Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Petshow

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Re: Petshow

  hťhť blijkbaar nog mensen die verliefd zijn op bull terriers

  http://users.skynet.be/TheWhitePage/

  deze zijn van mij

  Comment


   Re: Petshow

   Ik heb de 2 topics even samengevoegd, het kan zijn dat de berichten op een andere volgorde staan maar dat moet dan maar..
   Veel gestelde vragen over het forum

   JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
   420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

   Comment


    Re: Petshow

    Oorspronkelijk geplaatst door Jointjedraaien View Post
    Ik heb de 2 topics even samengevoegd, het kan zijn dat de berichten op een andere volgorde staan maar dat moet dan maar..
    lolz daarmee dat ik opeens men schild-padjes zie

    Comment


     Re: Petshow

     Men 2 honden Juul (kleine dikke) en Nona^
     Attached Files

     Comment


      Re: Petshow

      hehe lol, dikke jules
      Grtz $iR
      sigpic

      Comment


       Re: Petshow       Sophie, 5 maanden oud...


       Proptje 1,2 jaar........... Bobo's maatje
       sigpicDoe wat je wilt....kletsen doen ze toch!!!

       Comment


        Re: Petshow

        iemand die iets meer kan helpen , heb al rondgebeld geen een dierenarts die is wilt kijken waarom haar abdomen zo kaal word.

        http://img707.imageshack.us/img707/2681/dsc08132.jpg

        MVG Izzzz
        Last edited by Izthewiz13; 7th December 2009, 07:42.

        Comment


         Re: Petshow

         kan je niet effe googlen?
         heb ik effe voor je gedaan er zijn nog site's !
         http://www.weetjesoverkatten.nl/kaleplekken.htm

         Een aantal oorzaken voor kale plekken.

         JEUK Door heftig krabben ontstaan plekken en een geÔrriteerde huid (pukkels, schilfers, roodverkleuring). De jeuk kan veroorzaakt worden door ongedierte (vlooien, mijten) of het kan wijzen op een allergie.

         Bij zeer heftig krabben kunnen stompe kuntsnagels om de nagels van de achterpoten worden geplaatst om de hevige zelfverwonding te stoppen.

         AllergieŽn kunnen we onderverdelen in 3 groepen:


         Grtzzzzzzzzzzzzzz L@tin
         contactallergie, bijvoorbeeld onder de vlooienband,
         voedingsallergie, bijvoorbeeld door rundereiwitten,
         omgevingsallergie, bijvoorbeeld huisstof.
         Vlooienallergie
         Deze vorm van allergie komt het meest voor. De kat heeft veel jeuk vooral op zijn rug en bijt of likt daar de haren weg, zodat er een grote kale plek ontstaat. Vaak komen er ook kleine pukkeltjes op de huid. De dierenarts zal wat haren onderzoeken en vindt dan afgebeten haren. Dat is dan het bewijs dat de kat dit zelf heeft gedaan en dat er geen sprake is van haaruitval.
         De behandeling is eenvoudig. Alle huisdieren, die vlooien kunnen hebben (katten, honden, fretten, konijnen) en in hetzelfde huis wonen moeten een goede behandeling tegen vlooien krijgen. Natuurlijk moet ook de omgeving behandeld worden omdat daar eitjes, larven en poppen van de vlo kunnen zitten.

         Voedselallergie
         De kat heeft veel jeuk vooral aan de hals en de kop. Ze kunnen zich tot bloedens toe openkrabben. Soms komen ook maagdarmklachten voor.
         De behandeling is eigenlijk eenvoudig, want er moet een dieet gegeven worden, dat de kat nog nooit gehad heeft. De boosdoeners zijn de eiwitten.

         Omgevingsallergie

         Dikwijls moeten er medicijnen worden gegeven. Er worden tegenwoordig zeer goede resultaten geboekt met cyclosporinen. Deze medicijnen geven een goed resultaat zonder bijwerkingen. HORMONAAL Dit geeft vrijwel altijd een symmetrische kaalheid.

         Enkele oorzaken:

         Gemis aan vrouwelijke hormonen.
         Bij castratie komt het voor dat er kaalheid optreedt van de spiegel (= het gedeelte onder de staart), de binnenkant van de achterpoten en de buik. Soms gaat door een hormooninjectie, maar ook wel spontaan, het probleem over.

         Schildklierproblemen.
         Terwijl bij de hond bij afwijkingen aan de schildklier vrijwel altijd sprake is van een te trage schildklier, is dit bij de kat juist het tegenovergestelde.
         Bij oudere katten komt nogal eens een te actieve schildklier voor. Het gevolg is een onrustige, opgejaagde kat die veel eet en drinkt en toch mager is (dit kan ook het geval zijn bij suikerziekte!).
         Deze katten zijn de hele dag druk met hun vacht bezig en likken overdreven veel. Dit geeft een mottige vacht met kale plekken.

         De bijnieren.
         Wanneer de bijnierschors te actief is (de ziekte van Cushing), ontstaat het beeld van een patiŽnt die veel en langdurig prednison slikt:

         spieren slinken (ledematen worden dunner),

         de romp wordt echter dikker door vetafzetting.

         de huid wordt dun en haarzakjes verdwijnen.

         Bij de kat levert dat een dunne vacht met kale plekken op.
         PSYCHISCHE KAALHEID Deze emotionele vorm van kaalheid komt alleen bij onze kat voor. Sommige katten gaan een stressvolle situatie te lijf door zich overmatig te verzorgen, te likken en zelfs plukken uit de vacht te trekken.
         Veranderde omstandigheden in huis vormen vaak de onderliggende oorzaak, bijvoorbeeld de geboorte van een baby, een verhuizing, complete nieuwe inrichting van het huis enz. Het is van belang de oorzaak op te sporen. Als de oorzaak niet is weg te nemen, blijft er alleen behandeling met al of niet homeopatische middelen over.

         Zie ook bij "Poetsgekte" TEKORTEN AAN ONVERZADIGDE VETZUREN Dit is een veel voorkomend tekort en wordt vaak over het hoofd gezien. De huid wordt droger, soms ziet men schilfertjes. De haren zijn een beetje dof en vallen gemakkelijk uit.
         Deze vetzuren moeten dus aangevuld worden via de voeding. Voor de kat bestaat hiervoor een vloeibare olie-achtige oplossing.
         TEKORT AAN ALGEMENE VITAMINES Dit komt nog zelden voor omdat de meeste katten goede commerciŽle voeders eten waarin alle benodigde vitaminen en mineralen in de juiste hoeveelheden zijn verwerkt.
         Het kan echter voorkomen dat bepaald voeder niet volledig verteerd wordt en zodoende de voedingsstoffen onvoldoende of slecht worden opgenomen. Op lange duur kan dit aanleiding geven tot huid- en vachtproblemen.
         Ook wanneer je het eten zelf maakt, kunnen tekorten aan voedingsstoffen voorkomen. Koken voor de kat is niet gemakkelijk. Heel vaak zal de kat alleen het vlees uit het zorgvuldig samengestelde diner oppeuzelen. Op deze manier kunnen tekorten ontstaan van vitaminen en mineralen. Deze tekorten kunnen dan weer van invloed zijn op de huid.
         De oplossing hiervoor ligt voor de hand: ander voer kiezen en bij het zelf klaarmaken extra vitaminen en mineralen toedienen.
         Vitaminen en mineralenmengsels zijn er in verschillende vormen: vloeistoffen, poeders of tabletten.

         Zie ook bij "Vitamines" BACTERIňN EN SCHIMMELS Huidinfecties (bacterie) of huidschimmels tasten de huid aan en kunnen overmatig haarverlies veroorzaken doordat de kat gaat krabbelen (jeuk) of omdat de haarfollikels (de plaats waar het haartje ontspringt) aangetast worden door de bacterie of schimmel.
         BacteriŽle huidinfecties moeten met antibiotica aangepakt worden. Meestal wordt een "kweek" gemaakt van de huidbacterie om te zien welke bacterie het is en dus de juiste antibiotica gekozen kan worden.
         Schimmel kan worden bestreden met lotions en in ernstige gevallen met tabletten. Deze tabletten moeten dan wel lange tijd gegeven worden (ongeveer 6 weken) omdat de schimmel anders weer de kop kan opsteken.
         OVERIGE Katten kunnen ook spontaan hun haren verliezen bij nervositeit of koorts.
         ALLERGIETEST Tegenwoordig kan er een allergietest bij de kat gedaan worden. De kat wordt verdoofd en er wordt een kleurstof in de ader gespoten, waarna de test afgelezen kan worden.
         Last edited by latindos; 7th December 2009, 07:51.
         Stay calm. Everything is going to be okay. There will be marijuana giveaways

         Comment


          Re: Petshow

          looool denk je datk dat ng niet gedaan heb
          kaal komt van stress normaal gezien , van waar komt stress ? wrs wel zo'n 1000 oorzaken , ik weet er gaan raad mee verder. Hoop nog steeds dat ze gewoon moet vervellen.

          Comment


           Re: Petshow

           onze laatste aanwinst nu 3 jaar oud Mookie

           Comment


            Re: Petshow

            hihi...ze lijkt wel wat op haar papa
            Grtz $iR
            sigpic

            Comment


             Re: Petshow

             ik heb een franse bulldog van 7 maanden en ze heet chica, echt een ras appart, de varkentjes en cowntjes onder de honden!! het feit dat je zo goed haar gevoelens kan aflezen vind ik super! zou geen ander ras willen als vrouw alleen...
             Attached Files

             Comment


              Re: Petshow

              Vanmiddag hebben we afscheid genomen van onze kleine rakker.


              Rust zacht, kleine vriend.....
              Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


              sigpic

              FAQ links over kweken              Never give in ó never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
              W.L.S. Churchill              Comment


               Re: Petshow

               Das jammer vale...afscheid doet altijd pijn en zeker van je kleine vriend... Het is maar een magere troost, maar als je er even goed voor hebt gezorgd zoals voor je plantjes, dan heeft je maatje wel een lekker leventje gehad volgens mij.

               Grtz $iR
               sigpic

               Comment


                Re: Petshow

                Sterkte Vale ... zo,n beestje is echt een deel van de familie...

                Comment

                Footer Left Ad

                Collapse
                Bezig...
                X