Mededeling

Collapse
No announcement yet.

EUROPESE UNIE OP WEG NAAR WETTELIJKE REGULERING

Collapse
X
Collapse
 •  

 • Korting op 420shop

  Europese unie op weg naar wettelijke regulering

  EUROPESE UNIE OP WEG NAAR WETTELIJKE REGULERINGeu_logo-100x100..jpg

  “REPRESSIE WERKT NIET”

  (Carel Edwards, hoofd van de Drugs Coördinatie Eenheid van de Europese Commissie, de hoogste ambtenaar van de Europese Unie voor drugbeleid)


  Brussel, 23 februari 2010

  Carel Edwards

  Het huidige drugbeleid in de Europese Unie heeft meer kwaad dan goed gedaan. Dat is de conclusie van een Publieke Hoorzitting over het EU drugbeleid die plaats vond in het Europees Parlement in Brussel op dinsdag 23 februari.

  Carel Edwards, hoofd van de Drugs Coördinatie Eenheid van de Europese Commissie vertelde op de hoorzitting dat “we weten dat repressie niet werkt. Europa is langzaam onderweg naar een opener drugbeleid.

  Het doel van de hoorzitting in het Europees Parlement was de bespreking van het zogenaamde Reuter Trautmann rapport, waarin wordt besloten dat de anti-drug strategie van de EU landen mislukt is op meerdere fronten.

  Volgens het rapport had het drugbeleid nauwelijks enig effect op vraag en aanbod van illegale drugmarkten van 1998 tot 2007. Integendeel, de prijs van het repressieve beleid is een ongecontroleerde illegale markt, druggerelateerde criminaliteit en de verspreiding van ziekten zoals HIV en AIDS. De Europese Unie geeft per jaar 40 miljard overheidsgeld uit aan de uitvoering van het drugbeleid, wat neerkomt op zo’n 80 euro per EU burger.

  De Europese Commissie kreeg kritiek van de Europese Coalitie voor Rechtvaardig en Effectief Drugsbeleid (ENCOD), een NGO platform, die de hoorzitting organiseerde samen met het Europees Parlementslid Michail Tremopolous (GREENS).

  - “De Burgerorganisaties waarschuwden de EU al jaren dat het drugbeleid niet effectief en contraproductief was, maar de nationale en EU overheden negeerden deze boodschap”, verklaarde Joep Oomen van ENCOD. “Lokale overheden en betrokken burgers hebben een meer pragmatische en vooruitziende blik op drugs. Europa zou voordeel kunnen halen uit deze ervaringen.”

  Een meerderheid van de 40 vertegenwoordigers bij de hoorzitting steunden een meer aanvaardingsgericht EU-beleid, inclusief een legaal kader voor de productie, verdeling en gebruik van drugs.

  Uitgezonderd 5 vertegenwoordigers, accepteerden alle deelnemers de eindconclusie dat een repressief drugbeleid meer kwaad doet dan goed. “Dit beleid gewoon verder zetten komt min of meer neer op criminele nalatigheid. De Europese Unie weet dat het verbod niet werkt. Nu moet ze handelen naar dit inzicht”, aldus Joep Oomen.

  De hoorzitting resulteerde in een aantal aanbevelingen aan de EU instellingen. Zo werd er bijvoorbeeld voorgesteld om zo snel mogelijk een EU top te organiseren om innovatieve drugstrategieën te bespreken die niet gebaseerd zijn op een totaalverbod. Hiervoor zouden afgevaardigden van nationale en lokale overheden, parlementariërs en burgerorganisaties worden uitgenodigd. Ook moedigde de vergadering de EU aan om haar schadebeperkende (harm reduction) aanpak nog te versterken, om burgers toe te laten cannabis te kweken voor persoonlijk gebruik en in het algemeen een drugbeleid te voeren met respect voor de mensenrechten, individuele vrijheid en sociale saamhorigheid.

  De conclusies van de hoorzitting zullen voorgesteld worden op de vergadering van de VN Commissie voor Verdovende Middelen in Wenen van 8 tot 12 maart.

  Bron

  • bobo
   #12
   bobo commented
   Editing a comment
   Facebook page

   http://www.facebook.com/encod?v=wall

   Grtz

  • Scottch
   #13
   Scottch commented
   Editing a comment
   niemand in deze video kan een woord engels , dan denk ik toch : waar zijn we mee bezig , man ?

  • skunker
   #14
   skunker commented
   Editing a comment
   wie weet word growen wel een beroep (:

   ziet er alvast goed uit en nu maar hopen

   peace,, skunker
  Posting comments is disabled.

Latest Articles

Collapse

 • Cannabis Bevrijdingsdag 2014
  door Jointjedraaien
  Cannabis Bevrijdingsdag dit jaar in Flevopark Amsterdam

  ZONDAG 15 JUNI - FLEVOPARK - AMSTERDAM – 14/22u - GRATIS TOEGANG

  De zesde editie van Cannabis Bevrijdingsdag, het grootste cannabis evenement van Nederland, vindt op 15 juni plaats in het Flevopark in Amsterdam. Er is een hennepmarkt, cannabis filmfestival, highlife cup uitreiking en diverse artiesten, Dj’s en sprekers uit binnen en buitenland. Zoals elk jaar is de toegang gratis.

  Sprekers: ...
  5th May 2014, 18:01
 • Gemeenten aansprakelijk voor schade ten gevolge van invoering wietpas
  door Jointjedraaien
  Gemeenten aansprakelijk voor schade ten gevolge van invoering wietpas. Persbericht 9 november 2011 De zeventien Zuid-Nederlandse coffeeshopgemeenten dreigen als eerste slachtoffer te worden van de invoering van de wietpas per 1 januari 2012. Minister Opstelten heeft in zijn brief aan de Kamer van 26 oktober jl. een aantal cruciale zaken niet benoemd. Dit blijkt uit een analyse van advocaat en drugsbeleidspecialist Mr. André Beckers. ...
  9th November 2011, 13:39
 • Soft wordt hard…?
  door Jointjedraaien
  Toen PVV’er Ronald van Vliet gisterochtend aankondigde te willen dat staatssecretaris van Financiën Weekers gaat onderzoeken of het mogelijk is om over softdrugsgebruik belasting te heffen, was dit voor mij een teken om weer eens aan een reality-check te gaan werken over het cannabisdebat van de afgelopen tijd. Gelukkig heeft Ronald die reality-check een aantal uur later al gehad, toen de staatssecretaris aangaf dat het niet mogelijk is om belasting te heffen over goederen die verboden zijn (cannabis is immers verboden). Grappig feitje is dan ook weer dat de PVV zelf tegen de legalisering van cannabis is en een FISCAAL jurist als Ronald dit belastingverbod eigenlijk had moeten kennen. Dat is geen goede reclame voor de Universiteit van Maastricht, waar hij studeerde! Toch heb ik meer hypocrisie voorbij zien komen de afgelopen weken.
  Dat het cannabisbeleid van de Nederlandse overheid en de politiek rondom het groene goedje vol symboolpolitiek zit, wisten we al langer. De Rotterdamse hennepgeurkaart waar we al eerder over schreven is daarvan een mooi voorbeeld. Ook het beleid dat zich focust op de aanpak van overlastproblematiek, die volgens de overheid samenhangt met cannabisgebruik, lijkt de problemen niet bij de wortel aan te pakken en criminaliseert de gebruiker. Dit allemaal ondanks de internationale waarschuwing van oud-wereldleiders tegen de criminalisering van ongevaarlijke drugsgebruikers. Onlangs werd het rapport ‘Drugs in lijsten‘ gepresenteerd, gemaakt door een commissie die door het laatste kabinet Balkenende werd ingesteld om de verdeling van verdovende middelen in hard- en softdrugs (lijst 1 en lijst 2) eens onder de loep te nemen. Dit rapport dient nu ook als legitimering voor het 15%-plan van het kabinet. Maar het brengt (gelukkig) nog geen eind aan ons gedoogbeleid. Op 7 oktober 2011 volgde het nieuwe plan de campagne van het kabinet Rutte in het kader van de Nederlandse ‘War On Drugs‘. Dit is het plan waar ik mijn peilen nu op wil richten. Cannabis met een THC-gehalte boven de 15% wordt binnenkort waarschijnlijk harddrugs, met als gevolg dat de straffen ten aanzien van het het gebruik, de handel en productie van dit goedje ook veel hoger komen te liggen Hiermee worden twee van de voornemens van het regeerakoord tussen CDA en VVD – om het onderscheid tussen hard- en softdrugs te actualiseren en om zwaarder te straffen bij drugsdelicten – verder uitgewerkt. Reden voor het kabinet om over te gaan tot deze scheiding in de cannabismarkt:

  Dit artikel is in samenwerking met multimediamobsters.nl

  ...
  9th November 2011, 01:00
 • Concentraties THC in nederwiet gestabiliseerd
  door Jointjedraaien
  Concentraties THC in nederwiet gestabiliseerd
  Het gemiddelde THC gehalte in nederwiet is gestabiliseerd (THC is de psychoactieve stof in cannabis). Dat blijkt uit het 11e onderzoek naar THC concentraties in wiet, nederwiet en hasj in Nederlandse coffeeshops. Dit onderzoek word jaarlijks uitgevoerd door het Trimbos instituut.

  THC-concentraties in wiet, nederwiet en hasj in Nederlandse coffeeshops (2009-2010) Op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is opnieuw onderzoek gedaan naar de percentages THC in cannabisproducten zoals die verkocht worden in Nederlandse coffeeshops. Voor het onderzoek zijn in december 2009 en januari 2010 in vijftig coffeeshops in Nederland wiet en hasjmonsters gekocht. De monsters zijn door DSM-Resolve geanalyseerd op het percentage THC, CBD en CBN. Het onderzoek is uitgevoerd door medewerkers van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) van het Trimbos-instituut onder leiding van Raymond Niesink. Sander Rigter coördineerde de aankoop en registratie van de cannabismonsters. ...
  13th October 2010, 13:44
 • Cops get High and Steal Suply
  door Jointjedraaien
  Twee politieagenten in Philadelphia zijn aangeklaagd wegens criminele samenzwering, beroving, ontvoering en diefstal.


  Sean Alivera en Christopher Luciano zijn tegen de lamp gelopen toen ze een drugsdealer beroofden van zijn handel. Maarliefst 9 kilo wiet met een straatwaarde van 24.000 dollar, daarnaast namen ze hem ook zijn 3.000 dollar contant geld af. Achteraf bleek de man waarvan ze dachten dat het een drugsdealer was, eigenlijk een undercover agent.
  Autoriteiten zijn ook van mening dat de twee van plan waren de drugs door te verkopen aan een straat-dealer. Minstens 5 agenten in Philadelphia werden beschuldigd of veroordeeld in het afgelopen jaar voor pogingen om drugsdealers te beroven.

  ...
  7th October 2010, 03:45
 • Overgrow The Government
  door Jointjedraaien
  De Prince of Pot (Marc Emery) is veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf in de V.S. wegens het verkopen en versturen van cannabis zaden vanuit Canada. Marc Emery is een Canadese zakenman en politiek activist, de eigenaar van o.a. Cannabis Culture Magazine, Pot-TV, de BC Marijuana Party, en Marc Emery's Cannabis Culture Headquarters (voorheen de BCMP Bookstore, en HEMP BC daarvoor.) Hij was ook een wereld beroemde cannabis zaden handelaar tot de DEA (Amerikaanse Drug Enforcement Administration en de Canadese rechtshandhaving hem arresteerde in Canada en Marc Emery Direct Seeds in juli 2005 werd beëindigd. Marc is op dit moment gevangen in SeaTac Federal Detention Centre in de staat Washington nadat hij werd uitgeleverd op 20 mei 2010 door de Canadese overheid. Hij is in afwachting van het vonnis op 10 september in de federale rechtbank van Seattle en verwacht te worden veroordeeld tot vijf jaar in de gevangenis voor de "distributie van cannabis" zaden. Marc runde "Marc Emery Direct Marijuana Seeds" vanuit een winkel in het centrum van Vancouver en via de post van 1994 tot 2005, met het doel om anti-cannabisverbod en pro-cannabis activisten en organisaties in heel Noord-Amerika en de wereld te financieren. ...
  15th September 2010, 04:03
Bezig...
X