Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

is illegale wiet niet discriminerend?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    #16
    Re: is illegale wiet niet discriminerend?





    ik bedoel hier niet bij dat rasta's ALLEEN wiet mogen roken maar is het niet discriminerend dat wiet illegaal is verklaart terwijl de plant zelfs een rol speelt in een religie..ik heb altijd op school geleerd dat discriminatie NIET in de moderne wereld een rol mag spelen..vb: wij mogen moslims ook niet verbieden hoofddoeken te dragen , maar zij ons ook niet .. dus wie geeft 'de wet' het recht rasta's hun wiet af te nemen en rasta's mogen natuurlijk andere godsdiensten,religies,... het roken van wiet ook niet verbieden , mijn punt is dat illegale wiet discriminerend is voor ons allemaal
    Last edited by HighTimes; 15 March 2012, 21:44.

    Comment


      #17
      Re: is illegale wiet niet discriminerend?

      @Hightimes: Je zou kunnen zeggen dat het discriminerend is dat alcoholisten vrij hun drug-of-choice kunnen kopen en gebruiken en blowers niet - maar ikzelf zou dat niet op discriminatie gooien maar op gerechterlijke willekeur, onethisch beleid, dogmatisme, domheid en onwetendheid.
      Daar wil ik discriminatie natuurlijk best bovenop gooien. Ieder argument is meegenomen.

      @Pariaz (ik heb je post gescand maar niet gelezen):
      Als iets schadelijk is voor anderen, dan moet het zowiezo verboden zijn, onafhankelijk van godsdienst.
      Als iets niet schadelijk is, dan zou het zowiezo niet verboden moeten zijn, onafhankelijk van godsdienst.

      Godsdienst valt weg uit de vergelijking, dus het is alleen maar verwarrend om het erbij te halen. Dat is niet zozeer mijn standpunt als atheist, maar als secularist.
      Last edited by Blani; 15 March 2012, 21:50.

      Comment


        #18
        Re: is illegale wiet niet discriminerend?

        @blani : ja daar heb je een punt , ik weet dat het een beetje vergezocht was maar ik heb er uitgeleerd ...seems there's no way to beat the system

        Comment


          #19

          Comment


            #20
            Re: is illegale wiet niet discriminerend?

            @Pariaz: Om de discussie eenvoudig te houden heb ik me inderdaad behoorlijk digitaal uitgedrukt, in "schadelijk" of "niet schadelijk", "verboden" en "toegestaan". Dat heb ik gedaan terwille van de leesbaarheid. Mijn echte mening is genuanceerder, maar kost twee pagina's. Dat kan ik dit topic niet aandoen.

            Maar zelfs mijn digitale voorstelling is je blijkbaar te ingewikkeld, als je niet ziet hoe godsdienst wegvalt uit de vergelijking, en waarom godsdienst dus niet aan de orde is in het debat over drugs.

            Comment


              #21
              Re: is illegale wiet niet discriminerend?

              Ja dat is t ja....



              Zucht
              pz

              Comment


                #22
                Re: is illegale wiet niet discriminerend?

                De wereld IS, wij denken er iets omheen. Om het begrijpelijk te maken, om onszelf gerust te stellen, om heerlijk de kop in het zand te kunnen steken -want dat doen we allemaal, dat is biologisch ingebouwd- , om nog tienduizend andere redenen. Die dus wel achteraf zijn bedacht, want tsja.. de wereld en alles wat erin speelt is er al.
                Discriminatie ook, da's ook zo'n biologische constante. Zonder discriminatie geen functionerend systeem van organismen. Zou toch wat jammer zijn om continue je eigen soortgenoten op te vreten om maar een zijstraat te noemen. Ik zie discriminatie ook niet als een punt van zorg, het gaat om de context waarin dat gebeurd.

                Zowel uit naam van geloof als uit naam van wetenschap zijn verschrikkelijke dingen gedaan. Door interpretatie, door eigenbelang, door goeie intenties maar beperkte blik, door toepassing van iets voor iets anders. Als er al een constante te noemen is in dat gezamelijke geweld, dan is dat wel dat wij onszelf en onze denkbeelden veel te serieus nemen, en te vaak niet de moeite nemen om inzicht te verkrijgen. Ook snappen we een aantal vitale basisfuncties van ons eigen systeem niet; neem bv de werking van ons geheugen, of basale vecht-vluchtreacties, of wat ons eigen hoofdje allemaal niet in mekaar draait uit "zelfbescherming" -waar we onszelf uiteindelijk gewoon de das mee gaan omdoen-. Maar totaal en onfhankelijk onderzoek daarvan is een waarde op zich, en al even onbereikbaar als de rand van het zichtbare heelal.

                Geloof heeft een functie die best op waarde geschat mag worden. En geen geloof hebben is ook een vorm van geloof. We streven uiteindelijk allemaal naar een bepaalde waarde : een onbereikbare perfectie die sommigen aan deze of gene god toedienen, en anderen denken te vinden in natuurwetenschappelijk onderzoek en diepgaand begrip van de wereld om ons heen. Ik kan ze trouwens nauwelijks los van mekaar zien, geloof&wetenschap. Ik geloof namelijk van niet.
                Last edited by moreweed; 16 March 2012, 00:57.
                Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                Comment


                  #23
                  Re: is illegale wiet niet discriminerend?

                  @Hightimes: Ik ga uiteindelijk helemaal met je idee mee. Ik vind de geloofskaart een laffe zet, maar helaas werkt het wel. Roep "geloof" en discriminatie" en opeens mag je slachtvee martelen, je dochter uithuwelijken, koorknapen verkrachten, midden in de nacht klokken luiden... Waarom zou je met diezelfde argumenten geen plantje mogen roken?

                  @Moreweed: De wetenschap zoekt, naar beste kunnen, naar waarheden die voor ons allemaal gelden. Zwaartekracht bijvoorbeeld geldt voor ons allemaal. Dat de aarde rond is geldt voor ons allemaal.
                  Misschien beschouw jij dat als "geloven". Dan rek je die term erg ver wat mij betreft. Geloven in de zwaartekracht is onvergelijkbaar met geloven in spoken, elfjes of de kerstman, en daarmee is wetenschap onvergelijkbaar met religie.

                  Of religie goed is... Tsja... Dat laat ik aan Pat Condell over, om te vertellen over "what's good about religion"

                  Comment


                    #24

                    Comment


                      #25
                      Re: is illegale wiet niet discriminerend?

                      Geloof is gewoon voor de zieken, domme en hersendode medemens.
                      In mijn ogen is het gewoon een pedofiele sekte gebaseerd op macht.

                      Als mijn kinderen op een school zouden zitten waar misbruik was, had ik ze er af gehaald..
                      Als je jezelf in deze tijden nog gelovig durft te noemen, sta je voor mij gelijk aan het kwaad en ben je gewoon vrijwillig onderdeel van en medeplichtig aan het grote kinderschandaal.

                      Om over andere geloven waarbij de profeet met een minderjarig meisje getrouwt is maar te zwijgen..

                      En vertel mij nou niks want kom tussen de refo's vandaan..
                      Pratende gelovigen spreken per definitie met gewogen woorden. Hoogste tijd voor de relativerende medemens.

                      Het enige goede aan zo'n boek is om je reet ermee te vegen.

                      Suc6 en Smookse

                      Comment


                        #26
                        Re: is illegale wiet niet discriminerend?

                        @Blani : natuurlijk heb je gelijk, maar wel binnen specifieke smaakjes wetenschap. We onderzoeken iets, komen tot resultaat en geloven daar vervolgens in totdat we iets beters kunnen bedenken. Nou zal dat met de rondheid van de aarde wel meevallen, maar ik heb hier nog medische literatuur waarin roken wordt aangeraden bv. Ik was wat al te generaliserend..

                        @janleuri : kinderen zijn onze toekomst als soort en meer dan dat. We weten bv nu al dat als de hele babyboomclub achter de geraniums zit we een ontzettend tekort hebben aan vakspecialisten, wat we zullen moeten gaan aanvullen met lui uit landen waar onbeschermde seks regel is. Laat dat nou "toevallig" ook landen zijn die hoog scoren op het gebied van geloofsintegratie in het dagelijks leven. Ja het is soms wel krom met die kinderbijslag, en je kan je afvagen of dat nou een stimulerend signaal is. Maar als samenleving hebben we voor onze continuiteit nou eenmaal kinderen nodig, daar kan je niet om heen.

                        @fluit : is de wetenschap ook om je reet mee af te vegen omdat er lui zijn geweest die zyklon B hebben uitgevonden, of xenotransplantatie, atoombommen, de AK47 ? Er zitten veel goede kanten aan een heleboel geloofssystemen, ik vind (als ongelovige nog wel) niet dat je zo'n systeem kan beoordelen op hetgeen wat poppetjes binnen zo'n systeem allemaal voor idioterie hebben uitgespookt. Eigenlijk zou ik het liefst zien dat die poppetjes worden behandeld zoals men zelf binnen die systemen bedacht heeft > ophangen aan hun eigen kruis.
                        Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                        Comment


                          #27
                          Re: is illegale wiet niet discriminerend?

                          Voordat Vale de discussie sluit stel ik voor om het off-topic deel te verplaatsen naar de chatbox. Ik heb een topic geopend onder de titel "God?". Dat topic lijkt me breed genoeg om alle off-topic vragen hier te behandelen.
                          http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...633#post261633

                          Comment


                            #28
                            Re: is illegale wiet niet discriminerend?

                            Ik dacht dat ik gefrustreerd was...Zow flierefluiter...maar ik kan me je mening wel enigzins indenken, maar deel m niet...
                            pz

                            Comment


                              #29
                              Re: is illegale wiet niet discriminerend?

                              Dat de wetnschap ook aan waanzin lijd is me duidelijk.
                              Schijnt dat onze regering vorige maand een op de mens overdraagbare variant van het H5N1 Virus (ofzo) heeft gecreerd..
                              Waarom zou je in godsnaam??

                              Mensen zijn sowiezo rare beesten, vooral zij die geen twijfels hebben..

                              ---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 22:06 ----------

                              En wat dat kindergebruik betreft; Dat zijn natuurlijk geen poppetjes, dit is gewoon op grote schaal stelselmatig met medeweten van hogerhand onder de pet gehouden. Wir haben das nicht gewust, hoor t die simonis nog zeggen..

                              Comment


                                #30
                                Re: is illegale wiet niet discriminerend?

                                Genoeg geluld hier, ga met God, in het desbetreffende topic verder.
                                Jammer voor dit topic en voor de starter ervan, maar blijkbaar kan er op de oorspronkelijke vraag niet geantwoord worden.

                                Comment

                                Bezig...
                                X