Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wie weet wat een APP maken kost? Ontwikkelen, sat gegevens koppelen, info input ect..

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Wie weet wat een APP maken kost? Ontwikkelen, sat gegevens koppelen, info input ect..

  Korting op 420shop
  Ik steun een initiatief voor het maken van een APP, maar wij heb geen idee wat zoiets moet kosten....

  Wie weet wat)?

  Later meer info.
  Veel gestelde vragen over het forum
  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL
  "Wat je kunt maken, kun je ook kraken."

  #2
  Jan en alleman kan een app ontwikkelen, je kan het zelf ook (leren). Het kan dus gratis
  Ik ken ook een paar mensen die in een groot bedrijf werken en momenteel bezig zijn met het ontwikkelen van een medische app. Daar is een contract van ruim 33 miljoen mee gemoeid..

  Dus wat kost het? Ergens tussen de 0 euro en tientallen miljoenen euro's..

  Wil je het goedkoop, kan je het beste iemand zoeken die het voor de hobby doet. Maar dat kan wat lastiger zijn met het maken van afspraken en het onderhoud van de app. Ook ben je er minder zeker van of er kwalitatief en codetechnisch correct werk afgeleverd wordt, of dat de privacy van de gebruikers gewaarborgd wordt.

  Besteed je het uit aan een bedrijf.. ..trek dan de portemonnee maar open. Een programmeur kost véél geld, heel veel..
  Daartegenover staat dat apps veel userdata verzamelen, en userdata goud waard is. Dat contract van 33 miljoen is bijvoorbeeld voor een gratis app die geen reclame bevat, zegt genoeg lijkt me De vraag zou dus ook moeten zijn welke data je allemaal gaat verzamelen en wat dit mogelijk oplevert.

  Als je hoopt op een juiste inschatting van de kosten, moet ook een inschatting gemaakt kunnen worden van de tijd die het kost om de app te maken. Daarvoor zal je de nodige informatie moeten delen met mogelijke bedrijven en programmeurs. Misschien kan je een open aanbesteding doen?

  Je hebt me trouwens wel nieuwsgierig gemaakt.. Is het iets met cannabis?
  - Kweekverslag: Critical Jack, Gorilla Glue & OG Kush
  - Bouwverslag: Kweekkast met klein budget

  Comment


  • Ipie
   Ipie commented
   Editing a comment
   Nou? Wist niet jou pc. ervaring wat goed klinkt zeg!
   Kan ik nog ergens window 7 opwaarderen naar 10?
   Ik heb er echt geen verstand van, of gewoon 7 blijven
   draaien? Alvast bedankt!

  • kroket
   kroket commented
   Editing a comment
   He Ipie
   Ik zou zeker van Windows 7 (W7) opwaarderen naar Windows 10 (W10)!! W7 wordt sinds het begin van dit jaar niet meer ondersteund, het zal met de tijd dus steeds onveiliger worden om het te blijven gebruiken.

   Officieel is de periode verstreken waarin je gratis kon opwaarderen naar W10. Maar het goede nieuws is, dat het nog steeds gratis kan En ook nog eens op de officiële manier van Microsoft. Dus geen cracks of illegale versies nodig, gewoon legaal zoals het hoort (tenminste als je nu ook een legale versie van W7 gebruikt en de product key nog hebt).

   Volgens mij wordt in dit artikel redelijk goed uitgelegd hoe je te werk moet gaan:
   https://www.schoonepc.nl/windows10/g...indows_10.html
   De uitleg hoe je moet opwaarderen begint ergens halverwege de pagina, bij het kopje "Vanuit Windows 7 upgraden naar Windows 10".

   Je kan ook een 'schone installatie' van W10 uitvoeren, dus niet vanuit W7. Dat zal altijd mijn persoonlijke voorkeur hebben. Maar het is in dat geval wel handig als je weet waar je mee bezig bent. Vanuit W7 opwaarderen is een stuk gemakkelijker voor de gemiddelde leek..

   Als je nog vragen hebt, mag je wel een pm sturen, dan kunnen we het in dit topic verder over 'apps ontwikkelen' hebben

  #3
  Mijn dank is 366 meter meer kan ik er niet van maken vandaag!! ( grapje)
  Zal morgen even kijken, vriendelijk bedankt!!

  Comment


  • kroket
   kroket commented
   Editing a comment
   366 meter! Je bent in een gulle bui Ipie
   In de gegeven uitleg is dat 29,853 centimeter per leesteken. En maarliefst 1,76 meter per woord! Daar doe ik het wel voor

  #4
  Iedereen bedankt voor jullie input.
  Je hebt me trouwens wel nieuwsgierig gemaakt.. Is het iets met cannabis?
  Nee helemaal niet. Het was pas nog in het nieuws en gaat over struikelstenen (Stolpersteine) die nog geplaatst moeten worden. Mijn opa heeft Kamp Dora (Buchenwald) overleeft en we weten pas sinds enkele jaren dat hij daar zat. De arme man heeft er Nooit 1 woord over gezegd tegen niemand. Dus hebben wij als familie onderzoek gedaan (met name mijn oom) en dat ging niet makkelijk. Wij zijn daar geweest en hebben via een bepaalde procedure toegang gekregen over het mogen zien van documenten, foto's en info. Toen we veel meer wisten hebben wij een procedure in gang gezet om een struikelsteen te laten plaatst voor zijn huis waarvan hij afgevoerd is in 1942. Dat kostte 150 euro en werd gedaan door de Duitse oprichter die het heeft op gezet.

  Nu zijn er maar 21 gelegd van de 145 die bekend zijn. Wij willen dat gat op vullen. Hier wat info van de website:

  App voor Stolpersteine (SZ)  Als stichting willen wij voor alle ca. Joodse 145 huizen, waar ooit 392 Joodse **** woonden, Stolpersteine laten leggen. Probleem is echter dat er tot op heden in vijf jaar tijd voor maar 21 Joodse woonhuizen Stolpersteine zijn gelegd.

  Om toch alle weggevoerde Joodse bewoners onder de aandacht te brengen (onze taak als stichting) ontstond het idee van een app voor op een mobiele telefoon. Met behulp van deze publieke en gratis app krijgen alle overige Joodse woonhuizen en haar bewoners die aandacht die ze verdienen.


  De app werkt volgens het geo-fencing principe: elke m2 locatie kan - via satelliet-navigatie - aan een bepaalde websitepagina worden gekoppeld. Dus staande voor een SZ- woonhuis krijgt men alle info over haar bewoners.

  De techniek stelt ons in staat om deze info uit te breiden met gesproken tekst, eventueel in div. talen. Maar ook het leggen van een virtueel Joods steentje zoals bij een Joods graf.

  b) App voor Stad *****

  Als wij deze app ter beschikking stellen aan de stad ****, is er nog veel meer info weer te geven dan alleen over Joodse huizen.

  Elke locatie in een stad heeft zijn geschiedenis!

  Een bezoeker aan **** kunnen we, via een looproute, leiden langs bijv. onze prachtige historische panden of die locaties waar archeologische vondsten werden gedaan die nationale bekendheid kregen of langs de locaties waar ooit de Spaanse belegeraars in ****** hebben huisgehouden of die locaties die zijn verbonden aan de Tweede Wereldoorlog, etc., etc., etc..

  We zijn verheugd, nadat bekend werd dat wij een app aan het ontwikkelen waren, dat het landelijke Kadaster ons benaderde, om de vele nooit gepubliceerde info waarover zij beschikken, daar waar mogelijk te koppelen aan onze app.

  Als stichting SZ overwegen wij om onze app, mogelijk op franchisebasis, ter beschikking te stellen aan collega Stolpersteine stichtingen in Nederland.


  Uit privacy overweging heb ik de stad weg gelaten. Overigens er wordt veel over joden gezegd en terecht. Maar mijn opa was geen jood, hij deed dingen die niet mochten en tegen de moffen waren. Hoe hij het heeft overleeft daar kunnen wij alleen maar naar gissen. Het was een pure hel die zijn weerga niet kent.
  Veel gestelde vragen over het forum
  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL
  "Wat je kunt maken, kun je ook kraken."

  Comment


  • Ganjax
   Ganjax commented
   Editing a comment
   De overgrootvader van mijn beste maat heeft daar gezeten in Dora en het niet overleefd.
   Dat was een boswachter die ook bij het verzet zat, eerst in Breendonk en zo naar Dora.

  • Silas
   Silas commented
   Editing a comment
   Toen de steen werd gelegd zei de rabbijn (denk ik) dat de Joden geen ras is. Zoals ze door de Duitsers werden gezien. Hij zei:" Wij joden zijn een bevolking die kun je niet kunt uitroeien." Als je als Jood aankwam in Kamp Dora dan was je doodvonnis geveld. Omdat mijn opa geen Jood was heeft dat denk ik bijgedragen aan zijn overleving. Er zijn heel weinig mensen die het overleeft hebben.

  • Ganjax
   Ganjax commented
   Editing a comment
   Me maat ze overgrootvader was een gewone Belg, geen Joodse afkomst. Hij wou ontsnappen uit Breendonk maar ze hebben hem daar verraden voor een sigaret, een medegevangene heeft dat gedaan. Hij heeft daar heel zware folteringen ondergaan door de Vlaamse SS, dat waren grotere smeerlappen dan de Duitsers hier in Bels. En dan naar Dora om raketten te bouwen tot ge letterlijk bijna kapot waard. Zo goed als geen eten en drinken dus de man had dorst en dronk als een beest uit een plas, kreeg typhus daarvan en werd doodziek. Nog in leven zo den oven in gestoken en levend verbrand.

   Als boswachter stond hij elke dag op voor den dauw om het wild te verjagen omdat hij wist dat de Duitse kopstukken in zijn streek kwamen jagen. Na een tijd hadden ze dat door. Het verzet had hem nog aangeraden van te vertrekken en onder te duiken op een avond en hij dacht ik vertrek morgen vroeg voor zonsopgang. Te laat, Gestapo stond aan ze deur...

  #5
  Iedereen bedankt voor jullie input.
  Ik heb nog geen gespleten persoonlijkheid ontwikkeld, maar graag gedaan

  De arme man heeft er Nooit 1 woord over gezegd tegen niemand.
  Alleen al na het lezen van dit, kreeg ik even kippenvel. Wat mensen daar hebben meegemaakt kunnen wij ons geen voorstelling van maken Na het lezen van je hele bericht, wil ik je dan ook mijn complimenten geven voor dit initiatief!

  Ik gok dat een app, alleen gericht op 145 Stolpersteine in één stad, niet uit kan om professioneel te laten ontwikkelen.
  Daartegenover staat dat zoiets kleinschaligs makkelijk te ontwikkelen moet zijn. Een kaartje van de stad, beetje informatie (145 locaties) en GPS koppeling.. Dat is te overzien, ook voor een hobbyist.
  Er zijn trouwens ook programma's om zelf apps mee te ontwikkelen. Vaak zijn dat wysiwyg editors (what you see is what you get), dus een beetje klikken, slepen en 'klaar'. Als je iemand kent die handig is met computers.....

  Gaan jullie het uitbreiden naar de hele geschiedenis van de stad (waarom niet groter denken; land(en)? ), wordt het waarschijnlijk makkelijker om rond te krijgen. Je zou dan ook kunnen denken aan navigeren binnen de app, of een koppeling aan een navigatie-app
  Misschien wil de gemeente/overheid, als je de gehele geschiedenis opneemt, zelfs wel subsidiëren. Ook zou je dan kunnen gaan denken aan crowdfunding, aangezien het interessant is voor een veel groter publiek.
  Wat geweldig trouwens dat jullie zijn benaderd door het landelijk kadaster. Dat moet een positieve boost kunnen geven!

  Ik heb nog wel een aandachtspuntje.. De privacy van de bewoners, zij kunnen de toerisme (for lack of a better word) mogelijk niet waarderen. Vooral omdat er ook nog eens een heftige geschiedenis aan kleeft. Gaan jullie (schriftelijke) toestemming vragen om hun locatie op te nemen in de app?
  Om een voorbeeld te geven: Toen ik net de sleutels had gekregen van een woning en stond te verven, kwam er een kleine stille tocht aanlopen. Ze stopten voor m'n nieuwe woning en legden bloemen neer. Bij navraag bleek er een zelfmoord in de woning te zijn gepleegd. De familie accepteerde dit echter niet, vermoedde moord en wou dit onder de aandacht brengen. In de jaren dat ik er heb gewoond, lag er jaarlijks op een vaste datum, een bloemetje op m'n stoep. Hoewel ik het natuurlijk respecteerde, heb ik het nooit prettig gevonden..
  - Kweekverslag: Critical Jack, Gorilla Glue & OG Kush
  - Bouwverslag: Kweekkast met klein budget

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X