Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Het Trekt Uw Plant Verkiezingsdebat

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Belgie: Het Trekt Uw Plant Verkiezingsdebat

  Korting op 420shop
  Beste JD-leden.
  Naar aanleiding van de verkiezingen van 25 mei in BelgiŽ...

  debatkl-57fb8.jpg

  Voor zij die nog niet bekend zijn met de Belgische cannabis Social Club "Trekt Uw Plant", hier een korte uitleg :
  Trekt Uw Plant is een Belgische vzw waar meerderjarige cannabis gebruikers zich lid van kunnen maken. In ruil voor lidgeld kweekt de vzw ťťn cannabisplant voor u. Zij baseren zich daarvoor op de MinisteriŽle richtlijn van 2005 die stelt dat het bezit van een enkele cannabisplant niet langer wordt vervolgd, tenzij er sprake is van overlast of verzwarende omstandigheden. Jij als lid bevestigt dat de plant van jou is en na afloop krijg je er tegen een vergoeding per gram de oogst van.

  Het Trekt Uw Plant Verkiezingsdebat
  Woensdag 14 mei van 19u tot 22u houdt de organisatie een verkiezingsdebat met vertegenwoordigers van de jongerenpartijen van Open VLD, sp.a, CD&V, Vlaams Belang, Groen en PvdA. Dit vindt plaats in de promotiezaal, Lange St. Annastraat 7 te Antwerpen.

  Hier de uitleg van de organisatie zelf :

  TREKT UW PLANT ORGANISEERT CANNABISDEBAT VAN DE TOEKOMST

  Op woensdag 14 mei organiseert vzw Trekt uw Plant in samenwerking met Gebruikersoverleg Antwerpen (GOA) een verkiezingsdebat over het cannabisbeleid van de toekomst met vertegenwoordigers van 6 jongerenpartijen. Plaats van handeling is de Promotiezaal Grauwzusters van de Universiteit van Antwerpen aan de Lange Sint Annastraat 7 in Antwerpen, vanaf 19.00 uur. Het debat wordt ingeleid door Annie Machon, ex-spion van de Britse geheime dienst, die voor een eind aan de ‘war on drugs’ pleit.

  Het Belgisch cannabisbeleid, zo constateerden vorig jaar nog drie vooraanstaande experts op hun vakgebied economie (De Grauwe), toxicologie (Tytgat) en criminologie (Decorte), heeft gefaald in haar belangrijkste doelstelling: de bescherming van de volksgezondheid. Door de controle over de produktie en distributie van cannabis over te laten aan een illegale markt werkt de overheid criminaliteit en gezondheidsrisico’s in de hand. Dat het ook anders kan, bewijzen Uruguay en de Amerikaanse staten Colorado en Washington. Daar is sinds 1 januari cannabis volledig legaal, zonder dat dit tot noemenswaardige problemen heeft geleid.

  De jongerenpartijen van s.pa en Open VLD hebben eerder dit jaar te verstaan gegeven dat zij cannabis ook in BelgiŽ willen legaliseren. In plaats van deze handschoen op te nemen, konden de oudere politici niets anders bedenken dan dit voorstel te negeren dan wel belachelijk te maken. Ondertussen ziet heel Antwerpen hoe de burgemeester de ’war on drugs’, die overal ter wereld mislukt is, terug wil opvoeren. Wie helderheid wil in het cannabisdebat, dient blijkbaar te wachten op de volgende politieke generatie.

  Tijd dus voor het cannabisdebat van de toekomst. Het debat zal worden ingeleid door Annie Machon, voormalig spion voor de Britse geheime dienst MI5, klokkenluidster en directrice van de Europese afdeling van LEAP (Law Enforcement Against Prohibition). Annie Machon staat bekend om haar puntige analyses van de incompetentie en tengenstrijdigheden van de oorlog tegen drugs en terrorisme..

  Aan het debat zelf nemen deel Anthony Pierards (Jong VLD), Dorien Lievens (Jongsocialisten), Imade Annouri (Groen), Jos D’Haese (COMAC/PvdA+), Maxime Penen (Jong CD&V), Tom van Grieken (Vlaams Belang Jongeren), Kjell Segers (Piratenpartij)

  Moderator is Joep Oomen van Trekt Uw Plant.

  U bent van harte welkom

  Vervolgens deel ik u het programma mee :
  PROGRAMMA

  18.45 Ontvangst in de Promotiezaal, Lange St. Annastraat 7.
  19.00u : Inleiding door Annie Machon, Europees coŲrdinatrice LEAP (Law Enforcement Against Prohibition)
  19.30u : Debat met Imade Annouri (Groen), Tom van Grieken (Vlaams Belang Jongeren), Maxime Penen (Jong CD&V), Dorien Lievens (Jongsocialisten), Jos D’Haese (COMAC), Anthony Pierards (Jong VLD), Kjell Segers (Piratenpartij)
  Drie stellingen:
  1) Gebruik van cannabis mag niet gecriminaliseerd worden, medicinaal alsook recreatief gebruik moet kunnen
  2) Als de distributie van cannabis eenmaal gereguleerd is gebeurt dit best door de apotheker / de coffeeshop / de cannabis social club (schrappen wat niet wordt verlangd)
  3) Het uitgangspunt van de huidige richtlijn voor cannabisteelt, 1 plant per persoon voor eigen gebruik, moet gehandhaafd blijven
  Voor elke stelling trekken we 35-45 min uit. Elke partij krijgt 3 minuten per vraag om haar standpunt uit te leggen waarna er een interactie volgt met de zaal.
  Na de derde stelling volgt dan nog een ronde vragen uit de zaal die niet aan bod zijn kunnen komen.
  21.00u : 15min pauze
  22.30u : Einde van het debat

  Iedereen is hier welkom en het zal wellicht zeer interessant zijn voor ons, Belgen.
  Ik deel het alvast mede. Wie weet waren er enkele die nu graag zouden gaan, maar nog niet op de hoogte waren.

  Bron: Trekt Uw Plant Verkiezingsdebat. (n.d.). Retrieved from http://www.trektuwplant.be/csc/spip.php?article226
  Ikzelf ben niet geaffilieerd met Trekt Uw Plant vzw of ben ook geen lid van de organisatie. De afbeelding is eigendom van www.trektuwplant.be
  Woody's zen kweek!

  #2
  Re: Het Trekt Uw Plant Verkiezingsdebat

  Wel tof dat ze zo iets doen.. maar da gaat nie veel helpen vrees ik.. maar hopelijk vergis ik me

  Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk
  - 1m≤ Tuin

  Comment


   #3
   Re: Het Trekt Uw Plant Verkiezingsdebat

   De "sfeer" van het verkiezingsdebat lijkt me echter wel positief. Zowel de jongsocialisten, jong-VLD, Jonggroen en comac pleiten voor een legaal kader waarin cannabis gekweekt en verkocht kan worden (bron: Tijd om cannabis te legaliseren. (2014, 30 januari). Retrieved from http://www.jonggroen.be/node/1825 - Hoe het zit met de andere partijen zullen we daar dan wel zien). Ook die ex-spion als het ware, Annie Machon, houdt haar pleidooi voor het einde van The War on Drugs. Zal het veel helpen? Goh... veel waarschijnlijk niet, maar elke stap in de goeie richting is er maar ťťntje bij. Ik ben alvast blij dat er ook bij deze verkiezingen aandacht wordt besteed aan de legalisatie van cannabis. Waarschijnlijk overbodig om te zeggen, maar zoals wel vaker aangehaald is hopen op legalisatie van vandaag op morgen een rechtstreeks ticket naar teleurstelling. Al haalt het debat maar een vermelding in de plaatselijke krant... misschien overtuigt het wel een man of twee. Dat zijn er dan toch al twee meer.

   Hopelijk vergis ik me ook! Mochten er hier mensen zijn die zouden gaan; als je het kan opnemen (audio) dan zou dat leuk zijn!
   Woody's zen kweek!

   Comment


    #4
    Re: Het Trekt Uw Plant Verkiezingsdebat

    das vandaag dus al
    ......

    Comment


     #5
     Re: Het Trekt Uw Plant Verkiezingsdebat

     zijn er eigenlijk mensen hier die gebruik maken van trektuplant?
     Was zo even vluchtig aan het lezen, ze kweken je plant en achteraf betaal je 8euro/gram (voor haze) ? o_O

     Comment


      #6
      Re: Het Trekt Uw Plant Verkiezingsdebat

      Jammer dat het vandaag geplaatst is dit bericht veel te laat om nu nog iets te plannen om eens te gaan kijken. Slechte promo van trekuplant mensen weten van niets.

      Wat ik wel geleerd hebt op de website van trekuplant is dat ik nu met mijn 3 plantjes (kweek niet meer dan 4 plantjes) er ook nu een papiertje hang bij mij dat het plantje van iemand anders. In mijn geval 3 familieleden. kopie van de id. en tekst eronder het is mijn plant.
      https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...croscoop-kopen

      Comment


       #7
       Re: Het Trekt Uw Plant Verkiezingsdebat

       Betalen voor t lidmaatschap, onderhoud van de plant en na de oogst voor je eigen wiet betalen. Misschien dat t werkt in BelgiŽ maar ik pass


       Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

       Comment


        #8
        Re: Het Trekt Uw Plant Verkiezingsdebat

        Oorspronkelijk geplaatst door kvb View Post
        Betalen voor t lidmaatschap, onderhoud van de plant en na de oogst voor je eigen wiet betalen. Misschien dat t werkt in BelgiŽ maar ik pass
        Mag ik eens vragen waarom precies dat je ervoor past? Het is puur uit interesse en niet om achteraf te zitten vitten en tot vervelends toe tegenargumenten op te sommen ofzo! Is het omdat je je naam moet opgeven en die aan de plant gaat "hangen"? De kosten?
        Woody's zen kweek!

        Comment


         #9
         Re: Het Trekt Uw Plant Verkiezingsdebat

         mooie mini doco over trekuwplant
         http://youtube.com/watch?v=tnCxb4hnk-Y
         https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...croscoop-kopen

         Comment


          #10
          Re: Het Trekt Uw Plant Verkiezingsdebat

          Juist de kosten. Overal moet je voor betalen. Terwijl ik persoonlijk het leuk vind om m'n eigen plant te verzorgen en er zoveel mogelijk van af te krijgen. Dat is de bonus. Als ik dit niet leuk zou vinden ga ik wel naar de shop. Betalen voor wiet die van jou plant af komt vind ik niet ok.

          Wat gebeurt er trouwens met die wiet die niet opgehaald/verkocht word?


          Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

          Comment


           #11
           Re: Het Trekt Uw Plant Verkiezingsdebat

           Wat gebeurt er trouwens met die wiet die niet opgehaald/verkocht word?
           Ook een goede vraag dat, ik denk vernietiging.

           Maar de werkwijze om toch wettelijk meerdere planten in huis te hebben is wel intressant. mocht er ook een controle zijn van de wet ben je in orde en kan je de plantjes houden
           https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...croscoop-kopen

           Comment


            #12
            Re: Het Trekt Uw Plant Verkiezingsdebat

            Als eigenaar van die kas mag je zeker niet klagen nee. Is goed verdienen.

            Ik denk dat ik wel iets meer contributie zou betalen. Als ik dan gewoon gratis elke week 5 gram zou mogen halen.


            Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

            Comment


             #13
             Re: Het Trekt Uw Plant Verkiezingsdebat

             Spijtig dat ik dit niet 5 dagen eerder had gezien, ik had er zowiezo naar toe gegaan. 1 jaar of 2 geleden was ne vriend van mij daar lid en hij had in totaal 80 euro betaald voor 20gram ww. 4 euro de gram is ni slecht e en dan kreeg hij ook nog het knipafval mee van zijn plant zoda als de flikken hem oppakte me 20 gram hij kon aantonen dat da van zijnen 1 plant kwam

             Comment


              #14
              Re: Het Trekt Uw Plant Verkiezingsdebat

              Ik dacht dat t Max aantal gram gedoogd in bezit in BelgiŽ op 3 per persoon lag


              Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

              Comment


               #15
               Re: Het Trekt Uw Plant Verkiezingsdebat

               Oorspronkelijk geplaatst door kvb View Post
               Ik dacht dat t Max aantal gram gedoogd in bezit in BelgiŽ op 3 per persoon lag
               Is ook zo daarom dat hij dus ook het knipafval meekreeg omdat het evengoed gedoogd is om 1 plant te hebben. Maar hoeveel gram er aan die plant mag hangen wordt niet gezegd

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X