Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wiet oogsten en drogen

Collapse
X
Collapse
 •  

 • Korting op 420shop

  Wiet oogsten en drogen

  Wiet oogsten, drogen en bewarenWanneer is de wietplant klaar voor de oogst
  De plant is oogstklaar tussen de 2e week van september tot november (dit is afhankelijk van de weersomstandigheden en het soort plant). Dit uit zich in het bruin worden van de pistels. Wanneer 80% van de pistels bruin is, zijn de planten klaar voor de oogst. Voor de binnenteelt geldt hetzelfde. Voor een meer precies oogst-moment kan men gebruik maken van een microscoop waarbij aan de kleur van de trichromes bepaald word wanneer je oogst.

  Op de foto's kun je zien dat deze kweek zo ver is. We gaan dus nu knippen.

  knippen01.JPG

  Wietplanten knippen
  Door enkele voorbereidingen te treffen zul je merken dat het knippen en stuk sneller gaat.
  1. Draai van te voren een joint, tijdens het knippen een joint draaien met Sticky Icky vingers is wat lastiger.
  2. Leg een plastic zeil of vuilnis zak op de grond, scheelt weer met opruimen.
  3. Zorg voor een (scherp) schaartje en smeer deze voor gebruik in met wat olijfolie, hierdoor blijft je schaartje soepel tijdens het knippen. Maak het schaartje zo nu en dan schoon, de Pollem / harskliertjes die eraan blijven plakken kan je gebruiken om een joint van te draaien. Je kunt het ook bewaren en samen persen, dit lijkt erg veel op hasj.

  Het grote bladafval zit relatief weinig THC op dit kan je in een vuilniszak stoppen en later weggooien, let wel op dat men d.m.v. je afval natuurlijk veel kunnen afleiden.
  De kleine blaadjes waar je de THC op ziet zitten en de hele kleine topjes kun je apart bewaren. Met het kwalitatief hoogwaardige knipafval kun je later veel andere dingen doen. Bijvoorbeeld het maken van wietboter of ice hasj.

  drogen01.JPG

  Wiet Drogen
  Na het knippen van de bloemen worden deze op zijn kop opgehangen. Zorg ervoor dat de toppen / bloemen elkaar niet raken, voldoende ventilatie is en de ruimte donker is. Zorg er voor dat de omgevingstemperatuur en vochtigheid goed is, de beste temperatuur om te drogen is kamertemperatuur en de luchtvochtigheid van de ruimte mag niet te hoog liggen zodat de bloemen het vocht kwijt kunnen aan de omgeving.

  Tijdens het drogen worden zetmelen omgezet naar suikers door de plant als laatste poging om energie voor herstel vrij te maken. Aanwezige trichomen die nog transparant zijn, oxideren verder tot psychoactieve varianten van de cannabinoiden, hierdoor worden ze verder milky of dieper amber.

  De wiet is rookklaar wanneer de kleine takjes breken als een lucifer. Mochten er nog topjes / bloemen nog nat aanvoelen kunnen deze nagedroogd worden op krant-papier of dergelijke. Het nadrogen duurt 1 of 2 dagen.

  Wiet bewaren
  De wiet word altijd droog en donker bewaard, dit kan in wekpotten, gripzakjes, blikken of iets dergelijks.
  Wanneer de wiet in goede omstandigheden bewaard word gaat deze vele jaren mee. Mocht het zijn dat de smaak nog niet optimaal is kan de wiet nog verder bewerkt worden d.m.v. curen.

  Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben kan je deze stellen (in de juiste sectie) op het cannabis forum
  Last edited by Jointjedraaien; 12 January 2020, 23:28.

  • GDog
   #66
   GDog commented
   Editing a comment
   Re: Article: Wiet oogsten en drogen

   Je kan er nog goed wietboter van maken en dan cake mee bakken

  • vasadep
   #67
   vasadep commented
   Editing a comment
   Re: Article: Wiet oogsten en drogen

   Beste Forum genoten,

   Mijn buurvrouw wordt een beetje lastig, kortom mijn planten moeten weg anders zal ik ze weg moeten halen....

   Kan iemand mij aangeven of ik inmiddels al een deel kan oogsten of nog langer moet laten staan?

   Zie de foto's. In ieder geval wil ik mijn mederokers en kwekers bedanken voor de reactie...

   Groene groet,054.jpg055.jpg058.jpg

  • Eclecticon
   #68
   Eclecticon commented
   Editing a comment
   Re: Article: Wiet oogsten en drogen

   Als het moet dan moet het. Effect merk je vanzelf. Zal nooit top zijn maar misschien beter dan tabak only
  Posting comments is disabled.

Latest Articles

Collapse

 • Tabaksmoza´ekvirus (TMV)
  door haze'o'lator
  Herkenning van tmv:

  Op de jongste blaadjes vindt je kringvormige geelgroene vlekjes, kringvormige figuren en slingerende lijnen. Op de oudere bladeren komt geel mozaiek voor. Het blad verkleurt
  22 August 2014, 02:46
 • Guerilla Farming De gids naar succes
  door janleuri
  In deze gids wil ik de belangrijkste dingen van een guerilla kweek toelichten. Veelal worden er fouten gemaakt welke makkelijk kunnen vermeden worden. Velen beginnen dan ook aan een guerilla kweek en komen in september thuis met een kleine beschimmelde oogst of erger, hun kweekje werd gevonden en/of gestolen. Dit kan vermeden worden door kennis te hebben van de juiste informatie. Vandaar zal ik in mijn gids de basis van het guerilla kweken uit de doeken doen zodat de slaagkans van je kweek groter word.

  ...
  27 May 2010, 20:33
 • Wiet oogsten en drogen
  door Jointjedraaien
  Wiet oogsten, drogen en bewarenWanneer is de wietplant klaar voor de oogst
  De plant is oogstklaar tussen de 2e week van september tot november (dit is afhankelijk van de weersomstandigheden en het soort plant). Dit uit zich in het bruin worden van de pistels. Wanneer 80% van de pistels bruin is, zijn de planten klaar voor de oogst. Voor de binnenteelt geldt hetzelfde. Voor een meer precies oogst-moment kan men gebruik maken van een microscoop waarbij aan de kleur van de trichromes bepaald word wanneer je oogst. ...
  18 May 2010, 04:35
 • Wietzaden ontkiemen
  door Jointjedraaien
  Er zijn verschillende manieren om wietzaden
  ...
  14 April 2010, 18:14
 • Wiet kweken inleiding
  door Jointjedraaien
  Het forum staat vol met informatie over wiet kweken.
  Voor een beginnende kweker is het soms lastig om antwoord op zijn vragen te krijgen tussen al de informatie en vragen van andere leden. Hier volgen een aantal tips om het vinden van informatie wat makkelijker te maken.

  De zoekfunctie is een snelle manier om discussies over een bepaald onderwerp te vinden, ook de Tags doorzoeken kan snel informatie opleveren.

  Introductie
  Het kweken van wiet voor eigen behoefte is een groeiend fenomeen, met de stijgende wietprijzen en de sluiting van coffeeshops waaronder Checkpoint in Terneuzen word het steeds aantrekkelijker om zelf wiet te kweken. Voor een beginner kan het moeilijk zijn snel de juiste informatie te vinden, deze handleiding kan je daarbij helpen.
  1 March 2010, 17:43
Bezig...
X