Re: Santa Maria eerste kweekverslag..
Een goeiemorgen, we gaan weer koken met greyvol, lekkere warme snack
Kastanjes even schoonmaken (nu mooie tijd om ze in het bos te verzamelen), liefst een paar dagen warm en droog bewaren. kruisje erin of over heel de breedte een inkeping is beter. Maar dat is niet gelukt, superblij met mijn botte mesje anders had ik nu een vinger minder gehad. Na het kruisje even natmaken zodat er wat vocht in de kastanje komt en in een zakje van bakpapier op een voorverwarmde oven iets van 20 min.. Oja wat zout erover.. In het zakje dus.
zonder zakje heb ik ook gedaan maar is minder lekker, heb dit nog nooit gegeten zo. Lijkt wel aardappel
image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg
Links op het plankie liggen een paar die gewoon zonder zakkie in de oven zijn gegaan. Zijn toch een stuk droger en minder lekker.
Tja heb wel geleerd, oogsten wat je oogsten kan
Kastanjes kun je invriezen en lijkt me wel lekker in de soep..
Beetje aan het oefenen, vorige keer toch zeker 40 gram knipafval verprutst met koken doe ik liever met kastanjes en rozenbottles..
37 min later hehehe.
Als ze koud zijn, zijn die in het zakje minder lekker. De wat meer geroosterder zijn dan beter van smaak en nootiger. Die uit het zakje zijn wat meliger en zien er ook melig uit hehehe
Dusssss.. Volgende keer, toch proberen er een clamshell van te maken met een breede inkeping. Maar dan gewoon in de oven met wat zout, met zakje zou ik weer doen om puree van de maken. Als vulling voor bonbons ofzo
greyvol heeft ze bijna allemaal oppeuzelt..
Een goeiemorgen, we gaan weer koken met greyvol, lekkere warme snack
Kastanjes even schoonmaken (nu mooie tijd om ze in het bos te verzamelen), liefst een paar dagen warm en droog bewaren. kruisje erin of over heel de breedte een inkeping is beter. Maar dat is niet gelukt, superblij met mijn botte mesje anders had ik nu een vinger minder gehad. Na het kruisje even natmaken zodat er wat vocht in de kastanje komt en in een zakje van bakpapier op een voorverwarmde oven iets van 20 min.. Oja wat zout erover.. In het zakje dus.
zonder zakje heb ik ook gedaan maar is minder lekker, heb dit nog nooit gegeten zo. Lijkt wel aardappel
image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg
Links op het plankie liggen een paar die gewoon zonder zakkie in de oven zijn gegaan. Zijn toch een stuk droger en minder lekker.
Tja heb wel geleerd, oogsten wat je oogsten kan
Kastanjes kun je invriezen en lijkt me wel lekker in de soep..
Beetje aan het oefenen, vorige keer toch zeker 40 gram knipafval verprutst met koken doe ik liever met kastanjes en rozenbottles..
37 min later hehehe.
Als ze koud zijn, zijn die in het zakje minder lekker. De wat meer geroosterder zijn dan beter van smaak en nootiger. Die uit het zakje zijn wat meliger en zien er ook melig uit hehehe
Dusssss.. Volgende keer, toch proberen er een clamshell van te maken met een breede inkeping. Maar dan gewoon in de oven met wat zout, met zakje zou ik weer doen om puree van de maken. Als vulling voor bonbons ofzo
greyvol heeft ze bijna allemaal oppeuzelt..
Comment