Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hoe gaat dat mbt bewijs? Inval thuis, gedroogde wiet 0,5 kilo

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Nederland: Hoe gaat dat mbt bewijs? Inval thuis, gedroogde wiet 0,5 kilo

  Korting op 420shop
  Wat kan ik verwachten? Ik had 3 planten in een tent met 600w en afzuiger plus luchtcirculatie enz gekweekt. Daarna geoogst en de tent qua apparatuur leeg gehaald behalve de afzuiger ivm drogen en knippen. De apparatuur lag op en rond de tent en in de tent lag gedroogde wiet zo goed als volledig geknipt. Buurman klaagt, politie belt aan en ik heb ze binnengelaten. In beslag genomen alle apparatuur maar de afzuiger niet. ? Wel koolstoffilter, elke lamp die ze konden vinden dus hps 600w maar ook tl bedoeld voor mijn schuur, reflector alle ventilatoren, inclusief welke in mijn woonkamer stonden, VGA, laptop (stond in de tent) airpurifier (ben astmatisch en vanwege kleine ruimte en last van mijn longen stond deze tijdens knippen in de tent) enz. Schaartjes niet meegenomen, knipafval laten staan, potten ook niet, enz. Alleen wat zichtbaar was is (selectief) meegenomen dus geen huiszoeking gehad zelfs niet onder een doek oid. Gezien de situatie toen heb ik afstand gedaan van de spullen. De laptop kreeg ik direct terug want daar stond geen info op.

  Nu moet ik voorkomen voor het opzettelijk telen, bereiden of verwerken, in elk geval het opzettelijk aanwezig hebben van hennep van ongeveer 500 gram gedroogde wiet, althans een groot aantal hennepplanten en/of delen daarvan in elk geval meer dan 30 gram van een materiaal bevattende hennep bla bla.

  Omdat de tent leeg was en de wiet gedroogd en geknipt was het niet zichtbaar of daar 3 of 60 planten hebben gestaan. De 3 potten hebben ze (uiteraard) laten staan. Net als het knipafval. De tent is vernield met een mes maar wel achtergelaten.

  Wie moet/kan wat bewijzen? Het was bedoeld voor eigen gebruik ivm medische klachten. Ik had geen ervaring dus voor de veiligheid 3 zaadjes en hopen dat 1 zou overleven. Ze deden het alledrie giga goed en door de kweekwijze werden het onverwacht grote planten met 0,5 kg opbrengst. Daar had ik zelf lange tijd mee vooruit gekund. Maar... politie toen nam een laag gemiddelde opbrengst per plant dus kon het niet van 3 afkomstig zijn enz enz. Weet iemand of er soortgelijke zaken zijn geweest waarbij de uitspraak bekend is? Gaat de rechter vragen om bewijs tijdens de zitting? Waarop wordt de uitspraak gebaseerd? Anyone?
  Last edited by midden; 30 September 2016, 10:45. Reden: Titel niet duidelijk

  #2
  Re: Hoe gaat dat mbt bewijs? Inval thuis, gedroogde wiet 0,5 kilo

  Shit zeg, heb je de cannabis op recept van de arts?
  Heb helaas 'nog' geen ervaring met de politie. Ik heb een potje bedrocan en mijn medisch verslag naast de voordeur liggen met een jointje voor als de politie aanbelt. (Heb je officieel niks aan)Heb van QnQ begrepen dat ik ze niet binnen moet laten zonder huiszoeking. Het stinkt nu ook gruwelijk in huis en de buurman zag me gisteren met een volle zak lopen. Slik.. En nu ik dit lees, damn zeg

  Heb je nu niet veel meer aan, je hebt afstand gedaan, maar er is wel vorm van professionaliteit zoals ze dat noemen. Lamp, filter, etc. De politie vinkt dan gewoon af en ik zou denk ik een advocaat bellen. Die is gespecialiseerd in dit soort zaken. Vast wel iemand hier die dat weet, heb dat wel gelezen op rolingstoned dat die advocaat in ieder geval je kostten van de boete aftrekt en dat de politie bizarre rekensommen maakt.

  Succes!
  Last edited by Greyvol; 30 September 2016, 11:55.
  2015 - Santa Maria binnen en buiten eerste keer
  2016 - Greyvol's buitenkweek
  2017 - Santa Maria van Space Cees

  Comment


   #3
   Re: Hoe gaat dat mbt bewijs? Inval thuis, gedroogde wiet 0,5 kilo

   Tis altijd zo wraakroepend als de gewone kleine kweker die voor eigen gebruikt kweekt
   of dat nu medisch of recreatief is
   de dupe word van oom agent

   vind het al gek dat zonder huiszoeking of uitspraak rechter er spul vernield mag worden
   veel sucses met je troubels kerel

   Comment


    #4
    Re: Hoe gaat dat mbt bewijs? Inval thuis, gedroogde wiet 0,5 kilo

    Kut verhaal zeg,de rechter zal uitgaan van 16 planten op een m2 en jij had er maar 3 staan.foto,s meenemen naar de zitting is geen slecht idee advocaat nemen ook niet.probeer aan te tonen dat het voor eigen gebruik is en de schade zal verder wel meevallen.
    verzonden vanaf mijn bos hut met tamtam

    Comment


     #5
     Re: Hoe gaat dat mbt bewijs? Inval thuis, gedroogde wiet 0,5 kilo

     Vriend van mij had een inval toen hij niet thuis was, 4 stekken meegenomen, 120 gr wiet, alle apparatuur en wat niet meekon is onklaar gemaakt. Een onschuldig wasrek tevens vernield achtergelaten.

     Al 3 x bij de politie geweest om zijn verhaal te doen maar telkens weggestuurd, geen tijd. Wel kreeg hij te horen dat de zaak afgedaan was omdat hij afstand had gedaan van alles.

     Zal wel loslopen, de klagende buurman houdt er een vals gevoel van veiligheid aan over en de politie heeft d.m.v. een mooi toneelspel laten zien dat zij er voor de burger is.
     Een dag zonder wiet kent Flip niet.

     Comment


      #6
      Re: Hoe gaat dat mbt bewijs? Inval thuis, gedroogde wiet 0,5 kilo

      http://www.rollingstoned.nl/mr-veldm...ndt-erkenning/

      Gedoogde planten, maar toch ben je ze kwijt

      Iedereen weet dat bij inbeslagname van jouw vijf gedoogde planten je afstand moet doen van het bezit van deze planten om niet te worden vervolgd. Dat laatste zou ik niemand willen aanraden want niemand wordt vervolgd en afstand doen van gedoogde planten is nogal tegenstrijdig.
      De regel dat je geen hulpmiddelen mag gebruiken omdat je dan plotseling tot beroepsmatige kweker wordt gebombardeerd werkt voor alle betrokkenen sinds jaar en dag bijzonder verwarrend. Rechters leggen deze beperking in de praktijk verschillend uit. Toch is naar mijn mening duidelijk dat geldelijk gewin de bijkomende factor is die doorslaggevend is en niet uitsluitend het aantal hulpmiddelen. Dit blijkt uit een toelichting die terug te vinden is in de wetsgeschiedenis. Naast twee of meer indicatoren (hulpmiddelen dus) moet tevens sprake zijn van verkoop van thuis gekweekte cannabis.

      Comment


       #7
       Re: Hoe gaat dat mbt bewijs? Inval thuis, gedroogde wiet 0,5 kilo

       Dat is onder andere waarom ik zelf:
       - foto's maak van mijn grows -> bewijs van een laag aantal planten met giga-oogst.
       - aan iedereen die weet dat ik zelf planten heb, vertel dat ze niets van me kunnen kopen -> getuigen.
       - regelmatig benadruk dat er niks voor de handel is -> getuigen, verklaringen
       - niemand binnenlaat zonder huiszoekingsbevel -> omdat dat gewoon m'n recht is. Als ze me willen naaien voor die paar plantjes, dan moeten ze er ook moeite voor doen ook. Een kopje koffie kunnen ze wel krijgen.

       De vraag blijft of het op een rechtszaak uitloopt, of dat je enkel een straf te horen krijgt. Voorkomen komt in veel vormen voor, natuurlijk moet je voorkomen dat je moet voor komen, maar soms is dat niet te voorkomen, echter moet je er wel voor naar de rechtbank komen.
       Ik zou de rechtsbijstand bellen en vragen wat zij voor tips hebben. Of een advocaat (dat is hoe dan ook geen overbodige luxe). Lees ook goed het rapport na van de politie, vaak worden er procesfouten gemaakt en dan ben je vrij om te gaan. Die fouten moet je wel zien te vinden natuurlijk, vandaar dat een advocaat handig is. Dat astma-ding is een medisch hulpmiddel en die mogen ze niet zomaar afpakken. Ik zou die hoe dan ook terug eisen, en als die vernietigd of verdwenen is, dan strafvermindering.

       Aan de andere kant; voor eigen gebruik, en je hebt geen dealersspul in huis (weegschaaltjes, zakjes, etc.) dan zal het vast wel meevallen.
       Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
       Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

       Comment


        #8
        Re: Hoe gaat dat mbt bewijs? Inval thuis, gedroogde wiet 0,5 kilo

        das goed om te weten Urban
        Niet dat ik ooit me planten zou afstaan
        alles wat hier groeit / bloeit is voor eigen gebruik word geen kruimeltje van verkocht

        Comment


         #9
         Re: Hoe gaat dat mbt bewijs? Inval thuis, gedroogde wiet 0,5 kilo

         Buurman klaagt, politie belt aan en ik heb ze binnengelaten.
         Waarover klaagde die dan?
         Waarom heb je die zeikerds binnen gelaten?
         ĎA lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants oní

         Comment


          #10
          Re: Hoe gaat dat mbt bewijs? Inval thuis, gedroogde wiet 0,5 kilo

          Hey hoi, ik bedankt voor alle reacties. Om wat antwoorden op vragen te geven het volgende.
          Tijdens het knippen ben ik zonder nadenken verhuisd naar de woonkamer. Geen afzuiging. Ja I know... Stom stom stom. Doe je maar 1x.
          De wiet was kust en die ruiken bijzonder sterk dus de lucht was waar de buurman over gebeld heeft. Verder heeft zijn fantasie er een bijzonder verhaal van gemaakt en heeft hij denk ik gedacht dat ik de ruimte beschikbaar stelde aan criminelen oid dus dan ging het niet om een paar plantjes maar om een voetbalveld.. Een advocaat heb ik. De stukken zijn nog niet bij hem binnen maar ik moet de 31e naar de rechtbank en ik kreeg apart een brief waarin staat dat ik verplicht ben om aanwezig te zijn. Dus even een boete en geen zitting zie ik niet gebeuren.
          Wat betreft verkoop of iets daarvan is geen sprake geweest en dat kunnen ze ook niet bewijzen behalve de verklaring van de buurman want de politie kwam binnen en beweerde getuigen te hebben dat ik de opbrengst de week ervoor had verkocht en dat dit met een auto was vervoerd. Nahh. De week ervoor had een vriend van mij voor de deur geparkeerd om groot afval af te voeren naar de afvalscheiding. Dit zat in zakken en de buurman kwam naar buiten en wilde in de auto kijken. Maar mijn kennis houdt niet van dat gebemoei dus die deed de deur dicht. Waarop de buurman ervan uit ging dat het om een auto vol wiet ging. Dat was De getuige. Het antwoord daarop was niet moeilijk aangezien ze de wiet nog aantroffen. Overigens is er in de aanklacht geen sprake van verkoop. Mijn advocaat spreek ik pas als hij de stukken heeft ontvangen en zijn antwoord op de vraag wat ik kan verwachten is dat dit niet te voorspellen is en afhankelijk van wat er in de stukken staat. Alle overige buren hebben niet meegewerkt voorzover ze Łberhaupt iets doorhadden. Hij staat vlgs mij dus alleen met zijn verhaal over verkoop of andere fantasieŽn. Overigens heb ik nadat ik thuis kwam een brief geschreven aan mijn directe buren waarin ik heb uitgelegd wat er aan de hand was en dat het ging over 3 planten. Verder heb ik aangegeven dat ik het op prijs zou stellen dat er, wat het probleem ook is, in de toekomst eerst ff aangebeld wordt. Dit heb ik mn gedaan om die verhalen uit de wereld te helpen en dat heeft iedereen goed ontvangen.
          Tja en nu heb ik weinig keus dan afwachten. Nogmaals dank voor de reacties!

          Comment


           #11
           Re: Hoe gaat dat mbt bewijs? Inval thuis, gedroogde wiet 0,5 kilo

           Succes !
           Wat een buurman zeg ...
           Stemma doet het forum, stout 2017

           Stemma doet stout (2016)
           Dark Devil en Punisher#2 in huize Stemma

           Comment


            #12
            Re: Hoe gaat dat mbt bewijs? Inval thuis, gedroogde wiet 0,5 kilo

            Sterkte!

            Zou een klacht indienen voor valse verklaringen, verzinsels van je buurman.
            Het is niet omdat je je eigen rokertje kweekt dat je je moet laten afschilderen als een halve maffioso.
            ĎA lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants oní

            Comment


             #13
             Re: Hoe gaat dat mbt bewijs? Inval thuis, gedroogde wiet 0,5 kilo

             Succes!
             En sterkte!!
             2015 - Santa Maria binnen en buiten eerste keer
             2016 - Greyvol's buitenkweek
             2017 - Santa Maria van Space Cees

             Comment


              #14
              Re: Hoe gaat dat mbt bewijs? Inval thuis, gedroogde wiet 0,5 kilo

              Nog zoveel vooroordelen ivm wiet. Wsl zo'n type dat overal zijn neus in steekt. Mogelijk gepensioneerd en niks beters te doen. Bah. Hoop dat het al bij al mee valt.

              Comment


               #15
               Re: Hoe gaat dat mbt bewijs? Inval thuis, gedroogde wiet 0,5 kilo

               Dat is klote zeg, maar zoals je zelf zegt, zulke fouten maak je maar een keer.
               Daarnaast ben ik mee eens met Ganjax dat je eem klacht zou kunnen indienen ivm. valse verklaringen van je toffe buurman.

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X