Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Guerilla Farming De gids naar succes

Collapse
X
Collapse
 •  

 • Korting op 420shop

  Guerilla Farming De gids naar succes

  In deze gids wil ik de belangrijkste dingen van een guerilla kweek toelichten. Veelal worden er fouten gemaakt welke makkelijk kunnen vermeden worden. Velen beginnen dan ook aan een guerilla kweek en komen in september thuis met een kleine beschimmelde oogst of erger, hun kweekje werd gevonden en/of gestolen. Dit kan vermeden worden door kennis te hebben van de juiste informatie. Vandaar zal ik in mijn gids de basis van het guerilla kweken uit de doeken doen zodat de slaagkans van je kweek groter word.

  outdoor_200a.jpg

  Waarom guerilla kweken?
  Guerilla kweken is spannend en avontuurlijk. Het risico om gepakt te worden is kleiner dan bij binnenkweek.
  En het belangrijkste punt is dat iedereen het kan doen zonder speciale en dure apparatuur.
  Maar staar je vooral niet blind op de grote opbrengsten welke vermeld worden door de zaadleverancier, als je aan een guerilla kweek begint moet je ervan uitgaan dat de opbrengst niks is om teleurstelling te voorkomen.

  guerrilla_garden3.jpg

  1.1. Het zoeken van een geschikte locatie.

  NEnkele voorbeelden: bos, maisveld, aspergeveld, waterkant, in de achtertuin van een leeg staand pand of huis. braakliggend terrein in het industriepark bvb enz..

  Handige link voor het kweken op akkers
  Kweken op het platteland: verslag van ervaren kweker.
  Selectie

  1.2 Risicoanalyse
  Kijk of er nergens voetstappen zichtbaar zijn of andere tekenen dat er soms mensen rondlopen. (afval)
  Uit de buurt van paden of straten. De geur kan ver waarneembaar zijn en straatverlichting kan de bloei- cyclus verstoren waardoor onze plant niet of te laat in bloei schiet en er daardoor niet of te laat kan geoogst worden.
  Dan moet je jezelf ook nog de vraag stellen of de locatie niet onderhouden word door een onderhoudsploeg die de struiken snoeien of graskanten maaien en zo je planten ontdekken.

  Soort spot?R
  Dieren: Als je een verlaten plek vind is deze plek in 90% van de gevallen ingenomen door dieren.
  Kijk dus uit voor plaatsten waar het vol met konijnenkeutels ligt. Hier heb je wel middeltjes tegen zoals kippendraad rond je plant zetten. Graaf deze draad diep genoeg in zodat deze niet snel ondergraven word.
  Herten en reen zijn een nog groter probleem aangezien die zo over een draadje van 50 cm komen.

  Slakken: Zijn ook vijanden van onze planten, gebruik slakken korrels en vul deze telkens bij wanneer deze op zijn.

  Mensen: Zorg ervoor dat mensen je niet zien op de plaats waar je in de struiken verdwijnt ze kunnen zich vragen beginnen stellen wat je daar te zoeken hebt.
  Probeer steeds een andere route te nemen richting je Guerilla spot, weggetjes platgetrapt gras of onkruid kan je spot verraden. Die sporen zijn ook moeilijk uit te wissen. Je kan bvb via een gracht die in de zomer toch droog staat je spot bereiken. Indien dit niet mogelijk is grote stappen nemen en afwisselen van route ook een optie.
  Beperk ook het aantal keer dat je naar je planten gaat kijken, enkel als ze echt water nodig hebben of het bijna oogsttijd is en je de mannetjes moet verwijderen.
  Laat geen afval rondslingeren, dit kan van ver zichtbaar zijn en vanuit de lucht.
  Ga bij voorkeur te voet naar je guerilla spot, een fiets of wagen kan snel argwaan veroorzaken. Of plaats uw wagen of fiets wat verderop aan een bushalte bvb.

  politie: Zorg ervoor dat je materiaal goed verstopt zit op je guerilla plek. Indien je het telkens mee naar huis neemt kan je indien ze je aanhouden niet ontkennen dat je wiet kweekt. Ook een gevolg is een huiszoeking en dan ontdekken ze alle kweekspullen. Gebruik wel steeds handschoenen om geen vingerafdrukken achter te laten.

  Sporen: Wanneer we naar onze spot gaan maken we sporen, door platgetrapt onkruid, gras, brandnetels enzovoort.
  Indien je spot op een plek staat met een dichte begroeiing moet je daar een oplossing voor vinden. Dit kan bv om eerst door een droogstaande beek te wandelen en van daaruit naar je spot te gaan zodat er geen gang zichtbaar vanaf het pad of de straat. Ook kan je een boomstronk van een dode boom tot aan je spot leggen zodat je daarover kan lopen en zo geen brandnetels of ander onkruid plat trapt. Wees creatief want dit is 1 van de meest voorkomende fouten die gemaakt worden.


  1.3 Punten waaraan een locatie moet voldoen.

  Voldoende zonlicht: Licht= gewicht. Een plant moet toch wel een paar uur per dag direct zonlicht kunnen ontvangen. Ook nemen andere planten en bomen voedsel en water weg. Kijk bij elke plek waar de zon opkomt en waar ze ondergaat. Met andere woorden Zorg dat het zuidgericht is.

  Watervoorraad: Normaal gezien moet een plant op guerilla genoeg hebben aan water die van nature aanwezig is in de grond. als er een rivier of beek in de buurt is waar men water kan scheppen is dit altijd mooi meegenomen maar dit is geen noodzaak.
  Ook raad ik aan om zo ver mogelijk uit de buurt van bomen te planten aangezien die bomen zeer veel water uit de grond halen.
  Link: watervoorziening op de Guerilla spot zelf aanmaken.

  Voldoende beschutting:
  Het is belangrijk dat je plant goed afgeschermd word door struiken of iets anders zodat je planten vanaf de straat of pad niet zichtbaar zijn. Brandnetels en braamstruiken zorgen er ook voor dat het niet aangenaam is voor de plek te bereiken. Hierdoor verlaagd de kans dat mensen je plek vinden.

  Voeding: De grond moet voldoende voeding bevatten. Indien dit niet aanwezig is kan de grond bemest worden.

  Conclusie:
  De beste plek is dus waar al deze punten perfect in evenwicht zijn en waar je dus niets hoeft te doen.


  2.1. Zaad of stek:

  Zaad
  Ik werk vooral met zaad aangezien dit makkelijk legaal te verkrijgen is en voorgroeien niet noodzakelijk is.
  Zaailingen zouden in de meeste gevallen ook sterker zijn.
  Het nadeel van zaad is dat er mannetjes en vrouwtjes uit kunnen komen. En bij femi zaden zelfs hermafrodieten (2slachtige planten).

  Stekken/klonen
  Het nadeel is als je ze aankoopt dat de keuze in soorten beperkt is en je eigenlijk nooit zeker weet welke soort je in handen hebt. Dit kan zeer nadelig zijn aangezien we een langbloeier moeilijk kunnen afbloeien in dit regenachtige klimaat.
  De verkoop van stekken is echter niet legaal maar je kan ze ook zelf maken: Zie: Stekken/ klonen
  Stekken hebben het voordeel dat ze allemaal vrouwelijk zijn en vrij goedkoop in grote hoeveelheden als men ze zelf maakt.


  2.2. De soort

  Bij het kiezen van een soort is het vooral belangrijk dat je een kortbloeier kiest.(maximum 10 weken bloei) Een indica of een hybride soort met voornamelijk indica eigenschappen.

  Indien je een langbloeier (sativa) kiest kun je in sommige gevallen pas oogsten in december en dan blijft er in vele gevallen niks meer over van je plant door toprot (schimmel).

  handige links:
  - Welke outdoor plant mee beginnen voor beginnende kweker
  - Hamvraag: Welke soort moet ik nemen?


  3. Als je over al deze stappen heen bent kan je aan het echte werk beginnen.

  3.1. Voorbereiding grond
  September tot mei.
  Als je niet voor een vruchtbaar stuk grond gekozen hebt kan je van september tot mei je grond gaan bewerken en opwaarderen. Je kan dit zeer eenvoudig doen door mestkorrels of verse mest door de grond te mengen.
  Een andere mogelijkheid is om naar de growshop een zak grond te halen en daar je plantgaten met op te vullen.
  Natuurlijk kan je het ook op bobo zijn manier doen:
  goede grond samenstelling

  Denk eraan dat je alles wat je aan je plant geeft in veelvoud terug krijg van je plant.
  Indien het al april mei is, geen nood je kan dan ook nog voeding door de grond mengen al is het beter in oktober.
  Wel mag je dan geen verse mest (uit de stal) door de grond mengen.

  3.2. Voorgroeien

  februari, maart, April
  In theorie kan je de zaadjes recht in de grond stoppen. In praktijk is het aan te raden ze thuis in potjes voor te groeien al dan niet onder een lamp. Je kan ze al beginnen voorgroeien buiten onder de zon midden april. Je moet je plantjes wel elke nacht binnen zetten omdat het nog tot 15 mei kan vriezen. Een serre is de beste optie indien je niet kan voorgroeien onder lampen aangezien ze dan nog wat beschermt zijn tegen de koude en je deze eventueel kan verwarmen.


  4. Het aanplanten op de guerilla locatie.


  Mei de 15e

  Het heeft nu wel lang genoeg geduurd we staan te popelen om ze op de spot te planten en vanaf 15 mei is dat mogelijk.

  4.1. Het daadwerkelijk planten :

  Het beste kan je gaan planten wanneer het net geregend heeft en de grond goed vochtig is of als het gaat regen de komende dagen.
  Graaf een putje, plant erin, aarde er rond en goed aanduwen. Zo eenvoudig is dat. Dan is water geven ook zeer belangrijk indien de grond droog is.

  De eerste week is zeer belangrijk dus zorgen dat ze voldoende water hebben.

  4.2. Aanbrengen van bescherming

  Slakken: Slakkenkorrels in een botervlootje doen, gaten maken in het doosje zodat de slak erin kan en dekseltje erop zodat er geen regen in kan.
  Tegenwoordig bestaat er ook kopertape, als de slak over de tape kruipt krijgt ze een kleine elektriciteit stoot. Bij grote planten kan je dit rond de stam doen.

  Konijnen: Kippengaas rond je planten voor ze te beschermen tegen konijnen.
  Plastic petflessen schijnen ook goed te werken tegen konijnen, vogels, slakken en zware regenval. De onderkant van de fles opensnijden en Zorg ervoor dat er voldoende gaatjes in de flessen zijn anders word het te warm en gaan ze dood.
  Budget tip: Een afsluiting maken door stokjes rond elk plantje in de grond te stoppen werk ook perfect. Zorg wel dat er voldoende plaats is tussen het plantje en je afsluiting. Een cirkel van 40 cm diameter volstaat in de meeste gevallen en minstens 50 cm hoog.


  6. Oogsten, drogen en knippen.

  Oogsten Als de locatie het toelaat verwijder ik het grote bladafval op de guerilla plek. Dan knip ik de takken in kortere stukken voor het compacter te maken. Dan stop je alles eerst in een vuilniszak en dan in een sporttas of iets anders wat voor jou veilig lijkt. De vuilniszak is belangrijk om de geur wat tegen te houden knoop je deze stevig dicht. Rij ook met je autoraam open zodat de cannabis geur zich niet kan opstapelen
  Knippen Eerst alle grote bladeren met een steeltje eraf plukken. Dit gaat het vlotste door de tak ondersteboven te houden en de tak vast te nemen waar hij aan de stam vast zat om vervolgens zo alle bladeren in uw richting eraf te plukken. Dan kan je met een klein schaartje de kleine blaadjes van tussen de toppen knippen.
  Drogen Eens je thuis bent leg je het te drogen op een donkere plaats welke goed verlucht is.
  Of een leegstaand huis of schuur kraken maar dit raad ik niet aan. Bij een vriend drogen zou ik ook niet doen tenzij je hem echt goed vertrouwd. Indien thuis drogen geen optie is kan je desnoods je plant op de Geurilla spot zelf omgekeerd tussen de struiken hangen. En een dakje erboven maken. Geen plastic er rond anders gaat het vocht condenseren en zal het beschimmelen. De beste garantie voor goede wiet is binnen drogen.

  Zie ook:
  Wiet knippen en drogen


  Veel succes toegewenst, en indien er mensen zijn die hier iets aan willen toevoegen of het op een andere manier doen hoor ik dat graag!  Groene groeten van janleuri

  Nog een paar handige filmpjes:
  NEVER GET RAIDED Preview- Growing Outdoors

  Jorge's Guide to Guerilla Gardens


  • AdNy
   #68
   AdNy commented
   Editing a comment
   Re: Guerilla Farming De gids naar succes

   Oorspronkelijk geplaatst door LikkleEye
   Ideaal verslag voor beginners zoals ik!
   Nog 1 klein vraagje, hoeveel afstand moet je rekenen qua geur?

   Greetings
   Hopelijk is ie nooit groot genoeg, dan heb je hele goeie wiet

  • tistn420
   #69
   tistn420 commented
   Editing a comment
   Re: Guerilla Farming De gids naar succes

   big up ! maar 1 vraagje mest is dat dan gewoon kak of ?

  • grinderke
   #70
   grinderke commented
   Editing a comment
   Re: Article: Guerilla Farming De gids naar succes

   Dieren kak
   Kip/ koe /worm
   Beste is kippemestkorrels
   Of natuurlijk kunstmest(roze/blauwe korrels.
  Posting comments is disabled.

Latest Articles

Collapse

 • Tabaksmoza´ekvirus (TMV)
  door haze'o'lator
  Herkenning van tmv:

  Op de jongste blaadjes vindt je kringvormige geelgroene vlekjes, kringvormige figuren en slingerende lijnen. Op de oudere bladeren komt geel mozaiek voor. Het blad verkleurt
  22 August 2014, 01:46
 • Guerilla Farming De gids naar succes
  door janleuri
  In deze gids wil ik de belangrijkste dingen van een guerilla kweek toelichten. Veelal worden er fouten gemaakt welke makkelijk kunnen vermeden worden. Velen beginnen dan ook aan een guerilla kweek en komen in september thuis met een kleine beschimmelde oogst of erger, hun kweekje werd gevonden en/of gestolen. Dit kan vermeden worden door kennis te hebben van de juiste informatie. Vandaar zal ik in mijn gids de basis van het guerilla kweken uit de doeken doen zodat de slaagkans van je kweek groter word.

  ...
  27 May 2010, 19:33
 • Wiet oogsten en drogen
  door Jointjedraaien
  Wiet oogsten, drogen en bewarenWanneer is de wietplant klaar voor de oogst
  De plant is oogstklaar tussen de 2e week van september tot november (dit is afhankelijk van de weersomstandigheden en het soort plant). Dit uit zich in het bruin worden van de pistels. Wanneer 80% van de pistels bruin is, zijn de planten klaar voor de oogst. Voor de binnenteelt geldt hetzelfde. Voor een meer precies oogst-moment kan men gebruik maken van een microscoop waarbij aan de kleur van de trichromes bepaald word wanneer je oogst. ...
  18 May 2010, 03:35
 • Wietzaden ontkiemen
  door Jointjedraaien
  Er zijn verschillende manieren om wietzaden
  ...
  14 April 2010, 17:14
 • Wiet kweken inleiding
  door Jointjedraaien
  Het forum staat vol met informatie over wiet kweken.
  Voor een beginnende kweker is het soms lastig om antwoord op zijn vragen te krijgen tussen al de informatie en vragen van andere leden. Hier volgen een aantal tips om het vinden van informatie wat makkelijker te maken.

  De zoekfunctie is een snelle manier om discussies over een bepaald onderwerp te vinden, ook de Tags doorzoeken kan snel informatie opleveren.

  Introductie
  Het kweken van wiet voor eigen behoefte is een groeiend fenomeen, met de stijgende wietprijzen en de sluiting van coffeeshops waaronder Checkpoint in Terneuzen word het steeds aantrekkelijker om zelf wiet te kweken. Voor een beginner kan het moeilijk zijn snel de juiste informatie te vinden, deze handleiding kan je daarbij helpen.
  1 March 2010, 16:43
Bezig...
X