Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Waar zijn teken actief : Tekenradar.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    #46
    Re: Waar zijn teken actief : Tekenradar.

    Ik heb 10 jaar buiten in de bossen gewerkt
    elk jaar ongeveer 70 teken vastzitten op mijn lichaam
    allemaal verwijderd voor ze zich hadden volgezogen
    ik heb nooit antibiotica geslikt ervoor en nooit problemen gehad
    wel controleerde ik altijd voor ik ergens krab zodat ik nooit een teek wegkrab en het zo niet weet
    elke avond voledige tekencheck door de ex vrouw
    en nu gebruik ik cdvet
    een olie voor honden tegen teken
    paar drupels op schoenen en broek en geen teek te beken
    en niet zo giftig voor je als deet

    mijn buurvrouw in die tijd kwam nooit in de bos
    maar had wel 2 sparrenbomen met duiven erin
    zij heeft 3 keer de ziekte van lyme gehad en heeft zelfs nooit gemerkt dat ze een teek had

    gek hoe die dingen kunnen lopen

    Comment


      #47
      Re: Waar zijn teken actief : Tekenradar.

      Beowulf heeft nog nooit het internet geopend dus
      kom even onder die steen vandaan want gezien de Nederlandse richtlijnen als het om teken gaat ver achter loopt op Europa en gezien dat de besmette teek steeds meer de overhand krijgt
      in elk ander land is dit beter geregeld
      en idd je hoeft er ook geen last van te hebben
      had ik ook nooit ...bij mij is na 7 jaar het borrellia virus weer actief geworden door een bloedvergiftiging
      dus mensen kiek maar eem
      ik zal naar het casino !!!!!!
      Below is a list of ways to win an argument with me

      Comment


        #48
        Re: Waar zijn teken actief : Tekenradar.

        De meeste teken worden opgelopen in de eigen tuin, en hoe later in het jaar, hoe hoger de kans op 'n besmette teek.
        Ik kwam er gister nog eentje tegen, ik zat tussen het gras, bij de aardbeien en daar zat-ie, met z'n armpjes omhoog, zo van "kom maarrrrr..."
        Een minuscuul onschuldig spinnetje van 2mm groot....zo lijkt het

        Een teek op je lichaam komt met een risico.
        Wat je met dat risico doet moet iedereen voor zichzelf weten, zolang het maar duidelijk blijft dat het een keuze is, en geen feit.
        Je kunt ook besmet zijn zonder dat je ooit een rode ring hebt gezien.
        Feit is dat het een vervelende ziekte is, die soms moeilijk herkenbaar is door de uiteenlopende gevolgen.
        Ik vind dat je daar best serieus mee mag zijn, antibiotica werkt ook niet altijd, en dan ben je in de aap gelogeerd.

        Misschien kunnen we de chemtrail-vliegtuigen een middag aaltjes-tegen-teken laten droppen boven Nederland ?
        Ze bestaan, die aaltjes. Jammer dat je er zo weinig van hoort en er klaarblijkelijk niet veel mee gedaan wordt momenteel.
        Zal wel in de testfase zitten dan zeker ?
        ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

        Comment


          #49
          Re: Waar zijn teken actief : Tekenradar.

          Ik heb dit jaar een aantal teken gehad. Enkele weken later kon ik met spoed naar het ziekenhuis; alle symptomen van hersenvliesontsteking, op een pijnlijke nek na.
          Naar huis gestuurd met de boodschap 'het is keelontsteking'.. Ik was het niet eens met de arts in opleiding, maar er was verder niets meer te onderzoeken volgens haar.
          Vervolgens lees ik dit, een week later: http://www.nu.nl/gezondheid/4286193/...-in-teken.html

          Toen vielen de puzzelstukjes op hun plaats.
          Nog steeds moeite met typen, in de zin dat ik woorden oversla en vergeet.. Dat ik letters op het toetsenbord oversla, of verkeerd aansla en dat later pas merk. En aardige gaten in mijn geheugen; alledaagse informatie gewoon kwijt zijn. Elke week gaat het weer een stuk vooruit, maar toch klote om op je 25e al - wellicht blijvende - hersenschade te hebben. Binnenkort onder de MRI om te kijken of er iets kapot is.

          Teken.. Ik heb hun functie in een ecosysteem nog niet kunnen erkennen, en dat gaat ook niet gebeuren. Van mij mogen ze allemaal dood. Dat zou ik over muggen, vlooien, lintwormen en andere parasieten niet durven zeggen.. Die vervullen nog ergens een rol, teken dus absoluut niet.
          Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
          Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

          Comment


            #50
            Below is a list of ways to win an argument with me

            Comment


              #51
              Re: Waar zijn teken actief : Tekenradar.

              Tekenbeet opgelopen in de buurt van de Duitse grens. Drie weken later: Het begon met koorts, gewrichtsklachten, gewoon griep leek het. Dus ik heb de dokter gebeld en overlegd, er heerste toen een lichte griep maar ik dacht toch aan lyme omdat ik die griep al gehad had. Dat hield enkele dagen aan, toen werd ik continu zo high als een vlieger. Dat hoorde niet bij lyme. Bloed-uitslagen mocht ik zelf inzien en overleggen met de arts (dat vond ik dan weer cool) wezen erop dat mijn immuunsysteem niet aan het vechten was (kan van cannabis komen, trouwens!), maar er was wel een ontsteking aan de hand. Toen naar de spoedeisende hulp, omdat alle tekenen overeen kwamen met hersenvliesontsteking. Toen ik liet vallen dat ik een hoestje had, en enkele dagen geleden een joint had genuttigd, was de diagnose snel gemaakt: keelontsteking, niets aan de hand.
              Ik heb geen antibiotica genomen, want ik vond dat ik geen keelontsteking had. Dat bleek ook niet nodig; nergens meer last van gehad qua keel.
              De lyme vereniging kan me ook niet helpen, de bloed-uitslag voor beide borrelia types was negatief. Van Lyme was dus geen sprake.

              Ik heb waarschijnlijk dat tick borne encephalitis virus opgelopen door een tekenbeet, en die is verkeerd gediagnosticeerd. Logisch, want doktoren gaan/gingen er (toen) niet vanuit dat het in NL voorkomt. Mijn geval vond enkele weken eerder plaats, voordat het RIVM het virus had bevestigd in Nederland. Toen ik daarover las, zei m'n vriendin direct: dat is het! Ik herkende de symptomen ook, het paste precies in het straatje. In de medische wereld geldt: de meest voor de hand liggende diagnose is vaak de juiste. Dat kan ik ze niet kwalijk nemen: een vitaal persoon die ondanks de omstandigheden vrolijk en scherp blijft, die heeft geen hersenproblemen.
              Ik ben er zelf goed vanaf gekomen; de ontsteking is vanzelf 'opgeruimd' en heeft niet flink kunnen huishouden, maar ik merk wel dat er wat draadjes ontkoppeld zijn geraakt in het brein. Ik heb twee weken op het randje van hersenvliesontsteking gebalanceerd, maar het heeft niet doorgezet. Bij iemand met een zwakker immuunsysteem, zou dat best eens anders kunnen aflopen.

              Helaas is er nog niets tegen te doen, tegen dat virus. Maar ik plemp het hier even neer, zodat mensen die dezelfde issues tegenkomen, met wat meer informatie naar een arts kunnen stappen.
              Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
              Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

              Comment


                #52
                Re: Waar zijn teken actief : Tekenradar.

                Oorspronkelijk geplaatst door Smokey and the bandit View Post
                Beowulf heeft nog nooit het internet geopend dus
                Nee, nog nooit. Weet niet hoe dat moet. Seg, ik zie trouwens af en toe na het kakken een plekje bloed opt papier, vooral als ik het enkele uren heb moeten ophouden. Wil je daar anders ook eens naar kijken of mag ik daar wel mee naar de huisarts? Als je artsen niet vertrouwt, ga er dan niet naar toe. Maar ga dan niet zeggen wat ik of een ander moet doen.

                LR2, mijn beste kameraad was ik ook bijna kwijt door een verkeerd gediagnosticeerde hersenvliesontsteking. Verschil in symptomen is nu eenmaal miniem. Blijft zelfs voor een ervaren arts een nachtmerrie om correct vast te stellen. Veel kan je die mensen dan ook niet kwalijk nemen.

                Comment


                  #53
                  Re: Waar zijn teken actief : Tekenradar.

                  Ik ben gelukkig redelijk thuis in de medische wereld. Dus ik weet hoe pittig het kan zijn om met name ziektes en infecties correct te diagnosticeren.
                  Dat werkt goed om de boel te relativeren; een gemaakte denkfout of een te vroeg getrokken conclusie zijn super menselijk, en ik kan het begrijpen. Vooral met rokers en blowers - als je als arts niet weet dat die persoon dagelijks een jointje rookt en de effecten dus veel minder zijn - is het makkelijk als arts om te zeggen dat het daar wel ergens aan zal liggen. De informatie die (gelukkig) ook door longstichtingen wordt uitgegeven draagt daar aan bij: roken is volgens hen zo gevaarlijk, dat elk kwaaltje er naar terug te leiden valt. Omdat die longartsen zo veel werk en voorlichting verrichten in ziekenhuizen, ontstaat er een bias bij andere artsen (als je zo vaak 'reclame' ziet; antirook folders, COPD, hele rekken vol op elke afdeling, dan blijft er wel wat hangen in je onderbewustzijn), daardoor is de link naar keel- / longproblemen makkelijk gemaakt. Daar kan een arts niets aan doen.

                  De volgende keer ga ik dat roken en blowen niet meer benoemen. Behalve als de klachten ook echt van die aard zijn.

                  Doe lekker wat je wilt met je aambeien Beowulf, ik zou er zelf een creme voor halen. En zo'n kussentje, maar alleen omdat die gewoon lekker zitten.

                  De website https://www.thuisarts.nl/ wordt door veel huisartsen aangeraden, omdat daar informatie gegeven wordt vanuit arts-perspectief. Een lyme-vereniging of stichting, boezemt toch angst in als je die websites bezoekt. De informatie gaat alleen over lyme, met ellenlange symptomen lijsten. Elk griepje na een tekenbeet, doet je direct lyme vermoeden, en die stichting sites helpen daar weinig bij. Het is goed om oplettend te zijn, maar ik werd zelf onrustig door dat constante gehamer op hoe gevaarlijk en vervelend lyme is.. Als je ziek bent, wil je eerlijke informatie over wat het kan zijn, in plaats van in je kop blijven malen met specifieke ziektes omdat het beeld met 20 van de 80 symptomen overeenkomt. Ik heb me laten vertellen dat thuisarts.nl daar wat genuanceerder in is.

                  Maar ik blijf er bij; geloof en doe wat je zelf wilt, zolang je het maar kunt verdedigen in een discussie. Bij twijfel bel ik altijd even met de huisarts, in mijn geval is dat een jonge kerel die weet wat mijn achtergrond is. Vaak overleggen we samen - zo objectief mogelijk - over wat ik weet, wat hij weet, en wat we beide denken dat het probleem zou zijn. Ik zou 'm voor geen goud willen inruilen.
                  Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
                  Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

                  Comment


                    #54
                    Re: Waar zijn teken actief : Tekenradar.

                    Mooi klote allemaal ... Beterschap man !!!!!
                    en het ontwende van de dokter is killing hoor
                    vind de mentaliteit van artsen als het om teken gaat erg laks
                    en ik heb bijna dagenlijks nu mensen die vragen hebben
                    en ik zeg ze allemaal het zelfde aan de antibiotica
                    want met dit kut beesje heeft net zoveel gevolgen als een wilde olifant
                    en dat zien sommige mensen niet ... En als het te laat is ....Ja dan ben je te laat
                    Below is a list of ways to win an argument with me

                    Comment


                      #55
                      Re: Waar zijn teken actief : Tekenradar.

                      De gezondheidsautoriteiten in Spanje willen voorkomen dat het dodelijke Krim-Congovirus zich verspreidt.
                      Het virus, dat onder meer overgedragen wordt door besmette teken, maakte vorige week het eerste slachtoffer in West-Europa.

                      Het slachtoffer, een 62-jarige man, overleed in een ziekenhuis in Madrid.
                      Een verpleegkundige die hem behandelde, is ook besmet geraakt. Zij zit nu in quarantaine. Haar toestand zou stabiel zijn.
                      Ongeveer 200 mensen die in contact zijn geweest met de twee personen worden in de gaten gehouden.

                      Griepverschijnselen
                      ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

                      Comment


                        #56
                        Tekenbeet APP voor de GSM

                        Het RIVM heeft de app 'Tekenbeet' ontwikkeld.
                        Deze app is gratis te downloaden in de App store. (Android en Iphone)
                        Met deze app kunnen mensen (ook buiten, zonder internetverbinding!) opzoeken hoe teken eruit zien en wat je moet doen om teken correct en snel te verwijderen.


                        Inhoud app
                        De app bevat informatie over hoe je op teken moet controleren en hoe je een teek kunt verwijderen.
                        Gebruikers kunnen een tekendagboek aanleggen en hierin een tekenbeet registreren.
                        Zij kunnen een herinnering ontvangen aan het controleren van de plek waar ze gebeten zijn. Ook kunnen mensen op hun mobiele telefoon, via tekenradar.nl, zien hoe actief teken zijn.
                        Dit is vooral handig voor mensen buiten: wandelaars en bezoekers van bijvoorbeeld het bos, de heide, de duinen of een park.
                        Daarnaast is een alarm in te stellen zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele tekenactiviteit.


                        Bron: RIVM

                        Het is weer tekenhemel buiten, dus een bumpje kan geen kwaad.
                        Lees dit topic ook even vanaf het begin, voor ervaringen enzo.
                        ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

                        Comment


                          #57
                          Opnieuw vroege piek in tekenbeetseizoen

                          11 juli 2019 Tekenradar.nl meldt dat het aantal tekenbeetmeldingen voor het tweede jaar op rij al vroeg piekt.

                          Begin juni was het aantal tekenbeetmeldingen per week nog 20% hoger dan gemiddeld, nu is dat gedaald tot minder dan de helft van het 5-jaarsgemiddelde.
                          Toch lopen nog elke week duizenden mensen een tekenbeet op. Controleren op tekenbeten blijft dus belangrijk, zeker in de vakantieperiode.


                          In juni en juli de helft van alle tekenbeten

                          Elk jaar worden op tekenradar.nlZiekte van Lyme

                          In Nederland krijgen elk jaar 27.000 mensen de ziekte van Lyme na een tekenbeet.
                          Vaak is de enige klacht een rode ring of vlek op de huid, maar elk jaar ontstaat bij 1.500 mensen meteen ernstigere klachten.
                          Dit zijn bijvoorbeeld zenuwklachten, gewrichtsklachten of hartklachten. De meeste mensen met de ziekte van Lyme knappen na een behandeling met antibiotica op, maar jaarlijks houden ongeveer 1.000 tot 2.500 mensen langdurig last van klachten.
                          Via tekenradar.nl kun je zien waar in de afgelopen periode veel mensen zijn gebeten door een teek, en waar mensen de ziekte van Lyme hebben opgelopen.
                          Je kunt jezelf op deze website ook aanmelden voor deelname aan onderzoek als je een tekenbeet of lyme hebt opgelopen.


                          Koorts na een tekenbeetBorrelia miyamotoide keer dat ziekte door deze bacterie in Nederland gevonden is.
                          In 2018 hebben 150 mensen koorts na een tekenbeet gemeld op Tekenradar.nl.
                          Ook bij deze groep zal gekeken worden of Borrelia miyamotoi of andere verwekkers de koorts veroorzaakt hebben.


                          Meedoen aan onderzoek

                          Kinderen en volwassenen met lyme kunnen meedoen aan onderzoek door zich aan te melden op www.tekenradar.nl bij de start van een antibioticabehandeling na een tekenbeet. Ook volwassenen met plotselinge koorts na een tekenbeet kunnen zich aanmelden voor het onderzoek.


                          Ook op vakantie: controleer op tekenbeten!

                          Nu veel mensen op vakantie gaan is het weer extra belangrijk te controleren op tekenbeten.
                          Ben je in het bos, de duinen of in het park geweest, controleer jezelf daarna dan op tekenbeten. En vergeet niet om jezelf ook te controleren wanneer je in de tuin bent geweest.
                          Heb je een teek? Verwijder deze dan direct en houd de plek van de beet drie maanden in de gaten.
                          Neem contact op met de huisarts als je een ring- of vlekvormige uitslag ziet of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten.
                          Kijk op www.tekenradar.nl hoe je het best een teek kunt verwijderen.
                          ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

                          Comment


                            #58
                            teekies.png* meldingen tot nu toe.
                            .
                            .


                            Week van de teek 2021

                            Deze week is het de week van de teek.
                            Dit jaar zagen we half februari, tijdens een warmere periode, het aantal tekenbeetmeldingen al iets oplopen.
                            Het tekenseizoen is dus alweer begonnen, vertelt Kees van den Wijngaard, onderzoeker bij het RIVM.
                            Op dit moment is het aantal meldingen aan de lage kant voor de tijd van het jaar.
                            Als het weer wat beter wordt verwachten we een toename.
                            Ben je in het groen geweest, controleer daarna dan je hele lichaam op tekenbeten.

                            In 2020 zijn de meeste tekenbeten gemeld in Gelderland en Utrecht, en de minste in Zeeland en Flevoland.
                            Per hoofd van de bevolking werden de meeste tekenbeten gemeld in Drenthe, en de minste in Zuid-Holland.
                            Ongeveer 30% van alle gemelde tekenbeten in 2020 werd in de tuin opgelopen.

                            Waar op het lichaam komen tekenbeten het vaakst voor?
                            Via Tekenradar.nl is uitgezocht waar op ons lichaam teken zich het vaakst vastbijten.
                            Eerst leek het erop dat teken vooral op warme en vochtige plekjes op het lichaam te vinden waren, zoals rond de schaamstreek.
                            Uit de meest actuele gegevens blijkt dat teken veel vaker op andere plaatsen op het lichaam worden gevonden.
                            Voor dit onderzoek zijn tweeduizend tekenbeetmeldingen bestudeerd uit 2019 en 2020, gelijkmatig verdeeld over volwassenen en kinderen.

                            teekies2.png* verwachting komende week
                            .
                            .

                            Tekenbeten bij kinderen blijken veel vaker op het hoofd en in de nek voor te komen.
                            Het gaat om 32% van alle beten, vergeleken met 3% bij de volwassenen.
                            Bij volwassenen komen beten op de benen veel vaker voor: 55% van alle beten en bij kinderen 25%.
                            Beten rond de schaamstreek komen bij kinderen en volwassenen niet zo vaak voor: 7% bij kinderen en 9% bij volwassenen.

                            Meld tekenbeten op Tekenradar.nl
                            Elk jaar krijgen mensen in Nederland anderhalf miljoen tekenbeten.
                            De meeste mensen worden daarvan niet ziek, maar toch krijgen elk jaar 27.000 mensen de ziekte van Lyme.
                            Het RIVM, Wageningen University en verschillende andere organisaties doen onderzoek naar Lyme en andere tekenbeetziekten.
                            Je helpt mee aan dit onderzoek door tekenbeten te melden op Tekenradar.nl.

                            * zoals elk jaar, weer een update van tekenradar.nl omdat teken gewoon vieze klerebeessies zijn die je hele leven kunnen verpesten.
                            Laat de aandacht niet verslappen en ff checken als je buiten bent geweest, ook in je eigen tuin dus.
                            Check tekenradar.nl voor meer nieuws, updates en artikels over teken.
                            ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

                            Comment


                            • belladonna
                              belladonna commented
                              Editing a comment
                              QnQ over 30 min koffie op de chat? Ik mis je

                            • QnQ
                              QnQ commented
                              Editing a comment
                              Thanks maar nee, ik vind die coronaontkenningssfeer die daar hangt niet relaxed.

                            #59
                            Medische behandeling kan tot uitroeiing van de ziekte van Lyme leiden.

                            06 okt. 2021 - Drug treatment for Lyme disease could lead to its eradication

                            C23H29NO12

                            The discovery that a chemical is deadly to the bacterium that causes Lyme disease but harmless to animals might allow the disease to be eradicated in the wild.
                            Lyme disease is well-positioned to be eradicated, says Kim Lewis at Northeastern University in Boston.
                            We are gearing up, the first field trial will be next summer.

                            Lyme disease is caused by a bacterium called Borrelia burgdorferi that lurks in wild mice.
                            Ticks that feed on the mice become infected and can infect other animals, including people.

                            [...]

                            Het hele artikel is te lezen op : newscientist.com
                            ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

                            Comment


                              #60
                              De onderzoeken op het gebied van mRNA technologie gaan snel, en niet alleen tegen Corona (let op wappies)
                              Er zijn succesvolle ontwikkelingen op het gebied van kanker, HIV en Lyme

                              An mRNA vaccine for ticks
                              Repeated exposures to the black-legged tick, Ixodes scapularis, can lead to acquired resistance against ticks or tick immunity.
                              To bypass the need for repeated exposures while still generating tick resistance, Sajid et al. developed an mRNA vaccine that encoded for 19 I. scapularis salivary proteins (19ISP).
                              Guinea pigs vaccinated with 19ISP developed erythema at the site of tick attachment, a feature of acquired tick resistance.
                              This led to poor tick feeding and, in the case of ticks infected with the Lyme disease agent, Borrelia burgdorferi, reduced transmission of the pathogen.
                              Thus, 19ISP is a promising candidate for antitick vaccines that may also prevent transmission of tick-borne diseases.


                              [...]

                              Meer info :

                              bronnen:
                              https://theconversation.com/a-lab-st...iseases-171917
                              https://www.science.org/doi/10.1126/...nslmed.abj9827
                              ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

                              Comment


                              • Nirvana
                                Nirvana commented
                                Editing a comment
                                Goed nieuws !
                                Mensen die veel in het bos vertoeven zullen deze vaccinatie niet links laten liggen.

                                Ik heb jaarlijks toch een 2-3 tal keer prijs
                            Bezig...
                            X