Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Trekt uw plant haalt eerste oogst van 2011 binnen

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Belgie: Trekt uw plant haalt eerste oogst van 2011 binnen

  Korting op 420shop
  http://www.cannabis-social-clubs.be/...OOGST-VAN-2011

  2 april 2011

  ANTWERPEN - Vandaag heeft de eerste Cannabis Social Club van Belgie, vzw Trekt Uw Plant in Antwerpen, haar eerste oogst van 2011 binnengehaald. Tijdens een bijeenkomst van de vzw in Antwerpen kregen 30 leden hun eerste plantje van het jaar uitgereikt, met aan elk plantje 25 gram cannabis. Sinds februari 2010 kweekt de vzw cannabis voor het persoonlijk gebruik van haar leden, op basis van het principe 1 plant per lid. Wij baseren ons hierbij op de ministeriŽle richtlijn van januari 2005, ondertekend door de Minister van Justitie en alle 5 Procureurs-Generaal van BelgiŽ. Volgens deze richtlijn wordt het bezit van max. 3 gram cannabis en 1 cannabisplant door volwassenen niet meer vervolgd.

  Cannabis telen voor persoonlijk gebruik is een verstandig en gezond alternatief voor de illegale markt en voor het toerisme naar Nederlandse coffeeshops. De kwekers van Trekt Uw Plant hanteren ecologische kweekmethodes, waarbij geen risico bestaat op vervuiling of verzwaring van het middel, zoals op de zwarte markt het geval kan zijn. In tegenstelling tot de illegale markt is de vereniging niet toegankelijk voor minderjarigen. En omdat leden van Trekt Uw Plant niet meer naar Nederland hoeven rijden om cannabis aan te schaffen, wordt tevens een bijdrage geleverd aan het verminderen van overlast en fijnstof.

  De ministeriŽle richtlijn die het telen van cannabis voor persoonlijk gebruik in BelgiŽ de facto legaliseert kwam er na 8 jaar van politieke discussies en maatschappelijk debat. Ook Trekt Uw Plant moest twee rechtszaken voeren omdat enkele procureurs de richtlijn nog niet duidelijk genoeg vonden en vervolging instelden tegen de vzw, de eerste keer wegens bezit van cannabis, de tweede keer wegens íaanzetten tot druggebruikí. Beide keren werd de vzw uiteindelijk vrijgesproken, op 26 juni 2008 en 25 februari 2010.

  Sindsdien organiseert Trekt Uw Plant de teelt van cannabis voor het persoonlijk gebruik van haar leden, via een gesloten circuit. Wij roepen alle mensen die ons voorbeeld willen volgen op om dit op een serieuze, respectvolle en verantwoorde manier te doen. Het oprichten van een vzw is een manier om de zaken goed te regelen. Onze statuten zijn toegankelijk via onze website www.trektuwplant.be, en wij zijn altijd bereid om advies te geven.  Bovendien wil Trekt Uw Plant graag in overleg treden met plaatselijke overheden, met het doel de werkwijze van de vzw met hen te coŲrdineren en misverstanden te voorkomen. Zo zijn wij bijvoorbeeld vragende partij voor een controle van onze cannabis door autoriteiten op het gebied van de volksgezondheid, maar door de onduidelijkheid over de legale status is dit nog niet mogelijk. We roepen de landelijke politici dan ook op om een definitieve regeling uit te werken.  Ook professor Tom De Corte van het Instituut voor Sociaal Drugsonderzoek van de Universiteit van Gent is voorstander van zoín regeling: ďHet reguleren van verkooppunten en van de productie en aanvoer is de meest aangewezen beleidsstrategie om de criminele organisaties uit de branche te bannen, de kwaliteit van het product te bevorderen en de sterkte van het product enigszins te kunnen beÔnvloeden. De illegale status van het product en zijn producenten en de onbespreekbaarheid van de afschaffing van een internationaal georganiseerd verbod drijven de economische motor van de cannabisteelt almaar meer. Ze stimuleren het bijzonder lucratieve (en dus criminele) karakter naar ongekende hoogten. Tegelijkertijd vormen zij belangrijke hinderpalen voor het voeren van een beleid gericht op de bevordering van de volksgezondheid.Ē


  Trekt Uw Plant  Trekt Uw Plant is een vzw, opgericht in 2006, met als doel om in alle openheid en op simpele doch overtuigende wijze aan te tonen dat het zeer goed mogelijk is in BelgiŽ de cannabisteelt voor persoonlijk gebruik door volwassenen te reguleren.  Gegevens contactpersonen:  Martin Veltjen - martin.veltjen@pandora.be Ė Tel. +32 493 - 195477

  Joep Oomen Ė info@encod.org Ė Tel +32 495 Ė 122644

  Kris Verdonck - kverdonck@skynet.be Ė Tel. +32 486 - 357595

  #2
  Re: Trekt uw plant haalt eerste oogst van 2011 binnen

  Erg goed initiatief vind ik dit. Iedereen heeft recht op het heerlijke groene plantje!

  Comment


   #3
   Re: Trekt uw plant haalt eerste oogst van 2011 binnen

   Mooi initiatief Joep! Laat het smaken alvast!
   420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
   Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

   Comment


    #4
    Re: Trekt uw plant haalt eerste oogst van 2011 binnen

    of zelf een vzw oprichten,,??
    chill and good vibes grtzzz B2

    Comment


     #5
     Re: Trekt uw plant haalt eerste oogst van 2011 binnen

     Inderdaad geen slechte vzw

     http://www.ipetitions.com/petition/l...nnabisbelgium/ Hier staat een petitie voor het legaliseren
     ===> massaal doen!!

     Oorspronkelijk geplaatst door B27 View Post
     of zelf een vzw oprichten,,??
     Ook geen slecht idee

     Comment


      #6
      Re: Trekt uw plant haalt eerste oogst van 2011 binnen

      toppie, weeral oogstje binnen, volhouden

      Comment


       #7
       Re: Trekt uw plant haalt eerste oogst van 2011 binnen

       Gefeliciteerd Joep, we zien mekaar 8 mei in westerpark, Cannabis Bevrijdingsdag,

       komt allen!!

       groeten,

       smokum

       Comment


        #8
        Re: Trekt uw plant haalt eerste oogst van 2011 binnen

        geen slecht id B27 het ergste qua wetgeving is nu toch al er door denk ik .. Ze kunnen geen neen meer zeggen moest iemand een willen
        opstarten in spanje bestaan er al 100den .. belgen durven gewoon minder snel er uit de kast voor komen.

        Comment


         #9
         Re: Trekt uw plant haalt eerste oogst van 2011 binnen

         Op NAAR NEDERLAND!
         ZIE JULLIE OP CANNABIS BEVRIJDINGSDAG

         Comment


          #10
          Re: Trekt uw plant haalt eerste oogst van 2011 binnen

          Word tijd dat cannabis legaal word!!! Zowel in nederland, belgie als inheel de wereld!!!
          En da er gvd de waarheid van verspreid wordt!!

          Althans, dat is mijn mening.....

          Comment


           #11
           Re: Trekt uw plant haalt eerste oogst van 2011 binnen

           gefelisiteerd met de oogst joep. Dat het de leden van trekt uw plant mag smaken...
           btw uit nieuwsgierigheid: welke voeding gebruiken jullie eigenlijk of is dat per lid/plant verschillend?

           In nederland een ''trekt uw plant'' project is altijd cool, maar er is 1 groot verschil tussen belgie en nederland. In belgie is het bezit van 1 plant toegestaan volgens de wet. In nederland is 5 planten buiten, zonder overlast, alleen maar gedoogd.. Is het nu wel wettelijk toegestaan voor de leden van ''trekt uw plant'' om thuis dit plantje te bewerken, knippen, drogen?
           Is het bezit van 25gram natte wiet wettelijk toegestaan? Zoja dan is belgie al een aantal stappen verder dan nederland.
           Last edited by Jointjedraaien; 27 August 2014, 15:11.

           Comment


            #12
            Re: Trekt uw plant haalt eerste oogst van 2011 binnen

            De strijd is nog niet gestreden..

            http://www.vandaag.be/binnenland/642...gd-worden.html

            Antwerpen, 7 april 2011. De vzw Trekt Uw Plant is verbijsterd over de uitlatingen van Staatsecretaris van Justitie Carl Devlies (CD&V) in de Kamer van dinsdag 5 april. In antwoord op kamervragen van Bert Schoofs (VB) verklaarde Devlies dat de vzw vervolgd zou moeten worden vanwege het feit dat zij cannabisplanten teelt voor het persoonlijk gebruik van haar (meerderjarige) leden, op basis van het principe 1 plant per lid. De vzw baseert zich op een ministeriŽle richtlijn van januari 2005 die het bezit van max. 3 gram cannabis of 1 cannabisplant door een meerderjarige buiten vervolging stelt.

            Trekt Uw Plant werd in 2006 opgericht met het doel om in alle openbaarheid aan te tonen dat het zeer goed mogelijk is om in BelgiŽ de cannabisteelt voor persoonlijk gebruik door volwassenen te reguleren. Cannabis telen voor persoonlijk gebruik is een verstandig en gezond alternatief voor de illegale markt en voor het toerisme naar Nederlandse coffeeshops. De kwekers van Trekt Uw Plant hanteren ecologische kweekmethodes, waarbij geen risico bestaat op vervuiling of verzwaring van het middel, zoals op de zwarte markt het geval kan zijn. In tegenstelling tot de illegale markt is de vereniging niet toegankelijk voor minderjarigen. En omdat leden van Trekt Uw Plant niet meer naar Nederland hoeven rijden om cannabis aan te schaffen, wordt tevens een bijdrage geleverd aan het verminderen van overlast en fijnstof.

            In de afgelopen 5 jaar trad het Antwerps parket twee keer op tegen de vzw, waarbij de statuten, de doelstellingen en de werking van de vzw onder de loep werden genomen. Beide keren werd de vzw in beroep vrijgesproken van de aanklachten íbezit van cannabisí en íaanzet tot gebruikí. Geen enkele rechtbank heeft het doel van de vzw op zich, het kweken van cannabis voor het persoonlijk gebruik van de leden, veroordeeld.

            Dat Carl Devlies het op dit moment nodig acht om een derde keer de gerechtelijke diensten op pad te sturen om Trekt Uw Plant te stoppen is onbegrijpelijk. Men zou denken dat er in de Wetstraat wel andere prioriteiten zijn dan het opjagen van burgers die een bijdrage leveren aan een praktische oplossing voor een groot maatschappelijk probleem.

            Devlies erkent weliswaar dat het in BelgiŽ toegestaan is om voor eigen gebruik te telen. Hij voegt daar alleen aan toe dat men dit niet gezamenlijk mag doen. Devlies zou er goed aan doen zich op de hoogte te stellen van de realiteit, die uitwijst dat veel mensen niet kunnen telen, omdat ze er de ruimte of de kennis niet voor hebben, of omdat ze niet te koop willen lopen met hun cannabisgebruik. Zij willen echter ook niet in aanraking komen met de illegale markt, waar cannabis vaak van erbarmelijke kwaliteit is. Als Devlies zijn zin krijgt zullen de ruim 70 leden van Trekt Uw Plant wederom zijn aangewezen op deze illegale markt, met alle gevolgen van dien. Wie bewijst de staatsecretaris nu eigenlijk een dienst met zijn uitspraken?

            Voorlopig gaat Trekt Uw Plant gewoon door met haar activiteiten, in alle openheid. De organisatie heeft niets te verbergen en is ervan overtuigd dat, mocht men er toe besluiten ons te vervolgen, in een eventuele rechtszaak het gezond verstand uiteindelijk zal zegevieren en Trekt Uw Plant voor de derde keer zal worden vrijgesproken.

            Comment


             #13
             Re: Trekt uw plant haalt eerste oogst van 2011 binnen

             En die strijd gaat maar door en door.... hoe dom kun je als een lid van "de gevestigde orde" wel niet zijn???
             Geen wonder dat een regering vormen een probleem is in BelgiŽ.
             BelgiŽ wordt geleid door dezelfde kortzichtige mensen als Nederland: verbieden, bestelen en belasting laten betalen.
             Helaas zijn de burgers nog dommer dat ze dit nog steeds toelaten....

             Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


             sigpic

             FAQ links over kweken             Never give in ó never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
             W.L.S. Churchill             Comment


              #14
              Re: Trekt uw plant haalt eerste oogst van 2011 binnen

              Vale,
              Heb je een beter voorstel om het te legaliseren? Wat ze proberen te doen is terug de discussie te openen zodat de wet eindelijk eens duidelijk wordt. Aangezien wij in jouw ogen te dom zijn om er iets aan te doen stel ik voor dat jij ons eventjes die wijsheid geeft. Het is niet gemakkelijk om als individu of kleine groep iets tegen het gezag in te brengen. De meesten onder ons trekken zich van de wet natuurlijk niets aan. Veel kwekers (zoals ik) zetten een plantje of twee. Zolang er twee volwassenen in de buurt zijn is dit geen probleem voor de wet. Vanaf je oogst heb je maar recht op 3 gram per persoon . Dit is gewoon te absurd om je er iets van aan te trekken. En of er nu wel of niet een regering is in BelgiŽ, dit heeft daar niets mee te maken. (we hebben wel het wereldrecord van langste regerinsvorming aller tijden,)

              Grts from the confused Belgium

              Comment


               #15
               Re: Trekt uw plant haalt eerste oogst van 2011 binnen

               Je kunt je eraan ergeren, je kunt het negeren, je kunt je er boos over maken, je kunt mij vragen een voorstel te maken, er zal niks veranderen.
               Jij hebt er geen inspraak in, een kleine groep niet en ik ook niet...........
               Discussies met burgers?
               Lees bijvoorbeeld op de Wiki eens wat een discussie moet zijn, criteria voor een discussie heb je niet want:
               Om een discussie goed te laten verlopen is het nodig dat alle partijen openstaan voor de ideeŽn van de andere partijen.
               Openstaan voor ideeŽn????? Luisteren naar het volk????

               Zolang de rechters de wet hanteren die door de politici gemaakt is, ben je machteloos.
               Het enige wat helpt is een revolutie, maar die krijgen we niet......


               Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


               sigpic

               FAQ links over kweken               Never give in ó never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
               W.L.S. Churchill               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X