Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hulde aan de broodkwekers!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Filosofie Hulde aan de broodkwekers!

  Korting op 420shop
  Oke, ik zal meteen bekennen dat de titel een en al clickbait is, echter is het doel hier niet om lezers te trekken naar een een of andere schimmige nieuwssite met nog meer clickbait-titels zoals: "en wat toen gebeurde ....." Nee ik wil graag een gezonde discussie starten over broodkwekers.

  Broodkwekers worden, in tegenstelling tot andere fora, geweigerd op dit forum. Als ik zo even een inventaris doe van alle hekelpunten van broodkwekers zijn dit zoal:
  • Brandgevaarlijk werken
  • Stelen van elektriciteit
  • Gebruik van pesticiden
  • Kwantiteit over kwaliteit
  • Zich niet verdiepen in de materie
  • De eventuele criminaliteit
  Terechte punten als je het mij vraagt. Op het forum zijn er dan ook menige topic geopend (en gesloten) waarbij iemand hard door de mand valt:Toch denk ik dat het niet allemaal zwart en slecht is. Zonder broodkwekers was ik nooit in contact gekomen met de wondere wereld van wiet. Broodkwekers zorgen ervoor dat coffeeshops geleverd krijgen en dat de behoeftige die niet de faciliteiten of kennis hebben om te kweken, toch hun wietje kunnen roken. Noem me een idealist maar zou het niet mooi zijn als we broodkwekers zouden kunnen heropvoeden? Een wijs man zei eens: "Broodkwekers will broodkweek" en ik denk dat ze dat beter kunnen doen met de tips en wijsheid wat zich op dit forum bevind.

  Hoe denken jullie hierover?

  "There is no wealth like knowledge, no poverty like ignorance."

  #2
  Stompzinnig idee.

  Ja je vraagt er toch naar.
  ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

  Comment


  • StanLee
   StanLee commented
   Editing a comment
   Je eerlijkheid wordt gewaardeerd

  • Rreppellsteeltjam
   Rreppellsteeltjam commented
   Editing a comment
   Hij heeft het over wijsheid! Daar moet ie jou mee bedoelen, O groooote Q.

  • QnQ
   QnQ commented
   Editing a comment
   Voor mij is het een non-discussie, dus ik ga er verder niet op in.

  #3
  Wat een dom idee . Die 2 gaan niet samen wij kweken kwaliteit en daar gaat het bij brood kweek mis die kweken euro"s en wij hoeven ze niks te leren ja dat ze hier niet welkom zijn.
  ​​
  God was never on your side..

  Comment


   #4
   Er zijn mensen die hun medicatie halen bij de broodkwekers.
   Zo ging het tijdens de drooglegging ook.. alleen was het geen medicatie\

   Ik hekel ze niet. Ik hekel de overheid en hun wanbeleid.
   Ad usum proprium!

   Comment


    #5
    Huh? Wat?

    Comment


    • Brandnetel
     Brandnetel commented
     Editing a comment
     ganjagast Overheid? Niks als ellende.

    • StanLee
     StanLee commented
     Editing a comment
     Ik zou ook zeker pleiten voor een volledige legalisatie van de wietkweek, inclusief regulering en misschien wel een accijns op het eindprodukt.

    • Brandnetel
     Brandnetel commented
     Editing a comment
     StanLee Zolang ik mijn eigen wiet mag kweken vind ik het allemaal best. Ik mag toch ook mijn eigen brood maken?

    #6
    Het type broodkweker waar ik in aanraking mee ben gekomen kenmerkt zich vooral door het gebrek aan opvoeding.
    Het gaat om de centen, niets meer of minder. Als je ze harder moet laten werken voor hetzelfde geld, dan weigeren ze. Als ze net zo hard moeten werken voor een beetje minder geld, dan weigeren ze.

    De wijsheid van het forum is vrij toegankelijk, alleen de foto's zijn afgeschermd. Ze hebben alle informatie die ze nodig hebben!
    Toch nemen ze de moeite om verboden middelen te importeren uit Oekraine en andere landen die geen veiligheidsregels kennen.
    Toch bespuiten ze hun gewas met alles wat ze voorhanden hebben, om maar zoveel mogelijk geld te vangen.

    Heropvoeden? Dat klinkt als een volwassen grizzly beer tam proberen te krijgen.. Het zal vast bij 1 op de 100 lukken, maar die overige 99 zullen wel een stel mensen aan stukken scheuren voordat het zover komt. Denk je dat die beren daar slechter door slapen? Ze hebben immers hun buikje rond.

    Ik ken een broodkweker die zijn eigen kind chemisch gesteriliseerd heeft met het gebruik van pesticiden. Hij heeft geen microliter minder van het spul gespoten nadat dat bekend werd. Als zij zo genadeloos mogen zijn, dan ik ook.

    Coffeeshops, tsja.. In de rest van de wereld kunnen ze zonder. En daar wordt stevig geblowd. Coffeeshops faciliteren die broodkweek en verzaken om met de bulten geld die ze verdienen enige kwaliteitseisen te stellen.

    Ik werk op dit moment voor een medicijnproducent. Onze tests zijn getest met geteste tests waarvan zelfs die test weer gevalideerd (getest!) moet zijn. Als ik ook maar een schroefje gebruik die niet volledig gekeurd is, dan wordt er zonder blikken en blozen een kleine 50.000 euro weggeflikkerd. "We kunnen niet 100% zeker zijn dat het geen enkele invloed heeft gehad, dus we zorgen dat we 100% zeker zijn dat dit product niet de markt op komt.". Ik kan je vertellen dat dat best wel spannend is om mee te maken. Ik heb ooit een keer 20.000 euro in de vuilbak kunnen gooeien omdat iemand zijn handen niet gewassen had.

    En in een coffeeshop die 5kg per dag verkoopt met een omzet van meer dan 90.000 euro per week? Die zijn te beroerd om een testje van 150-300 euro los te laten op een hele batch. Om even in perspectief te blijven: de plastic zakjes die ik gebruik voor sampling, kosten 172 euro per stuk. Ik gebruik er 20 per 'eindproduct'. Voordat een batch de markt op gaat, zijn er voor ongeveer 140.000-200.000 euro aan tests uitgevoerd. Dan kunnen we het hebben over zoiets simpels als paracetamolletjes die 15 cent of minder per stuk kosten. Als die het kunnen, waarom de coffeeshops dan niet? Zij hebben het geld, de absolute macht - zonder hen geen rollend geld, de voorbeeldfunctie, maar nergens zie je dat ze het doen.. Dat getuigt van een simpel feit: de klant boeit ze geen kut, het gaat om de centen.
    Als de klant ze iets zou boeien, dan zouden ze het zeker doen. Maar goed, als je test, dan moet je de uitkomst van die test ook kunnen accepteren.. Dat zou verlies betekenen! Als je niets test, dan hoef je geen uitslagen te negeren en dan hoef je niet te liegen! All your money are belongs to us.

    Moet ik mensen die moedwillig anderen in gevaar brengen, en daar nog geld aan verdienen ook, steunen?
    In principe is dat biologische en/of chemische oorlogsvoering op kleine schaal. Dat kan ik niet rechtlullen omdat ik graag een jointje rook. Als ik bij mijn bedrijf hetzelfde zou flikken en tests niet uitvoer of vervals, dan kan daar levenslange celstraf tegenover staan. Het zou coffeeshops sieren als ze tenminste een sterk afgezwakte variant hanteren, maar dat doen ze niet. Waarom zou dat zijn?

    Ich habe es nicht gewusst gaat hier echt niet op. Sinds de jaren 1990 is het jaarlijks, soms maandelijks, in het nieuws dat er troep gemengd wordt.
    Die enkeling die het goed en netjes doet, die verwaarloos ik. De groep kwaaien is te groot.

    Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
    Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

    Comment


    • beowulf
     beowulf commented
     Editing a comment
     Yeah, zeg dat is tegen de softenon babies.

    • LR2
     LR2 commented
     Editing a comment
     Er zijn voldoende middelen die inmiddels uit de markt zijn, die nogal wat geboorteafwijkingen veroorzaken. Als je een kind op jonge leeftijd laat slapen in de uitlaat van je kweektent van 24x24 meter die je zojuist met zulke middelen bespoten hebt, dan kan het best eens mogelijk zijn dat datzelfde kind geen kindjes meer kan krijgen. Da's precies de bedoeling van zo'n 20% van alle insecticiden; zorgen dat er geen nageslacht komt.

     Over kwaliteitscontrole kan ik meepraten, dat heeft echter met de kwaliteit en zuiverheid van een product te maken. Echter, over goed en langdurig testen door de farmaceutische en chemische industrie kan ik geen goed woord kwijt. En ze betalen mijn rekeningen nog wel!
     Ik heb zelf in de keuken mogen kijken bij sommige gerenommeerde testcentra, en veruit de meesten doen geen tests die langer dan 1 generatie duren. Tenzij daar expliciet om gevraagd wordt, dat kost aardig wat geld. Als papa en mama niet doodgaan, dan is de stof soms goedgekeurd, ook al krijgen de kindjes sterke afwijkingen.. Zoals bij softenon het geval was.
     In 2018 was dat dus niet anders; nog steeds zijn bedrijven in dienst van de overheid en de industrie op de meest laconieke manier aan het testen. Door bijvoorbeeld moedwillig 'te vergeten' dat er generatie-effecten bestaan. Het is echter aan de overheid om die eis harder te maken, om de grens hoger te leggen en mens en dier te beschermen. Ik denk dat er een klinklare reden is waarom er zo weinig chemici in de politiek zitten; zij zouden een harde lijn trekken en afdwingen dat er strenger getest wordt. Dat kost de industrie, maar ook de overheid zelf, een paar miljard per jaar extra en tientallen zoniet honderden middelen zouden van de markt moeten verdwijnen. Dan is de partijkas niet meer zo gemakkelijk gevuld met 'giften' als voorheen. Daarnaast is er een woekerwoud aan proefdieren-haat ontstaan. Begrijpelijk, want er zijn voldoende dingen die proefdiervrij kunnen, maar lang niet alles!
     Als je het dan toch verbiedt, of geen goedkeuring geeft, en daarnaast slechte tests hanteert voor de dieren die wel toegestaan zijn (pekelkreeftjes bijvoorbeeld, voor een middel dat bedoeld is voor zoogdieren als de mens), dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Hadden ze maar die 20 ratjes of golden retrievers opgeofferd.. Dat had het middel niet door de keuring kunnen komen. Ook dat is een politieke kwestie.
     Kan de industrie meer doen? Absoluut! Zou de industrie dat doen als ze niet gedwongen worden? Kijk eens naar de coffeeshop met die vriendelijke eigenaar achter de toonbank, altijd een glimlach op zijn gezicht, altijd vrolijk, zorgt goed voor zijn gezin. Maar testen? Ha! Waarom? Het is toch niet verplicht?

    • Eerstekamerlid
     Eerstekamerlid commented
     Editing a comment
     "De groep kwaaien is te groot."
     Om over die medicijn industrie van je maar te zwijgen..
     Verder heb je wel een punt.

    #7


    Heropvoeden? Dat klinkt als een volwassen grizzly beer tam proberen te krijgen.

    Comment


     #8
     Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen. Het systeem heeft gefaald.
     Het systeem betreurt dit ten zeerste.

     Comment


     • StanLee
      StanLee commented
      Editing a comment
      Dat valt voor een hoop dingen te zeggen natuurlijk, aan de ene kant ben ik zwaar tegen regulering vanuit de overheid op wat voor vlak dan ook; ik ben een volwassen persoon en ik bepaal zelf wel wat ik met mijn leven doe, aan de andere kant zie ik het nut van de "bemoeienis en betutteling" van de overheid.

      Om maar een voorbeeld te geven, dat de autogordels verplicht werden in Nederland was er zeer weinig draagvlak voor, maar toen bekend werd dat het aantal dodelijke ongelukken in botsingen drastisch verlaagd waren ging men pas denken. Het is nu haast niet voor te stellen dat men zonder het dragen van een gordel achter het stuur kruipen, uitzonderingen daargelaten.

     #9
     Het Jointjedraaien forum profileerde zich van begin af aan als een "hobbyforum", net om mensen die kleinschalig biologisch kweken voor zichzelf een plek te geven. Dat is gewoon van in het begin de doelgroep geweest, aangezien broodkwekers op andere fora kunnen vertoeven is er ook nooit behoefte geweest om ze hier toe te laten.
     Vele broodkwekers zijn gewoon ook niet meer of minder dan harteloze criminelen die geld voorop stellen op iemands gezondheid en veiligheid, dit forum heeft zich daar altijd tegen afgezet.
     Mensen die kleinschalig al dan niet om medische redenen kweken vertoeven niet graag op een forum met dergelijke broodkwekers, vanuit principe, idealisme, gezond verstand...
     Het is gewoon het DNA van dit forum.


     edit: wat niet wil zeggen dat er geen ethische broodkwekers zijn, dat zeg ik ook niet.
     Die zouden er trouwens meer moeten zijn.
     Last edited by Ganjax; 2 May 2019, 22:38.

     Comment

     Bezig...
     X