aarde dus wat droger laten worden. Een goede manier is de potten op te tillen voor en na een waterbeurt. Hierdoor krijg je een goed gevoel of je plant water nodig heeft en hoeveel. Laat je potten niet uitdrogen, je loopt het risico dat je plant sterft maar je verstoort het bodemleven zodanig dat je plant minder goed gaat functioneren. In de volle grond hoef je je plant vrijwel geen water te geven, alleen in periodes van droogte geef je wat extra water.
  Het water wat we aan de cannabis plant geven moet een Ph van 6 hebben, regenwater heeft dit van nature en is dus uitermate geschikt.

  Beestjes
  Buiten eten beestjes elkaar over het algemeen op. Het komt dus zelden voor dat spint of trips buiten de plant zware schade aanbrengen. De varenrouwmug kan buiten een verstopte plaag zijn, ze leggen hun larven in de aarde. Deze zie je niet maar ze vreten wel je wortels op waardoor je plant dood gaat. Meer info over beestjes en hun bestrijding vind je hier.
  Slakken kun je weghouden door koperband rond je pot/plat te plaatsen of eierschalen rond je pot/plant te strooien. Zittener rupsen in je plant dan is het een kwestie van ze eruit te plukken en te plukken en te plukken etc. Let op de bruine “rupspoepjes” in je plant, daar zitten ze vaak nabij.
  Vogels, honden, kippen, katten, konijnen, herten etc. eten graag zaadjes of jonge plantjes. Hou hier rekening mee en zorg voor een diervriendelijke oplossing. In de tuin kan een petfles zonder bodem al een uitkomst bieden of een stukje kippengaas. Ga je voor guerrilla, wees dan extra voorzichtig dat wilde en loslopende dieren zich niet verminken door jouw werkwijze bij het kweken.

  Verduisteren
  Op 21 juni is het de langste dag. De planten hebben dan enkele weken groei gehad en kunnen vervroegd in bloei worden gezet door de plant 12 uur per dag te verduisteren. Met een pot kan dit simpel door de pot in een lichtdichte schuur of garage te plaatsen. Evt. kan je een grote lichtdichte plastic zak aan de onderkant openknippen en opgestroopt beneden aan je pot vastbinden, om te verduisteren rol je de zak omhoog en maakt de bovenkant dicht met een paar knijpers. Een andere manier is om een waslijn boven je plant te spannen en hier zwartwit folie over heen te gooien ( zwart naar binnen/wit naar buiten toe). De zijkanten vouw je dicht en maakt dit vast met wasknijpers. Hoe strakker je plastic of zwart wit folie om je planten heen vouwt of rolt hoe meer kans je hebt op een te hoge LV en daardoor toprot, hou hier rekening mee. Je kan evt. het plastic/folie verwijderen zodra het nacht is. Komt de zon op rond 5 uur ’s ochtends dan wordt het al licht rond 4.30u, je zou dan in principe de plant kunnen verduisteren om 16.00u en als het buiten donker het plastic/folie weghalen.
  Meer werk is een constructie om je plant heen te bouwen en deze af te dekken met zwart/wit folie. Ik heb ook wel eens iemand gezien die buiten een kweektent gebruikte voor verduisteren, het bleek zeer goed te werken.
  Let erop dat het verduisteren volgens strakke regels moet worden uitgevoerd. Je zult dus elke dag op precies dezelfde tijden moeten kunnen verduisteren, een paar keer een uur te laat kan al problemen veroorzaken. Minstens 12 uur onafgebroken complete duisternis op stipte tijden. Lichtdicht is lichtdicht!
  Kijk wat voor jou haalbaar is alvorens aan verduisteren beginnen.

  Locatie
  Waar je je plant ook zet, hou rekening met je omgeving. Niet iedereen houdt van cannabisplanten of hun geur. Zet je dus niet pal in het zicht en kies, als je dat wilt, geen sterk geurende soort. Zo hou je rippers ook op afstand, hopelijk.
  Je kunt overleggen met je buren of ze bezwaar hebben tegen een paar plantjes in je tuin.
  Vraag ze om eventuele overlast bij jou te melden en doe er dan ook wat aan.

  Hoewel in Nederland 5 plantjes buiten worden gedoogd zal, als er klachten komen, de politie de cannabis weg komen halen. Ongeveer hetzelfde geldt voor België. Alhoewel daar maar in enkele gemeentes 1 plant wordt gedoogd, komt hier de politie ook op bezoek als er klachten zijn over jouw plant.
  Bovendien kunnen woningbouwverenigingen, hypotheekverstrekkers of burgemeesters nogal heftig reageren als er bij jou een enkele cannabisplant wordt aangetroffen.
  Dit kan er voor zorgen dat je (tijdelijk) je huis wordt uitgezet, ook bij een eigen woning !

  Ga je voor guerrilla, verniel nooit andermans gewassen en/of eigendommen en heb respect voor de natuur. Meer informatie over guerrilla vind je hier.

  Succes !
   Posting comments is disabled.

  Latest Articles

  Collapse

  • 7 vragen over potgrond
   door Stemma
   Het buitenseizoen is begonnen en je gaat op zoek naar potgrond waar je je zaadjes met een gerust hart in kan zaaien. In de tuincentra vind je wel meer dan 10 soorten verschillende soorten grond, welke moet je nu kopen? Of kan je die oude gebruikte potgrond nog gebruiken? Hier staan wat vragen en antwoorden die je kunnen helpen je keuze te vergemakkelijken.
   Vraag 1: Wat is het verschil tussen potgrond en tuinaarde?
   Potgrond is bedoeld om planten zo goed mogelijk te laten groeien, meestal in een pot, binnen of buiten. Er zitten extra voedingsstoffen in. Potgrond heeft een luchtige, open structuur en houdt water goed vast. Tuinaarde gebruik je bijvoorbeeld om de tuin op te hogen, of als verrijking van slechte tuingrond, zoals klei. Planten groeien daarin niet zo goed als in potgrond. Tuinaarde is goedkoper dan potgrond. Verwarrend is dat potgrond in het Engels 'potting compost' of 'compost' heet. Bij ons wordt compost gebruikt om de bodem te verbeteren. ...
   11 May 2016, 02:22
  • 20 Procent korting op wietzaden!
   door Jointjedraaien
   Heb je nog geen wietzaden voor het aankomende buitenkweek seizoen? Dan is dit je kans!   Profiteer nu van een korting van maar liefst 20% op alle zaden van de volgende merken:

   - Green House Seeds
   - Pyramid Seeds
   - Strain Hunters

   * Deze aanbieding is geldig van 23 maart 2016 tot en met 7 april 2016.
   De korting wordt alleen toegepast bij een minimaal order bedrag van €40,- Gebruik de volgende kortingscode: SPRING2016 ...
   24 March 2016, 11:59
  • Win Een Top Grow Box
   door Jointjedraaien
   Product flash: Green Sensation van Plagron
   Bloeistimulator voor de hoogste opbrengst en de beste smaak.
   Boost your buds, met de organische fosfor en kalium van Green Sensation. Green Sensation bevat vier verschillende producten in één fles. Als je deze booster gebruikt, heb je geen andere additieven meer nodig zoals een bloeistimulator, PK 13-14 of enzymen. Je kunt het gebruik van basisvoeding terugbrengen tot maar liefst 50%. Test het zelf en ervaar de voordelen van Green Sen...
   4 January 2016, 10:42
  • Buitenkweek Handleiding 2015
   door LR2 en Stemma
   Buitenkweek van Cannabis

   De een doet niet anders, de ander doet het anders. Er zijn duizenden verschillende manieren om buiten te kweken. In pot, volle grond, balkon, tuin, kas, guerrilla etc. De een gaat met autoflowers aan de gang, de ander gaat verduisteren om de natuur een handje te helpen en weer een ander oogst in oktober of november.
   Maar allemaal hebben ze enkele overeenkomsten; de kweker zet zijn planten buiten neer.


   Na 15 mei (ijsheiligen) komt er vrijwel geen nachtvorst meer voor en is dus de aangewezen tijd om buiten met kweken aan de gang te gaan.
   Sommige durfallen beginnen al ruimschoots voor die tijd, helaas vaak met tegenvallend succes.


   Hoe je het ook aan wilt pakken, er zijn een paar essentiële dingen nodig voor een geslaagde buitenkweek. Het klinkt overbodig, maar we beginnen met de basis: zaad.


   ...
   23 April 2015, 04:22
  • Concept 3 Buitenkweek samen met LR2
   door Stemma


   Buitenkweek van Cannabis


   De een doet niet anders, de ander doet het anders. Er zijn duizenden, misschien wel tienduizenden verschillende manieren om buiten te kweken. In pot, volle grond, balkon, tuin, kas, guerrilla etc. De een gaat met autoflowers aan de gang, de ander gaat verduisteren om de natuur een handje te helpen en weer een ander oogst in oktober of november. Maar allemaal hebben ze enkele overeenkomsten; de kweker zet zijn planten buiten neer. ...
   14 April 2015, 15:52
  • Toprot / grijze schimmel
   door Stemma
   Grijze schimmel ( botrytis cinerea) beter bekend als toprot is een verwoestende aandoening van de cannabisplant. Op het moment dat het zichtbaar wordt moet je direct handelen om nog een deel van je plant te kunnen redden. Botrytis is een stille “moordenaar”, een mooie dikke top kan van binnen al helemaal rot zijn, zonder dat je dit opmerkt.

   Wat is het en hoe raakt mijn plant ermee besmet?
   Botrytis is een schimmel welke, onzichtbaar voor het blote oog, wordt meegedragen door de lucht. In principe kan je er van uitgaan dat veel cannabisplanten, ook in een binnenkweek, met botrytis sporen besmet zullen worden. De schimmel kan de plant binnendringen door een klein wondje aan de plant, bijvoorbeeld van een verwijderd bladsteeltje, een week geworden stam door te vochtig staan of een door insecten aangevreten bladrand. Eenmaal in je plant genesteld wacht de schimmel op de juiste omstandigheden waarin hij zich kan ontkiemen. ...
   25 February 2015, 11:44
  Bezig...
  X