Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Shop dicht door "Achterdeur" Advies gevraagd

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Nederland: Shop dicht door "Achterdeur" Advies gevraagd

  Korting op 420shop
  Ik weet wel iets van de wet, maar hier kom ik niet uit. Gemeente gaat te ver en zit er volgens mij naast. Oordeel zelf:

  1e bericht Maandag
  Coffeeshop 't Rotterdammertje per direct dicht

  DOETINCHEM - Coffeeshop ’t Rotterdammertje aan de Varsseveldseweg in Doetinchem moet per direct dicht. Dit laat de gemeente Doetinchem weten.
  Volgens de gemeente is de aanleiding voor de sluiting een integriteitsonderzoek waarbij gebruik is gemaakt van de Wet Bibob. Uit dit onderzoek wordt geconcludeerd dat er ‘een ernstig gevaar’ bestaat dat de vergunning voor de coffeeshop kan worden gebruikt om strafbare feiten te plegen.

  Aandeelhouder en eigenaar Uit het onderzoek zou naar voren komen dat er strafbare feiten zijn gepleegd door een derde. Met deze persoon zou de eigenaar van de coffeeshop een een ‘zakelijk samenwerkingsverband’ hebben, zo staat in het besluit van de gemeente Doetinchem. Deze derde zou aandeelhouder zijn van ’t Rotterdammertje en eigenaar van het pand zijn.
  Juridische procedure Het besluit betekent dat ’t Rotterdammertje niet langer een vergunning en gedoogverklaring krijgt voor de verkoop van softdrugs. De eigenaar van de coffeeshop kan tegen het besluit een juridische procedure starten.
  Door het besluit wordt het aantal coffeeshops in Doetinchem teruggebracht tot een: Diamond aan de Huber Noodtstraat.

  2e bericht Maandag

  Coffeeshop 't Rotterdammertje gewoon open: 'Ik ben brandschoon' DOETINCHEM - Jan van der Heijden, exploitant van de Doetinchemse coffeeshop ’t Rotterdammertje, zegt dat hem geen enkele blaam treft. Van der Heijden is het er dan ook niet mee eens dat zijn coffeeshop meteen dicht moet, op last van de de gemeente, en heeft de shop maandagavond gewoon open gedaan.

  „Ik ben het niet eens met het besluit. Mij treft geen blaam, ik word nergens van beschuldigd", aldus de exploitant.

  Bibob


  Aanleiding voor de sluiting maandag is een integriteitsonderzoek via de Wet Bibob. Daaruit wordt geconcludeerd dat er een ‘ernstig gevaar’ bestaat dat er via de coffeeshopvergunning strafbare feiten kunnen worden gepleegd. Uit het onderzoek zou blijken dat Van der Heijden zakelijke contacten heeft met een persoon die mogelijk strafbare feiten heeft gepleegd. De persoon waarom het gaat is, volgens de gemeente, eigenaar van het pand waarin de coffeeshop zit en zou aandelen hebben in ’t Rotterdammertje.
  Om welke strafbare feiten het gaat die zouden zijn gepleegd door deze persoon is onduidelijk, wel gaat het om overtredingen van de Opiumwet.

  Procedure Door gewoon open te gaan kan Van der Heijden mogelijk een procedure tegen de gemeente Doetinchem starten. De gemeente kan via bestuursdwang sluiting afdwingen, waarna Van der Heijden daartegen een procedure kan starten. Hierdoor kan de sluiting van de coffeeshop worden opgeschort. Hierover beslist de rechtbank.
  Strafmaatregel Een gemeentewoordvoerder legt uit dat er besloten is tot sluiting om te voorkomen dat de gemeente faciliteert dat er strafbare feiten worden gepleegd. „In dit geval is hiervoor een ernstig risico. Wat niet wil zeggen dat die strafbare feiten ook zullen worden gepleegd. De sluiting is dan ook geen strafmaatregel.”
  Door de sluiting van ’t Rotterdammertje zou het aantal coffeeshops in Doetinchem worden teruggebracht tot één: Diamond in de Huber Noodtstraat. „Er is plek voor twee coffeeshops, dus Van der Heijden kan een aanvraag doen”, zegt de woordvoerder. „Maar dan volgt er opnieuw een Bibob-onderzoek."

  Van der Heijden: „Als ze dat onderzoek alleen naar mij doen, zullen ze niets vinden. Ik ben brandschoon.”


  Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden? sorry voor het slechte knip en plak werk.

  groetjes jit

  #2
  Tja...

  " Uit dit onderzoek wordt geconcludeerd dat er ‘een ernstig gevaar’ bestaat dat de vergunning voor de coffeeshop kan worden gebruikt om strafbare feiten te plegen."

  Das nogal gauw met een illegale achterdeur.

  De criteria komen voort uit regelrechte maffia praktijken. De gemiddelde gemeenteambtenaar zou met zo'n instelling niet misstaan hebben in een concentratiekamp van vriend Dolf.
  Heb deze discussie zo vaak gevoerd. Er is veelal niks rationeel of onderbouwd bij dit soort besluiten. Veelal symptoombestrijding of het redden van een niet nader te noemen hachje..
  Ieder voor zich en God voor ons allen.. Mn neus.

  Neem nou Islamsterdamned, daar mag je sluiten omdat een of andere halve tamme je pui eruit schiet. De overheid heeft geen reden nodig en vd Steur mag gewoon liegen onder ede..

  De schapen willen t verband niet zien maar je wordt gewoon geregeerd door maffiosi op allerlei vlakken.

  En als je dan uit frustratie een waxinelichtje gooit of een paar brandende wagens t gemeentehuis inrijd kunnen ze weer wijzen en extra maatregelen treffen.

  Niks anders dan hoe Titler aan z'n mannen kwam.

  Geen principes, geen moraal, gluiperig kwaadaardig en de vriendelijke groeten allemaal.

  Zijn ervoor minder tegen de muur gezet..
  Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen.
  Hallo vuur, mijn naam is olie.

  Comment


   #3
   Door de opkomst van wiet mede als medicijn, lijkt het erop of( onze) Haagse ,grapjassen alles op alles zetten zo veel mogelijk te sluiten om indien er legalisering komt direct het gat te kunnen vullen en nu nog even plukken. gr, T.O.L .

   Comment


    #4
    Het gaat veel verder dan t gedoogbeleid.

    Van dierenwinkel tot ventvergunning. Totale incompetente regelzucht.

    Spendeer ns een kwartier van je tijd met googlen naar Teeven, Opstelten, Erdolf, Oboema, Draghi, Bernard, vd Steur, shariarechtbanken, kinderbruidjes, pedonetwerken of weetikveel welke lul met vingers ik er nog bij moet trekken. Totale willekeur met veel te veel belangen. De touwtjes bepalen de belangen, das de pest.

    Één groot smerig maffiacartel met schijndebatten en gedeelde belangen.

    C'est ca!
    Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen.
    Hallo vuur, mijn naam is olie.

    Comment


    • MWay
     MWay commented
     Editing a comment
     Je islamiseer!

    #5
    Hier.
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.

    Comment


     #6
     De wet Bibob is vrij duidelijk.
     Laat je je in met criminelen wordt je vergunning ingetrokken, of je krijgt helemaal geen vergunning voor een coffeeshop.
     Als de eigenaar van het pand al een crimineel verleden heeft kun je op één hand natellen dat daar vroeg of laat problemen van komen.
     En dan kan meneer van der Heijden roepen dat hij schoon is, hij weet dat z'n zakenpartner dat niet is.
     Dan moet hij iets nieuws opzetten zonder verkeerde vrienden.
     't Is ook niet zo dat die wet pas ingevoerd is, die bestaat nu 14 jaar.

     Anyways, coffeeshops blijven toch niet bestaan.
     Men wil algehele controle geen legalisatie in de trend van "het is vrij, doe maar wat".
     Binnen een paar jaar zullen waarschijnlijk alle shops zoals ze nu bestaan gesloten worden.
     Wiet wordt dan gekweekt door mensen die nu nog tulpenbollen en champignons kweken en de verkoop wordt dan gedaan in apotheken of gespecialiseerde overheidswinkels met een mooi registratiesysteem.

     Gewoon illegaal je eigen plantje kweken, dan heb je geen shop meer nodig.
     90% van wat daar verkocht wordt is toch rommel.
     ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

     Comment


      #7


      Gaat eens weg met je oreo joh, heb je geen bastogne??
      Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen.
      Hallo vuur, mijn naam is olie.

      Comment


       #8
       Ik vind "crimineel" een subjectief gegeven.

       Comment


        #9
        Eigenlijk ook makkelijk opgelost als ze dicht is door de achterdeur, gewoon de voordeur openen.

        Comment


         #10
         Bedankt voor de reactie's en er is weer nieuws:
         Coffeeshop 't Rotterdammertje blijft voorlopig open

         DOETINCHEM - Als de voortekenen niet bedriegen blijft coffeeshop 't Rotterdammertje voorlopig open. Exploitant Jan van der Heijden overweegt gerechtelijke stappen tegen de gemeente Doetinchem, die maandag besloot de coffeeshop per direct te laten sluiten.
         Die boodschap weerhield Van der Heijden er niet van maandagavond zoals altijd te openen. „En ook vanavond (dinsdagavond, red.) ga ik gewoon open", zegt de exploitant. „Mij is niets te verwijten."

         De gemeente besloot 't Rotterdammertje te sluiten naar aanleiding van een integriteitsonderzoek via de Wet Bibob.

         Strafbare feiten Dat onderzoek was nodig omdat de coffeeshop een nieuwe gedoogvergunning nodig had. Uit dat onderzoek bleek, volgens de gemeente, dat de eigenaar van het pand ernstige strafbare feiten zou hebben gepleegd. Het verlenen van een nieuwe gedoogvergunning zou het mogelijk kunnen maken dat er nieuwe strafbare feiten worden gepleegd. Daarom werd besloten tot directe sluiting van 't Rotterdammertje.
         Bezwaar In de praktijk kan dit besluit nog wel wat voeten in aarde hebben. „Als blijkt dat de coffeeshop niet dicht gaat, zullen we eerst een voorgenomen last van bestuursdwang opleggen", zegt Arian Kuil, woordvoerder van de gemeente. „Daartegen kan de exploitant een zienswijze indienen. Daar kan een definitieve last van bestuursdwang opgelegd worden. Daarin zit ook een termijn waarbinnen de zaak dicht moet. En daar kan de exploitant weer bezwaar tegen maken."
         Stappen Dit bezwaar zal bestaan uit gerechtelijke stappen van de coffeeshophouder om sluiting tegen te doen. „Die stappen zal ik, indien nodig, ook nemen", zegt Van der Heijden.
         Hoe lang deze juridische procedure kan duren, durft Kuil niet te zeggen.

         Goed zo Jan. We staan achter je!

         ekl bedankt voor je reactie.

         Dit gaat weer een stapje verder. Het kernpunt is dat er geen strafrechtmaatregelen zijn opgelegd waardoor de shop gewoon open kan.

         Waar gaat dit heen vraag ik me af...

         Comment


          #11
          ken iemand die kreeg geen vergunning omdat ie criminele contacten zou hebben,de naam kwam hem een beetje bekend voor ,maar hij had eigenlijk geen idee wie het was,lieten ze een foto zien was het ze buurman
          verzonden vanaf mijn bos hut met tamtam

          Comment


           #12
           QnQ

           Zolang een gram wiet de kwekert een eurie of 4/5 oplevert gaat de achterdeur helemaal nergens naar toe voorlopig. Dat valt niet te beveiligen of de staat moet het zelf gaan doen op legerkazernes of het binnenhof ofzo. Dan is de narcostaat compleet.
           Als brinks beroofd kan worden en n kwekert voor 2 kilo door zn kop geschoten wordt ga je je tuintje echt niet kunnen beveiligen tegen hongernekken met geld fobie.

           Spreiding over tigduizend losse tentjes met een 600 erin zou een oplossing kunnen zijn waarbij je met een kvk gewoon wat bij mag klussen maar dat levert ze sowieso niet meer controle op dus daar zijn ze per definitie tegen..


           Stelletje wegkijkende schijnheilen hebben een monster gecreëerd met rondgaande bedragen waarvoor complete oorlogen begonnen zijn. Ze hadden t lekker in handen van Jan Hippie moeten laten maar ja, Jan Hippie moest kapot want was een gevaar voor de samenleving..

           Ze zoeken t maar uit allemaal, dat we op velerlei vlakken in een onhoudbare situatie zitten zal de tijd leren. Of ze dan ineens wel verstandige keuzes gaan maken betwijfel ik..

           En Bibob is een lachertje. Die trekken ze alleen van stal als t ff goed uitkomt.
           Leer mij de gemeente ambtenaar kennen, krijg er kale plekken van..

           ​​​​​​
           Last edited by Eerstekamerlid; 25 January 2017, 08:45.
           Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen.
           Hallo vuur, mijn naam is olie.

           Comment


            #13
            Gemeente handelt juist (conform wet- en regelgeving) en de coffeeshophouder heeft gelijk dat hij een rechtzaak forceert. Ben benieuwd wat het voor jurisprudentie oplevert.
            Stemma doet het forum, stout 2017

            Stemma doet stout (2016)
            Dark Devil en Punisher#2 in huize Stemma

            Comment


             #14
             Als wet en regelgeving slechts voor één uitleg vatbaar zouden zijn zou je gelijk hebben. De realiteit is echter de ruimte tot een hoop geschuif in de marge voor totale willekeur en met de financiële middelen om zo'n beetje elke zaak kapot te procederen..
             Met gemeenschapsgelden uiteraard...

             Kan hier zo een paar nieuwe landelijke rellen neerpennen maar daar benadeel ik de verkeerden mee dus zou zeggen leg zelf wat contacten met de ambtenarij en gebruik google maps eens creatief..

             En ja, het kan altijd heel veel erger maar in een landje wat zichzelf graag als "rechtstaat" ziet zou zulk ambtelijk gehossel niet voor mogen komen.
             Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen.
             Hallo vuur, mijn naam is olie.

             Comment


              #15
              Gewoon naar ander pand verhuizen van eigenaar zonder strafblad, klaar..
              Stemma doet het forum, stout 2017

              Stemma doet stout (2016)
              Dark Devil en Punisher#2 in huize Stemma

              Comment

              Footer Left Ad

              Collapse
              Bezig...
              X