Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

klaar om te oogsten?

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  klaar om te oogsten?

  Korting op 420shop
  Vandaag mijn vijf planten (buitenkweek sativa) eens grondig onderzocht en op twee planten op totaal drie plaatsen wormnesten gevonden en op dezelfde twee planten op vier plaatsen een klein beetje rot gevonden. Alles vakkundig eruit gehaald tot er geen sporen meer zijn.

  Het weer voor de komende dagen is koud en nat, mijn planten lijken wel redelijk resistent te zijn, maar op bijgaande foto's had ik graag advies gekregen ivm oogsttijd.

  Ik heb de indruk dat 20% van bloemtrossen ongeveer 50% bruine tot donkerbruine stampertjes te zien zijn. Dus lang niet allemaal klaar, maar het lijkt te evolueren van dag op dag. Misschien doet het koude weer van de voorbije dagen vlugger bruinen, ik weet het niet.

  Bloeien is begonnen de eerste week van augustus. De planten staan in volle grond sinds einde juni, ik voeg niks toe en verduister niet. Wat zijn de opinies hier? Oogsten, gedeeltelijk oogsten, een weekje wachten, veertien dagen wachten met oogsten?

  een plant, paarse blaadjes, vermoedelijk de kou; deze had een klein beetje last van rot, op twee kleine plaatsjes


  de grootste plant, lijkt nog helemaal niet klaar


  de volgende foto's zijn van een per ongeluk in juli getopte plant; heeft vier "hoofdtakken" ontwikkeld, paarse blaadjes, lijkt me het meeste gevorderd van mijn vijf planten; jullie opinie?


  Bedankt voor jullie reacties! Dit is mijn eerste kweek en ik heb nog veel te leren....

  #2
  Re: klaar om te oogsten?

  De plant op de eerste foto is zo goed als klaar lijkt me, dus daar zou ik binnen een week de eerste toppen vanaf halen en dus bijgevolg gedeeltelijk oogsten.

  De andere planten lijken me nog wel even te kunnen en ik zou daarmee nog een week of twee-drie wachten alvorens te oogsten. Door de massale witte haartjes zijn ze nog lang niet klaar en gaan ze nog veel uitzetten, plus kristallen aanmaken. Het enige gevaar dat voor elke buitenkweker op de loer ligt, is toprot. Aan jou om te beslissen wanneer het echt niet langer kan.

  Op die laatste foto, zie ik daar toprot? Veel bruine haartjes en wat lijkt op een grijze massa erachter...

  Greetz

  Comment


   #3
   Re: klaar om te oogsten?

   Bedankt voor je input!

   En dat grijze had ik zelf niet eens gezien, ik ben net terug van de tuin en ik heb op die plek inderdaad een heel kleine erg donker "pakje" gevonden. Heel lokaal maar ik heb het samen met wat er rond zit eraf gehaald.

   Ik ga alvast een week "wietknipverlof" inplannen op m'n werk

   Comment


    #4
    Re: klaar om te oogsten?

    Mooi zo

    Binnen een weekje kan je de hoofdtoppen van de plant op de eerste foto al oogsten en de rest nog een weekje of twee laten zitten. Zo kunnen de kleintjes nog wat langer uitrijpen en het komt je opbrengst enkel maar ten goede.

    Nog een dikke twee weken en je kan proeven van je eerste oogstje Let wel op: Sativa's zijn langbloeiers en hebben dus een bloeitijd van 10-12 weken, sommigen zelfs 20 weken.

    Eind oktober kan je dan zo goed als alles oogsten, ervan uitgaande dat je bloei in de eerste week van augustus begonnen is.

    Greetz

    Comment


     #5
     Re: klaar om te oogsten?

     Als je wilt weten wanneer te oogsten moet je naar de trichomes kijken (De Kristallen)
     Stampers worden door meerdere dingen bruin/rood. Ook kan niemand je perfect zeggen wanneer je moet oogsten aan de hand van budshots, tenzij je de trichomes laat zien .

     Gebruik de zoekfunctie even als je wilt weten hoe je aan de hand van trichomes moet oogsten

     Peace

     Comment


      #6
      Re: klaar om te oogsten?

      Ja ok, maar welke trichomes moet ik dan bekijken? Deze van de 80% bloemen met overwegend witte stampers, of de zeldzame met de bruine stampers, of deze van de 20% bloemen met overwegend bruine stampers, of de witte die erbij zitten? Microscopsich onderzoek ok, maar wat is representatief?

      Comment


       #7
       Re: klaar om te oogsten?

       Je kijkt ze op verschillende plaatsen na.
       De toppen die al klaar zijn zou je kunnen oogsten en de rest nog even laten staan,

       Peace

       Comment


        #8
        Re: klaar om te oogsten?

        Het is zover!!! Net terug van de tuin, alle toppen en stampers beginnen overal en gelijkmatig bruin te kleuren, ook deze die verborgen zaten en tot nu toe door de afscherming van licht en kou nog wit waren zijn beginnen kleuren, alle bladeren beginnen paars te kleuren. T'zal de plotse kou van de voorbije dagen zijn. Ik denk de hele knip over twee of drie weken te spreiden, dank aan Cannaboy voor de tips hierboven.

        Nog niet echt last van rot, behalve hier en daar heel kleine plukjes die ik eraf haal, maar volgende week wordt het een rotweek wat weer betreft.
        Maandag toch treinstaking, dus dan al zeker thuis, en de rest van de week neem ik enkele dagen wietknipverlof Kids zijn dit weekend thuis, dus wacht ik nog tot maandag; ben niet bepaald van plan hen dit aan de neus te hangen.

        Mijn dubbele garage had ik daarstraks al met mijn vriendin verduisterd, en hennep-touwen (jaja ) gespannen over totaal 50m lengte, zal misschien voldoende zijn om alles te hangen. Ik hang het ook gesorteerd per plant. Ik heb een accidenteel getopte plant, twee reuzen en dan twee in augustus verplaatste planten. Van alles statistieken bijhouden, wegen, en natuurlijk jointjesdraaien. Mijn garage kan ik ook verwarmen, maar dat zal nog niet nodig zijn, ze is bovendien thermisch geisoleerd. Ik post wel eens foto's. Ik ben ook van plan hasj te maken van de afval; op deze site al fantastische info gevonden (oa dank aan Cannaboy).

        Comment


         #9
         Re: klaar om te oogsten?

         Gaaf man! Kan je niet nog een laatste foto maken van je plant, hoe die er nu uitziet (voor het oogsten dus)? Wel leuk om te zien

         Laat je kids lekker meeknippen Jong geleerd, oud gedaan haha

         BTW: Volgende week wordt het weer juist steeds beter.

         Succes met knippen!

         Comment


          #10
          Re: klaar om te oogsten?

          mooie toppen man suc6 met knippen.

          Comment


           #11
           Re: klaar om te oogsten?

           Bedankt voor de leuke reacties! Ja zeker, ik ga nog foto's maken voor ik eraan begin, maar het zal niet vandaag zijn: hier giet het al de hele nacht en dag pijpenstelen.

           De kids erbij betrekken? Tja, ik heb er ook aan gedacht hoor, mijn dochter is er nu bijna 17, en ze is heus wel volwassen genoeg. Ze rookt niet, ze zal niet aan wiet beginnen voor ze er zich echt klaar voor voelt. Ik heb haar gezegd dat ik niets, helemaal niets aanmoedig of zelfs insinueer, maar ook geen verbodsbeleid begin. Enig probleempje is dat als m'n ex erachter komt dat ik haar laat meeknippen ik hier gegarandeerd een huiszoekingsbevel onder de neus krijg

           Gisteravond met m'n vriendin een derde joint in twee weken van eigen kweek gerookt; man, man, die wiet verbetert met het liggen!!! Nooit koop ik nog shopwiet, gisteren was het een trip om "U" tegen te zeggen, heerlijk lekker, geen prikkelende keel, geen stoned gevoel maar lekker helder en alles zo klaar, mmmmm, we genieten er nog van na . Trouwens vandaag haar verjaardag, morgen allebei een dag thuis, dus vanavond waarschijnlijk nog eentje hehe.

           Comment


            #12
            Re: klaar om te oogsten?

            Gefeliciteeeerd!

            Je moet natuurlijk zelf weten met wie je knipt he, daar kan ik je niet bij helpen

            En fijn dat het je zo goed bevalt Daar doen we het voor toch

            Smoke ze

            Comment


             #13
             Re: klaar om te oogsten?

             chille vader ben jij
             maarja op die leeftijd begint het allemaal wel het proeren enzo
             maar je moet het zelf weten kerel als je denkt dat ze er op een volwassen manier mee kan omspringen geen probleem denk ik. als ze toch al weet da je smoked enzo dan kan het knippen geeen kwaad zou ik zo denke.
             grtz

             Comment


              #14
              Re: klaar om te oogsten?

              First of All:Gefeliciteerd!! met haar verjaardag......proost

              sommige planten zijn er nog niet aan toe om geoogst te worden maar met dit weer type ga je toch twijfelen om ze alsnog om te kappen

              Gisteravond met m'n vriendin een derde joint in twee weken van eigen kweek gerookt; man, man, die wiet verbetert met het liggen!!!
              Ja dat is ook zo,als je je wiet geoogst hebt en gedroogt is het nog niet op top kwaliteit,laat het maar een maand of twee narijpen en je rookt je lekkerste (eigenkweek)wietje sinds tijden.
              meestal is je eigen buiten wietje stukken zoeter en lekkerder van smaak als de binnenkweek en qua kwaliteit doet buiten wiet zeker niet onder voor een binnen wietje.(afhankelijk van de soort wiet die je kweekt natuurlijk)

              Fijne dag nog!

              gr Greenland
              If You Don't Smoke It,Don't Grow It!

              Comment


               #15
               Last edited by brice3011; 6 October 2008, 22:50.

               Comment

               Bezig...
               X